chen פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 שאלה שמעניינת אותי. לא קשורה לטיסות אונליין אבל כן לטיסה. כשטסתי לאמריקה עלתה השאלה בין כמה חבר'ה: האם ולמה הטיסה ממערב למזרח קצרה יותר בכשעה מהכיוון ההפוך? עלו שתי השערות: זרמי אויר קבועים ממערב, או תנועת כדו"א בזמן הטיסה. לי אין מושג. מישהו יודע ומוכן לענות? :?: חן 4X-CHN
Nevo Dar-Perl פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 עד כמה שאני יודע 2 סיבות: 1- רוחות וזרמים שנעים ממערב למזרח. 2- העולם נע ממערב למזרח ככה שאם אני טס מישראל לניו יורק אני בעצם "רודף" אחרי היבשה ומנסה להגיע אליה כשהיא בעצם מתרחקת לאט לאט ממני. ואם אני טס מניו יורק לישראל, היבשה (ישראל) נעה לכיווני ובעצם מתקרבת אליי יותר ויותר.
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 זרם סילוני... מן זרם שיש בו מעל ל-100 קשרים, ומנצלים את זה לטובת חיסכון בזמן ודלק.
chen פורסם ספטמבר 28, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 זה בגלל זרמי האויר. והטיסה קצרה בשעתיים בערך אני טסתי דרום מערב לספר לפרו אז כנראה בגלל זה, זה הפער היה יותר קטן. בכל מקרה, תודה לכולם על התשובות. חן 4X-CHN
BlackRaven פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 2- העולם נע ממערב למזרח ככה שאם אני טס מישראל לניו יורק אני בעצם "רודף" אחרי היבשה ומנסה להגיע אליה כשהיא בעצם מתרחקת לאט לאט ממני. ואם אני טס מניו יורק לישראל, היבשה (ישראל) נעה לכיווני ובעצם מתקרבת אליי יותר ויותר. אם כך, יש לך הסבר למדוע הליקופטר שיעמוד במהירות אופקית אפס, ישאר תמיד מעל אותה נקודה ? האטמוספירה מסתובבת יחד עם כדור הארץ, לכן לא נוצר מצב שבו מטוס צריך לרדוף אחרי היעד שלו.
Omer k פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 זרמי סילון שמגיעים למהירות של 100 קשר מכיוון מערב למזרח בדרך כלל ולכן בטיסות מערבה הנתיבי מתוכננים שהמטוסים יעלו על נתיבי הסילון = חיסכון בדלק, זמן, ומהירות קרקעית גדולה ובטיסות מזרחה מנסים כמה שיותר שמטוסים היו רחוקים מהזרמים האלה ועוד קצת על נתיבים מעל האוקינוס: הנתיסים משתנים פעם ב-24 שעות, בעקיר בגלל מזג אוויר. התניסים מתוכננים על ידי יחידת הפיקוח בהתאם לבקשת חברות התעופה וגורמים אחרים. בטיסות מזחרה - הבקשה היא טיסות שיעלו על זרמי הסילון, יגדילו את המהירות הקרקעית, ויקצרו את הזמן הטיסות מערבה - להתחמק מזרם הסילון עד כמה שאפשר וכך לקצר את הזמן החברות מגישות ליחידת הבקרה את בקושתיהן לנתיבים החידיה משקללת לפי גודל החברה ובסוף מתפרסמים 6 נתיבים מזחרה ו-6 נתיבים מערבה הנתיבים מזרחה נקראים A,B,C... ומערבה Z,Y,X...
Nevo Dar-Perl פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 יכול להיות שמה שאתה אומר זה נכון. אבל עדיין לדעתי הליקופטר שיעמוד באותה נקודה בלי לזוז אבל באמצע האוויר יתחיל לראות את הנקודה מתרחקת ממנו, למרות שזה יקח המון המון זמן. אבל מה שאני אומר ניתן לעירור מוחלט. אני אפילו ינסה לחפש איזה מאמר או משהו נרא מה נסגר עם זה.
