עבור לתוכן
Ittai Arnon

נושאים שעלו מפאנל חטיבה.

Recommended Posts

פורסם

אהלן לכולם,

מצרף לכם סיכום קצר על מה דיברנו.

תרגישו חופשי להגיב אם יש לכם עוד רעיונות.

פאנל חטיבתי נושאים שעלו.

איתי ארנון:

נוהל עבודה להתחברות פקח ואטיל לרשת

כיום אין נוהל חטיבתי מסודר להתחברות פקח חטיבה לרשת.

הכוונה ליצור נוהל כזה שיכלול:

1. רישום מוקדם לפיקוח דרך מערכת VROUTE חובה !

2. בהתחברות למערכת יש לעלות ATIS ב"ג. (גם רק אם ת"א מחובר)

3. חובה להיכנס ל Teamspeak

עומר לנדמן:

תקשורת בין פקחים – פיתח תוכנה שמתקשרת בין פקחים בקלות.נריץ בחטיבה פיילוט לראות כיצד הדבר עובד. במידה ונותן מענה יותר טוב ופשוט משרת ה TeamSpeak נשקול לשלב כחלק מנוהל עבודה מסודר.

צבי רודס:

1. בעבר קיימנו ערב העשרה ב TeamSpeak, ממליץ בחום לחדש את המסורת.

2. בפורום החדש לכל אחד יש דף פרופיל מתקדם – אפשר לעדכן תמונה שנדע מיהו כל אחד גם במציאות. (אני אישית הוספתי בעקבות כך)

3. לקיים יותר ימי גיבוש ומפגשים מעבר לכנס השנתי.

4. פרסום ואטיל (תחום תעופה וסימולטרים) בין "חברים" והגברת המודעות למען גיוס חברים חדשים !

פורסם

אחרי שנה בספרד במהלכה הייתי כמעט תמיד בלי אינטרנט, ועם לפטופ שהחליט שנמאס לו להיתחבר לאינטרנט.

אני חוזר הביתה לאנגליה, עם לפטופ חדש. משמע יהיה לי יותר זמן פנוי ואשמח לעשות עוד ערב העשרה בנושא ה737 אם יהיה ביקוש כמובן.

פורסם

אחרי שנה בספרד במהלכה הייתי כמעט תמיד בלי אינטרנט, ועם לפטופ שהחליט שנמאס לו להיתחבר לאינטרנט.

אני חוזר הביתה לאנגליה, עם לפטופ חדש. משמע יהיה לי יותר זמן פנוי ואשמח לעשות עוד ערב העשרה בנושא ה737 אם יהיה ביקוש כמובן.

היי ניר ברוכים הבאים הביתה ,אנגליה,סוף סוף נראה אותך חוזר לפורום עם תמונות ותגובות אשר תמיד נהנתי לצפות ולקרוא,תתחדש על המחשב החדש,אולי במסגרת ערבי העשרה יהיו חברים אשר ירצו לקבל הדרכה על 737 מטייס אמיתי.

אולי גם נראה אותך בכנס הבא שלנו,להשתמע.

פורסם

לא ניתן לחייב פקח להתחבר ל TS, זה לא חלק מדרישות הרשת, כלומר זו לא תוכנה חובה. צריך אולי להדריך את החבר׳ה איך לעבוד נכון בתקשורת אחד עם השני.

כנ״ל לגבי ה ATIS.. ב ASRC למשל לא ניתן להקליט.

ה VROUTE חשוב מאוד!!!

פורסם

אהבתי את עניין התמונה..

בתור דוגמא אוליי כל הצוות יוסיף תמונות? :D

ואוליי לחשוב על דרך להעביר הלאה לאנשים מעבר לשררשור הספציפי בפורום.

פורסם

לא ניתן לחייב פקח להתחבר ל TS, זה לא חלק מדרישות הרשת, כלומר זו לא תוכנה חובה. צריך אולי להדריך את החבר׳ה איך לעבוד נכון בתקשורת אחד עם השני.

ה VROUTE חשוב מאוד!!!

ה VROUTE חשוב מאוד!!!

אהלן אמיר,הרגשנו בחסרונך אתמול בכנס ,אני מקווה לראותך בכנס הבא או בהזדמנות הקרובה כשתהיה בארץ,עד אז שים תמונה לפחות שנראה את החיוך שלך.

פורסם

אם אתה לא פנוי אני אקח פיקוד ערב אחד ונעביר שיעור ברשת , עשית לי חשק לריענון בהרצאה.

