עבור לתוכן
Opher Ben Peretz

ח"א סגר נתיבים למינחת ראשל"צ

Recommended Posts

פורסם

אם תצפה בפורום המתחרה בתפוז, תזכה לקרוא דיון מזעזע בנושא.

בכל מקרה, משפט המחץ הוא: יש לנו ח"א שיש לו מדינה (ולא להיפך).

עד כמה שהבנתי, הנתיב כבר נפתח בהתערבות רת"א.

אירוע שקורה המון ברשת קרה הפעם במציאות, וזה מאוד מסוכן!

פורסם
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/299/400.html

אותי מעניין מהיכן לח"א סמכות לשלוט במרחב האווירי. כנראה התבלבלו היוצרות.

אני לא מצדיק את הסגירה הספציפית הזו אולם בנתינת היתר לחה"א לסגור נתיב (כלשהו ולא בהכרח הספציפי המדובר) יש הגיון מבצעי רחב - ועופר מי כמוך יודע ומכיר.

הצורך המבצעי מקבל משנה תוקף במיוחד בימינו אנו של מתקפות רקטות והגנות מנגד, כדוגמת כיפת ברזל. אזרח שרוצה בטחון צריך להכיר ולהבין את המגבלות שחלות או שעלולות לחול עליו לצורך יצירת הבטחון המדובר - לא ניתן לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה.

בכל מקרה אני מסכים שחיה"א צריך להשכיל להשתמש בכלי סגירת הנתיבים במקרים שהוא באמת זקוק להם מבחינה מבצעית ולא להיות עם יד קלה על ההדק בנושא.

נ.ב אני מפציר בכל הכותבים לשים לב טוב טוב לפוליטיקה. הדיון הזה נמצא על קו דק מאוד בנושא.

פורסם

א. אין כל קשר לפוליטיקה, מדובר אך ורק בעקרונות שליטה במרחב אווירי שלא ברפובליקת בננות או קוקוס.

צדקת שמי כמוני יודע:

ב. ישראל נמצאת במצב בטחוני שיתמשך שנים, לא אכנס כעת לסיבות, רק אומר כי מעשה ידינו הוא. אין במצב כזה הגיון שצבא ינהל מדינה, ואין חוק המתיר זאת. עובדה שמיד כשנולד- המצב בוטל. תקנות המדינה לשעת חרום בוטלו מזמן, וגם כשאלה היו בתוקף, המרחב האווירי נותר נכס האומה ולא שטח צבאי. הצבא אמון על אבטחתו ובעת הצורך- שימוש מושכל בו.

ג. עם מעבר לרמת כוננות אחרת, ההגדרה תתהפך באופן טבעי. אזי סביר למשל כי כביש החוף ייסגר לתנועה למשך שעות או ימים, וכנ"ל השליטה במרחב האווירי. כמו שאשתי ובני בן השנתיים פונו ללא אתראה מביתנו בבסיס ביום כיפור.

פורסם

תפנימו, צה"ל הוא לא צבא של מדינה

ישראל היא מדינה של צבא

זה המצב זה המצב כרגע, תתמודדו

במיוחד אחרי הפדיחה שקרתה אתמול

פורסם
א. אין כל קשר לפוליטיקה, מדובר אך ורק בעקרונות שליטה במרחב אווירי שלא ברפובליקת בננות או קוקוס.

צדקת שמי כמוני יודע:

ב. ישראל נמצאת במצב בטחוני שיתמשך שנים, לא אכנס כעת לסיבות, רק אומר כי מעשה ידינו הוא. אין במצב כזה הגיון שצבא ינהל מדינה, ואין חוק המתיר זאת. עובדה שמיד כשנולד- המצב בוטל. תקנות המדינה לשעת חרום בוטלו מזמן, וגם כשאלה היו בתוקף, המרחב האווירי נותר נכס האומה ולא שטח צבאי. הצבא אמון על אבטחתו ובעת הצורך- שימוש מושכל בו.

