עבור לתוכן
אלעד ברנע

דיון: שימוש הסימולטור למטרות טרור!

Recommended Posts

פורסם

אז ככה, יצא לי בזמן האחרון בתור אחד שמשרת בבסיס של חיל הארץ באזור מרכז לחשוב הרבה על זה שבטוח יבוא יום ואולי המחבלים יעלו על זה שאפשר לקבל נקודות ציון מהסימולטור.

כלומר לדעת לאיזה כיוון לשגר,גובה,מרחק וכדומה.

שמעתי גם משהו בנוגע לזה שהמחבלים שחטפו את המטוסים שנכנסו בתאומים השתמשו בLEVEL-D בשביל ללמוד אבל נדמה לי רק.

מה אתם חושבים?

פורסם

אני האמת חושב שעם הם באמת ירצו לדעת בדיוק איפה כל מקום ונ"צדיקים הם ילכו לGOOGLE EARTH

כי בסוף המידע שם הרבה יותר אמין מאיזה סנרי בסימולטור...

פורסם

השמועות על הטרוריסטים של 11\9 דברו על שימוש בגירסה הקודמת ה 76

שנקרא PIC767 אם אני זוכר נכון, ואחת הסיבות לעיכוב הגדול בהוצאת הגירסה ל FS9 של ה LDS.

ולגבי נ"צ וכו' תמורת סכום סמלי קטן, תקבל תצ"א ברזולוציות הרבה יותר טובות ממה שיש בגוגל.

פורסם

הנגישות למידע הפכה לבלתי נמנעת בעיקר משנות ה-90. זה המחיר שצריך לשלם עם ההתקדמות הטכנולוגית ואין אף אחד בעולם שיוכל למנוע את זה. מצד אחד הביאו לנו את וויקיפדיה עם מקורות לכל תחומי החיים בהישג יד ומצד שני תמונות לווין, מפות, ויקיליקס, סימולטורים, פורומים ואינספור מידע שיכול לשמש כל אחד בעולם, לטוב ולרע.

תיהיו בטוחים שגוגל ארץ זה די צעצוע לעומת מה שניתן להשיג היום עם מעט מאמץ. ניתן לרכוש תמונות לווין ברזו' גבוהה של רוב חלקי העולם במחירים נמוכים ולהלביש אותם על מערכת קואורדינאטות שאפשר לכתוב בזמן קצר בחדר (או אפילו על אוטוקאד MAP). תוסיפו לזה מודל MPMT בליסטי שניתן להוריד מהאינטרנט, ויש לכם מערכת לחישוב ירי בליסטי.

צריך להשקיע מאמצים ולשמור על מה שאפשר ועדיין לא נגיש, מעבר לזה- זה כבר מחוץ לשליטה.

פורסם
אז ככה, יצא לי בזמן האחרון בתור אחד שמשרת בבסיס של חיל הארץ באזור מרכז לחשוב הרבה על זה שבטוח יבוא יום ואולי המחבלים יעלו על זה שאפשר לקבל נקודות ציון מהסימולטור.

כלומר לדעת לאיזה כיוון לשגר,גובה,מרחק וכדומה.

שמעתי גם משהו בנוגע לזה שהמחבלים שחטפו את המטוסים שנכנסו בתאומים השתמשו בLEVEL-D בשביל ללמוד אבל נדמה לי רק.

מה אתם חושבים?

לא חסרים מקורות מידע, מי שמחפש יידע איפה למצוא בעיקר בעידן האינטרנט ואוטוסטרדת המידע.

ניתן למצוא הכל בצורה הרבה יותר מפורטת ומדוייקת מאשר בסימולטור לפעמים אף במפות ומסמכים רשמיים שדלפו/נגנבו/נאבדו ויותר מכך בתחום שיגור הטילים והמרגמות ניתן במקרים מסויימים (ולדעתי גם זה נעשה בעבר) להשתמש גם בתצפיתנים בתוך שטח ישראל לטובת תיקוני ירי וטיווח כמו גם הרכבת "בנק מטרות".

