Itay Zecharia פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 אני מודע לכך שנפתחו עוד דיונים בנושא הזה, אך בדפדוף לאחור לא מצאתי תשובה לשאלותיי. בחודשים הקרובים אני אקבל צו ראשון. חברים מספרים שבודקים שם את המצב הגופני, ובנוסף ישנם מס' מבחנים. אני אישית לא יודע יותר מזה. אני מתכוון (בתקווה) להתקבל לקורס חייל האוויר, ולנסות לעבור אותו בהצלחה. אני יודע ש-1% רק מצליח ועובר את כל המבחנים, והם מאוד קשים, והם דורשים הרבה מכל הבחינות. אוהד שלו כבר עבר את מבחני האוויר, ואני בתקווה שלמה שאעבור גם לאחר קבלת הצו. אני רוצה לפנות לאנשים שיש להם ניסיון, לאלה שמשרתים ו/או שרתו בחייל האוויר, ויש להם ידע על הדרישות לקבלה וכדומה. במפגש בהרצליה אצל שמוליק בחוף הנכים, תפסתי את אילן מרגלית, קברניט ה-737 ושאלתי אותו 2 שאלות מאוד קריטיות עבורי, והן: 1. האם הראייה היא גורם המשפיע על קבלה לחייל האוויר? 2. האם הלימודים, הציונים והמגמות, הם גורם ניכר בקבלה לקורס חייל האוויר? תשובותיו היו מאוד אופטימיות: 1. לטענתו, הראייה היא כבר לא גורם כלל וכלל לקבלה לקורס חייל האוויר. לטענתו של אוהד, ניתן להתקבל עד -1.75 בכל עין, וזה כמובן רק לטייסי מסוקים. 2. אין קשר בין הלימודים כעת, ובין הההישגים בקורס חייל האוויר. לטענת אילן, ייתכן שנער יהיה עצלן, לא יישב הרבה וילמד, וציוניו יהיו נמוכים יחסית. אך יכולת ההבנה והתפיסה שלו הן מאוד גבוהות, כך שזה עניין של רצון בלבד. כאן אני מגיע לחלק העיקרי ולדילמה הגדולה- מישהו יודע באמת מהן הדרישות לקבלה לקורס חייל האוויר? הראייה היא גורם מונע? והאם באמת תלמיד של 3 יח"ל עם יכולת הבנה ותפיסה יוכל להתקבל לקורס ולעבור את המבחנים בהצלחה. *נ.ב: אני לא מדבר מטעמי אישיות, ואין ייחוס אישי לדברים הנאמרו לעיל כלפיי. העניין הוא כללי לחלוטין ונוגע לכל המעוניינים לשרת בחייל האוויר כטייסים בעתיד. אני מקווה שמכאן יתפתחו עוד נושאים, ונוכל ללמוד יותר על חייל האוויר בצה"ל.
OmriSoudry פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 בדיוק לפני כמה ימים בן דוד שלי שלח לי חוויות שכתבו אנשים שעברו גיבוש של חיל אוויר (חוויות שגרמו לי די לרדת מהעניין ולעשות אזרחי :!: ) אני אחפש את זה ויפרסם כאן...
Yoav פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 אני יודע בוודאות שלמי שיש משקפיים, לפחות נווטים, חיל האוויר מספק להם עדשות מגע...
DanPadnos פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 בקשר לראיה - עד כמה שידוע לי הכל תלוי. לקרב אתה צריך להיות עם ראיה פיקס, ולעומת זאת לנווטות, תובלה ומסוקים אפשר להיכנס עם ראיה לא מושלמת. מספרים מדוייקים? אני מציע להיכנס לאתר חיל האוויר ולכתוב אליהם באימייל. נדמה לי שעיוורון צבעים פוסל מידית, אבל אני לא בטוח אילו סוגים...
