עבור לתוכן
Amir Paz

קורס ספר מטוס - ססנה 172, שבת ה 24 לחודש.

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם

בתקופה האחרונה IFS עברה שינויים בתחומים שונים; הנהלה, עיצוב סילבוס הדרכה, אתר IFS ועוד. במקביל, עובדים בצוות החטיבה לחבר את VATIL ו IFS לעולם דרגות הטייסים ב VATSIM.

בתקופה הקרובה אנו נראה התקדמות בעניין. הרעיון הוא שחטיבת VATIL תהיה הגורם שמנפיק דרגות לטייסים שביצעו הדרכה במסגרת IFS.

נכון להיום IFS משגרת לאוויר קורס טיס פרטי עם סילבוס ממוקד. המתכונת הזו פועלת כבר שנים בצורה יוצאת מן הכלל ומכשירה חברים חדשים לטוס ברשת.

בנוסף למתכונת הנוכחית, קיים הצורך לבצע קורסים מתקדמים יותר במגוון נושאים. הרעיון הוא שחניכים יעברו קורסים מסויימים ובהמשך יקבלו דרגה ברשת מטעם VATIL.

אנחנו נתחיל בניסוי קטן; אני מתכנן להעביר מפגש של שעה וחצי ב TS על פרק 5 בספר מטוס של ססנה 172 (חישובי ביצועים). הקורס מבוצע באמצעות לוח משותף, כלומר - החניך יכול לראות את מסך המחשב של המדריך וכמובן שומע אותו דרך ה TS.

אני אעביר את המפגש הזה ואני אשמח לראות משתתפים, המטרה היא לבדוק האם ניתן להדריך במתכונת הזו. במידה והכל יעבור תקין, יהיה אפשר להתחיל לגבש מספר קורסים שיועברו ע"י מדריכים שונים בחטיבה, במועדים שונים, לדוגמא:

-ידע טכני, בסיסי. קורס 0103. מרצה: שגיא ינאי. תאריכים 1.2.2013 - 15.2.2013 ימים א' ו- ד 20:00 - 22:00.

-TYPE RATING 737 קורס 0450. מרצה: ניר גונן. תאריכים: 8.12.2012 - 1.1.2013 ימים ג' 19:00 - 23:00.

-מכשירי טיסה, מתקדם קורס 0577 מרצה: ברוכי שפיגל. תאריכים: 1.1.2012 - 10.1.2012 ימים ב' 18:00-20:00

הרעיון הוא לבצע מספר קורסים, לקבל תעודה על כל קורס, ומי שמעוניין בלבד (לא חובה) יהיה זכאי לקבל דרגת טייס בהתאם לקורסים שעשה, למשל: רשיון ATPL מטעם VATIL מחייב קורסים 0103,3022.4322 וכד'....

כרגע הכל בגדר רעיון ובדיקת היתכנות בלבד.

יום שבת, ה 24 לחודש בשעה 20:00 בשרת ה TS של VATIL.

שעה וחצי עד שעתיים, נעבור על 2-3 טבלאות ביצועים בפרק 5 ונחשב מרחקי המראה/נחיתה.

נא לאשר הגעה כאן,בפרטי או במייל. אני רוצה לקבל רעיון כמה אנשים מגיעים. יש לי מגבלת רשיון לתוכנה שבה אני משתמש לשיתוף לוח ואני צריך לדעת בערך כמה חבר'ה צפויים להשתתף.

פורסם

לא מבטיח שאני אוכל לבצע את זה על בסיס קבוע אבל בתקופה הקרובה יש לי מבחן קו וחידוש רישיון ומבחן רמה בסימולטור, אחרי זה, בסביבות אמצע דצמבר יהיה לי קצת יותר זמן פנוי ואשמח להעביר הרצאה על תפעול 73

פורסם

לא מבטיח שאני אוכל לבצע את זה על בסיס קבוע אבל בתקופה הקרובה יש לי מבחן קו וחידוש רישיון ומבחן רמה בסימולטור, אחרי זה, בסביבות אמצע דצמבר יהיה לי קצת יותר זמן פנוי ואשמח להעביר הרצאה על תפעול 73

זו הייתה דוגמא בלבד :)

הרעיון הוא להפעיל גמישות, אתה מגיע לאיזה 3 שעות עוד כמה חודשים ומדבר על נהלים למשל, לפניך מיקי ליפ נותן איזה שעתיים על מערכות ואחר כך זיירמן עושה שיעור על FMC , ויש לנו קורס שמבוסס על מדריכים ללא מחוייבות. אם נראה שזה רציני נשב מסודר ונדבר על מתי נפגשים.

פורסם

היי, שימו לב שהתאריך והשעה של הקורס: "יום שבת, ה 24 לחודש בשעה 20:00 בשרת ה TS של VATIL." נופל בדיוק על שעות האירוע השבועי:

אני חושב שכדאי להזיז את הקורס לשעה וחצי לפני על מנת לאפשר לטייסים ולפקחים לעלות, לטוס ולפקח כמו שפורסם בVRoute (זו הצעתי בנושא).

תודה ויום טוב!

פורסם

היי, שימו לב שהתאריך והשעה של הקורס: "יום שבת, ה 24 לחודש בשעה 20:00 בשרת ה TS של VATIL." נופל בדיוק על שעות האירוע השבועי:

אני חושב שכדאי להזיז את הקורס לשעה וחצי לפני על מנת לאפשר לטייסים ולפקחים לעלות, לטוס ולפקח כמו שפורסם בVRoute (זו הצעתי בנושא).

תודה ויום טוב!

:good:עדיף שישנו

פורסם

תודה ויום טוב!

כן אני מודע לזה... בגלל שזה נסיוני, זה מבוצע חד פעמי בזמן האירוע השבועי. שאר ההדרכות יבוצעו בימי ראשון. לא הייתה לי אפשרות אחרת פשוט.

פורסם

מגיע תודה ענקית לאמיר על השיעור המעניין אתמול !

אמרתי לך את זה כבר אתמול אבל הערת לי כמה תאים במוח שהלכו לישון לפני 4 שנים ועשית לי חשק לטוס.... :D

פורסם

אמיר, תודה רבה.

מאוד אהבתי את ההרצאה, ובעיקר את צורת ההרצאה (כבוד למרצה!).

אני אשמח להגיע לעוד הרצאות, ואם אתם במקרה מתכננים משהו, אני אהיה הלקוח הראשון והנלהב בתור.

פורסם

תודה לכל המשתתפים. אני מבחינתי מסמן V על תוכנת השיתוף. עכשיו צריך לבדוק תוכנה נוספת שמאפשרת שיתוף סימולטור עם שאר החבר'ה ולארגן קורסים מסודרים.

אני מקווה לארגן קורס מסודר בתקופה הקרובה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...