בכל מקרה במקום לחשוב על השימוש הלוחמני/חתרני שאולי ייתכן ונעשה פה ושם אני מעדיף לחשוב ולדבר על הסימולטור במונחים של תחביב שיכול לאחד ולהשכין שלום בין אנשים מכל העמים ומעבר לכל גבול קיים ולמחוק בשניות דעות קדומות ושנאה של שנים.

פורסם

עסקתי בעבר באבטחת מידע.

למטבע 2 צדדים.

מצד אחד, כמו שנכתב: ניתן להחשף, לקרוא וללמוד את המערך שלנו דרך רשת האינטרנט. ניתן גם להזמין תצלומי לווין דרך חברות אזרחיות, למרות שנכון להיום יש חברות בודדות בשוק שעדיין מציעות תצלומי לווין עם אפס צינזור. (סין ורוסיה). שאר החברות המערביות שמציעות את הפרטים הללו - מצנזרות ע"פ הסכם בינלאומי.

הצד השני:

זה טוב. תצלומי אוויר/לווין ומידע כזה או אחר שזורם ברשת מהווה מנוף מצויין לשליטה בנראה. יש לנו את האפשרות לבצע "האדרה" של הקיים, או המעטה של הקיים. יכול להיות שתצלום לווין שמראה 550 מטוסים מהאוויר בעצם רואה רק 100 מטוסים אמיתיים. או להפך: תצלום לוויין שמראה 40 יחידות של אמל"ח מסויים, מפספס 80 נוספות.

יצא לי גם לעסוק ביבטחון תעופה, ויש פה עוד כמה חברים שעוסקים בזה.

יכול להיות שהסימולטור הוא כלי עזר לתכנון. אבל יש המון מעגלים קודמים שצריך לחצות, ושום סימולטור לא יסייע שם. את זה אני אומר מנקודת מבט של הביטחון הישראלי.

באשר לתעופה זרה:

שום דבר לא השתנה מאז הפיגועים ב 2001. קנדה לפחות - פרוצה לחלוטין בכל מה שקשור לאבטחת מטוסים.

פורסם

אתם הולכים רחוק מידי לדעתי..

אם מישהו מחפש מידע רגיש (ולא תמונות לוויין וכו'), פשוט מאוד ולצערי כמובן, תהיו ברכבת ישראל כל יום במשך מס' שעות, תאזינו לחיילים ותבינו על מה אני מדבר.

אני נוסע כל יום מנהריה לחיפה ברכבת, ולא פעם הערתי לחיילים על כל המידע הרגיש שהם חושפים ומדברים עליו עם חברים ברכבת.

כל ביטחון השדה תלוי רק בכמות החשיפה של האנשים הנוגעים בדבר.

לצערנו התקשורת גם מספקת כמעט את כל המידע הדרוש בשביל הצדדים שלא אוהבים אותנו.

פורסם

לנוכח כל התשובות המלומדות פה לגבי זמינות המידע היום, אולי המפתח פה הוא

לא רק מניעה של זליגת מידע, אלא בעיקר יכולת הרתעה?

טרוריסט שמרים קנה לכיוון ישראל במטרה לשגר פגז בירי בליסטי אולי מחזיק מפות מפורטות

עם קורדינטות מדויקות, אבל מה שחשוב פה זה שהוא צריך להבין מה יקרה לו

בשנייה שהוא יכניס את הפגז לקנה (או כמה שניות קודם לכן, בשאיפה).

פורסם

כמו שאמרו כאן, לא צריך ללכת "רחוק" ולהוציא נ.צ מסימולטור כשיש את גוגל...

האתרים הרגישים בארץ מכוסים ברזולוציה מופחתת (2 מטר לפיקסל ואף גרוע מכך), שלא מאפשרת פענוח ברמה גבוהה.

