עבור לתוכן
mic

שיטות לגישות ראייה

Recommended Posts

פורסם

אין ספק שבמציאות גישת הראייה היא הרבה יותר קלה, ניתן בקלות לתמרן עם הראש לצדדים, ולהיו בקשר עין תמידי עם המסלול - ועם המכשירים.

אצלנו בסימולטור העסק נהיה הרבה יותר קשה, במיוחד במטוסים גדולים, מטוסי סילון בואינגים וכו', מכיוון שכל הזמן צריך לשחק עם מקשי הNUMLOCK, אנחנו גם לא יכולים לתמרן עם הגוף קדימה בזוויות מסוימות שגוף המטוס עצמו יסתיר לנו את המסלול.

באיזו טכניקה אתם משתמשים בכדי לבצע נחיתות מסוג זה בצורה הכי יעילה ובטוחה, בעיקר במטוסים גדולים כמובן.

אשמח לשמוע על טכניקות מסויימות שלכם שאולי אני לא מודע אליהן.

פורסם

אתה צודק זה באמת מעפן בסימולטור, ועד היום לא הייתה לי אף שיטה

אבל עכשיו דווקא עלה לי רעיון שיכול להיות די נוח

אפשר ללחוץ על ] שיפתח חלון חדש, ובו לשים TOP VIEW

ואז יש לך כל הזמן בפינה אינדיקציה איך אתה ביחס למסלול ולתבנית של ההקפה.. אני אנסה את זה יכול להיות שזה יפתור תבעיה

פורסם
אני משתמש ב- HAT SWICH שבראש הסטיק או בססנות ב וירטואל קוקפיט

אבל זה בדיוק אותו הדבר כמו ללחוץ על NUMLOCK מבחינת הנוחות וזוויות הראייה

ואורן, אני לא יודע, שווה לנסות, אבל נראה לי שזה יהיה די מסורבל...

פורסם

אז ככה יש כמה אפשרויות.

1 ללחוץ על W ואז כל התצוגה יורדת רק לשעונים בסיסיים.

2 אם אתה לוחץ על SHIFT+ENETR בצורה הבאה קודם על SHIFT ומחזיק אותו לחוץ ואז לוחץ על ENTER כמה פעמים אתה תראה שרואים את המבט כאילו אתה קם מהכיסא של המטוס ומביט מזוית יותר גבוהה.

נסה ותגיד איך היה.

בהצלחה.

אם לא הולך תוציא את הראש מהחלון.

פורסם
אז ככה יש כמה אפשרויות.

2 אם אתה לוחץ על SHIFT+ENETR בצורה הבאה קודם על SHIFT ומחזיק אותו לחוץ ואז לוחץ על ENTER כמה פעמים אתה תראה שרואים את המבט כאילו אתה קם מהכיסא של המטוס ומביט מזוית יותר גבוהה.

נסה ותגיד איך היה.

בהצלחה.

המבט של הגבהת הכיסא הוא מסוכן כי אתה לא בדיוק מגביה אלא אתה מוריד אף( של הטייס) הדבר מסוכן כי בפיינל אתה עלול לשכוח שאתה בפרספקטיבה שונה ולהזדקר על המסלול או סתם להיכנס בו חזק מידי מבט ה- חלון הגדול גם טוב אבל שוב זה רק לקדימה.

פורסם
אז ככה יש כמה אפשרויות.

נסה ותגיד איך היה.

בהצלחה.

המבט של הגבהת הכיסא הוא מסוכן כי אתה לא בדיוק מגביה אלא אתה מוריד אף( של הטייס) הדבר מסוכן כי בפיינל אתה עלול לשכוח שאתה בפרספקטיבה שונה ולהזדקר על המסלול או סתם להיכנס בו חזק מידי מבט ה- חלון הגדול גם טוב אבל שוב זה רק לקדימה.

האמת שזה רעיון די טוב, בפיינל אתה לוחץ על מקש הרווח ואתה חוזר לזווית הטבעית.

אני באמת חושב שאני אנסה את זה.

פורסם
אז ככה יש כמה אפשרויות.

נסה ותגיד איך היה.

בהצלחה.

היי אלעד. לאחר בדיקה חוזרת אני יוכל להגיד לך בוודאות, ואולי גם יעידו אחרים שהגבהת שדה הראיה נותנת בדיוק את ההדמיה של מצב בו הטייס מרים את עצמו מהכיסא, ולראיה לכך כמו שציינתה שהאף נופל אז שם לב שאין תזוזה לקוקפיט אלה רק לתצוגה שמחוץ למטוס.

ולגבי זה שהוא ישכח לחזור למצב רגיל אז בכל פעם שהוא מרים את התצוגה כלפי מעלה גם הוא יתרומם מהכיסא שלו ליד המחשב ככה בטוח הוא לא ישכח.

לצדדים נישארת האפשרות ללחוץ על W ואז בכל מבטי הצד אין שום דבר שמסתיר לראות.

פורסם

השיטה הכי טובה (בעיקר למטוסים קלים דווקא) היא לטוס ב-VC ולהשתמש ב-HAT על הג'ויסטיק. ניתן לערוך את קובץ ה-CFG ולשנות את קצב ה-PAN (נדמה לי שבדיפולט הוא 400 וניתן לעלות ל-800) כך שהפניית המבט יותר מהירה.

השימוש במקש הרווח לחזור למרכז הוא פשוט גדול. אני תיכנתתי את אחד הכפתורים על ה-YOKE לעשות אותה פעולה. (תודה לזאב שלימד אותי את עניין החזרה למרכז).

השימוש ב-VC גם מקל מאד על ההסעה על הקרקע!

טיפ נוסף - ניתן לעשות זום לפקטור של 0.7 - 0.8 ואז מקבלים תחושה עוד יותר מציאותית

כמובן שכבונה קוקפיט הפנטזיה היא שיהיו לי מספר מסכים סביב, אבל זה עוד יקח לי כמה שנים לגייס את המימון...

פורסם

אגב, אם אתם משתמשים ב- ACTIVE CAMERA אז ניתן להסתכל במהירות לצדדים ע"י לחיצה על הגלגלת בעכבר והזזת העכבר.

אבל למען האמת אני בד"כ משתמש ב-HAT SWITCH ולא בשיטה הזו, כי היד על הסטיק ולא על העכבר...

בכל אופן, VC הוא הדבר לטיסות ראיה, לא ה-2D PANEL.

פורסם

גיד ועשיתי IFR וקיבלתי ראיה אני בעם הרוח מטוס ישר מסתכל לכיוון המסלול ובפניה אני פונה בערך 40 30 מעלות לכיון המסלול ואז מזיז עם HAT באלכסון לכיון ואז מחכה לראות את המסלול

פורסם

אני כיוונתי על הסטיק שלי 4 כפתורים להסתכלות.

לי יש לוגיטק 3 אטק מי שמכיר יש לו 4 כפתורים על הידית עצמה . אחד שמתי שמאל אחד ימני ואחד אחורה. ככה אפשר להסתכל לצדדים .ואותם כפתורים דרך ה VC זה מזיז לצדדים חופשי ו2 הכפתורים נותרים זה למעלה למטה...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...