ג. עם מעבר לרמת כוננות אחרת, ההגדרה תתהפך באופן טבעי. אזי סביר למשל כי כביש החוף ייסגר לתנועה למשך שעות או ימים, וכנ"ל השליטה במרחב האווירי. כמו שאשתי ובני בן השנתיים פונו ללא אתראה מביתנו בבסיס ביום כיפור.

זהו בדיוק המצב באזור המדובר.

פורסם

הסיבה שבגללה מנחת ראשון נסגר היא (כפי שידוע לי) סיבה תעבורתית יותר מאשר בטחונית.

חלק מאוד גדול מטייסי מנחת ראשון הם טראבלמייקרים גדולים..

יוצא לי לעבוד מולם כמעט יום יום ובסופי שבוע בכלל, בלי להכליל ולפגוע באף אחד הרמה שהם מציגים היא פשוט בזיונית ולא מתאימה לזו של טייסים.

הם מנצלים את זה שלרובם אין טרנספונדר ואת זה שהם טסים נמוך ולא רואים אותם על המכמים בשביל לחרוג מהנהלים והוראות הטיסה שהם מקבלים מהפקחים, לא פעם נתקלנו במצב של אולטרלייט אמור לטוס בגובה חקלאי ונמצא פתאום 1500 רגל מעל הגובה שבו הוא צריך להיות כי ״ככה נוח לו״ או כי ״הוא לא שם לב לגובה״ וזה מצב מאוד לא נעים כי מעל נתיבי האולטרלייט יש נתיב cvfr לקלים ונתיב למסוקים.

בנוסף אני יכול לתת לכם עוד כמה דוגמאות על חבר׳ה שטסים בתוך ctr פעיל ובנתיב באישור פקח ללא קשר בכלל אף יחידת בקרה בגלל בעיה קטנה במכשיר קשר או כי הם לא הצליחו לתפוס את הבקר.

ואלה דברים על קצה המזלג מניסיון אישי, את שאר הדברים אני אחסוך מכאן, לפי מה שאני הבנתי שני הצדדים (רת״א וח״א מגיעים לדיונים אחד עם השני במצב רוח קרבי מראש וככה אי אפשר לפתור סוגיות)

ועוד דבר אחד קטן, לפי מה שאני שמעתי הקש ששבר את גב הגמל הפעם היה אולטרלייט שטיפס גובה 2 מעל מנחת ראשון על דעת עצמו ללא קשר עם אף אחד, בנוסף לזה שהוא חצה תנועות בנתיב של פלמחים הוא נכנס לתוך הגבהים של הtma...

פורסם
הקש ששבר את גב הגמל היה האולטראלייט שאתמול המריא מראשון וחדר למרחב של המצרים

את ההחלטה שמעתי עוד לפני המקרה הזה...

האמת שרק עכשיו קראתי את הכתבה והפעם הזאת דווקא הם צודקים, המנחת נסגר בדיוק בגלל מה שאמרתי

פורסם

א. כל זה נכון. לחיזוק הדברים, אני ביצעתי ועדת חקירה לתאונת אולטראלייט מראשל"צ שהתרסק בהמראה מפלוגות לתוך מטוס שלפניו כי המריא ברוח גב. הטייס שהינו קברניט בכיר ב-B744 איבד את רשיון הזעיר שלו.

ב. ניתן לסגור את המינחת אם הבעייה כללית ולא של אדם או שניים, כצעד בטיחותי. במקרה כזה היה עדיף לו קודם לכן פעלו כמצוין בתאונה שחקרתי. כך מהר מאוד ישארו מעט חוליגנים באוויר.

ג. אין זה מעניינו של ח"א, אלא תחומה של רשות התעופה אזרחית ועל כך פתחתי את השירשור.

