שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 עד שעושים אירוע מיוחד במינו חייבים להרוס אותו???? מה לאעזזל עושה A320 בגובה 12,000 !! ! ! !!! ! רגל מעל מגידו ועוד טוען שהוא טס לראש פינה???? נו באמת?!?!?!?!?
Harel Dakar פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 אתה צודק לגמרי, אבל תנסה לקחת את זה באיזי.. טייסים חדשים, דבר איתם, תסביר להם את הטעות שלהם, וכמובן כיצד ניתן לשפר זאת.
Noy Farhi פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 אתה צודק לגמרי, אבל תנסה לקחת את זה באיזי.. *טייסים חדשים*,דבר איתם, תסביר להם את הטעות שלהם, וכמובן כיצד ניתן לשפר זאת. טייס שטס משנת 2007 ולמעלה מ900 שעות טיסה זה לא טייס חדש... :roll:
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אוגוסט 2, 2012 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 אותם התירוצים כל הזמן.... דיי נמאס
itzik friedman פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 אותם התירוצים כל הזמן.... דיי נמאס "נמאס"????? -אז אל תטוס ברשת!!! אני יודע כמה מה שכתבתי עכשיו מעצבן, אבל תעצור שניה, תרגע, ותזכר שבסופו של דבר זה תחביב שהמטרה שלו היא הנאה גרידה!!! אם אתה לא מסוגל להתמודד עם ההפרעות [שנוצרות מהעובדה שהטייסים כאן לא למדו בבית ספר לטיסה] כנראה שטיסה\פיקוח ברשת לא מתאימים לך או לעצבים שלך... ועכשיו נתייחס לצד שאתה הצודק- סבבה, הטייס היה שמוק ולא מקצועי בעליל, למה לפתוח את זה בכזו צורה???? ישנם חברי פורום שיכולים לזהות במי מדובר והופ הוצאת עליו שם רע...לא היית רוצה שאותו הדבר יקרה לך, נכון? אם זה כל כך חשוב לך טפל בזה בדרכים בוגרות ומכובדות: א. פנה אליו אישית ותברר את המקרה, סבירות גבוהה שתהיה לו הסבר. ב. לא מספיק חמור לדעתך? -תפנה לממונים על משמעת, אולי תזכה שאפילו ישעו אותו מטיסות ברשת... :wink: מה שאני בא לומר....[וזה בכלל בכלל לא אישי חס וחלילה] זה שלאחרונה זה כבר המקרה השני שאני רואה בפורום הזה שמוציאים בנאדם באור שלילי לפני שממהרים לרדת לפרטי העניין [וגם אז אני לא חושב שזה מקנה את הזכות להוציא אדם באור שלילי] חברה, איזייייייי, תשתה משהו קר, תרגע, ותחשוב על פתרון אמיתי שבאמת ישפיע על הטייס המדובר...לא רעיון שרק יקומם אותו נגדך!
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אוגוסט 2, 2012 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 איציק - תבדוק רגע כמה ספרות יש לך במספר ואטסים, לעומת כמה ספרות לי יש ואז תחשוב שוב למי אתה בא להטיף בסדר?? לכולכם קל לבוא ולמתוח ביקורות אחרי שהגעתם לחטיבה מוכנה ופעילה... שכחתם שהיו פה לא מעט אנשים שנתנו הרבה מעצמם כדי להרים ולבנות אותה... אתה חושב שמהנה לראות איך כל מה שעשית מתפורר לך מול הפרצוף?? הנושא הזה נטחן פה אין ספור פעמים ולמרות הכל מסרב להשתנות...
itzik friedman פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 בנאדם, אני לא יודע מה המושגים שהקנו לך בתור בנאדם אבל תן לי לומר לך דבר אחד שאם תחשוב עליו- תבין שהוא בעצם מרכז את כל מה שאתה צריך לשמוע ממני: "כמות הספרות במספר ואטסים לא משנה את הבן אדם שאתה ולא הופך אותך למוסרי או טוב יותר" אתה יכול לבנות 3 חטיבות ולהשאר בנאדם שצריכים להטיף לו, שוב זה לא אישי אלא הרעיון בכללותו. תמיד אבל תמיד צריך להתייחס לבני אדם בכבוד!
