Levon Melik פורסם אוקטובר 13, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2003 אהלן. היום 13/10 ב7:30 בבוקר המראנו אני,בחור בשם גיל מדריך אולטרלייט בצפון וכמובן הטייס נפתלי סגב מהרצליה לאירוע בשדה תימן על C172 של ביס"ט מונאייר (CDH),מטוס עגלה ללא PTT וקש"פ ועם מנוע עייף. מזג האויר היה נהדר לטיסה,ראות טובה והלחץ סטנדרתי. בקושי הספקנו לטפס '1200 לתל ארשף והמשכנו לקאנטרי אחר כך קיבלנו אישור להמשיך קו חוף עם פתיחת מייל מערבית לאגדה ובנתיב הקבוע המשכנו דרומה לכיוון ברור חיל ,בית קמה ונחיתה בתימן על 14.הטיסה הייתה חלקה ונאה בלי קפיצות בגלל שהקרקע עוד לא הספיק להיתחמם.נחתנו בשדה בסביבות 8:20 בין הראשונים ומייד אחרינו התחילו לנחות צסנות,פייפרים,אולטרלייטים,מצנחים מונעים,דאונים,דאונים מונעים,אז"מים וכו'. הם אפילו פתחו שם תדר קרקע 122.40 ואחד מהם על אופנוע שימש גם כ-FOLLOW ME התחלנו לטייל בין כל הכלי טיס והגענו לאזור של הטיסנים.היו שם ההרקולס המפורסם וה-BLACKBIRD ו-CDA ברמת דיוק של 100% ,אנשים הטיסו טיסנים במקביל עם נחיתות של המטוסים. לקראת 11 בבוקר השדה כבר היה מפוצץ באנשים וכלי טיס מכל הסוגים ,ניתן היה לעשות טיסת היכרות על כל דבר שטס,כולל הפיטס של מיקי גולן שעשה תרגילי אוירובטיקה משגעים,ולעשות צניחת היכרות מגובה 6000' ממטוס איילנדר תמורת 890 ש"ח (לא נורמלים),חצי שעה על דאון ממונע תמורת 150 ש"ח וכו'. קרוב לשעה 12 עלו לאויר כ-12 אולטרלייטים ואז"מים מכל סוג ועשו כמה הקפות במבנה של 4 ,8וכולם ביחד,היו הצנחות והחבר'ה תפסו אויר חם ולא רצו לרדת דיי הרבה זמן פתחו מלא דוכנים עם אוכל ושתיה,מכירת אוזניות וקש"פ נייד וכו'. פגשתי שם את טל שומסקי,אלקס גוברמן שעבדו באירע כסדרני האתר ואת אורן אלקובי שגם הגיע בטיסה. ב-12:30 המראנו חזרה להרצליה אבל כמובן היה כבר חם וכל הטיסה עד אשקלון היתה עם קפיצות עד שהתיישרנו מערבית לקו החוף מעל הים וקיבלנו אישור להמשיך קו חוף,כנראה ש"א 24 לא היה בשימוש כל היום. בקיצור למרות החום היו מלא טייסים וחובבי טיס מכל הסוגים,האוכל היה טעים והאווירה כיפית-תעופתית! תודה רבה לנפתלי על הטרמפ! יהיו תמונות.
Gubi פורסם אוקטובר 14, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 כן אני מסכים עם לבון שהיה ממש נהדר!!!! אני כרגע חזרתי עם טל שומסקי, היינו שם שני ימים, וממש נהננו!!! מטוסים ממריאים, נוחתים!! המון טייסים!! פשוט גן עדן!! רק תיקון קטן אנחנו היינו נציגים של A.O.P.A וביום ראשון בגלל שהם איחרו אז עבדנו כסדרנים!!! :wink: אז היה ממש כייף והיה נעים לפגוש את לבון ואת אורן!
tsh פורסם אוקטובר 14, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 הי לכולם, לבון היה אחלה לפגוש אותך ואת אור אלקובי שם, וגם את אלכס גוברמן GUB(למרות שאני רואה אותו כל יום בביזפר) היה באמת אירוע נחמד וגם היום ה-14 יום שלישי היתה תחרות נחיתות דיוק מצויינת שהמשתתפים בה קיבלו חולצה עם הדפס מדהים של תמונה מפלייט סמימולטור (מחסות מיקרוסופט) ובקשר ללבון, בואלא נטעה אותם כמו שאמרת הצניחה היא במחיר 890 מגובה 11000 רגל דאון חצי שעה 250 שקל, וטיסה משפחתית 200 שקל רבע שעה..... כמו כן מיקי גולן נתן ממופע מרהיב והיום היה שם אקשן, מטוס הצנחת צנחנים מסוג איירלינדר (משהו כזה) נחת נחיתת חירום עם מנוע אחד (במקום שנים) עקב תקלה האירוע עבר בשלום... סך הכל היה נורא כיף וחשוב לי לציין ששדה תימן עבר שיפוץ רב וע"פ אחד ממנהלי AOPA "זהו המנחת הטוב בארץ" להישמע חברים...