Or Netzer פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 יואב אם היא נווטת קרב ויש לה עדשות מגע העדשות בתמרון בג'י יכנסו לה וסליחה על הביטוי לתוך המוח. ככה שבטיסה בטח שהיא לא לובשת אותם וזה הסיבה גם למה אסור משקפיים (ישברו מהכוח האדיר הזה) בקשר לח"א אין צורך בתעודת בגרות (בדוק) כדי להתקבל לקורס (כמובן שתעודה תגרום להם להיות יותר בטוחים בקבלה שלך) ח"א היה ונשאר אחד הקורסים המורכבים בצה"ל והתווספה לו שנה מתנה לימודים אקדמיים לאחר סיום הקורס ושיהיה בהצלחה! נ.ב כוח רצון חובה!!! אחרת ישברו לך ושוב סליחה על הביטוי את התחת (או כמו שקלוד אומר יעוף לך התחת ואתה תבכה כמו ילדה קטנה שלקחו לה את הסוכריה :wink: )
Tzefa פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 אני אמור לקבל ממש בחודש הקרוב את הצו הראשון שלי, אני מאוד מתרגש מהקטע הזה כי לטעמי אני חייב להגיע מוכן למבחנים ואני אעשה את הכל, אוציא את מיטבי בלשכה-כדי להגיע ליעודי-"קורס הטייס". עכשיו, כנהוג,לפני הצו גיוס מגיעות לפעמים גם מגיעים חיילים\ות מהלשכת גיוס ומסבירים בבית הספר על כל המתרחש באותו היום, מבחני בריאות,פסיכוטני ה-כ-ל., אצלנו באו והכינו אותנו פרפקט למפגש הראשון עם הצבא. אמממ בקשר לציונים, כמו שכבר ההוא ענה לך, זה לא בהכרח מחייב שיהיה לך 100 בחמש יח"ל מתמת'... זה ממש לא, אין שום קשר לציונים או מספר יח"ל... ראיה? היום הצבא כבר יותר לארג' בנוגע למידת ראייה, אני חושב שאפילו לטייסי קרב מקבלים עם מידה מועטה של מספר המשקפיים. שמחתי לעזור, בהצלחה בצו גיוס הראשון! אני מחכה לזה בקוצר רוח! אעדכן אותכם במתרחש. :wink: אה נזכרתי ... גם לי יש שאלונת קטנה אולי משהו יוכל לענות עליה, אני לומד מגמה.. לא משנה כרגע איזו, אבל הקטע הוא שבמגמה הזאת אני לא לומד פיסיקיה כימיה ביולוגיה וכל האילה.. אין לי את זה, עייניתי בחוברת שנמצאת באתר חיל האויר "חוברת הכנה לקורס הטייס" שאגב מומלצת בחום לכולם! עיינתי וראיתי תרגילי פיסיקה! שאין לי מושג עליהם, תהיה לי איזה שהיא בעיה עם הקורס בכך שלא למדתי אף פעם בחיים שלי פיסיקה?
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 עיוורן צבעים פוסל 100%, וזה בדוק! חבר של חבר שלי עבר הרבה מבחנים, והגיע כמעט לסופו של הקורס. אך הירפ"א (יחידה רפואית אווירית), מצא אצלו 1% של אי הבחנה בין ירוק לחום. והוא נפסל, עכשיו הוא בהנדסה. אני לא יודע מה זה בדיוק, אבל לדברי חבר שלי, זה ממש על הפנים.
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 בשביל לקבל זימון למבדקי צוות אוויר אתה צריך: פרופיל 97 קב"א 54 סעיף ראיה פוסל ממספר מסויים שעד אליו אתה פסול רק ממגמת קרב קב"א נקבעת מהרבה גורמים, לאו דווקא הציונים שלך החברה שלי למשל למדה 3 יח' מטמתיקה ויש לה קב"א 55, אני הייתי ב-5 יח' ויש לי קב"א 54... :oops: בין הגורמים: מה שאתה לומד בבי"ס, איפה אתה גר, מצב משפחתי, מצב כלכלי, הצלחה במבחן הפסיכוטכני בצו ראשון ועוד... אם שלך מתאימים לצוות אוויר אז אתה תקבל זימון ואז מתחילים המבחנים והמיונים עד הגיבוש בהצלחה !
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 עיוורן צבעים פוסל 100%, וזה בדוק!חבר של חבר שלי עבר הרבה מבחנים, והגיע כמעט לסופו של הקורס. אך הירפ"א (יחידה רפואית אווירית), מצא אצלו 1% של אי הבחנה בין ירוק לחום. והוא נפסל, עכשיו הוא בהנדסה. אני לא יודע מה זה בדיוק, אבל לדברי חבר שלי, זה ממש על הפנים. עיוורון צבעים מוריד פרופיל, זה לא סעיף ולכן הוא פוסל... הנדסה זה לא רע, אתה לומד לפוצץ דברים, אבל הם עובדים ממש קשה :roll:
Yoav פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 כלומר, אם נכון להיום יש לי משקפיים(מה לעשות...) והמספר הוא 0.75- ואני כמעט בן 14 אז הסיכוי שלי להתקבל לקורס טייס נמוכים?!?!?!?! באסה... אולי אני אוכל להיות פקח.... זה דווקא יכול להיות מעניין איתי, אתה תמיד יכול להיות פקח... :wink:
Danm פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 טוב שלום איתי חלק מהדברים כאן נכונים ואני רוצה להוסיף לדברים שנאמרו. תהליך המיון ארוך מאוד והדרך לקוקפיט עוד יותר. הכל מתחיל בצו הראשון, ההכרות הראשונה של הצבא איתך וההפך. בצו הראשון אתה עובר בכמה עמדות שישפיעו על עתידך בצבא. 1. רעיון עם פסיכולוג - מטרת הפסיכולוג היא לקבל חוות דעת ראשונית עליך, הצבא לא מכיר אותך לכן יש את הבנאדם הזה שהוכשר במיוחד כדי לגלות עליך דברים מהתרשמות ראשונית. הפסיכולוג ישאל אותך שאלות פשוטות כדי לדעת כמה אתה ישר ותכונות נסופות כאלה לדוג' האם הברזת אי פעם מבית ספר וכמה פעמים או האם עשינת פעם, כמה חברים יש לך ושאלות נוספות. אני ממליץ לך לספר את האמת בלבד כי אחרת יעלו עליך שאתה משקר ולא תראה קוקפיט של חיל אוויר בחיים כנראה. 2. אימות נתונים - בעמדה הזו פשוט ישאלו אותך דברים שאתה כבר יודע כדי להאמת את הפרטים שאלות כמו בן כמה אתה איפה אתה גר שמות ההורים הציונים בבגרות וכדומה 3. בדיקות רפואיות - כבר בצו הראשון תקבל את ה"פרופיל" שלך לידעתך כדי להתקבל למגמת טיס חובה פרופיל 82 ומעלה. 4 - אבחון פסיכוטכני - אחד הגורמים החשובים ביותר אסור לך לזלזל בבחינה הזאת אחרת אין לך סיכוי להתקבל לטייס המבחן אורך כשעתיים ומטרתו היא להעריך את האיטלקטואל שלך. ציון הפסיכוטני יהווה את הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) וביחד עם תוצאות הראיון עם הפסיכולוג תקבל את הקב"א שלך (קבוצת איכות) ציון הקב"א שלך הוא הכרחי כדי להגיע לחיל אוויר. חובה קב"א של קצונה (54 לפחות הכי גבוה 56) את הקב"א בניגוד לפרופיל לא תוכל לדעת אלא אם כן יש לך פרוטקציות בצבא זהו נגמר הצו הראשון בהנחה שיש לך פרופיל מתאים וקב"א מתאים נכנסת למערכת חיל אוויר מכאן התהליך נמשך ונמשך ולא נגמר. בכמה מהפגישות האלה יבדקו את הבריאות שלך יותר לעומק יבדקו את הקוארדינציה שלך סימולטור ועוד כמה דברים לא נכנס אליהם. לאחר המפגשים האלה בתקווה שעברת אותם אתה מגיע לגיבוש הטייס. גיבוש הטייס הוא השלב האחרון לפני הכניסה לקורס הטייס היוקרתי ביותר אני לא ארחיב עליו כאן אני רק הוסיף שלא כדאי להסתמך על טיפים שתקבל כי אחרת הסיכויים שלך ירדו. עברת גיבוש? ברוך הבא לקורס היוקרתי ביותר בצה"ל קורס טייס, במהלך שלוש השנים הבאות תלמד כיצד להפוך לאחד מהטובים ביותר ולא סתם הטובים ביותר "הטובים לטייס" אם עברת את הקורס (אפילו ביום לפני האחרון אפשר ליפול) אתה נחשב איש צוות אוויר לכל דבר ברוך הבא. מקווה שהעברתי לך על קצה המזלג את התהליך הארוך של הקבלה לחיל אוויר. לאחר שאתה קורא את כל זה אני מקווה שלא תגיד "אין לי סיכוי" כי אז באמת אין לך סיכוי. אל תשקר תהיה אתה תמיד אחרת המסכה שלך תרד מתישהו ויראו את הפרצוף האמיתי שלך תאמין לי זה לא עוזר. בתאם לשאלתך. כמו שאוהד אמר לך משקפיים פוסלים מגמה קרבית של מטוסים אך אתה יכול להיות נווט או טיייס מסוקים. היחידות במתמטיקה לא אומרות כלום אמנם בשלוש יחידות תצטרך להשקיע הרבה יותר כי הקורס טייס מצפה שתגיע עליו ברמה של 5 יח"ל פיזיקה ומתמטיקה כך שתצטרך לשבת הרבה בבית כדי להשלים פערים בהצלחה. עריכה: אני חייב לתקן את הנאמר מעליי: השטות הזאת של המצב הכלכלי בבית במה ההורים שלך עוסקים או איפה אתה גר או עוד אגדות כמו ברית מילה מוריד פרופיל ל 97 או שברגע שהמאבחן בראיון האישי אומר לך לסגור תדלת ואתה כבר סגרת ואתה מסתובב מוריד אותך מהקורס: בולשיט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פשוט בולשיט!!!!!!!!! תהיה הומלס בריא וגאון תהיה טייס נ.ב אני קיבלתי צו ראשון לפני שבוע בערך מקווה שילך טוב לעוד מידע http://www.idf2000.co.il/corps/elite.htm http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... 4&catName=חיל האויר http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard. ... rchive=yes
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 כל זה נכון, לא בטוח בקשר ל-82, יכול להיות שהשתנה... פרופיל של קצונה זה 50 או 51, אבל גם בזה יש ועדות חריגים
Tzefa פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 בהצלחה לכל הבעלי צו הראשון! הנה אתר מעולה שאני קראתי כל מאמר ומאמר בו ותרם לי רבות הצו הראשון כמובן לפני הכל http://www.idf2000.co.il/first.htm ולאילו המעוניינים לגשת לסיירות ויחידות עילית. http://www.idf2000.co.il/corps/elite.htm אפשר לראות שם את כל המבחנים לפני הקורס טייס ואת חוות דעתם של החיילים אשר נגשו אליהם.