להוציא נ.צ מדוייק מתצלומים לא מתבצע כל כך בקלות כפי שהזכירו כאן. ישנו תהליך מיוחד בו מיישרים את התמונה הגולמית (קיימים עיוותים זעירים שנגרמים ע"י המצלמה) ו"תופרים" אותה לעולם האמיתי בעזרת נקודות מיוחדות שנקראות נקודות בקרה. התהליך בשפה המקצועית נקרא "פתרון". בסופו של דבר נקבל תוצר שנקרא אורתופוטו (שחפרתי לכם כבר עליו). בנוסף ניתן ליצור פתרון תלת מימדי שמשתמש בשתי תמונות בחפיפה של 60% ואז ניתן גם למדוד גובה של עצמים כגון מבנים מהתצלום.

בנושא החימוש. לרוב אוייבנו יש:

1. רקטות: קסאם, קטיושה וכו', לא מונחות ואקראיות כמעט לגמרי בציר הירי: כלומר, אני יודע לאן אני מכוון אבל מכיוון שאני לא בונה לפי התקן אני לא יודע עד כמה רחוק הרקטה שלי תגיע. CEP של מאות מטרים עד קילומטרים בודדים.

2. טילים: מסוגים שונים שלא אפרט. הטילים בניגוד לרקטות מונחים ע"י INS שכולנו מכירים. INS צובר שגיאה שגדלה ככל שזמן המעוף של הטיל גדל.

CEP שנע בין 400 מטרים ל3 קילומטרים.

בשורה התחתונה, גם אם יצליחו להוציא נ.צ מדוייק באחד מהאמצעים שהוזכרו כאן הוא לא יביא להם הרבה תועלת כי בדיוקים של החימוש שלהם גם נ.צ ממפה מספיק....

פורסם

לעניין המידע, שימושיו ואבטחתו:

א. ראשית, כל עזר מסייע בידי מי שמעוניין לבצע משהו. נעשה מאמץ לאבטח מידע יעיל להשגת יעדים פוגעניים.

ב. מאז היותי קצין צעיר בתחילת דרכו זיהיתי ופעלתי כנגד התרבות שפגשתי בנושא אבטחת מידע. אנחנו פשוט לא מבינים את משמעות זליגתו למצבנו. חישבו על בית עם רב-בריח שחלונותיו פתוחים, כיעד לגנב.

ג. בישראל מספר רב של הגדרות סיווג אבטחת מידע. כל מידע, אפילו הוא חסר חשיבות (לדוגמא פקודות שגרה יומיות של מרפאת שיניים) מקבל סיווג. באשר למעקב אחרי תפוצת המידע, הגבלתו, אבטחתו והשמדתו המבוקרת כשאין צורך בו, התהליך אינו קיים וגם לפני חמישים שנה לא היה. גם בסיווג גבוה. מצלמים מסמכים סודיים, אין ספרור עותקים, הם חשופים לגופים לא מוסמכים, ואינם זוכים למעקב והשמדה כנדרש. עם שכך מאבטח את בית המקדש שלו, צריך לא להיות מופתע אם ייחרב.

ד. בארה"ב שני סיווגים בטחוניים עיקריים, שמור וסודי. קצין מבסיס באלבמה נוסע לדיון בפנטגון עם מסמך מסווג. גוף המסמך הינו מוגבל תפוצה, ומסומנות בו מספר פיסקאות בסיווג שמור. הוא ניגש לאחראי על הכספת ביחידתו, חותם על קבלת המסמך, מקבל אותו במזוודה חסינה ונעולה הקשורה בשרשרת פלדה לידו. מאותו רגע ועד חזרת המסמך לכספת, אותו קצין מלווה על-ידי חייל נוסף, כולל לשרותים. מסמך מסווג תמיד מצוי בתוך כריכה שצבעה מציין את הסיווג הגבוה ביותר של מידע כלול. אין מסמך מסווג גלוי בשום מקום ביחידה, הכל בכספת נעול בכל שעות היממה. כאשר הוא משמש לעבודה, החלל בו הוא נמצא הופך כולו למסווג ומאובטח, מחוץ לתחום למי שלא שייך לפעילות זו.

