Dvir Shany פורסם נובמבר 3, 2012 דיווח פורסם נובמבר 3, 2012 שלום, אני יודע שואטיל תומכים בואטסים והכל, אני גם בעצמי טס בואטסים כבר 3 שנים. רציתי לדעת אבל אם מישהו ניסה ivao אם הם טובים כמו ואטסים. יותר מקצועים. אם מישהו יכול לתת לי קצת הבדלים ביניהם אני אשמח. תודה.
Ittai Arnon פורסם נובמבר 3, 2012 דיווח פורסם נובמבר 3, 2012 לא תקבל תשובה טובה פה. זה כמו לשאול בפורום קוקה קולה מה אתם אומרים על פפסי...
אורח Yoram Benary פורסם נובמבר 3, 2012 דיווח פורסם נובמבר 3, 2012 http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?f=6&t=7828
Etai Charit פורסם נובמבר 4, 2012 דיווח פורסם נובמבר 4, 2012 תשובה רצינית וכנה: הייתי טס בשתי הרשתות, החזקתי בתפקידים שונים בגופים של שתי הרשתות. איבאו ישראל לא קיימת יותר, כשהייתה, לא היתה תחרות שקולה לואטיל בשום צורה. מבחינת רמות נדרשות, איבאו פחות תובענית, רמת טיסה ופיקוח נדרשות פחות גבוהות. לטוב ולרע. בסוף, ואטסים מרגישה מקצועית יותר, ולא פחות ידידותית למי שיודע לשחות בסביבה המקצועית. למיטב זכרוני מלפני כמה שנים: כיסוי אירופה באיבאו טוב במעט מואטסים, כיסוי ארה"ב בואטסים טוב בהרבה מאיבאו. שורה תחתונה, אני בחרתי להצמד לואטיל ולואטסים הרבה לפני שהחטיבה הישראלית חדלה מלהתקיים. כך שהמלצתי הכנה היא להשאר בואטיל. בנוסף, אני חושב שהפיצול בין הרשתות טיפשי וילדותי בין מנהיגי הרשתות, וכל קהילת הסימרים היתה נהנית בהרבה מהתחביב אם כולם היו מצטרפים לרשת אחת גדולה. זו הסיבה המרכזית שבגללה אני מברך על פירוק איבאו ישראל. עד כאן דעתי הכנה. נכון, קשה לקבל בפורום ואטיל תשובה אובייקטיבית, מצד שני, אלו שכותבים בואטיל ונותנים תשובה "לא אובייקטיבית", נמצאים פה מסיבה מסויימת, ואני אחד מהם. פשוט כי החלטתי שכאן עדיף.
Dvir Shany פורסם נובמבר 4, 2012 מחבר דיווח פורסם נובמבר 4, 2012 תשובה רצינית וכנה: הייתי טס בשתי הרשתות, החזקתי בתפקידים שונים בגופים של שתי הרשתות. איבאו ישראל לא קיימת יותר, כשהייתה, לא היתה תחרות שקולה לואטיל בשום צורה. מבחינת רמות נדרשות, איבאו פחות תובענית, רמת טיסה ופיקוח נדרשות פחות גבוהות. לטוב ולרע. בסוף, ואטסים מרגישה מקצועית יותר, ולא פחות ידידותית למי שיודע לשחות בסביבה המקצועית. למיטב זכרוני מלפני כמה שנים: כיסוי אירופה באיבאו טוב במעט מואטסים, כיסוי ארה"ב בואטסים טוב בהרבה מאיבאו. שורה תחתונה, אני בחרתי להצמד לואטיל ולואטסים הרבה לפני שהחטיבה הישראלית חדלה מלהתקיים. כך שהמלצתי הכנה היא להשאר בואטיל. בנוסף, אני חושב שהפיצול בין הרשתות טיפשי וילדותי בין מנהיגי הרשתות, וכל קהילת הסימרים היתה נהנית בהרבה מהתחביב אם כולם היו מצטרפים לרשת אחת גדולה. זו הסיבה המרכזית שבגללה אני מברך על פירוק איבאו ישראל. עד כאן דעתי הכנה. נכון, קשה לקבל בפורום ואטיל תשובה אובייקטיבית, מצד שני, אלו שכותבים בואטיל ונותנים תשובה "לא אובייקטיבית", נמצאים פה מסיבה מסויימת, ואני אחד מהם. פשוט כי החלטתי שכאן עדיף. אני אמרתי בדיוק את אותו הדבר והייתי נורא נסער מהקטע שבחרו לפצל לשתי רשתות גדולות במקום לרשת אחת גדולה, היינו יכולים לקבל כמות של ATC/TRAFFIC הרבה יותר גדולה וכיפית. לא מסכימים?