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אוגוסט 2, 2012 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 נכון איך ניחשת?? כל הסיפור פה זה לתת כבוד, רק שאנשים כמוך כל כך עסוקים בעצמם במקום לתת כבוד לאחרים... גם לבוא לפקח באירועים - זה לתת כבוד וגם לטוס בתור טייסים זה לתת כבוד וגם לקרוא רגע מפת נתיבים - זה לכבד את התחביב גם להודות שאין לך מושג מה אתה עושה ולבקש עזרה - זה לכבד!! מצד שני - להרוס אירועים זה לזלזל ולעשות דווקא ברשת זה זילזול ורק לבוא לטוס כדי להגיד שבאתי - זה זילזול וגם טבלת פקחים ריקה 50 דקות לפני אירוע זה זלזול
Simon Cohen פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 מר ינאי אתה לוקח דברים יותר מידי קשה תירגע יש לכול דבר יש פיתרון :x :x =
Ittai Arnon פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 נא להרגיע את הנושא... ולקרר... כי נהיה לי חם מלהתחיל לקרוא שוב את הנושא של טייסים חדשים... :evilbat: שגיא - בסמכותך ובגיבוי שלי באירוע של ראש פינה לומר ל"חבר" עם ה A320 שאתה לא יכול להכניס אותו לנחיתה. בכל סטיאוציה אחרת זה כבר עניין שלו. כל עוד יש פיקוח און-ליין סמכות פקח הגיונית ומתקבלת על הדעת יכולה להוות הוראה לטייס. מלבד כך אין מה להלהיט את הנושא. כותבים טקסט פשוט בסגנון. Dear 4X-XXX be advised that LLIB is now under Radar and there is an event at the moment. Therefore I can't accept you at the moment, I can ofer you LLMG or LLBG instead כמובן שבעברית זה יותר קל... להישמע.
Or Bahtari פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 אהלן חברים! חבל לי שכך מסתיים לו עוד אירוע אחרי מאמץ שלי להרים אירוע נוסף בזמן שאני בטיול בחו"ל . מספר נקודות שברצוני לעלות בנוגע להערות מקודם: 1) איציק - אני מבין את דעתך ואפילו מצדיק אותה , בהחלט צריך להיות סבלניים ונחמדים כלפי טייסים אבל מה שנקרא "דוגרי" שגיא באמת מעלה נקודה של זלזול באירוע . לא נשמע הגיוני שטייס שבאמת תכנן טיסה יהיה בגובה 12 מעל מגידו בעוד הוא צריך לנחות בראש פינה וחוץ מזה הנקודה הזאת חוזרת מאירוע לאירוע ולצערי זאת נקודה שלמדתי להשלים איתה למרות שאני ממש לא רוצה. 2)ארגון פקחים לאירוע - אפשר להבין מדוע פקחים אינם רוצים להתחייב למשמרות פיקוח , לא כל פקח רוצה לעלות לפקח על טייסים שלא מבינים בכלל מה הם רוצים מעצמם וזאת גם נקודה שלצערי למדתי להשלים איתה. אני יודע שלאחר המשפט האחרון יבואו כל מיני תגובות אבל זה המצב ואותם פקחים גם די צודקים ואין וויכוח על כך , פקחים לא עוברים תהליכי הכשרה ארוכים הכוללים מבחנים בשביל לפקח על תנועות ברמה כל כך נמוכה. אין לי כוונה לפגוע באף אחד אבל יש כאן בעיה של רמת טייסים נמוכה שאין לה פיתרון והפקחים משלמים את המחיר, צריך להבין שהפיתרון הוא לא להגיד לפקח "לשתות משהו קר" ולהירגע אלא אותם טייסים צריכים לתפוס עצמם בידיים וללמוד לטוס כמו שצריך (IFS , סרטונים , ספרי מטוס , מדריכים ועוד יש המון דרכים) . בכל מקרה אני מקווה שיהיה בסדר ב-Fly In Eilat .