מעבר לסיווג בטחוני, קיים סיווג תפוצה, נתתי דוגמא של מוגבל תפוצה בו מצויינת התפוצה לה יועד, קיים סיווג נוסף, בדרך כלל למסמכים מסווגים בטחונית, והוא- לא לזרים. כך מגנה ארה"ב על חומר שמתקבל למשל בחילופי מידע עם ישראל, כנגד הפצתו בכוונה או שלא בכוונה למדינה אחרת, ידידותית או לא.

אני את שלי עשיתי בנושא. הרוצה למשל לראות מה תרמתי בנושא הגרעין באזורנו כבר בשנות השמונים המוקדמות מוזמן לעיין בספרו של יוסי מלמן "הספינקס", עמוד 179. עכשיו תורכם להשלים את אשר לא הצלחתי בו מספיק.

פורסם

במכירות של הסינרי לנתב"ג הופיעו לא מעט שמות של רוכשים מלבנון וירדן :evilbat: מי האנשים האלה איני יודע כמובן אך יש לי את האימיילים שלהם......

לגבי תצ"א אין אפשרות לגופים זרים ופרטיים לרכוש באיכות טובה יותר מ2 מטר לפיקסל לאיזורים אזרחיים בארץ.

כמובן שלא בדקתי מה קורה באיזורים רגישים

פורסם
לעניין המידע, שימושיו ואבטחתו:

א. ראשית, כל עזר מסייע בידי מי שמעוניין לבצע משהו. נעשה מאמץ לאבטח מידע יעיל להשגת יעדים פוגעניים.

ב. מאז היותי קצין צעיר בתחילת דרכו זיהיתי ופעלתי כנגד התרבות שפגשתי בנושא אבטחת מידע. אנחנו פשוט לא מבינים את משמעות זליגתו למצבנו. חישבו על בית עם רב-בריח שחלונותיו פתוחים, כיעד לגנב.

ג. בישראל מספר רב של הגדרות סיווג אבטחת מידע. כל מידע, אפילו הוא חסר חשיבות (לדוגמא פקודות שגרה יומיות של מרפאת שיניים) מקבל סיווג. באשר למעקב אחרי תפוצת המידע, הגבלתו, אבטחתו והשמדתו המבוקרת כשאין צורך בו, התהליך אינו קיים וגם לפני חמישים שנה לא היה. גם בסיווג גבוה. מצלמים מסמכים סודיים, אין ספרור עותקים, הם חשופים לגופים לא מוסמכים, ואינם זוכים למעקב והשמדה כנדרש. עם שכך מאבטח את בית המקדש שלו, צריך לא להיות מופתע אם ייחרב.

ד. בארה"ב שני סיווגים בטחוניים עיקריים, שמור וסודי. קצין מבסיס באלבמה נוסע לדיון בפנטגון עם מסמך מסווג. גוף המסמך הינו מוגבל תפוצה, ומסומנות בו מספר פיסקאות בסיווג שמור. הוא ניגש לאחראי על הכספת ביחידתו, חותם על קבלת המסמך, מקבל אותו במזוודה חסינה ונעולה הקשורה בשרשרת פלדה לידו. מאותו רגע ועד חזרת המסמך לכספת, אותו קצין מלווה על-ידי חייל נוסף, כולל לשרותים. מסמך מסווג תמיד מצוי בתוך כריכה שצבעה מציין את הסיווג הגבוה ביותר של מידע כלול. אין מסמך מסווג גלוי בשום מקום ביחידה, הכל בכספת נעול בכל שעות היממה. כאשר הוא משמש לעבודה, החלל בו הוא נמצא הופך כולו למסווג ומאובטח, מחוץ לתחום למי שלא שייך לפעילות זו.