הסיבה שבגללה מנחת ראשון נסגר היא (כפי שידוע לי) סיבה תעבורתית יותר מאשר בטחונית.

חלק מאוד גדול מטייסי מנחת ראשון הם טראבלמייקרים גדולים..

יוצא לי לעבוד מולם כמעט יום יום ובסופי שבוע בכלל, בלי להכליל ולפגוע באף אחד הרמה שהם מציגים היא פשוט בזיונית ולא מתאימה לזו של טייסים.

הם מנצלים את זה שלרובם אין טרנספונדר ואת זה שהם טסים נמוך ולא רואים אותם על המכמים בשביל לחרוג מהנהלים והוראות הטיסה שהם מקבלים מהפקחים, לא פעם נתקלנו במצב של אולטרלייט אמור לטוס בגובה חקלאי ונמצא פתאום 1500 רגל מעל הגובה שבו הוא צריך להיות כי ״ככה נוח לו״ או כי ״הוא לא שם לב לגובה״ וזה מצב מאוד לא נעים כי מעל נתיבי האולטרלייט יש נתיב cvfr לקלים ונתיב למסוקים.

בנוסף אני יכול לתת לכם עוד כמה דוגמאות על חבר׳ה שטסים בתוך ctr פעיל ובנתיב באישור פקח ללא קשר בכלל אף יחידת בקרה בגלל בעיה קטנה במכשיר קשר או כי הם לא הצליחו לתפוס את הבקר.

ואלה דברים על קצה המזלג מניסיון אישי, את שאר הדברים אני אחסוך מכאן, לפי מה שאני הבנתי שני הצדדים (רת״א וח״א מגיעים לדיונים אחד עם השני במצב רוח קרבי מראש וככה אי אפשר לפתור סוגיות)

ועוד דבר אחד קטן, לפי מה שאני שמעתי הקש ששבר את גב הגמל הפעם היה אולטרלייט שטיפס גובה 2 מעל מנחת ראשון על דעת עצמו ללא קשר עם אף אחד, בנוסף לזה שהוא חצה תנועות בנתיב של פלמחים הוא נכנס לתוך הגבהים של הtma...

פורסם

כשאין עם מי לדבר ברשות, חה"א פועל לבד.

הבחורים בראשון, כמו שאלמוג אומר, ישנם כאלה שחוקים עבורם בגדר המלצה בלבד וכשאתה מקבל אירוע אחר אירוע אחר אירוע, אתה מבין שבלי זעזוע לא יקרה כלום, זהו המהלך שחה"א עשה כדי לקבל את תשומת הלב של רש"ת.

ד"א, אותו מצב, ואפילו גרוע יותר קורה עם "טייסי" הממ"ג והמצנחים...

פורסם

ישראל היא מדינה של צבא

וואו בן אדם! אני מקווה שמתישהו תלמד קצת היסטוריה או אזרחות ותבין מה הבעיה עם המשפט הזה

שיהיה לך ערב נהדר

פורסם

ישראל היא מדינה של צבא

וואו בן אדם! אני מקווה שמתישהו תלמד קצת היסטוריה או אזרחות ותבין מה הבעיה עם המשפט הזה

שיהיה לך ערב נהדר

עזוב, יש דברים שלא מתייחסים... ילד בן 16 שאין לו מושג בהיסטוריה...

פורסם

ברמת העיקרון נכתב שהמרחב סגור עד שהנושא יבורר מי הטייס ושלא היה ידוע מי הוא (לפחות באותו זמן), האמת שזה עניין דיי תרצי מבחינת ח"א, אני לא יודע איך זה הולך במטוסים הקטנים האלו, אך אני בטוח שגם שם מגישים תכנית טיסה, ומבדיקת תכנית הטיסה אין שום בעיה לברר מיהו הטייס שעשה את הבעיה.