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 יש לך הרבה מידע דן, , וממש התרשמתי מהרצינות של צה"ל. מעניין אותי לדעת מהיכן באמת רכשת את כל המידע הזה המעניין הזה. אתה נתת לי תקווה נוספת, ובאמת אני מקווה שאתקבל לקורס. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, ולכל מי שמקבל צו ראשון בחודשים הקרובים. תוכל להרחיב קצת על הנווט, ועל תפקידו?
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 יש לך הרבה מידע דן, , וממש התרשמתי מהרצינות של צה"ל.מעניין אותי לדעת מהיכן באמת רכשת את כל המידע הזה המעניין הזה. אתה נתת לי תקווה נוספת, ובאמת אני מקווה שאתקבל לקורס. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, ולכל מי שמקבל צו ראשון בחודשים הקרובים. תוכל להרחיב קצת על הנווט, ועל תפקידו? נווט זה מושג שנשאר מימים עברו(בתקופה של הפאנטומים) שאז היה טייס מקדימה ומאחורה ישב נווט, שמן הסתם ניווט. היום בתובלה יש באמת נווטים אבל בקרב הם נקראים: קצין מערכות חימוש
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 יש לך הרבה מידע דן, , וממש התרשמתי מהרצינות של צה"ל.מעניין אותי לדעת מהיכן באמת רכשת את כל המידע הזה המעניין הזה. אתה נתת לי תקווה נוספת, ובאמת אני מקווה שאתקבל לקורס. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, ולכל מי שמקבל צו ראשון בחודשים הקרובים. תוכל להרחיב קצת על הנווט, ועל תפקידו? נווט זה מושג שנשאר מימים עברו(בתקופה של הפאנטומים) שאז היה טייס מקדימה ומאחורה ישב נווט, שמן הסתם ניווט. היום בתובלה יש באמת נווטים אבל בקרב הם נקראים: קצין מערכות חימוש אתה מתכוון לקצין הראשון, Firs Officer, שיושב ליד הקפטיין. אני בטוח שגם משם ניתן להתקדם ולהיות הקפטיין, זה בטח כבר קשור לאלעל, ופחות לחיל האוויר.
oz פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 כל זה נכון, לא בטוח בקשר ל-82, יכול להיות שהשתנה...פרופיל של קצונה זה 50 או 51, אבל גם בזה יש ועדות חריגים לא לא הקבלה לקורס טיס מתחילה מפרופיל 82 הם לא צרכים לוחם לוחם שדורש 97 הם צרכים מישהו שישב בקופקיט ויטיס את המטוס בקשר לתעודת בגרות נכון זה בדוק שעד עכשיו לא היה צורך בזה בכלל אבל עכשיו יש בעיה בגלל השנה שנוספה של התאור האקדמאי ברור שהבחור בלי תעודת בגרות לא יכול להוציא תואר לפי מה שאני הבנתי ואני לא בטוח שזה כלכך נכון מי שאין לו תעודת בגרות וניגש למבדקי צוות אוויר עובר בוועדה מיוחדת של אוניברסיטת בן גוריון שהיא האוניברסטיה שמלמדת בקורס הטיס
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 אני מתכוון לRIO- REAR INSTRUMENT OFFICER בכל מקרה מצאתי לך את הלינק הזה על בית הספר לטיסה, אתה יכול לקרוא על כל המקצועות תלך בתפריט לשלבים ומקצועות ואז לחלוקה למקצועות. http://www.iaf.org.il/bist/ **עריכה- הנה ציטוט מהאתר על סעיפים פוסלים: סעיפים פוסלים לגיבוש לקורס-הטיס מגיעים מועמדים שהפרופיל הרפואי שלהם הוא 82 ומעלה. אך סעיפים מסוימים פוסלים את קבלתו של מועמד, גם אם הפרופיל שלו גבוה מ-82 עקב הדרישות הרפואיות הבלתי-מתפשרות מאנשי צוות אוויר, סעיפי פרופיל רבים עלולים לפסול מתגייס מקבלה לקורס-טיס. ארבעה מהבולטים והמוכרים שבסעיפים הפוסלים הם: א. אסטמה פעילה, שהמועמד עדיין סובל ממנה. אסטמה בילדות טעונה בדיקה, ולא תמיד פוסלת קבלה לקורס-טיס. ב. מיגרנות. ג. בעיות אורטופדיות קשות. אם הבעיה קלה- למשל, שבר ישן שהתאחה, אורטופד עשוי להמליץ על קבלת המועמד לקורס. ד. בעיות שמיעה- בעיית השמיעה הקלה ביותר פוסלת קבלה לקורס-טיס. פעמים רבות, לאור הבדיקות המפורטות שנעשות בירפ"א, מתגלה שהפרופיל הרפואי המתאים למועמד נמוך מזה שנקבע בבקו"ם, ומובן שאינו מאפשר את קבלתו לקורס. הוא נשלח בחזרה לבקו"ם, עם המלצה להורדת פרופיל
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 באמת לא נעים שלהרבה אנשים החלומות מתנפצים בפנים, אבל מה שאתם עושים עכשיו זה רק מפתחים את הציפיות שלי יותר ויותר .