Elad Zeierman פורסם נובמבר 4, 2012 דיווח פורסם נובמבר 4, 2012 דביר אתה בהחלט צודק, הפיצול לא טוב לאף אחד אבל אני יכול להגיד וגם לאיתי חריט כי זה יעניין אותו שלפני מספר חודשים, בוצע אפילו ניסיון לאיחוד החטיבות פניתי ביוזמתי עם עוד מישהו וותיק מהחטיבה( נסענו עד חיפה) לגורמים בצד המיתחרה שמנוהל היום תחת VFS, במטרה לנסות לסיים את הפיצול הזה תוך הרעיון שכל צד יצטרך לתת וויתורים מאוד כואבים כדי שזה יקרה, הקודקודים בצד השני סירבו אף על פי שהייתה תמיכה ממטה לעניין, זה לא ייצא לפועל מסיבות שונות ומשונות. אין ספק שפיצול הרשתות פוגע בעיקר בקהילה מי שמעדיף להשאיר את הפיצול הזה חושב בעיקר על עצמו או על האינטרסים האישיים שלו ולא על הקהילה וככה זה יישאר.
Dvir Shany פורסם נובמבר 4, 2012 מחבר דיווח פורסם נובמבר 4, 2012 דביר אתה בהחלט צודק, הפיצול לא טוב לאף אחד אבל אני יכול להגיד וגם לאיתי חריט כי זה יעניין אותו שלפני מספר חודשים, בוצע אפילו ניסיון לאיחוד החטיבות פניתי ביוזמתי עם עוד מישהו וותיק מהחטיבה( נסענו עד חיפה) לגורמים בצד המיתחרה שמנוהל היום תחת VFS, במטרה לנסות לסיים את הפיצול הזה תוך הרעיון שכל צד יצטרך לתת וויתורים מאוד כואבים כדי שזה יקרה, הקודקודים בצד השני סירבו אף על פי שהייתה תמיכה ממטה לעניין, זה לא ייצא לפועל מסיבות שונות ומשונות. אין ספק שפיצול הרשתות פוגע בעיקר בקהילה מי שמעדיף להשאיר את הפיצול הזה חושב בעיקר על עצמו או על האינטרסים האישיים שלו ולא על הקהילה וככה זה יישאר. שמח שאתה מסכים, ומנסה להזיז את העניינים. תודה אלעד.
Etai Charit פורסם נובמבר 6, 2012 דיווח פורסם נובמבר 6, 2012 זוכר את המהלך מלפני כמה חודשים, לפחות את החזית הגלויה לפורום שבמהלך, כולל הבטחות להסבה מהירה של פקחים. אם איני טועה מספר אנשים קיבלו את ההצעה והגיעו לואטיל. חבל שקהילה שלמה נמצאת עדיין מנותקת מאיתנו בגלל חילוקי דעות בין מנהלים מהעבר. אני מקווה שיהיו עוד מהלכים והושטות יד נוספות מצד ואטיל מתוך הבנה שהנפשות הפועלות התחלפו לפחות כאן. אני כן רואה את האינטרס של הנהלת הצד השני, הוא בהחלט לא אינטרס המשרת את הקהילה אותה היא מנהלת באופן המיטבי. מקווה לאיחוד כללי בהקדם האפשרי. אם לא - אני עומד מאחורי הבחירה שלי, נהנה עם אנשים טובים שבחרו כמוני ומזמין בחום כל אדם נוסף להצטרף. זה רק סימולטור. הטיסה וירטואלית. הלמידה, הכיף והחברים - אמיתיים. כל עוד נמשיך לשמור מרחק מקהילות מסויימות, מכל סיבה שהיא, אנחנו מונעים מעצמנו חברים אמיתיים.