עבור לתוכן
hagay

גם אני טס לחופשה (מסוג אחר)...*חזרתי,יש תמונות של אומן*

Recommended Posts

פורסם

בהתחלה לא חשבתי לכתוב על הטיסה שלי לאומן, אבל אחרי שראיתי שהרבה כתבו על החופשות שלהם בחו"ל, החלטתי גם אני לכתוב, אולי אני אכתוב על דברים שלא קשורים למטוסים, אבל כיוון שזו חופשה מסוג אחר אז תרשו לי. (למנהלי הפורום, אם גלשתי יותר מדי תגידו לי ואני אתקן).

אז ככה:

ביום שלישי 14/09/04 בשעה 13:30 טיסה מספר 3661 (צ'ארטר) אני ממריא לקייב ומשם כארבע שעות נסיעה לאומן, עיירה קטנה אי שם באוקריאנה.(N48*44,44' E30*13,44'), וחוזר ביום שני בבוקר 20/09/04 טיסה מספר 564 דרך ורשא.

קצת על אומן,

בקיץ הטמפרטורה מגיעה גם ל35 מעלות בערך ובחורף היא יכולה לרדת עד 17- מינוס, בתקופה הזו הטמפרטורה נעה בין 0 ל17 מעלות בערך, השנה כרגע 1- מינוס, החיים שם הם ממש אחורה, כלומר, יש שם בתים שעדיין שואבים מים עם משאבות בחצר, יש כאלה שגרים בביקטות, במשך השנה יש מים רק בין השעה 6:00 בבוקר ל 9:00 בבוקר ואם יש לך מים חמים במקלחת אז קיבלת אחלה דירה, הרכבים שם ממש משנות החמישים, בלי גוזמא, יש גם חדשים אבל רק לקצת,

אז תשאלו , מה יש לו לחפש שם, כאן הסוד הגדול, באומן קבור אחד מהצדיקים הכי גדולים בהיסטוריה היהודית מאז ברא ה' את האדם, שם הצדיק הוא ר' נחמן מברסלב , לעיירה קטנה זו מתקבצים בערך 20000 (עשרים אלף) איש כדי להתפלל בראש השנה על קיברו, (מי שרוצה לדעת למה ומדוע, אענה באופן פרטי),

בשנה הראשונה שטסתי לשם (לפני שלוש שנים) לא היה לי חשק לטוס, טסתי בגלל החברה, כולם טסו אז למה לא, אבל אחרי שהייתי פעם ראשונה נשרפתי, אני יודע שכל שנה אני אעשה כל השתדלות לטוס לשם, כי כמו שהטיב להגדיר את זה אחד חילוני שפגשתי שם "זה הטריפ של הדתיים" כמובן במובן חיובי, ודרך אגב מגיעים לשם מכל מיני גווני הקשת, חילונים דתיים חסידים וגם סתם סקרנים שרוצים לראות או כאלה שמנסים כמו שמנסים את גואה, גם דודו טופז היה שם, חשוב לי לציין ששם כולם שוים, רבנים אברכים וסתם אנשים פשוטים,אין שם בכלל הבדלי מעמדות, כשאני חוזר משם אני מרגיש בן אדם אחר פשוטו כמשמעו,

הארכתי כבר יותר מדי אז אני אגיד לכם להתראות בעוד שבוע, וכשאחזור אני אעלה כמה תמונות משם.

שנה טובה לכולם.

פורסם

נסיעה טובה, תהנה.

קראתי על המקום במסע אחר, מאד מעניין!

"האדמה השחורה של אוקראינה היא מהפוריות בעולם. נהרות שופעי מים כמו הדנייפר, הדנייסטר והבוג הדרומי משקים אותה. בחלקה המזרחי, באגן הדונץ, מצויים מרבצים של ברזל ופחם מן העשירים בעולם. למרות כל זאת, אוקראינה היא מדינה ענייה, הסובלת משפל כלכלי וממחסור במצרכים בסיסיים."

--

"נהג כמנהגו של הבורא - אל תחפש את חסרונות זולתך ואת נקודת התורפה שלו. חפש את הטוב שבו. כך תוכל לחיות בשלום עם כל אחד."

ר' נחמן מברסלב.

--

פורסם
תהנה שם!אגב, אם אתה יכול לשלוח לי בפרטי או בפורום על הרב הזה.