Tzefa פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 גם לי יש שאלונת קטנה אולי משהו יוכל לענות עליה, אני לומד מגמה.. לא משנה כרגע איזו, אבל הקטע הוא שבמגמה הזאת אני לא לומד פיסיקיה כימיה ביולוגיה וכל האילה.. אין לי את זה, עייניתי בחוברת שנמצאת באתר חיל האויר "חוברת הכנה לקורס הטייס" שאגב מומלצת בחום לכולם! עיינתי וראיתי תרגילי פיסיקה! שאין לי מושג עליהם, תהיה לי איזה שהיא בעיה עם הקורס בכך שלא למדתי אף פעם בחיים שלי פיסיקה?
Danm פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 גם לי יש שאלונת קטנה אולי משהו יוכל לענות עליה, אני לומד מגמה.. לא משנה כרגע איזו, אבל הקטע הוא שבמגמה הזאת אני לא לומד פיסיקיה כימיה ביולוגיה וכל האילה.. אין לי את זה, עייניתי בחוברת שנמצאת באתר חיל האויר "חוברת הכנה לקורס הטייס" שאגב מומלצת בחום לכולם! עיינתי וראיתי תרגילי פיסיקה! שאין לי מושג עליהם, תהיה לי איזה שהיא בעיה עם הקורס בכך שלא למדתי אף פעם בחיים שלי פיסיקה? אחלה חוברת בהחלט מפחידה אבל אחלה. די חשוב שתציין את המגמה כמו כן באיזה כיתה אתה כי יכול להיות שזה חומר מתקדם יותר בכל אופן אם אתה עושה 5 יח"ל פיזיקה בטוח שאתה תשמע עליהם. בקשר לחלק השני כן תהיה לך בעיה להתקבל לקורס הטייס אבל עם קצת השקעה תוכל להשלים פערים
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 טוב הודעה אחת ארוכה שאני מקווה שתענה לך ולאחרים על כמה שיותר שאלות בקשר לשלבים בדרך לקורס אני עונה על הכל מתוך הניסיון האישי שהיה לי, את כל השלבים שאני מתאר כאן עשיתי בשמונה חודשים האחרונים כשאת השלבים האחרונים עשיתי ממש לא מזמן אז את הרוב אני זוכר, חלק מהדברים זה דברים וודאיים וחלק זה שמועות והשערות אבל זה מה יש אז מה יש בדרך לקורס טייס? כדי להגיע לקורס צריך לעבור את השלבים הבאים, כשכל שורה היא שלב בפני עצמה, והמעבר לשלב הבא הוא רק ע"י סיום השלב הזה עם נתונים שמספיקים כדי לעבור לשלב הבא -צו ראשון -מבדקי צוות אוויר (מה שאוהד שלו עבר) -ירפא א' חלק א + ירפא א' חלק ב' (שני ימים נפרדים, אבל משוכללים ביחד, כלומר אי אפשר לא לעבור ליום השני או משהו כזה) -ירפא ב' -גיבוש טיס לא כל כך הרבה האמת, אבל יש מה לעשות אז מה עושים בכל שלב, ומה צריך כדי לעבור הלאה? הצו ראשון מחולק ל4 שלבים: אימות נתונים, בדיקות רפואיות, ראיון אישי ומבחן פסיכוטכני -אימות נתונים- באימות נתונים עוברים איתך שכל הנתונים עליך נכונים, שואלים עוד כמה פרטים כמו כמה חדרים בבית, מה ההורים עושים ועוד שטויות. אחרי זה מקריאים לך שני משפטים עם מילים מסובכות שבחיים לא שמעת רוב הסיכויים, ומבקשים ממך להסיק מה פירוש המילים האלה. אחר כך מקריאים לך עוד שני משפטים עם מילים מסובכות ומבקשים ממך לרשום אותם על נייר. -בדיקות רפואיות- אתה עובר בדיקת ראיה די בסיסית של לראות מה כתוב על הקיר, שני רופאים בודקים לך לחץ דם ודופק וכל מיני דברים כללים כמו גב פלטפוס ועוד דברים שכרוכים בלהשאר ערום. כאן קובעים לך את הפרופיל, אתה יכול לשאול את הרופא השני מה הפרופיל שלך על המקום במקום להתחיל לטלפן אחרי זה אז כדאי. בשלב הזה אם אני לא טועה אתה תצטרך פרופיל 82, אולי 72 אני לא בטוח, ובלי סעיפים פוסלי טייס (משקפיים יותר מערך מסוים לדוגמה) -ראיון אישי- שיחה עם חיילת חביבה שלוקחת לחלק רבע שעה ולאחרים (לי) שעה ורבע... אבל לא נורא זה עובר בכיף היא נחמדה לאללה ואפשר לדבר איתה חופשי. היא תשאל שאלות כמו "מה אתה רוצה לעשות בצבא?" אם אתה רוצה טייס אז זה יהיה נחמד לציין את זה כאן, זה יתן לך עוד קצת קרדיט בהמשך. תתכוננו להרבה שאלות שאין לכם מושג למה לעזאזל זה משנה משהו לצבא (כמו "מה עשית בהפסקות בכיתה ב?" "בדרך כלל שאתה וחברים שלך יוצאים, אתה יותר אוהב לצאת יותר מאוחר או ישר לצאת?" "כמה חברים טובים יש לך