Harel Dakar פורסם אוגוסט 2, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2012 כשאחנו (הפקחים) עברנו את ההכשרה, ידענו מול מה אנחנו עומדים! ובכל זאת ניסינו לשפר את הבעיה המוכרת, היום כשפיקחתי הגיע טייס חדש! (פעם ראשונה בארץ), ללא סינרי, ומבצע סיבובים בכל השדה, יצרתי איתו קשר, והסברתי לו שלא ניתן להסיע בשדה ללא אישור פקח, ונתתי לו דפיות. מאותו הרגע, הטייס התחיל לטוס ברמה גבוהה, ועקב אחרי הוראותי והדפיות!, ניראה לכם שאין סיכוי לשיפור, אבל הכל תלוי בכם! יצא לי מספר פעמים להפנות טייסים חדשים/מתקשים למדריכי IFS (חבל שהסתירו אותם) ולדפיות, יצרתי קשר עם טייסים (לא רק בהודעה פרטית, ואפילו בסקייפ) והסברתי להם היכן הם טעו והיכן ניתן לתקן זאת להבא. אל תקבעו דברים עוד לפני שאתם מנסים, תמיד אבל תמיד יש מקום לשיפור
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אוגוסט 3, 2012 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 הראל - תפסיק לנסות להראות לכולם כמה קדוש אתה.... יש הבדל בין מישהו שלא מכיר וקצת מתבלבל בהסעה או לוקח פניה ימנית במקום שמאלית, לבין מישהו שכל מה שהוא עושה זה קשקוש!! ואני שוב אומר - יש פה אנשים שכבר מזמן הפסיקו לספור את כמות ההדרכות שהם העבירו... אז בבקשה שוב מתפספסת הנקודה - זה לא הדרכה ולא ניסיון ולא עזרה ולא מדריכים ולא כלום - זאת רק תרבות!! מה שלצערי, אין לנו פה בחטיבה.
Yogev Abergel פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 טוב דיי כבר, אתם מתבחבשים סתם ונראה כאילו מר ינאי לא ממש מעוניין להגיע לפתירון אלא בעיקר להתלונן. כמו שאמר איתי ובצדק, צריך סבלנות, ובתור פקח צריך לשלוט על המרחב האווירי גם במקרה של טייסים חדשים. אל תשכחו חברים - זה תחביב!!!! זה מה שכולנו נהנים לעשות, חדשים וותיקים כאחד!! אז אנא, אל תהרסו לנו את החוויה!
Fox5inbound פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 שגיא, אני רוצה בהזדמנות הזאת להדגיש משהו חשוב במה שהראל אמר: כמו שהוא כתב, ישנם טייסים חדשים אשר מתקשים, והכל תלוי בגישה שלך כלפי הפיקוח. אם הגישה שלך היא עצבנית וחסרת סבלנות זה משהו אחר.. אני תומך בגרסא של הראל, לבוא בסבלנות (כי עדיין, אם לא שחכת זה רק סימולאטור) ולהסביר לאותו אחד שהוא טועה. משם אתה כבר תבחר אם לעזור לו בצורה אישית או אם לא.. בתור טייס דיי חדש בכבדים בואטסים אני יכול לומר לך שצריך להתאזר יותר בסבלנות כלפי טייסים חדשים, ואפילו כמו שכתבת טייסים וותיקים שעושים טעויות. חשוב לי *להדגיש* שאני חלילה לא בא למתוח ביקורת עליך, אני לא רואי לכך. אני רק מנסה להראות לך את מציאות הטיסה בואטסים ממבט של טייס שהתחיל לא מזמן לטוס כבדים. שבת שלום, ינון.
moshe elbaz פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 כל אותם מדריכים או פקחים , שמתנשאים על טייסים חדשים כי ... אני טייס במציאות אני מקח במציאות אני מדריך בואטיל . כשבאתי לפה לפני שבע שנים לא היה לי מושג באיך טסים? איזה מטוס מתאים ומה זה טייסת ראייה. עופר בן פרץ התנתק כשהייתי בעמ הרוח מרוב עצבים. מאז למדתי דבר או שתיים על איך מפקחים/ טסים. נובים יכולים להיות די מעצבנים אבל מצד שני בעלי פוטנציאל רב. לא לעניין.