אבל זו בעיה נורא חמורה שקורה הרבה מקרם דומים שאפשר לקשר,

למשל הטייס האחר שנכנס למרחב של מצרים בגלל מקרה שחל חוסר התמצאות ובכלל היה בלי שום דפיות על המטוס!!!! ורק אז רת"א גילו מאוחר מידי שיש לו בעיה של התמצאות במרחב ושהוא בכלל לא מורשה לצאת מאיזור ה TMA.

ואת המקרה שלו אפשר לקשר למקרה העוד יותר חמור של טייס מהרצליה שבא לנחות בשדה דב, ניתן לו אישור נחיתה ל 03 כשדיווח ב"עם הרוח" ובעצם הוא הלך לנחיתה על 21 כשצופית עמדה להמריא, וברגע האחרון נמנעה תאונה.

בדיעבד כרגיל רק אחרי תחקיר התגלה שיש לו גם איזה בעיה של כיוונים.

השאלה איך רת"א לא דואגים לאכוף מראש מקרים כאלו של טייסים, להגביל אותם, או לאכוף את המגבלה שהם נתנו, כמו שקרה במקרה הזה או באלו שציינתי ושלא ציינתי וקרו מספיק..

פורסם

רשות התעופה מתמקדת בפיקוח על איכות התפעול במטוסי נוסעים בנתיבי אוויר, בטעות. אחרי עשרות שנים של תפעול מסוקים כמעט ללא פיקוח, נתמנה לאחרונה מפקח סוף כל סוף לתחום המסוקים. זאת לא כי נולד צורך חדש, אלא כי יצא לגימלאות קברניט בכיר באל על שהינו טייס מסוק. תחום המטוסים הזעירים והתעופה הכללית נשאר עדיין מוזנח. כאן שולטת התרבות המקובלת...

פורסם

בזה אתה צודק בהחלט...

אך בכל זאת בעיה שאדם שהוגבל ל TMA מוצא את עצמו בטיסת ניווט בלי ידע לנווט ובכלל בשטח מצרי... ><

פורסם
בזה אתה צודק בהחלט...

אך בכל זאת בעיה שאדם שהוגבל ל TMA מוצא את עצמו בטיסת ניווט בלי ידע לנווט ובכלל בשטח מצרי... ><

אם יש לו בעיית התמצאות וניווט איך ידע מה הם גבולות הTMA ואיך לא חורגים מהם? למה אדם כזה ממשיך להחזיק ברשיון טייס?

רשות התעופה מתמקדת בפיקוח על איכות התפעול במטוסי נוסעים בנתיבי אוויר, בטעות. אחרי עשרות שנים של תפעול מסוקים כמעט ללא פיקוח, נתמנה לאחרונה מפקח סוף כל סוף לתחום המסוקים. זאת לא כי נולד צורך חדש, אלא כי יצא לגימלאות קברניט בכיר באל על שהינו טייס מסוק. תחום המטוסים הזעירים והתעופה הכללית נשאר עדיין מוזנח. כאן שולטת התרבות המקובלת...

אני חייב לציין כי אני מזועזע אך לא מופתע שרת"א נוהגת כמו איזו רשות מקומית סוררת ונידחת בכל הקשור למינויים ותקנים.

אם שאלתם את עצמכם פעם למה כל כך קשה להפוך לטייס מסחרי בישראל ללא שום עבר מיוחס הנה לכם התשובה:

דאגה למקורבים - אתם יודעים איזה - שמצאה דרכה בראש ובראשונה אל חברת התעופה הלאומית, רשות התעופה האזרחית, רשות שדות התעופה ולדעתי גם אל תקנות הטייס והרישוי ולראייה מספר השעות הנדרש לצבירת רשיונות והסיכויים להתקבל בתור פקח, בקר או טייס לחברות והרשויות השונות.