מעבר לסיווג בטחוני, קיים סיווג תפוצה, נתתי דוגמא של מוגבל תפוצה בו מצויינת התפוצה לה יועד, קיים סיווג נוסף, בדרך כלל למסמכים מסווגים בטחונית, והוא- לא לזרים. כך מגנה ארה"ב על חומר שמתקבל למשל בחילופי מידע עם ישראל, כנגד הפצתו בכוונה או שלא בכוונה למדינה אחרת, ידידותית או לא.

אני את שלי עשיתי בנושא. הרוצה למשל לראות מה תרמתי בנושא הגרעין באזורנו כבר בשנות השמונים המוקדמות מוזמן לעיין בספרו של יוסי מלמן "הספינקס", עמוד 179. עכשיו תורכם להשלים את אשר לא הצלחתי בו מספיק.

עפר,

המצב בישראל לא כל כך חמור, מקפידים מאוד על נהלי אבטחת מידע באופן כללי.

אסור להכניס פלאפונים או כל מכשיר אלקטרוני אחר לדיונים בסיווג סודי ומעלה.

גורסים דיסקים, דפים, עיתונים וכל נייר ששהה במשרד במגרסת פתיתים.

לי אישית יצא לאבטח עם נשק כבר כמה נסיעות צבאיות.

ועוד הרבה נהלים שהופכים לטבע שני באיזשהו שלב.

גם מידור קיים בארץ: ישנם מקומות שתולים ווילונות באמצע מדורים על מנת להפריד את הפעילות המיוחדת מהפעילות השגרתית. כמובן שהפעילות המיוחדת היא לא מנת חלקם של כולם אלא של אחדים רלוונטיים.

יותר מדאיג שחיילים מדברים יותר מדי בתחבורה ציבורית ובאינטרנט.

לדוגמא: טכנאי באחד מבסיסי חיה"א שמעלה תמונה לפייסבוק שלו ושל חבריו בתוך הדת"ק כשמאחוריו שלט עם נ.צ.

פורסם

אמיר, ב-48 הוקם חיל הים בעזרת קצינים בעלי רקע בריטי ואמריקאי. מספיק היה שיישמר מה שהיה נהוג אז והדברים היו עוברנראים אחרת. הבעייה הינה כי ההתקדמות עם הזמן הינה שלילית במקרים המוכרים לי.

כמו לשכת הרמטכ"ל? אקדח נעלם, 1500 SMSים לאשתו, כניסות לא-מורשים חוזרות ללשכה. הייתי לא מעט פעמים בלשכת שר הביטחון, כל שנדרשתי להציג עבורי היה תעודת קצין בשער המחנה. לא אדבר על איכות התעודה כנגד זיוף. בנושא זה סיפור: נכנסתי מאוסטריה לשוייץ נוהג ברכבי עם משפחתי. נתבקשתי להציג רישיון נהיגה בנוסף לדרכון, מכיון שבאותו זמן הרישיון הסלובקי שלי היה בהפקה, הצגתי את הרישיון הישראלי הבינלאומי שהיה אז והינו עד עתה הרישיון המופק כמלה האחרונה. עברו 20 דקות בדיקה, ראיתי דרך חלון משרדו את קצין המשמר יושב ליד ציוד אופטי גדול ומתבונן. בסוף קיבלתי את הניירת בחזרה ועברתי אחרי שאמר שהכל בסדר, למעט איכות רישיון הנהיגה של ישראל שניתן לזיוף בעזרת ציוד ביתי רגיל.

פורסם
אמיר, ב-48 הוקם חיל הים בעזרת קצינים בעלי רקע בריטי ואמריקאי. מספיק היה שיישמר מה שהיה נהוג אז והדברים היו עוברנראים אחרת. הבעייה הינה כי ההתקדמות עם הזמן הינה שלילית במקרים המוכרים לי.

