pandaman42 פורסם אוגוסט 13, 2011 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2011 היי, יש לי שאלה שאני מקווה תפתח דיון מעניין. אני מאוד אוהב את הMD-11, מטוס נפלא לפי דעתי ואני מטיס את הPMDG שלו, אחרי שחרשתי על ללמוד אותו בצורה נכונה. אבל, יוצרו סך הכול 200 MD-11. אז רציתי לשאול את דעתכם, האם הוא הצלחה, או כישלון? ומהי דעתכם הכללית עליו? תודה, ודיון מהנה, אמרי.
yoni revivo פורסם אוגוסט 13, 2011 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2011 א. אל תשכח ש-MD-11 יוצר על בסיס DC-10 שלדעתי יוצרו 400, בסה"כ 600+ ביחד עם MD11 שזו כמות הזמנות יפה לתקופה. ב. הצלחת המוצר תלויה רבות באלטרנטיבות הקיימות. בתחילת שנות ה-90 קמה אלטרנטיבה באותה קטגוריה, דו-מנועית עם יכולות דומות- בואינג 777. ניתו לראות שתו"כ ביסוס ה-777 בשוק באמצע שנות ה-90, ההזמנות של MD11 צנחו מ-30-40 עד ל-0 בסוף העשור. ברגע שמקדונלד-דאגלס הפכה לחלק מבואינג הקונספט מת ובצדק. ג. ויתור על מנוע (ועוד זנב בעל גישה לא נוחה לעבודה) על אותם ביצועים חוסכת הרבה כאב ראש מבחינת תחזוקה טכנית ומכנית. בסופו של דבר הבואינג 777 הוא הקונספט המנצח בקטגורייה רחבי הגוף 400~ נוסעים.
pandaman42 פורסם אוגוסט 14, 2011 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 14, 2011 כן כמובן... אני יודע ש777 הייתה תחרות בשביל MD-11. גם הבינו ששריפת הדלק שלו היית יותר גדולה ממה שציפו לה. והאמת שהמנוע על הזנב זה אחד הדברים שאני הכי אוהב בMD-11. לדעתי גם יש לו FMC שהוא מאוד מאוד תומך במידע על רוחות. טוב אבל הוא הצליח מאוד כמטוס Freight, לא?
Nir Gonen פורסם אוגוסט 14, 2011 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2011 אני רואה אחד של פקדס כל יום בסטנסטד, עובדים קשה המטוסים האלה!
Rami Arbili פורסם אוגוסט 14, 2011 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2011 סוס עבודה אמיתי. בפדקס לבדה יש כ-60 מטוסים שכאלה. (חלקם הוסבו ממטוסי נוסעים) זה גם ה--מטוס מבחינתי. PMDG עשו עבודה נהדרת, ואצלי הוא עובד שעות נוספות... אם אתה כל כך אוהב אותו, למה שלא תצטרף אלינו? www.fdxva.net (-;
pandaman42 פורסם אוגוסט 14, 2011 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 14, 2011 ניר,אני יודע! עובדים מאוד קשה..הטווחים שהם עושים עם כל העצירות ביניים זה מדהים.. הייתי מת לראות אחד במציאות. ו4X-FOX, הייתי מת להצטרף לFedex virtual cargo! אבל אני פשוט בן 15...ולא 16. אשמח לדבר איתך על זה עוד בפרטי.
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 15, 2011 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2011 א. המטוס היה מבריק לתקופתו, אולם סבל מגבור הדו-מנועיים הזולים יותר להפעלה שבאותה עת קיבלו רישוי ETOPS שמאפשר להם לטוס לכל מקום מקובל בעולם. התווספה לכך רכישת DOUGLAS AIRCRAFT CORP שהפכה החלטות לגביו. טסתי בו כשיצא לשוק מהמזרח הרחוק לציריך ובחזרה, ישבתי לא מעט בתא ונהניתי. למשל שילוב חכם של FMS בעל תכונות של AIRBUS ובואינג גם יחד. ב. יש למטוס בעיית תיכון, הקשורה בתכונת היציבות האורכית, שגרמה לריבוי תאונות נחיתה ברוח חזקה, האחרונה הזכורה לי היתה בנריטה לפני שנתיים, לפדקס היו שתיים כאלה. לוקהיד הוציאה במקביל ל-DC-10 בשעתו את L-1011, שנשען על הזמנה גדולה ומימון לפיתוח מהשאח הפרסי. דומה באיכותו ל-MD-11 אך מת טרם זמנו מסיבות דומות. לפעמים העיתוי של גאוניות הינו גורם קריטי. קחו למשל את הפיתוח של הווארד יוז למטוס קרב עבור ח"א של צבא ארה"ב שלא נרכש לבסוף. היפנים שמו יד על התוכניות ובנו אתו, מוכר בשם ZERO שעשה שמות במטוסי ארה"ב בפסיפיק במלחמת העולם השנייה. סה"כ בממוצע אגב, נפלו לים בעת המערכה הנ"ל 200 מטוסים ליממה משני הצדדים.
pandaman42 פורסם אוגוסט 15, 2011 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 15, 2011 האמת אם מסתכלים על MD-11 בזמן טיסה אוטומטית ועל Airbus הFCP שלו כמעט אותו דבר, גם שם שהFMS שול אז יש Dash ומוצג קווים ---- בחלונות של השליטה על הטייס אוטומטי. שמע אני ממש מקנא בך בזה שטסת בו... ועוד היית בקוקפיט שלו? זה חלום. ולגבי התאונות.. מה שקרה בנריטה יש סרטון, תחפש ביוטיוב Fedex flight . חידשת לי לגבי סיבות היציאה מהשוק שלו, תודה.