BlackRaven פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 יכול להיות שמה שאתה אומר זה נכון.אבל עדיין לדעתי הליקופטר שיעמוד באותה נקודה בלי לזוז אבל באמצע האוויר יתחיל לראות את הנקודה מתרחקת ממנו, למרות שזה יקח המון המון זמן. אבל מה שאני אומר ניתן לעירור מוחלט. אני אפילו ינסה לחפש איזה מאמר או משהו נרא מה נסגר עם זה. למה המון המון זמן ? ב-24 שעות הוא אמור להקיף את כל העולם, כלומר כבר אחרי שעה הוא אמור להיות במקום אחר לגמרי. אני אנסה לתת דוגמא אחרת, לא ממש ישירה לנושא אבל סתם ככה שתבין אותי, אתה עומד על גג של מכונית שנוסעת ב-200 קמ"ש, לצורך העניין אתה ההליקופטר והאוטו זה כדור הארץ שלנו, אם מה שאתה אומר נכון, כשתיתן קפיצה האוטו יברח לך, אבל למען האמת הוא לא, משום שאתה כבר במהירות של האוטו, גם אתה נע ב-200 קמ"ש, ואם נשים בצד לרגע את כל סוגי ההתנגדויות למינהן, אתה תנחת בדיוק באותו מקום שממנו קפצת :wink: .
Nevo Dar-Perl פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 דווקא הדוגמא של ההליקופטר הייתה יותר מובנת בשבילי אבל נשמע הגיוני מה שאתה אומר...
Eliran-VFS1 פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 רק על הקונקורד שטס במאך 2 אפשר להגיד שהוא כאילו "עומד " במקום וכדור הארץ נע אליו.
Oren Geva פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 ניוטון הסביר את זה בשלושת חוקי התנועה שלו. גוף שנמצא בתנועה שואף להמשיך באותו כיוון אלא אם מופעל עליו כוח שימשוך לכיוון אחר (חוק מס' 1). כך, כשאתה עומד עם גג המכונית גם היא וגם אתה נוסעים קדימה ב-200 קמ"ש. עכשיו אתה קופץ - אתה גם נע דימה כבר ב-200 קמ"ש, וגם עולה למעלה במהירות X. תיאורטית היית אמור להמשיך ולעלות לנצח תוך כדי התקדמות ב-200 קמ"ש. בתכל"ס אתה יורד חזרה אל גג המכונית. כי על התנועה למעלה הופעל כח נגדי - כח הכבידה (עוד הברקה של ניוטון). על התנועה קדימה כמעט ולא הופעל כח לכן המשכת להתקדם יחד עם המכונית בזמן שהיית באוויר. למה אני אומר כמעט? כי כן הופעל כח נגדי - התנגדות האוויר או למעשה אם נדבר במונחי תעופה - גרר. אם היית קופץ מספיק גבוה (מפעיל מספיק כח כלפי מעלה כדי להתנגד לכבידה לזמן ארוך יותר) היית מספיק להאט את ההתקדמות קדימה במידה כזו שהיית מפספס את המכונית כשהיית חוזר למטה. עכשיו ככה. נחזור לדוגמת ההליקופטר. לפני שההליקופטר המריא, הוא נע יחד עם כדור הארץ באותו כיוון ומהירות. גם האוויר סביבו נע באותו כיוון ומהירות. לכן כשההליקופטר מפעיל כוח כלפני מעלה (עילוי) ועולה לאוויר, הוא עדיין נע יחד עם האוויר שסביבו ויחד עם כדוה"א - מבחינתינו הוא סטטי מעל המקום ממנו הוא המריא. הרגע שהוא יתחיל להתקדם, יהיה כח נגדי של גרר (התנגדות אוויר) וההליקופטר יצטרך לסתור אותה ע"י הפעלת דחף קדימה חזק יותר ולהתקדם. ברגע שיש רוח נגדית או רוח גבית המשתנה של התנגדות האוויר משפיע על מהירות ההתקדמות שלו ביחס לקרקע. מטוס בנוי לטוס בתוך האוויר שסביבו. לכן מד המהירות שלנו מודד מהירות אווירית (מכשירית בגלל לחצי אוויר בגבהים השונים אבל אני מתייחס כרגע למהירות האווירית האמיתית). המטוס נע במהירות מסויימת בתוך האוויר שסביבו. רוח היא תנועת האוויר ביחס לקרקע. כך שאם יש רוח 100 קשרים מערב למזרח, והמטוס טס בכיוון ההפוך בתוכה, הרי שהמהירות האווירית שלו נשארת קבועה, אבל המהירות הקרקעית שלו איטית יותר - הוא נע קדימה בתוך מסת אוויר שנעה בכיוון ההפוך. ההיפך כאשר הרוח היא עם כיוון הטיסה - הוא נע קדימה בתוך מסה שבתורה נעה באותו כיוון - המהירות הקרקעית גבוהה יותר. כך שהתשובה הנכונה היא של מי שציין את זרם הסילון.