ומה אתה מספר להם?") -פסיכוטכני- בערך החלק שיקבע הכי הרבה את הקב"א שלכם (=קבוצת איכות, או אם להיות בכלל לא פוליטקלי קורקט- כמה אתם יותר איכותיים מבחינת הצבא ביחס לאחרים). מבחנים שלוקחים איזה שעתיים-שלוש מול מחשב. שואלים שאלות במתמטיקה, הבנת הנקרא, תפיסה פיסיקלית, צורות ועוד כל מיני. אחרי כל אלה משקללים את הקב"א שלך, שמורכב מאיך שהלך לך במבחנים, במשפטים באימות נתונים, ומהאינטואיציה של המאבחנת שצריכה להגיד אם אתה מתאים לכל מיני דברים או לא. הקבא הוא ציון מ46 אם אני לא טועה ועד ל56. כדי לקבל זימון לצוות אוויר צריך קבא 54 ומעלה, למרות שהבנתי שגם 53 יכולים לבקש ולהראות תעודה או המלצה ולקבל. כל הקטע הזה לא ממש מבוסס כי את הקבא שלך אתה לא אמור לדעת ולא את הרף של הצבא, אבל אפשר לברר הכל עם קצת קשרים אם הכל הולך כמו שצריך מקבלים הביתה זימון למבדקי צוות אוויר. מגיעים לבקו"ם כל האנשים שזומנו למבחנים לאותו יום ומעכשיו אתם כמו כיתה. מכניסים את כולכם למבחנים פסיכוטכניים בכתב, אם אני זוכר נכון יש פיסיקה, צורות ו..עוד אחד של צורות רק קצת שונה. אחרי איזה חצי שעה אומרים מי עבר ומי לא עבר את המבחן. מי שלא עבר הולך, וכל השאר נשארים (בדרך כלל אתם שם איזה 20 איש ורק אחד או שניים לא עוברים את המבחן הזה). עכשיו מתחלקים לשניים, חצי כיתה נכנסים אחד אחד לתוך חדר עם מכונה שבודקת קואורדינציה, אתם מסובבים שתי ידיות וככה שולטים בציר הX והY של איזה עיפרון, ואתם צריכים לא לצאת מהקווים של איזה שרטוט שנותנים לכם. מודדים כמה זמן זה לוקח, ואז עושים את זה שוב ומודדים שוב (הם רוצים לראות שיש שיפור, או ככה אומרים לפחות). מי שמכיר את המשחק הזה של ילדים, אדום כזה עם שני עיגולים שמציירים איתו דברים ומנערים כדי למחוק- אותו ראיון, רק הם מבלבלים את זה הרבה יותר ככה שימינה זה בכלל למעלה וכל מיני כאלה. בינתיים החצי השני נכנס למבחן המכונה. נותנים לך מכונה קטנה שמורכבת מכמה חלקים, דקה להסתכל עליה ואיך היא עובדת, דקה לפרק אותה, מערבבים לכם את כל החלקים על השולחן ומבקשים לבנות אותה מחדש תוך רבע שעה. נדיר מאוד שמישהו מרכיב אותה מחדש פרפקט, בעיקר בגלל שזה בשימוש כבר איזה 30 שנה אז גם ככה המכונה לא עובדת כמו שצריך אז קשה יותר לזכור את זה כשאין מטרה ברורה למכונה אחר כך שתי הקבוצות מתחלפות מחכים לתוצאות, זה לוקח הרבה זמן אבל בשלב הזה כולם כבר יכירו את כולם ויש הרבה צחוקים אז יש מה לעשות מי שלא עובר אומרים לו, כל השאר- חכו לזימון לירפא א' -ירפא א' חלק א'- לא יום ממש כיפי, 6 שעות של פסיכוטכני נטו. בבוקר מתחילים למלא דף ארוך עם כל הפרטים שיש עליכם, דומה לראיון אישי רק בכתב. ממלאים גם קורות חיים וציונים וכל דבר שיכול להיות רלוונטי. זה לוקח מלא זמן ואתם תכנסו למבחנים לפני שתסיימו, ממשיכים את הדף הזה בסוף היום. הדף הזה הוא בעיקרון מה שהולך לפסיכולוג שמחכה לכם בשלב הבא, במידה ותעברו את השלב הזה. נכנסים למבחנים. מבחן מתמטיקה, מבחן הקוביה (זה ממש קשה להסביר בכתב, אתם כבר תראו) ומבחן שמראים לכם איור מתוך תא טייס ו4 איורים של מטוס כמו שהוא נראה מהקרקע. אתם צריכים להגיד איזה מטוס זה זה שהתמונה מהתא טייס מתארת את מה שהוא באמת יראה. זה מבחן די כיפי ואני בטוח שלרוב האנשים פה הוא יהיה די קל כי זה משהו שלדעתי סימולטורים עוזרים בו די הרבה. עכשיו יש מבחן שנותנים לכם בערך 60 משפטים לא גמורים ולא זוכר כמה זמן, נדמה לי 20 דקות להשלים את כולם. המשפטים יהיו משהו בסגנון "אמא טובה היא אמא ש____" "כשהמפקד צעק להסתער החייל _________" "הילד פחד כש______" וכל מיני כאלה. חשוב לזכור, אל תכניסו מוות למשפטים האלה, הפסיכולוג לא אוהב את זה :wink: סתם האמת שאין מספיק זמן לחשוב, פשוט זורקים מה שעולה בראש וגם אז הרוב לא מספיקים למלא הכל. סיימתם את המבחנים, עכשיו