Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 על קורס טייס אני יכול לכתוב כמה ספרים. שרתתי בביה"ס לטיסה של ח"א 4 פעמים, כחניך, מפקד קורס, מפקד טייסת, ופעם אחרונה כמפקדה הראשון של מגמת המסוקים, במשך 3 שנים. איני חושב שהפורום הוא התווך המתאים עבורי לכתוב ארוכות, למרות שרבים צמאים לדעת. מפעם לפעם אוכל להתייחס לשאלה זו או אחרת. אחד הדברים האופייניים למועמדים ולחניכים, עד יום מסדר כנפיים, הוא סיפורי המעשיות חסרי המציאות והאמונות הטפלות של חלק ניכר מהאנשים, בנושא מה צריך לעשות בכדי להצליח- פשוט לא יאומן. מתעסקים בשטויות במקום להתקדם ולהצליח. אתמצת את העיקר, ומי שיבצע זאת, יצליח: א. המרכיב החשוב ביותר בדמות הטייס בחיל האוויר היא אישיותו. במקום שאפרט, תארו לעצמכם שאתם עומדים לתקוף את המטרה הקשה והחשובה ביותר של האויב, בנו אתם אישיות של מוביל הרביעיה אתו תעדיפו לטוס למשימה. ב. המרכיב השני בחשיבותו הנו יכולת חשיבה וקבלת החלטות, בלחץ תנאים קשים, לא מוכרים ומשתנים במהירות. יכולת זו נבנית למשל בעת ביצוע פיקוח טיסה במקום חדש. ג. המרכיב העיקרי האחרון הינו יכולת פסיכו-מוטורית, כלומר היכולת ללמוד ולבצע נושאים חדשים בסביבה טכנולוגית דינאמית ותחת לחץ תנאים קשים. אנשים רבים נוטים לחשוב כי זה שקיבל סולו ראשון בקורס הוא הטייס הכי טוב. הרי אמרנו כי זו התכונה השלישית בין העיקריות- הוא כנראה טס בסדר גמור, אך זה לא העיקר. ולאלה שלא יתקבלו או לא יצליחו בקורס מסיבה זו או אחרת, חשוב להבין מה קרה, בכדי שתוכל להצליח בדרך אחרת, ולא לספר לעצמך סיפורי מעשיות. תודה על התיקונים ועל התוספות עופר.אני יודע שיש לך ניסיון, וכמו כן ידע רב על קורס הטייס. אשמח אם תוכל להרחיב בעניין, לגבי הדרישות, היכולות, ההישגים וכדומה. לדבריך, שליטה בפיסיקה היא חיונית מאוד, ובנוסף נדרשת שליטה במתמטיקה ומדעים. האם ניתן להבטיח כי לימודי המדעים (פיסיקה, כימיה ומתמטיקה) שנלמדים כיום בכתות י"א-י"ב, כמקצועות מוגברים ובהרחבה של 5 יח"ל, יהוו בעתיד, וכמו כן גם בקורס הטייס, בסיס להצלחה? בפירוש כן אני כבתבתי את זה איפה שהוא בנושא הזה הבית ספר מסתמך על זה שאתה מגיע מוכן ברמה של 5 יחדיות מתמטיקה ופיזיקה תוריד את החוברת ותראה. אני לא רואה מה עופר יכול להוסיף כאן בתנאי הקבלה שלא קיבלת בכל אורך הדיון כולל לינקים, בכל מקרה אם לעפר יש זמן לספר על הקורס עצמו או על הגיבוש (בלי לפגוע בבט"ש) אז למה לא
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 27, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תודה על ההרחבה עופר. אני חושב שמעטים כאן יצליחו להבין ולהפנים באמת את דבריך. חלקם הם המשתתפים בדיון זה... אני מאחל לכל הניגשים לקורס הטייס הצלחה רבה.