יו×�ב ×¤×™×’× ×‘×•×™×� פורסם אוקטובר 14, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 כמה מילים על האירוע: קודם כל הייתי היום, ב- 14.10.03. היה נחמד מאוד, מעט מידי אירועים לדעתי... התחרות של הנחיתה המדוייקת הייתה דווקא ממש יפה. זהו פחות או יותר. חח היה כתוב באינטרנט שהאירוע הזה הוא- "אושקוש" הישראלי... בתור אחד שהיה באושקוש, אני חושב שזאת קצת הגזמה, חח זה די מבזה את תערוכת אושקוש המדהימה! תמונה מרגע נחיתת החירום של האיירלינדר עם מנוע אחד (שימו לב, המנוע השמאלי כבוי!) עוד תמונה יפה מהאירוע: *אם לא רואים את התמונות וסביר להניח שלא רואים, חח אז הכתובות הן: http://planet.nana.co.il/yoav_ks/DSCF0028.jpg http://planet.nana.co.il/yoav_ks/DSCF0029.jpg עוד תמונות וסירטונים בהמשך...
יו×�ב ×¤×™×’× ×‘×•×™×� פורסם אוקטובר 14, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 גם שם וגם בלינקים לא רואים יש לוגו של נענע תעתיק את הכתובת, אל תלחץ עלייה כעל קישור
Oren-ELY3 פורסם אוקטובר 14, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 אהלן... לפני מספר שעות נחתי בשלום בשדה חיפה לאחר יומים מהנים בתימן, זה התחיל אתמול יום שני התייצבות ב 6 וחצי בשדה בודקים את המטוס , ויאללה CAQ מסוג פייפר (בעלות של 29 חבר'ה) אופ.. אנחנו כבר באוויר 1000 בבת-גלים עוברים לפלוטו, וממשיכים קו חוף שמגיעים לתל יונה עוברים לאגדה... מקבלים מייל בים לאשדוד לאחר מכן בנתיב שלבון ציין... פיינל ישיר ל 14 נוחתים בשלום. מפנים עוברים לקרקע 122.55 (לבון יש לך טעות) ומסיעים אחרי האופנוע 500 סמ"ק FOLLOW ME !! לחניה שלנו. ירידה מהמטוס ... ואז רואים מפגן של המון כלי טייס.. כמו שלבון אמר .. ואז הענק מגיע מיקי גולן עושה מופע מרהיב!!!!! המון תרגילים .... עם מטוס ה PITTE S 28 שלו שבזמן המראה צריך ללחוץ טוב טוב על האוזניים לאחר ארוחה מסודרת , עם מוזיקה חוזרים בחזרה הבייתה לחיפה.... ונוחתים שוב בשלום יום שני ______ מתחיל אותו דבר... אנחנו מתקרבים לשפיים ופלוטו אומר לנו " CAU לחגב אין את התמונה של כל המטוסים באזור , תאלץ לנחות בתמרור" "124.0" נוחתים שם ופתאום רואים המון טייסים מהצפון ... באזור בחנייה.. ממתינים שם כעבור רבע שעה ואז יוצאים לדרך... שוב אותו נתיב נחיתה על 32 ... שוב מופעים של כלי הטייס... ומופעים לא מהעולם הזה..!! רק הדו מנועי של עיט הקפיץ את לבנו, שאני מאזין לסקאנר ופתאום "תימן, עיט כבה לנו מנוע שמאל.. אנחנו מעל באר שבע..." יגאל שלקח שם את הפיקוח: "אני מפגש לעצור את הכל לפנות את המסלול ולסתום ת'פיות על הערוץ!, עייט שומר גובהה" עיט - "בנתיים כן" יגאל- " קיבלתי, אין לי קשר עיין איתך" עיט - "אני נכנס בסיס ימני ל32" יגאל- "קשר עין , המסלול שלך.!" עיט - "קיבלנו" כולם מחזיקים אצבעות ופתאום דו מנועי ענק (חייב להזכיר שהגלגלים שלו לא מתקפלים ויש לו גרר עצום) נוחת בשלום.. מכיאות כפיים.. עיט - "יגאל, אתה מעלה אותי דרגה " יגאל - " חחחח ,יפה מאוד " וממשיכים כרגיל ... וככה הסתיימו להם יומים של הנאה וכייף ומי שלא היה פיפס !!! טל שומסקי אלקס גוברמן וכמובן היישר מאלעל לבון.. היו שם ... אז שהיה לכולם חג שמח .. להשמע חבר'ה..
×�ביר×� פורסם אוקטובר 14, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 יש את התמונה של הדו מנועי של עיט? כן יש תמונה שלו עם המנוע השמאלי הכבוי למעלה אתה יכול ליראות את התמונה יואב צילם אותה אני צילמתי סירטון של הנחיתה הזאת .. באמת היה ממש כיף
יו×�ב ×¤×™×’× ×‘×•×™×� פורסם אוקטובר 14, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 יש את התמונה של הדו מנועי של עיט? בנוסף לתמונה שלו שהעלתי כבר עם מנוע שמאלי כבוי, יש גם את זאת: http://planet.nana.co.il/yoav_ks/DSCF0023.JPG אני מקווה שעד מחר בערב אני יספיק להעלות את כל התמונות במרוכז, בנתיים אלה מה יש
Levon Melik פורסם אוקטובר 14, 2003 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 14, 2003 עשיתם ממני שקרן אה?... מסתבר שטעיתי בכמה מספרים בעיקר בתדר קרקע אבל לגבי הדאון ממונע "דימונה" שאלנו את הטייס כמה הוא לוקח על טיסת היכרות אז הוא אמר ברצינות 150 ש"ח לחצי שעה באויר. ולגבי הצניחה שמעתי מישהו שאמר גובה 6000'. לא נורא,היעקר העיקרון ושהיינו שם!!! ולגבי השאלה של אומר. AOPA - The Aircraft Owners And Pilots Association בארץ זה נקרא גם IAGA -The Israeli Association of General Aviation אגודת התעופה הכללית בישראל.