gal_r פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 http://www.physics.co.il/ShowRiddle.asp?theID=58
BlackRaven פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 אורן שים לב כי רשמתי שאת ההתנגדויות למינהן אני מניח בצד, התייחסתי לסיטואציה כאילו היא מתרחשת ב-"עולם מושלם", רק כדי להגיד שכדה"א לא בורח לנו, אלא זאת רק הרוח שמשפיעה, כפי שהסברת היטב.
Oren Geva פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 http://www.physics.co.il/ShowRiddle.asp?theID=58 יפה תקראו, זה מעניין. פחות או יותר מה שאמרתי - רק שהוא מוסיך כאן את ההסבר לקיומו של זרם הסילון - סיבוב כדור הארץ קשור בעקיפין לנושא כמו שהוא קשור לכל תופעות מזג האוויר שאנחנו מכירים...
Gal פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 ואם נחזור לשאלה המקורית. משהו נוסף שהרגע נזכרתי וא הוא שמטוסי שטסים מעל האטלנטי לכיוון מזרח בד"כ כלל טסים דרומית יותר מאלה שטים מערבה. והכל בגלל שלמרותש הם טסים מרחק גדול יותר (כי הם מקיפים שטח גדול יותר של הכדור) הם עדין מקבלים מספיק זרמי אויר.
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 אורן שים לב כי רשמתי שאת ההתנגדויות למינהן אני מניח בצד, התייחסתי לסיטואציה כאילו היא מתרחשת ב-"עולם מושלם", רק כדי להגיד שכדה"א לא בורח לנו, אלא זאת רק הרוח שמשפיעה, כפי שהסברת היטב. טל הדוגמא שנתת לא קשורה בכלל, כמו שאורן אמר זה קשור לחוק ההתמדה, כשאתה עומד על האוטו אתה גוף שנע ב-200 קמ"ש כשאתה קופץ אתה עדיין גוף שנע ב-200 קמ"ש קדימה כאשר האוויר מתחיל להאט אותך לאט בהתנגדות שלו, מכיוון שאתה נוחת לפני שהאוויר מאט אותך בצורה משמעותית אתה נוחת כמעט באותו מקום.... אני לא יודע בקשר להליקופטר אבל זה לא נראה לי קשור לחוק ההתמדה
Oren Geva פורסם ספטמבר 28, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2004 [quoteאני לא יודע בקשר להליקופטר אבל זה לא נראה לי קשור לחוק ההתמדה ברור שעצם ריחוף ההליקופטר לא קשור לחוק ההתמדה. הכוונה שלי היתה שהעובדה שהליקופטר שמרחף באוויר נשאר במקומו מעל כדוה"א קושרה לעובדה שההליקופטר ומסת האוויר בתוכה הוא טס נעים יחד עם כדור הארץ ממילא. לכן הוא לא עולה לאוויר, וכדור הארץ מסתובב מתחתיו.
BlackRaven פורסם ספטמבר 29, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2004 אורן שים לב כי רשמתי שאת ההתנגדויות למינהן אני מניח בצד, התייחסתי לסיטואציה כאילו היא מתרחשת ב-"עולם מושלם", רק כדי להגיד שכדה"א לא בורח לנו, אלא זאת רק הרוח שמשפיעה, כפי שהסברת היטב. טל הדוגמא שנתת לא קשורה בכלל, כמו שאורן אמר זה קשור לחוק ההתמדה, כשאתה עומד על האוטו אתה גוף שנע ב-200 קמ"ש כשאתה קופץ אתה עדיין גוף שנע ב-200 קמ"ש קדימה כאשר האוויר מתחיל להאט אותך לאט בהתנגדות שלו, מכיוון שאתה נוחת לפני שהאוויר מאט אותך בצורה משמעותית אתה נוחת כמעט באותו מקום.... אני לא יודע בקשר להליקופטר אבל זה לא נראה לי קשור לחוק ההתמדה בעע חבר'ה בבקשה תקראו עד הסוף, אני מדגיש ואומר שוב, את הדוגמא שנתתי נתתי(וציינתי את זה) ללא סוגי ההתנגדויות למינהן, כדי להגיד שאדמת כד"א לא בורחת לנו. כי בתכלס אני יכול לציין עוד הרבה פאקטורים עם השפעה שלא קשורים רק להתנגדות אוויר... נכון, לסיבוב כדור יש השפעה, אבל היא קשורה למזג האוויר, ולא להזזת האדמה הרחק מההליקופטר...