נשאר לסיים למלא את הדף עם הפרטים האישיים ואחרי זה שאלון 300 (300 שאלות מציקות, "לפעמים אני יושב לבד בחדר ופתאום בא לי גל של התרגשות!" כן\לא\בפח) קובעים תאריך לחלק ב' וחוזרים הביתה ביום הזה גם עושים בדיקות לאלה שיש להם משקפיים כדי לראות מה המספר שלהם ואם הם מתאימים להמשך (פחות מ1.75) -ירפא א' חלק ב'- זה אתם תאהבו- יום שלם של לשחק בסימולטור! כן כן הצבא מספק לכם עמדה, סטיק ומצערת וכל מה שצריך לעשות זה לשחק... אבל מה- זה לא בידיוק פלייט סים אפשר להגיד. מולך יש מטוס אויב, או יותר נכון משולש אויב (משולש שמייצג את הכנפיים ומשלוש של ההגה כיוון, על פי שני אלה אתה מבין מה מצב המטוס) ואתה יושב לו על ה6. בהתחלה יש משימות של להגיע להאיץ, לפנות ולטפס ולאט לאט אחרי שתפסת את הקטע מוסיפים אלמנטים. מבקשים לשבת לו על הזנב במשך כמה שניות, לעקוב אחריו למרות התמרונים שלו ולקראת הסוף מתווספת מערכת נשק עם כל מיני נתונים שאין לי ממש כוח להרחיב עליהם עכשיו, אם תרצו תבקשו אתה משחק איזה 4 שעות ואז הולך הביתה, ומחכה חודשיים-שלוש לתשובה אם עברת מזמנים אותך לירפא ב' ירפא ב' נכנסים אחד אחד לפסיכולוג, שיושב עם כל מה שכתבת בירפא א מול העיניים, והוא מדבר איתך על זה ובכלל, די דומה לראיון אישי, לפחות ככה זה היה לי, שמעתי מחלק מהאנשים שם שהוא ניסה להתקיל אותם בשאלות כמו "איפה אתה רואה את עצמך עוד 10 שנים" ו"איזה אירוע בעולם הכי השפיע עליך" אחרי חצי שעה אומרים לך אם עברת או לא. אם כן אתה הולך לבדיקות הרפואיות כאן אתה נכנס למספר תחנות: -בדיקה כללית, עושים לך בדיקת דם ושתן -בדיקת א.ק.ג. ותפקודי ריאה, מודדים לחץ דם ודופק ונותנים לך לנשוף לתוך מכשיר שמודד את נפח הריאה או כל מיני דברים כאלה שאין לי מושג מה הם באמת -3 בדיקות עיניים: בדיקה כללית (ראיה תלת מימדית וכאלה), אופטימטריסטית (להקריא מספרים מהקיר דרך מלא עדשות ומכשירים) ששמה לך בסוף טיפות עיניים שמרחיבות את האישונים, ואז אתה נכנס לרופא עיניים שמסתכל ששום דבר לא דפוק ברשתית או בקרקעית העין או ווטאבר -בדיקת שמיעה, מכניסים אותך לחדר שאין בו שום רעש, שמים עליך אוזניות ומשמיעים צפצופים כל כך חלשים, שאתה יושב שם בלי לנשום כי אם תנשום אתה לא תשמע את הרעשים, ואפילו אתה שומע את הדפיקות לב שלך ממש חזק בשלב מסוים וזה מפריע לשמוע את הצפצופים. אתה יושב עם לחצן וכל פעם שאתה שומע צפצוף אתה צריך ללחוץ (ובזמנים שאתה לא שומע כלום אתה מנצל את הזמן כדי לנשום קצת) זה איזה שתי דקות לוקח -בדיקת אף אוזן גרון, לא משהו מיוחד הוא מסתכל פחות או יותר כמו הרופא משפחה אחרי כל אלה אתה נכנס לרופא התעופתי שמסתכל על כל התוצאות של הבדיקות ונותן לך את האישור הסופי שאתה כשיר לטייס ועכשיו- לגיבוש, שעליו אני עוד לא יכול לספר כי עוד לא עשיתי אותו, חכו לאפריל :wink: וזהו. זה אולי נראה הרבה אבל הכל עובר בסוף ומנסים לעשות את הכי טוב שאתה יכול ומקווים שזה מספיק אם יש לכם עוד שאלות או דברים שאתם רוצים לשמוע קצת יותר פרטים עליהם תשאלו חופשי אני אנסה לענות כמה שיותר דרך אגב על הגיבוש ובכלל כל השלבים האלה תוכל לקרוא גם באתר www.idf2000.co.il, יש שם אחלה תיאורים מקווה שעזרתי! עריכה- בקשר לשאלות ששאלת, לא ממש מעניין אותם אם כתוב עליך שאתה 3 יח או 5, מעניין אותם אם אתה פותר את השאלות ועובר את המבחנים בהצלחה ובקשר לראיה אני מניח שהבנת כבר דאם זה יצא ארוך :\
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 מה שאוהד פחד לספר... אתה סיפרת. משום מה אוהד לא רצה לספר, על מנת שהכל יישאר בגדר הפתעה לאחרים. כשקראתי כל מילה ומילה בתגובה שלך, הרגשתי ממש כאילו אני ניגשתי לקורס, ועברתי שלב אחר שלב. אני בכל מקרה מתכוון לשמור על העיניים שלי בינתיים, וכמובן על המצב הגופני . זה אומר: פחות מחשב, פחות חדר כושר, יותר לימודים.