אולי בתקופה שבה העם מתחיל להתנער ולקחת אחריות על העתיד שלו, וקובעי סדר היום בכל תחומי החיים מתחילים להבין שישראל שייכת לכל יושביה ולא לקבוצות מצומצמות של בעלי עניין הון או עבר משותף

כדאי כבר שקולם של העוסקים או המעוניינים לעסוק בתעופה בישראל ולהתפרנס ממנה בכבוד יתחיל גם להשמע ושגם בתחום התעופה שנחשב כאן מסיבה כל שהיא כמותרות יוקרתיות, תחביב של עשירים או פרס על "מפעל חיים" וכו' יתחיל איזה תהליך של חשבון נפש.

מקווה שלא תאשימו אותי בגלישה לפוליטיקה, השתדלתי מאד שלא אבל נראה לי שכאן זה אחד המקומות המתאימים ביותר שבהם הדברים האלו צריכים להישמע ולהאמר

פורסם
אני חייב לציין כי אני מזועזע אך לא מופתע שרת"א נוהגת כמו איזו רשות מקומית סוררת ונידחת בכל הקשור למינויים ותקנים.

אם שאלתם את עצמכם פעם למה כל כך קשה להפוך לטייס מסחרי בישראל ללא שום עבר מיוחס הנה לכם התשובה:

דאגה למקורבים - אתם יודעים איזה - שמצאה דרכה בראש ובראשונה אל חברת התעופה הלאומית, רשות התעופה האזרחית, רשות שדות התעופה ולדעתי גם אל תקנות הטייס והרישוי ולראייה מספר השעות הנדרש לצבירת רשיונות והסיכויים להתקבל בתור פקח, בקר או טייס לחברות והרשויות השונות.

אולי בתקופה שבה העם מתחיל להתנער ולקחת אחריות על העתיד שלו, וקובעי סדר היום בכל תחומי החיים מתחילים להבין שישראל שייכת לכל יושביה ולא לקבוצות מצומצמות של בעלי עניין הון או עבר משותף

כדאי כבר שקולם של העוסקים או המעוניינים לעסוק בתעופה בישראל ולהתפרנס ממנה בכבוד יתחיל גם להשמע ושגם בתחום התעופה שנחשב כאן מסיבה כל שהיא כמותרות יוקרתיות, תחביב של עשירים או פרס על "מפעל חיים" וכו' יתחיל איזה תהליך של חשבון נפש.

מקווה שלא תאשימו אותי בגלישה לפוליטיקה, השתדלתי מאד שלא אבל נראה לי שכאן זה אחד המקומות המתאימים ביותר שבהם הדברים האלו צריכים להישמע ולהאמר

אדם,

מאדם בוגר ואחראי כמוך ציפיתי לשמוע דברי טעם. אין כל אמת בדבריך המצוטטים לעיל, אתה פשוט לא מכיר את האנשים והתהליכים ופועל לפי רגשות בטן:

א. רת"א אינה קובעת דבר וחצי דבר לגבי בחירת טייסים. פעולתה מצטמצמת למבחני הסמכה ופסילת אלה שלא עומדים בדרישות הרישוי.

ב. מה שכן קורה בנושא בחירת טייסים, הוא מיון ראוי של האנשים, ובחירת בעלי הכישורים המתאימים. ברשות מעט טייסים, רוב האנשים מהנדסים וטכנאי תעופה ואלקטרוניקה, מעבר לפקידים. ראינו בנחיתה על ההדסון כיצד מתפקד קברניט שבאמתחתו שנים כטייס חא"א.