תודה

http://www.amalnet.k12.il/meida/masa/articles/jews0009.asp?bit=1&tat=8

חסידי ברסלב זה החבר'ה שאתה רואה רוקדים ברמזורים ביום שישי, או במשחקי הפועל גליל עליון.

הם מצווים לשמוח ולרקוד.

אנשים טובים - אבל גם אני לא מתחבר לקטע של הקברים...

פורסם
תהנה שם!אגב, אם אתה יכול לשלוח לי בפרטי או בפורום על הרב הזה.

תודה

חסידי ברסלב זה החבר'ה שאתה רואה רוקדים ברמזורים ביום שישי, או במשחקי הפועל גליל עליון.

הם מצווים לשמוח ולרקוד.

אנשים טובים - אבל גם אני לא מתחבר לקטע של הקברים...

תיקון-- כל יהודי מצווה לשמוח, הם עושים זאת בצורה הכי מורגשת, אין שום חובה לרקוד בצמתים, אותי לא תראה רוקד בצמתים, אבל כל יהודי מצווה להיות בשמחה.

כאן http://www.breslev.co.iil אפשר ללמוד עליהם הרבה.

כשאחזור אשמח לענות לכולם בצורה פרטנית יותר, בפרטי ולא בפרטי.

תודה וכתיבה וחתימה לחיים טובים ולשלום, לאלתר.

פורסם

נסיעה מהנה ומועילה חגי!

בקשר לעניין של השמחה שדיברתם עליו- אני אמנם דתי אבל לא חרדי, ובבגרות שעשיתי למדתי שהחסידים ותורת החסידות מאמינים שעל כל יהודי להיות שמח, וגם לקפוץ ברמזור מרכב עם שירים זה סוג של שמחה :wink:

ד"א חגי, זה אלעל או אירוסוויט או חברה אחרת?

פורסם

תהנה שם!! עם קצת אופטימיות ותקווה- בטוח תיכנס לקוקפיט! ככה אני נכנסתי.

אצלי כל טיסה לחו"ל, לא משנה לאן- מתחילה בנסיון לבקר בקוקפיט... ותודה לאל בטיסה האחרונה שלי, לא רק שהצלחתי לקבל קוקפיט, אלא גם הלוך חזור, ובטיסה חזרה קיבלתי קוקפיט מהנעה עד כיבוי! שזאת חוויה יוצאת דופן חבל"ז, וכל מי שהיה אי פעם בקוקפיט בזמן טיסה יודע איזה חוויה ענקית זאתי..

אד קיצר תהנה לך באוקראינה! יצא לי אפילו לראות את התוכנית הזאת עם דודו טופז שם לפני הרבה זמן, וזה נשמע מאוד מעניין! רק תחזור בשלום!!

מתפלל שתקבל קוקפיט!! :D

פורסם
נסיעה טובה, תהנה.

קראתי על המקום במסע אחר, מאד מעניין!

"האדמה השחורה של אוקראינה היא מהפוריות בעולם. נהרות שופעי מים כמו הדנייפר, הדנייסטר והבוג הדרומי משקים אותה. בחלקה המזרחי, באגן הדונץ, מצויים מרבצים של ברזל ופחם מן העשירים בעולם. למרות כל זאת, אוקראינה היא מדינה ענייה, הסובלת משפל כלכלי וממחסור במצרכים בסיסיים."

--

"נהג כמנהגו של הבורא - אל תחפש את חסרונות זולתך ואת נקודת התורפה שלו. חפש את הטוב שבו. כך תוכל לחיות בשלום עם כל אחד."

ר' נחמן מברסלב.

--

מי יאמין שאתה נוצרי ...lol

נראה לי שחגי מצליח להחזיר את כולם בתשובה ואף אתה שאדי, בדרך...

חגי, תרביץ איזה תפילה טובה ובקש מחילה בשם חברי הפורום ומחילה על חטאי החברים. יום כיפור לא?!

פורסם

מי יאמין שאתה נוצרי ...lol

נראה לי שחגי מצליח להחזיר את כולם בתשובה ואף אתה שאדי, בדרך...

חגי, תרביץ איזה תפילה טובה ובקש מחילה בשם חברי הפורום ומחילה על חטאי החברים. יום כיפור לא?!

מוסלמי :wink:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...