עבור לתוכן
יו�ב פיגנבוי�

תערוכת היובל של התעשייה האוירית

Recommended Posts

פורסם

logo_HE.gif

אני לא יודע כמה מכם יכולים להיכנס לתערוכה (היא סגורה למשפחות עובדי התעשייה האוירית בלבלד) אבל אני הייתי בה היום, ובמילה אחת? מ-ד-ה-י-ם.

התערוכה מציגה את כל המוצרים של התעשייה האוירית במהלך 50 שנות קיומה, החל מהטילים הקטנים ביותר, דרך המל"טים והמזל"טים ועד למטוסי הקרב והאזרחי האיכותיים ביותר.

בכניסה לתערוכה (שאורכה אגב עולה על ה- 3 ק"מ) מוצגים בטור ארוך כל הטילים של התעש"א שמשמשים ליירוט (בים, ביבשה ובאויר) ובראשם ה"חץ" ומשגריו. בהמשך הוצגו הערבה והכפיר... ממשיכים לאחד מהאנגרים בו מחברים את חלקי הגלקסי, ובתוכו מוקרן סרט על מסך ענק ובו הדגמות של השימושים השונים של הטילים. ממשיכים הלאה לאיזור המלט"ים והמזלט"ים, כשלידם עמדת הטייס הפנימי שלהם. עוברים גדר אחת בלבד, ומולנו עומד F16 בכל עוצמתו :lol: , כשלידו נמצאים ה- מיג 29 והלביא (חח מטוס חמוד). עוד הנגר בדרך ובו מוצגת תערוכת היסטוריה, כפירים, סקייהוק, מיג 21 ומכלולים. יוצאים ממנו, מוצג מיג 17. עוד בהמשך תצוגת BL206 כשלידו נמצאים האסטרה והגלקסי (G200, G100). עוד שלושה הנגרים שמציגים מוצרים של ת.מ.מ, ממן, הנדסה, מבת, חלל (בניהם דגמים של 1:1 של גבריאל ועוד אחד, שכחתי איך קוראים לו), אלתא, שהל ומתא. משם, נכנסים לאנגר בו מונחים 24 מסכים ומערכת רמקולים שלא מביישת אף בית קולנוע :) ועליהם מוקרן סרטון היסטוריה מרהיב(!!!) של התעש"א. במרחק של לא יותר מ- 50 מטרים עוברים שלט שאומר - שטח בן גוריון, המעבר אסור. כמובן שלאורחי התערוכה מותר לעבור, והנה אנחנו מוצאים את עצמנו במרחק של כמה מטרים מה- U, עומדים ליד הרקולס, 734 שהוסב לצורכי צבא, גלקסי, ועוד 2 מטוסים שאני לא זוכר את שמם. משם עולים על אוטובוס (הנסיעה עליו לא חוויתית פחות מהתערוכה עצמה, תאמינו לי) שמסיע לחניות, בצמוד מאוד מאוד מאוד ל- B, השקפה מדהימה על מסלול 30, איזורי חניות J, L, B. נחיתה אחת הייתה על 12, חבל שלא היו על 30 :( היו עוברים ממש מעל הראש שלנו.

קיצר, הייתה תערוכה מדהימה שסגרה לי באופן אישית יומיים חלומיים. :lol:

פורסם

אני הייתי עם יואב בתערוכה הזאת פשוט במילה אחת מדהימה !!!

חחח והנסיעה באוטובוס הייתה גם כפית :lol: היינו ממש אבל ממש צמודים ל

U ול B וראינו ממש בבירור את מסלול 30 חח פשוט מדהים (כל זה היה בשטח של נתב"ג)

וגם בדרך החוצה ראינו 757-300 של ארקיע שכניראה היה בתיקונים ...

היה ממש ממש כיף :D

פורסם

סתם משהו טכני קטן..

כל המתקנים של תעשיה אוירית מופרדים לחלוטין מנתב"ג ולא שייכים לשדה כמו כן לעובדי תעשיה אוירית אין אישור להסתובב בשטח המסלולים פרט באישור מיוחד בזמן טיסות ניסוי.

ועוד משהו ...

אם הייתים רוצים לראות נחיתות הייתים צריכים להיות שם בשעות הצהריים ואחר הצהריים ..30 פעיל בשעות האלה בדרך כלל. הייתי באיזה ארוע של התעשיה האוירית לפני שנתיים בערך עזבתי את כל התצוגות המאפנות והלכתי לראות 747-400 של אל על מבצע T&G ברצף על מסלול 30 ..במשך שעה ויותר..משהו מדהים.

ושוב כדי לראות נחיתות....רק מסלול 12 בלילה ליד אור יהודה....

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...