ג. כלתי מונתה כמפקחת אוויר ברשות, שתפקידה לטוס בתאים בקווים בינלאומיים ולהפיק לקחים לגבי עבודת הצוות והמפעיל. היא קיבלה את התפקיד לא כי שם משפחתה בן פרץ, אלא כי היא קברניט למופת בעל ותק רב, דוברת שפות מעבר לרק אנגלית, והוכיחה קודם לכן בתעשיה הרלבנטית את יכלתה כמנהלת. היא לא שירתה בח"א כטייסת אלא כמדריכת סימולטור לטייסי קרב, ואת רשיונה רכשה מכספה בבלגיה, אח"כ צברה ניסיון במטוסי רדיו רדיוס. בעלה הוא בני התקבל לאל על לא כי הוא טייס ח"א, שהרי הוא כבר במילואים שנים רבות מאוד. הוא התקבל עקב נסיונו הרב, בשלל טיפוסי כלי טיס, משימות וחשיפה לטכנולוגיה רלבנטית, ויכלתו הניהולית החשובה לקברניטות. הם אינם היחידים שכך נבחרו, טסתי בתאי אל על וראיתי מי ומה. יש ביניהם גם מפקדי טייסות ותיקים שלא קיבלו קברניטות אך הסכימו להמשיך לטוס כקצינים ראשונים. ח"א לא קובע דבר וחצי דבר וכך גם הרשות. אל על היא חברה בבעלות פרטית וההחלטות בה הן על בסיס עסקי. למדתי לעומק באקדמיה את דרך ניהולה, מדריכי היה רל"א מבריק ואח"כ מנכ"ל מבריק של החברה, ובכתה קברניטי חברה רבים.

ד. כך בדיוק פועל גם תהליך קבלת פקחים ובקרים.

ה. המרחב והמרחקים קטנים, ההשקעות הנדרשות בתעופה אדירות עקב קידמת הטכנולוגיה ודרישות הבטיחות. רווחיות התעופה המסחרית מצומצמת עקב עלויות, ולכן יש מקום רק לטובים ביותר. כנ"ל לגבי טיסה כתחביב, אלא שכאן הדרישות בסדר אך אין מספיק פיקוח על קיומן. תעופה בארצנו ובעולם כולו ואינה עיסוק הולם לתפרנים אלא למצליחנים שברשותם כסף וזמן.

ו. מי שלא מתאים לו, שיפסיק לילל וילך למקום אחר בו ההזדמנויות טובות יותר, כך נוהגים בעלי הביצים. אלה החיים!

אם כן, איפה בדיוק הפוליטיקה בתחום?

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=MmKrsnsJzBE&feature=related

סתם פניני החכמה שלי לשרשור הזה, מאחר ואיני בקי באף אחד מהגופים ובנקודות החיכוך שבקונפליקט.

:)

אשכול מעניין התפתח פה, ומקווה שיהיה המשך דיון פורה להמשיך ולעקוב. אוסיף דבר אחד שקשור למינויים ולפרוטקציות של קבוצות מיעוט טייסים ח"א: אבא שלי כמדריך 737 באלעל סיפר לי על המספרים (שאיני זוכר אותם כרגע) של החניכים בקליטת הטייסים האחרונה לאלעל. האחוזים לטובת החניכים שבאו מרקע אזרחי ולא מרקע חיל-אוירי, מרשימים מאוד. פרוטקציה אין פה.

פורסם
בזה אתה צודק בהחלט...

אם יש לו בעיית התמצאות וניווט איך ידע מה הם גבולות הTMA ואיך לא חורגים מהם? למה אדם כזה ממשיך להחזיק ברשיון טייס?

זאת בדיוק הבעיה שצריך להביא לרת"א- או שהבנאדם מוגבל לתחום טיסה, אז לא צריך לזרוק הגבלות האוויר אלא לאכוף אותן.

או שהם יחשבו מראש אם באנדם מוגבל בהתמצאויות איך הם מצפים שישאר באיזור המרכז,

או שאדם מוגבל במציאת כיוונים ונוחת על מסלול נגדי ופעיל איך באמת מאפשרים לו להחזיק ברשיון..