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 צפע, ממה שהבנתי מידיד של אחות שלי שסיים את הקורס, זה באמת יותר קל למי שעשה 5 יח כי הוא כבר יודע את החומר, אבל כל השאר פשוט לומדים את זה עצמאית... אני יכול להגיד לך מניסיון שזה לא חומר ממש קשה. מה שכן, מי שלא עובר את המבחן הזה נשאר שבת כדי שהוא יעשה אותו עוד פעם אז אם הרחבת פיסיקה אתה יכול לבנות על ים
Eliran-VFS1 פורסם ספטמבר 26, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2004 יפה מאוד כתבת אורן אני לא עברתי את כול מה שכתבת על טייס כי הפרופיל שלי עורפי אך אני רוצה להדגיש על משהו שכן עברתי. חלק מהשלבים להתקבלות לעתודה האקדמאית דורשת מבחן"פסיכולוגיה תעסוקתית" משהו מאוד דומה למה שהזכיר אורן על ירפא א'. אני חייב לציין שאכן המבחנים האלה מאוד מתישים וארוכים( לקח לי משעה 9 עד 4 בצהרים) ויש לענות על כול נקודה שם ברצינות . כול ההשלמה של המשפטים האלה החסרים שאורן אמר חוזרים על עצמם בכול מיני צורות ובעזרת זה הפסיכולוג ידע הרבה נתונים לגביכם. (לדוגמא - אמא טובה היא _________.... או אמא רעה היא________) אצלי לא היה לזהות תמונות של מטוסים אבל היה לכתוב סיפור על תמונות ודברים כאלה ! בקיצור הדרך היחידה לעבור את המבחן כראוי זה להיות עצמכם . ובהצלחה לכולכם בהמשך !!! מקווה שעזרתי -ירפא א' חלק א'- לא יום ממש כיפי, 6 שעות של פסיכוטכני נטו. בבוקר מתחילים למלא דף ארוך עם כל הפרטים שיש עליכם, דומה לראיון אישי רק בכתב. ממלאים גם קורות חיים וציונים וכל דבר שיכול להיות רלוונטי. זה לוקח מלא זמן ואתם תכנסו למבחנים לפני שתסיימו, ממשיכים את הדף הזה בסוף היום. הדף הזה הוא בעיקרון מה שהולך לפסיכולוג שמחכה לכם בשלב הבא, במידה ותעברו את השלב הזה. נכנסים למבחנים. מבחן מתמטיקה, מבחן הקוביה (זה ממש קשה להסביר בכתב, אתם כבר תראו) ומבחן שמראים לכם איור מתוך תא טייס ו4 איורים של מטוס כמו שהוא נראה מהקרקע. אתם צריכים להגיד איזה מטוס זה זה שהתמונה מהתא טייס מתארת את מה שהוא באמת יראה. זה מבחן די כיפי ואני בטוח שלרוב האנשים פה הוא יהיה די קל כי זה משהו שלדעתי סימולטורים עוזרים בו די הרבה. עכשיו יש מבחן שנותנים לכם בערך 60 משפטים לא גמורים ולא זוכר כמה זמן, נדמה לי 20 דקות להשלים את כולם. המשפטים יהיו משהו בסגנון "אמא טובה היא אמא ש____" "כשהמפקד צעק להסתער החייל _________" "הילד פחד כש______" וכל מיני כאלה. חשוב לזכור, אל תכניסו מוות למשפטים האלה, הפסיכולוג לא אוהב את זה :wink: סתם האמת שאין מספיק זמן לחשוב, פשוט זורקים מה שעולה בראש וגם אז הרוב לא מספיקים למלא הכל. סיימתם את המבחנים, עכשיו נשאר לסיים למלא את הדף עם הפרטים האישיים ואחרי זה שאלון 300 (300 שאלות מציקות, "לפעמים אני יושב לבד בחדר ופתאום בא לי גל של התרגשות!" כן\לא\בפח) קובעים תאריך לחלק ב' וחוזרים הביתה ביום הזה גם עושים בדיקות לאלה שיש להם משקפיים כדי לראות מה המספר שלהם ואם הם מתאימים להמשך (פחות מ1.75)