niralp פורסם ספטמבר 29, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2004 עד כמה שאני יודע 2 סיבות:1- רוחות וזרמים שנעים ממערב למזרח. 2- העולם נע ממערב למזרח ככה שאם אני טס מישראל לניו יורק אני בעצם "רודף" אחרי היבשה ומנסה להגיע אליה כשהיא בעצם מתרחקת לאט לאט ממני. ואם אני טס מניו יורק לישראל, היבשה (ישראל) נעה לכיווני ובעצם מתקרבת אליי יותר ויותר. זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי!! כל עוד אתה נמצא בתוך האטמוספיריה, אתה מסתובב ביחד עם כדור הארץ! אם כבר מדברים על זה, עכשיו נאסא רוצה לעשות כלי טייס שיעלה לחלל, יחכה איזה שעה וכשהוא ירד הוא יגיע ליעד שלו בגלל שהוא נשאר בחלל ולא הסתובב, אבל כדור הארץ כן.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 29, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2004 שתי התשובות נכונות. הכיוון האופייני של הרוחות ברום הנן ממערב למזרח, והן נוצרות מסיבוב כדור הארץ עקב התמדת מסת האוויר. עוצמת רוח זו הנקראת גם זרם סילון מגיעה ל- 50 עד 200 קשר. חברות התעופה משגרות את מטוסיהן לפי תכניות טיסה המתחשבות במפת הרוחות. בטיסה ישירה בקו נתב"ג- ניו יורק במטוס נוסעים מתקדם (שיוט מעל מאך אפס נקודה שמונה), הרוח משנה את משך הטיסה ב- 45 דקות בממוצע, 7% בערך. עכשיו שאלה לחג: מטוס טס בנתיב הקצר ביותר מא' לב' ובחזרה. בפעם הראשונה ללא רוח, ובפעם השניה עם רוח. באיזו פעם יהיה זמן הטיסה קצר יותר? נמק! שאלה שמעניינת אותי. לא קשורה לטיסות אונליין אבל כן לטיסה.כשטסתי לאמריקה עלתה השאלה בין כמה חבר'ה: האם ולמה הטיסה ממערב למזרח קצרה יותר בכשעה מהכיוון ההפוך? עלו שתי השערות: זרמי אויר קבועים ממערב, או תנועת כדו"א בזמן הטיסה. לי אין מושג. מישהו יודע ומוכן לענות? :?: חן 4X-CHN
gal_r פורסם ספטמבר 29, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2004 עכשיו שאלה לחג: מטוס טס בנתיב הקצר ביותר מא' לב' ובחזרה. בפעם הראשונה ללא רוח, ובפעם השניה עם רוח. באיזו פעם יהיה זמן הטיסה קצר יותר? נמק! איזה סוג של רוח? רוח גב, רוח צד...
Eliran-VFS1 פורסם ספטמבר 29, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2004 עכשיו שאלה לחג: מטוס טס בנתיב הקצר ביותר מא' לב' ובחזרה. בפעם הראשונה ללא רוח, ובפעם השניה עם רוח. באיזו פעם יהיה זמן הטיסה קצר יותר? נמק! איזה סוג של רוח? רוח גב, רוח צד... גל אני הבנתי שהמטוס טס מא' לב' ומב' לא' פעמים! פעם אחת שאין רוח ופעם אחת עם רוח. זמן הטיסה בשני המצבים יהיה אותו דבר. כי פעם אחת אתה טס עם רוח גב ובחזרה עם רוח אף (הפוך אפשרי ולא משנה לתשובה) אז המשך זמן הכללי יהיה אותו דבר.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 29, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2004 כל הנתונים כלולים בשאלה. עכשיו שאלה לחג: מטוס טס בנתיב הקצר ביותר מא' לב' ובחזרה. בפעם הראשונה ללא רוח, ובפעם השניה עם רוח. באיזו פעם יהיה זמן הטיסה קצר יותר? נמק! איזה סוג של רוח? רוח גב, רוח צד...