כמו לשכת הרמטכ"ל? אקדח נעלם, 1500 SMSים לאשתו, כניסות לא-מורשים חוזרות ללשכה. הייתי לא מעט פעמים בלשכת שר הביטחון, כל שנדרשתי להציג עבורי היה תעודת קצין בשער המחנה. לא אדבר על איכות התעודה כנגד זיוף. בנושא זה סיפור: נכנסתי מאוסטריה לשוייץ נוהג ברכבי עם משפחתי. נתבקשתי להציג רישיון נהיגה בנוסף לדרכון, מכיון שבאותו זמן הרישיון הסלובקי שלי היה בהפקה, הצגתי את הרישיון הישראלי הבינלאומי שהיה אז והינו עד עתה הרישיון המופק כמלה האחרונה. עברו 20 דקות בדיקה, ראיתי דרך חלון משרדו את קצין המשמר יושב ליד ציוד אופטי גדול ומתבונן. בסוף קיבלתי את הניירת בחזרה ועברתי אחרי שאמר שהכל בסדר, למעט איכות רישיון הנהיגה של ישראל שניתן לזיוף בעזרת ציוד ביתי רגיל.

חיל האוויר הציב לעצמו מטרת על בתחום בטחון המידע. לפני מספר שנים שינו את התפיסה מ "בטחון שדה" ל"אבטחת מידע".

אני לא יכול לפרט בפורום, אבל כאחד שעסק בזה, אני יכול להעיד ששיטת העבודה הנוכחית של חיל האוויר לא נופלת מרמות המידור שיש באירגונים איכותיים.

אל"מ שופט מרשה לעצמו לשלוח קצין לכלא למשך שבועיים על כך שהשאיר לפטופ פתוח - זה לא היה לפני עשר שנים.

פורסם

והנה סיפור משעשע בנושא...

לפני שנה בערך מתקשר אליי בפאניקה גורם יחסית בכיר בחיל האוויר.

הסיבה: פנו אליו מדובר צה"ל, יש איזו תכנית טלוויזיה שטוענת שגילתה הדלפה חמורה של מידע מחיל האוויר (נהלים, מפות וכו') לאתר אינטרנט אזרחי.

מאחר ורוב המידע הזה קשור לפיקוח טיסה, אותו גורם פנה אליי ושאל אותי אם יש לי מושג במה מדובר.

כשביקשתי לדעת באיזה אתר מדובר, קיבלתי את הכתובת של.....ואטיל! :lol:

באותו רגע אמרתי לאותו בחור שהוא יכול להירגע, ושיוציא הודעה דרך דובר צה"ל לאותה תכנית טלוויזיה שמאשרת לנסראללה להשתמש בכל המידע ה"מודלף"...

ערב טוב :D

פורסם
והנה סיפור משעשע בנושא...

לפני שנה בערך מתקשר אליי בפאניקה גורם יחסית בכיר בחיל האוויר.

הסיבה: פנו אליו מדובר צה"ל, יש איזו תכנית טלוויזיה שטוענת שגילתה הדלפה חמורה של מידע מחיל האוויר (נהלים, מפות וכו') לאתר אינטרנט אזרחי.

מאחר ורוב המידע הזה קשור לפיקוח טיסה, אותו גורם פנה אליי ושאל אותי אם יש לי מושג במה מדובר.

כשביקשתי לדעת באיזה אתר מדובר, קיבלתי את הכתובת של.....ואטיל! :lol:

באותו רגע אמרתי לאותו בחור שהוא יכול להירגע, ושיוציא הודעה דרך דובר צה"ל לאותה תכנית טלוויזיה שמאשרת לנסראללה להשתמש בכל המידע ה"מודלף"...

ערב טוב :D

עד כמה שזכרוני הגרוע מטעה אותי, זה דווקא היה כתב של YNET , פנה גם אלי לקבלת תגובה כמנהל האתר, בסוף הוציא דווקא כתבה מחמיאה על החטיבה.

המקור של אותו כתב, אם כי היו מספר השערות, עד היום לא אותר.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...