Ohad Shalev פורסם פברואר 15, 2013 דיווח פורסם פברואר 15, 2013 חברים, הבעיה היא לא הצבא, או דרישות פרופיל, הצבא הוא ארגון שלצערנו לא מעודד מחשבה חופשית ושינוי. הנקודה החשובה היא שרשות ממשלתית מפלה מועמדים לעבודה באזרחות מכיוון שבצבא לא שירתו ביחידה X או Y זה פשוט מגוחך, זה כמו שמסעדה לא תיקח שף לעבודה כי מועמד אחר היה טבח בצה״ל זה כמו שחברת מוניות לא תקח מישהו לעבודה כי הוא לא היה נהג האמר בשירות שלו זה כמו שסטודנט לא יוכל להירשם ללימודי רפואה כי הוא לא עשה קורס חובשים אז נכון שיש לפקחי ח״א ידע מקדים כמו גם לתפקידים הצבאיים במשרות הנ״ל אבל בסופו של יום זו אפליה. ואם הרשות אומרת שהיא ניסתה לקחת מועמדים שלא היו פקחים בצה״ל וזה לא עבד אולי זה אומר יותר על המיונים של הרשות מאשר על התפקיד מסכים. מצד שני זה גם "פועל" הפוך - יש לי חבר שמעוניין להיות מאבטח מטוסים באלעל (אל תשאל למה אבל זה הפֵטִיש שלו) לא נותנים לו כי הוא "רק" היה לוחם בשריון ועשה טירונות 03 ואני בכלל לא מדבר על ג'ובניק שאולי רוצה לעשות את זה. דוגמאות לפה או לפה לא חסרות. מסכים מאוד שזה לא צריך להיות ככה.
Amir Paz פורסם פברואר 15, 2013 דיווח פורסם פברואר 15, 2013 תפתח את המכון להכשרת הלוחם ותגייס חבר'ה בני 22 לקורס של שנה וחצי שבסופו הם לוחמים , לכאלו שמפחדים להכנס למעצרים בעזה בשרות ושירתו בשק"מ -אבל עדיין רוצים לאבטח שגרירויות באזרחות ממש שוויץ נהיה פה
Nir Gonen פורסם פברואר 15, 2013 דיווח פורסם פברואר 15, 2013 מסכים. מצד שני זה גם "פועל" הפוך - יש לי חבר שמעוניין להיות מאבטח מטוסים באלעל (אל תשאל למה אבל זה הפֵטִיש שלו) לא נותנים לו כי הוא "רק" היה לוחם בשריון ועשה טירונות 03 ואני בכלל לא מדבר על ג'ובניק שאולי רוצה לעשות את זה. דוגמאות לפה או לפה לא חסרות. מסכים מאוד שזה לא צריך להיות ככה. זה בדיוק מה שאני אומר, הצבא לא משנה כלום, הצבא תמיד עשה ותמיד יעשה מה שהוא רוצה, עם מעט מאוד ביקורת, ככה זה צבא.הבעיה מתחילה באזרחות, ובמיונים לעבודות ששוללות אותך על סמך איפה דחפו אותך בגיל 18, כאילו שזה אומר שאם היית צנחן אתה תתאים להיות מאבטח מטוסים ואם היית שקמיסט אתה לא תתאים. כאילו חסר עכברי בא״חים שהם קצינים אבל מעולם לא עשו פעילות מבצעית הבעיה שלי פה היא לא הצבא, אין לי הרבה ציפיות ממנו, הבעיה שלי היא עם חברה אזרחית שכביכול אומרת לאנשים אתם לא יכולים לעשות x או y כי לא עשיתם את זה בצבא Eldar Sella וגם Ohad Shalev הגיבו לזה 2
Ohad Shalev פורסם פברואר 15, 2013 דיווח פורסם פברואר 15, 2013 תפתח את המכון להכשרת הלוחם ותגייס חבר'ה בני 22 לקורס של שנה וחצי שבסופו הם לוחמים , לכאלו שמפחדים להכנס למעצרים בעזה בשרות ושירתו בשק"מ -אבל עדיין רוצים לאבטח שגרירויות באזרחות ממש שוויץ נהיה פה זה בדיוק הבעיה המחשבתית פה בארץ ואתה חווית את זה על בשרך. אף אחד לא שאל אותך אם אתה רוצה, למרות הפרופיל הקרבי שלך, לשרת בתור טכנאי בחיה"א אלא פשוט הציבו אותך שם כי א' ב' ג' - שורה תחתונה התאמת להם במשבצת הזאת ולא כי פחדת להסתער בעזה או לפתוח ציר. סיימת שירות ואתה מת לעבוד במשרה ביטחונית שדורשת שירות קרבי כי לזה חלמת כל חייך - בגלל שירות בתור טכנאי בצבא אתה לא יכול לעשות את זה וזה בכלל לא משנה כמה קורסים אתה תעשה, תממן את הבית ספר ללוט"ר או תצנח עם המארינס. במה שאתה רוצה להיות בארץ לא תוכל להיות כי בצבא ייעדו אותך, מסיבותיהם, לתפקיד מסויים ובכך דפקו לך את "החלום". זה למה הרבה צעירים, כמוך וכמו ניר, עוזבים את המדינה. אני מסכים עם ניר שחברות אזרחיות לא צריכות לייחס חשיבות מפלה למקצוע בו אדם שירת אלא להתחיל הכל מ-0 מה שכמובן בארץ לא קורה. על מנת להילחם במקרים כאלו הקימו במדינה את הנציבות לשוויון הזדמנויות - http://www.moital.gov.il/CmsTamat/Rsrc/Shivyon/Shivyon.html אולי שווה להגיש שם תלונה מסודרת בנושא של אפליות מסוג זה שהעלנו פה.
Shlomlux2 פורסם פברואר 15, 2013 דיווח פורסם פברואר 15, 2013 ו...? אז יגידו: "נו טוב... חוק זה חוק [ואנחנו שמים עליו שמוק]". אז יקבלו [שוב] לא-פקחים-צבאיים למיוני רש"ת, עד כאן אותו ארגון עשה את עבודתו. מכאן רק לרש"ת יש את הזכות להגדיר מי עובר מיוניים/קורס ומי לא. ומה יקרה? פשוט לא יקבלו את הלא-פקחים-צבאיים מסיבות אלו ואחרות, ולא צריך להיות פרופסור כדי למצוא סיבות לשלילת דברים. זה בדיוק כמו העניין שהיה לי עם רש"ת, שהרי אם הייתי ממשיך ללכת איתם ראש בראש, ולא משנה כבר מי צודק יותר או פחות. בשורה התחתונה, הם המכונה ואני הגרגיר אבק על אחד הברגים החלודים, ולכן המילה האחרונה כלפי חוץ תהיה שלהם. אני מאמין שהחוק גם יעמוד יותר לצידם בגלל שבניגוד לכלים שיש לי, להם יש מחלקות ייעודיות לכל נושא משפטי/הדרכתי וכו', והסיבות שלי מול הסיבות שלהם, זה כמו פישנזון נגד האלקהוגן בגמר WWF, קרב ידוע מראש עם סיכויים אפסיים. אז יקבלו כדי לסמן וי על החוק, ומבפנים יסננו עפ"י העדפותיהם המקוריות.