Gal Mintz פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 הנקודה של שגיא למיטב הבנתי היא לא טייסים חדשים שמתקשים, אלא וותיקים שמזלזלים. דעתי האישית: 1. וותיקים - כבר מכירים (לפחות ברמת הידיעה) שיש חוקים שצריך לטוס על פיהם, ויש היגיון בטיסה. אירבאס לא יכול לנחות בראש פינה... וגם אם כן 12K במגידו זה לא הגיוני ולא סביר. שורה תחתונה - לא מצופה מכל וותיק שיטוס ברמה של טייס אלעל או בוגר שת"פ אלעל וכו', אלא לטוס ע"פ החוקים של הרשת, חוקי הטיסה בארץ ובגבולות ההיגיון - יש המון המון מדריכים כתובים שיכולים לעזור בנושא. 2. חדשים - כשאני התחלתי לטוס לפני כ-5 שנים, פחדתי פחד מוות לעלות אפילו להקפות בהרצליה. קראתי המון מדריכים, התחברתי רק כדי להקשיב לפיקוח עם תנועה, ובתיאום עם הפקח המחובר עליתי לטיסות לימוד והתנסות. הרבה טייסים חדשים פשוט מתחברים ועושים שטויות בלי ללמוד מראש, בלי לנסות ללמוד תוך כדי - כאן אנחנו הופכים את הסימולטור למשחק, וזה דבר שמקלקל את ההנאה מהתחביב. לכל מי שאומר שמדובר בתחביב, ושצריך להירגע ולהינות - ברור. זה נכון כל עוד אנשים מנסים ללמוד (לא צריך בית ספר לטיסה בשביל זה) ולהתמקצע ככל שניתן, קוראים חומרים, שואלים שאלות, מתחקרים אירועים וכו'. הבעיה העיקרית היא כמו שכבר אמרתי קודם - זילזול וטיסה כאילו מדובר פשוט במולטיפלייר של FSX, ולא ברשת של טיסה ששואפת להיות מקצועית ככל הניתן. וחבר'ה, חלאס לקחת דברים אישית. אם השירשור הזה יפיל אסימון לכמה אנשים (חדשים וותיקים), שישנו גישה ויתחילו יותר להתאמץ לכיוון המקצועיות ופחות להתפשר ולעגל פינות תהיה פה חטיבה הרבה יותר מקצועית ורצינית שיהיה כיף לטוס בה. מעבר לזה, יהיה לפקחים הרבה יותר כיף להתחבר ולפקח - משמע שתהיה כמות גדולה יותר של פיקוח. הכל מתחיל בחתירה ובשאיפה לשיפור, ולא השלמה עם הבינוניות (לא אומר שזה לא בסדר לטעות ולא להצליח, גם רמה נמוכה מתקבלת מבחינתי, רק אני טוען שלא צריך להשלים איתה אלא לנסות ללמוד ולהשתפר).
אורח פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 כל אותם מדריכים או פקחים , שמתנשאים על טייסים חדשים כי ... אני טייס במציאות אני מקח במציאות אני מדריך בואטיל . כשבאתי לפה לפני שבע שנים לא היה לי מושג באיך טסים? איזה מטוס מתאים ומה זה טייסת ראייה. עופר בן פרץ התנתק כשהייתי בעמ הרוח מרוב עצבים. מאז למדתי דבר או שתיים על איך מפקחים/ טסים. נובים יכולים להיות די מעצבנים אבל מצד שני בעלי פוטנציאל רב. לא לעניין. שמע, אני גם בעד להסביר וללמד חדשים,אבל יש גבול. לא חסר ילדים בני 13 שלמדו לתקתק את הfmc ועולים לטיסה ברשת כי זה נורא מגניב להטיס בואימג,אבל הורסים לאחרים את החוויה.
Or Bahtari פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 כל אותם מדריכים או פקחים , שמתנשאים על טייסים חדשים כי ... אני טייס במציאות אני מקח במציאות אני מדריך בואטיל . כשבאתי לפה לפני שבע שנים לא היה לי מושג באיך טסים? איזה מטוס מתאים ומה זה טייסת ראייה. עופר בן פרץ התנתק כשהייתי בעמ הרוח מרוב עצבים. מאז למדתי דבר או שתיים על איך מפקחים/ טסים. נובים יכולים להיות די מעצבנים אבל מצד שני בעלי פוטנציאל רב. לא לעניין. שמע, אני גם בעד להסביר וללמד חדשים,אבל יש גבול. לא חסר ילדים בני 13 שלמדו לתקתק את הfmc ועולים לטיסה ברשת כי זה נורא מגניב להטיס בואימג,אבל הורסים לאחרים את החוויה. זה בדיוק מה שכתבתי , בסופו של דבר יש בעיה ברמת הטייסים ומישהו אחר משלם את המחיר ופה זה הגבול . הבעיה שכל הטייסים בשרשור הזה מתייחסים לפקחים כאל סוג של עבדים שאמורים לרקוד לפי החליל שלהם וזה ממש לא אמור להיות כך. הפיתרון פשוט והוא שטייסים צריכים לקחת את עצמם בידיים וללמוד , כך הם יכבדו את התחביב ואת השותפים לתחביב שרוצים להנות גם הם.