והסרטון בהחלט דומה למקרה חחחחחח

פורסם

אדם,

מאדם בוגר ואחראי כמוך ציפיתי לשמוע דברי טעם. אין כל אמת בדבריך המצוטטים לעיל, אתה פשוט לא מכיר את האנשים והתהליכים ופועל לפי רגשות בטן: אולי אני סובל קצת מרגשות בטן, אבל קיבלתי אותן לא כי בא לי לראות את הדברים במשקפיים מסוימות אלא מהקיר שנתקלתי בו כשחשבתי ברצינות על קריירה בתחום התעופה האזרחית בישראל, בכל מקום אליו פניתי בבדיקות והבירורים הרבים שערכתי וההתייעצויות עם אנשים שעוסקים בתחום הבנתי שעולם התעופה המסחרית בישראל סובב סביב יוצאי חיל האוויר, מעטים הצליחו לעבור את תקרת הזכוכית הזו ולהגיע מקורס טייס אזרחי (שעולה הון תועפות) ואיכשהו לצבור את הנסיון הנדרש (לאחר שעות רבות של "טיסות רומנטיות" ללא שכר לצורך צבירת שעות) ולהגיע למעמד שבו הם עומדים מול טייס ראשי בחברה X, מקווים שהוא זוכר לטובה את המדריך שלהם מהחייל כדי שקורות החיים לא יזרקו ישר אל הפח, עוד יותר מעטים גם ממש התקבלו לעבודה.

א. רת"א אינה קובעת דבר וחצי דבר לגבי בחירת טייסים. פעולתה מצטמצמת למבחני הסמכה ופסילת אלה שלא עומדים בדרישות הרישוי.נכון ולא אמרתי שהיא קובעת לגבי בחירת טייסים - זה תפקידן של חברות התעופה, אבל מי קובע את דרישות הרישוי? והאם הן לא נראות (בהתחשב בעלותה של שעת טיסה וכמות השעות הנדרשת על מנת להבחן) כאילו מישהו מנסה לכוון מראש לכך שכמות הטייסים שמסיימים את כל התהליך עם רשיון מסחרי תהיה מלכתחילה קטנה מאד ומורכבת מאוכלוסייה מאד מסויימת?

ב. מה שכן קורה בנושא בחירת טייסים, הוא מיון ראוי של האנשים, ובחירת בעלי הכישורים המתאימים. ברשות מעט טייסים, רוב האנשים מהנדסים וטכנאי תעופה ואלקטרוניקה, מעבר לפקידים. ראינו בנחיתה על ההדסון כיצד מתפקד קברניט שבאמתחתו שנים כטייס חא"א.

ברור שבמיון ראוי למשרת טייס יעדיפו טייס עם נסיון של חיל אוויר, הבעיה היא שבמדינה כמו ארצות הברית זה מתקבל על הדעת, אבל כאן כאשר המרחב כה קטן, וכך גם כמות החברות המסחריות והביקוש הקטן מלכתחילה לטייסים ותוסיף את התייחסותי למעלה לדרישות הרישוי ועלות הקורסים זה פשוט טורק את הדלת בפרצוף ל90 אחוז מהאזרחים שחולמים על עבודה כזו

ג. כלתי מונתה כמפקחת אוויר ברשות, שתפקידה לטוס בתאים בקווים בינלאומיים ולהפיק לקחים לגבי עבודת הצוות והמפעיל. היא קיבלה את התפקיד לא כי שם משפחתה בן פרץ, אלא כי היא קברניט למופת בעל ותק רב, דוברת שפות מעבר לרק אנגלית, והוכיחה קודם לכן בתעשיה הרלבנטית את יכלתה כמנהלת. היא לא שירתה בח"א כטייסת אלא כמדריכת סימולטור לטייסי קרב, ואת רשיונה רכשה מכספה בבלגיה, אח"כ צברה ניסיון במטוסי רדיו רדיוס. בעלה הוא בני התקבל לאל על לא כי הוא טייס ח"א, שהרי הוא כבר במילואים שנים רבות מאוד. הוא התקבל עקב נסיונו הרב, בשלל טיפוסי כלי טיס, משימות וחשיפה לטכנולוגיה רלבנטית, ויכלתו הניהולית החשובה לקברניטות.