פורסם

ה VROUTE חשוב מאוד!!!

אתה תמיד חייב להתחכם?

הרבה יותר נוח לתאם בקול מאשר בטקסט בES\VRC\ASRC או בכל תוכנה שאתה משתמש

פורסם

תומר זה לא נכון אני למשל סולד בזמן פיקוח להשתמש בטים ספיק - עובר חפירה מעדיף לתקשר בצ׳אט וככה אני עושה

ואמיר צודק לחייב שימוש בטים אינו חוקי מבחינת ווטסים

פורסם

תומר זה לא נכון אני למשל סולד בזמן פיקוח להשתמש בטים ספיק - עובר חפירה מעדיף לתקשר בצ׳אט וככה אני עושה

ואמיר צודק לחייב שימוש בטים אינו חוקי מבחינת ווטסים

אני לא אומר שדווקא שימוש בTS הוא טוב, אני רק מציין שיותר נוח להשתמש בתיאום בקול מאשר בטקסט.

לחטיבה האנגלית יש תוכנה כמו שעומרי הציע קוראים לה GVCCS והיא מבוססת על המערכת האמיתית שנמצאת בשימוש באנגליה לפי משהבנתי.

http://www.xumepoc.com/gvccs/

פורסם

אני לא אומר שדווקא שימוש בTS הוא טוב, אני רק מציין שיותר נוח להשתמש בתיאום בקול מאשר בטקסט.

לחטיבה האנגלית יש תוכנה כמו שעומרי הציע קוראים לה GVCCS והיא מבוססת על המערכת האמיתית שנמצאת בשימוש באנגליה לפי משהבנתי.

http://www.xumepoc.com/gvccs/

בעבר בחנתי את התוכנה הזו... היא מצריכה איזה קומבינה עם Skype... אני לא הצלחתי להפעיל את הכל שיעבוד - מישהו מכם הצליח להפעיל אותה כמו שצריך?

פורסם

בעבר בחנתי את התוכנה הזו... היא מצריכה איזה קומבינה עם Skype... אני לא הצלחתי להפעיל את הכל שיעבוד - מישהו מכם הצליח להפעיל אותה כמו שצריך?

אצלי עובדת מעולה כשאני מפקח בUK

פורסם

בעבודה נכונה ב TS, בעיקר עם מקש מוגדר לביצוע mute על הערוץ, קל ונוח לתאם מול מספר פקחים בו זמנית.

כשעמוס אני דואג פשוט להשתיק את האנשים, כל השיחות הן תיאומים בלבד. כמחכים לתנועה אפשר לקשקש בנוחות.

פורסם

GVCCS עובדת נהדר, אבל.... זה מחייב גם את האחרים להשתמש בה, ואם הפקח השני (לא מחויב באותה מדינה) לא מריץ אותה. אז זה לא ממש תופס...

מגבלה נוספת היא ההגבלה לסקייפ, לא תוכל להריץ גם את המשתמש ה״רגיל״ שלך בסקייפ בזמן שמשתמש הסקייפ שלך לטובת התוכנה, מחובר

אני עובד בדומה למה שאסף ציין (hotkey להשתקת הערוץ), נוח ופשוט... ואם צריכים אותך ממש, אז Poke עושה את העבודה :-)

פורסם

אתה תמיד חייב להתחכם?

הרבה יותר נוח לתאם בקול מאשר בטקסט בES\VRC\ASRC או בכל תוכנה שאתה משתמש

יותר נוח לתאם בקולי אין ספק. התוכנה הראשונה שהביאה את התקשורת הקולית זו ASRC,וכך עבדנו בעבר (למעט בעייה של פורטים חסומים אצל חלק מהמשתמשים).

אני פשוט אומר שאנחנו צריכים לנסות ולעבוד עם המנגנון הקולי שמובנה בתוך תוכנות הפיקוח ולא ללכת ל TS או תוכנות אחרות.

תומר, למה אתה חושב שאני מתחכם?

פורסם

לא משנה עזוב.

אני אומר שאפשר לנסות את המנגנון של ES עם מישהו יוציא איזה מדריך קטן בעברית על האפשרויות שלו. מה גם שאפשר לנסות את התוכנה של עומרי או GVCCS שלפי מה שהבנתי פתוחה לכל חטיבה פשוט צריך ליצור קבצים מותאמים אליה

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...