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אוגוסט 3, 2012 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 ינון, הראל ושאר אלו שהחליטו לקרוא לי מר ינאי, הנה תקראו מה שבר ואור כתבו ואז, אולי, תבינו.... שזאת הבעיה האמיתית בחטיבה!!
Harel Dakar פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 ידוע.. אבל מה תעשה.. תשב בחיבוק ידיים על הכסא ותגיד "הם לא יודעים לטוס, אין טעם לפקח עליהם.." או שתנסה לשפר את מה שאתה רואה, כי זה מה שאנחנו מנסים..
Shlomlux2 פורסם אוגוסט 3, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 3, 2012 יקירי, המוטו של הפלייט סימולטור הוא As Real As It Gets. כנראה ובגלל שזה באנגלית זה מפורש בדרכים ובדרגות שונות אצל כל אחד בנפרד (ובגוגל טרנסלייט לוקחים את זה לכיוון שונה לגמרי :oops: ). בכל מקרה, התחביב היקר הזה שבחסות המערכת המדהימה הזאת של הרשת נועד לדמות את המציאות בצורה המירבית. יש המבינים את נסיון ההדמיה כקליל יותר ויש המחמירים (אני לדוגמא, כאחד שמכיר גם את המערכת במציאות). יש את החדשים, יש את הוותיקים, המקצוענים וכו' וכו'. [ולצערי יש גם את האלה שקוראים לזה משחק, אבל זה לא קשור לעניין...] גם אני, כפקח רשת, נתקל לא מעט ב"חריגות מציאות" אלו ואחרות, אם בתאום מראש ואם בהפתעה, ולא אשקר, זה מפריע. זה מפריע כי זה חורג מהנסיון לדמות מציאות, אבל לפעמים, ברגעי "השפל" ,אני מרשה לעצמי ליפול לתרחישים דמיוניים (שד"א, יצא לי לחוות אותם אח"כ במציאות כנגד כל הציפיות). אז דבר ראשון לפקחים, כ"מנהלי השמיים", זכותכם לשלול הגעה של מטוס למקום מסויים תוך נימוק הגיוני (ולא משהו אישי), ועל הטייס לקבל זאת. לטייסים, זכותכם למשוך את גבולות המציאות. אחרי הכל זאת מציאות מדומה. אבל תזכרו שוואטסים בכלל, ו-ואטיל בפרט, דוגלים בדגש על קרבה למציאות (ויעידו לא מעט החברים שבמקביל/בזכות/בעזרת זאת הגיעו גם לצד המציאותי של התחביב). לכם יש יותר אפשרויות (לא בושה לטוס אופליין) או אם עדיין חשקה נפשכם לטוס עם החבר'ה, אז ניתן בצורה מנומסת, טרם הטיסה/המראה לבקש את אישור הפקח, בדיוק כמו במציאות תחת הגדרת "מרשה חריג". כואב לי לקורא שרשורים מעין זה, שהינם עניינים בתכליתם אך נהפכים לחילופי דברים לא נעימים. סופ"ש נעים לכולנו :mrgreen:
אורח פורסם אוגוסט 4, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 4, 2012 אני רוצה להוסיף עוד משהו. לפני זמן מסוים, לא זוכר בדיוק כמה, מישהו פרסם בפורום fxp תמונות מטיסה עם 737. אחת התגובות בשרשור שם הייתה "אתה טס בואטסים?". מה שהמפרסם שטס עם ngx ענה: "עוד לא למדתי נדבר אז אני לא טס שם". תבינו את הרמה. הבנאדם לומד להטיס מטוס מורכב, אבל ללמוד איך להגיד כמה משפטים זה קשה לו. רק מראה על הרמה של חלק מהטייסים שמגיעים לכאן בלי להשקיע קצת בלימוד רציני מההתחלה.
אורח פורסם אוגוסט 4, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 4, 2012 אני רוצה להוסיף עוד משהו. לפני זמן מסוים, לא זוכר בדיוק כמה, מישהו פרסם בפורום fxp תמונות מטיסה עם 737. אחת התגובות בשרשור שם הייתה "אתה טס בואטסים?". מה שהמפרסם שטס עם ngx ענה: "עוד לא למדתי נדבר אז אני לא טס שם". תבינו את הרמה. הבנאדם לומד להטיס מטוס מורכב, אבל ללמוד איך להגיד כמה משפטים זה קשה לו. רק מראה על הרמה של חלק מהטייסים שמגיעים לכאן בלי להשקיע קצת בלימוד רציני מההתחלה.