נו ואיפה הוא רכש את הנסיון הזה? ומאיפה אני או כל אזרח אחר שלא הינו טייסים בחייל נוכל להביא קורות חיים כשלו כנקודת פתיחה כזו?

הם אינם היחידים שכך נבחרו, טסתי בתאי אל על וראיתי מי ומה. יש ביניהם גם מפקדי טייסות ותיקים שלא קיבלו קברניטות אך הסכימו להמשיך לטוס כקצינים ראשונים. ח"א לא קובע דבר וחצי דבר וכך גם הרשות. אל על היא חברה בבעלות פרטית וההחלטות בה הן על בסיס עסקי. למדתי לעומק באקדמיה את דרך ניהולה, מדריכי היה רל"א מבריק ואח"כ מנכ"ל מבריק של החברה, ובכתה קברניטי חברה רבים.בחרת לראות ולהבין מה שאתה רוצה אבל עובדה שכל מנהלי ובכירי החברה הם אנשי חיל אוויר לשעבר, התרבות היא אותה תרבות, לטוב ולרע ויש מצב שאתה מקבל את זה כמובן מאליו אבל אלעל היא דוגמא נפלאה לחברה שלאזרח כמוני אין כל סיכוי להתקבל לעבודה בה כטייס וזו עובדה.

ד. כך בדיוק פועל גם תהליך קבלת פקחים ובקרים. תראה לי פקח טיסה אחד (בעצם למיטב ידיעתי יש רק אחד) שלא הגיע מתוך שורות החיל ושוב לא בגלל פרוטקציה אישית מסויימת אלא בגלל דרישות ותנאי הסף שכמו בתעופה המסחרית מלכתחילה מכוונות כך שרק אנשים עם X שעות הדרכה וחניכה (כמות שנצברת רק בשירות צבאי או בחו"ל בקורס יקר וארוך מאד) יכול להתקבל לעבודה

ה. המרחב והמרחקים קטנים, ההשקעות הנדרשות בתעופה אדירות עקב קידמת הטכנולוגיה ודרישות הבטיחות. רווחיות התעופה המסחרית מצומצמת עקב עלויות, ולכן יש מקום רק לטובים ביותר. כנ"ל לגבי טיסה כתחביב, אלא שכאן הדרישות בסדר אך אין מספיק פיקוח על קיומן. תעופה בארצנו ובעולם כולו ואינה עיסוק הולם לתפרנים אלא למצליחנים שברשותם כסף וזמן ולך זה נראה טבעי כן?

ו. מי שלא מתאים לו, שיפסיק לילל וילך למקום אחר בו ההזדמנויות טובות יותר, כך נוהגים בעלי הביצים. אלה החיים!

לא! בעלי הביצים הולכים נגד הזרם ונגד כל הסיכויים ופועלים לשנות את הטעון שינוי במקום שבו הם נמצאים - אלה החיים!

אם כן, איפה בדיוק הפוליטיקה בתחום?

י

פורסם

אדם,

התסכול שלך מובן לי, אך אלה החיים, ואיש לא ישנה אותם כי זהו סדר נכון לקחת לתפקיד את המתאימים והמוצלחים. תפרנים שירחקו ממטוסים כי כך יגמרו את כספם ויגיעו לרמה מסוכנת עקב מיעוט טיסות.

כדאי שתעיין שנית בדברי חריט- בקורס האחרון באל על, רובם טייסים שאינם יוצאי ח"א.

ראה את אמיר- בחור עם ידיים, ראש ויזמה שהבין מאיפה לפרה יוצא החלב. אלה שלא מבינים, יבכו וידפקו את הראש בקיר, ומזה דבר חיובי לא יצא. בכך אגב הם מגלים אי התאמה לטיס.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...