Amir Paz פורסם נובמבר 7, 2013 דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 אין קשר לנישה ומחירים. את הרישיון בישראל מכבדים בכל מקום בעולם ללא מבחנים מעשיים ו/או תיאוריות. לא בקנדה לפחות. צריך FLIGHT TEST מלא. (במסחרי) ותאוריה בפרטי. כנ"ל בתוך ה JAA אם אני לא טועה. ארצות הברית קל יותר. צריך רק מבחן חוקה נראה לי. אין דבר כזה שרשיון תופס אוטומטית בכל מקום. גם רשיון FAA לא מאפשר לך להטיס באפריקה. אתה צריך לעשות מבחן חוקה. יש מדינות שמבקשות גם מבחן מלא (כמו ישראל). יש קומבינות שבהם בסיס האם של מטוס נמצא במדינה אחרת. למשל מטוס רוסי שחונה בב"ג באופן קבוע. הצוות הוא צוות עם רשיון רוסי, כנ"ל האחזקה וחוקי התפעול אליהם כפוף המטוס.
Barak Zohar פורסם נובמבר 7, 2013 דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 אמיר אתה צודק בהחלט. השורה התחתונה היא שאם עושים רישיון ישראלי, יש לך הרבה פחות בירוקרטיה במדינות אחרות.
Ran Ben Shmuel פורסם נובמבר 7, 2013 דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 אמיר אתה צודק בהחלט. השורה התחתונה היא שאם עושים רישיון ישראלי, יש לך הרבה פחות בירוקרטיה במדינות אחרות. להפך - באירופה יש לך יותר בירוקרטיות (ולא מעט מבחנים...)
Barak Zohar פורסם נובמבר 7, 2013 דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 רן התכוונתי שאם אתה עושה רישיון ישראלי על פני רישיון אמריקאי, הוא יתקבל יותר טוב ובקלות אם נקרא לזה, באירופה ושאר המדינות. אין ספק שלהוציא רישיון בארה"ב זה פשוט יותר מכל מקום אחר בעולם, השאלה היא האם אתה נשאר בארה"ב או לא.
moshe elbaz פורסם נובמבר 7, 2013 דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 אוקי למעט מישהו אחד בפורום שסיים קורס טייס, 99 אחוז ממחזיקי הרשיונות בפורום הינם טייסים תחת הגדרה של תעופה כללית שהתחילו מהבסיס והוציאו הרבה כסף מהכיס. יש כאלה שההורים עזרו להם יש כאלה שפנו לאקדמיות של חברות תעופה בחו"ל והצליחו. יש כאלה שטסו למרילנד / פלורידה והשיגו אשרת סטודנט עובדים שם, והעתיקו את חייהם לארה"ב. לכל דבר כפי שפורט פה יש יתרונות וחסרונות על דבר אחד אין ויכוח אם תרצה להוציא רשיונות רק בישראל, תתחיל לחסוך כי כדי להגיע ל500 שעות, אתה שם חצי מליון שקל מהכיס ולא משנה מה יגידו לך, זה הסכום.!!!! לכן קח בחשבון שאתה הולך לגור שנתיים / חמש בחו"ל כנראה בארה"ב. אני מכיר מסלול אחד שלדעתי הוא מסלול טוב שנותן לך אשרת עבודה בארה"ב ומקל עליך בעבודה בישראל. דבר אחרון שאחרים לא הזכירו פה "טייס מפקד שרוצה לטוס טיסה מסחרית בנתיבים הגבוהים בישראל (ifr) חייב 1200 שעות. כל מספר אחר הוא לא רלוונטי כדי להטיס נוסעים בשכר בישראל. אז ככה: רשיון פרטי בישראל עולה 60000 שקל מגיע לך במענק שיחרור סכום נכבד על מנת שתוכל ללמוד טייס ובתי ספר הישראלים עובדים בשיתוף עם צה"ל ומכבדים אותו. את השאר תצטרך להשיג. הרשיון מזכיר רשיון נהיגה , אם יש לך את כל הסכום ביד אתה צריך לשבת על כיסא לתת 3 חודשים של לימודי קרקע תוך כדי שאתה מתחיל את החלק המעשי ולסיים הכל תוך חצי שנה, חשוב מאוד מדריך מנוסה בעל שם, כיוון שזה הרשיון הבסיסי וכאשר תרצה לעבוד בישראל יבדקו מי היה המדריך שלך ואיך אתה מטיס. לאחר שסיימת את הרשיון הפרטי אתה נכנס לאתר של אלעל ובמדור דרושים נכנס לעובדי ביטחון ונרשם לקורס ע' קבט"ים, בזמן הראיון אתה מבקש להשתבץ באחת מתחנות צפון אמריקה, המלצה שלי לוס אנג'לס. (מזג אוויר מצוין ) הגעת ללוס אנג'לס ומתחיל לצבור שעות והרבה, כמה שיותר, כסף אתה לא תחסוך שם וסביר להניח שרמת החיים שלך לא תהיה גבוהה .אבל שם כיוון שאתה עובד אלעל תהיה לך אשרת עבודה שנותנת לך אישור לעבוד שם בתור טייס או בתור מדריך. את כל הרשיונות שלך אתה עושה שם. לאחר 250 שעות אתה יכול לעשות רשיון הדרכה ולהפסיק לשלם על הטיסות שלך כנ"ל לגבי משכורת. מליונר אתה לא תהיה אבל לפחות עוד כמה ג'ובות ושעות בלוגבוק נרשמות על שמך בלי שהוצאת אגורה. מפה ישנם שתי אפשרויות , או שתתחתן עם נרקומנית (אני לא צוחק) ותשלם לה סכום נכבד תמורת הגרין קארד המיוחל, או שתחזור לארץ ותנסה את מזלך באחת החברות. כמובן שאם אתה חוזר לארץ עליך לעשות את כל התאוריות של הרשיון מסחרי. כולל מבחן מעשי שזה קצת מבאס אבל בסביבות גיל 26 אתה עם 1200 שעות ומחכה להזדמנות להכנס לקורס של חברה מסחרית. הדרך ארוכה מייגעת כוללת הרבה ויתורים והרבה דברים שאתה לא רוצה לעשות (מי אוהב להיות זה ששואל ארזת לבד??) אבל יש המון תקדימים לפניך. דבר אחרון עולם התעופה מאוד דינמי ועובר טלטלות רבות בארץ, שדות התעופה הראשיים של התעופה הכללית עומדים להסגר ללא חלופה ניראת באופק, מצד שני אלעל קנו עוד 6 מטוסי 739 והמון טייסים מתקרבים לגיל פרישה לדעתי ב4 שנים הקרובות יפתחו עוד 5 קורסים. אלעל מפסיקה לטוס לאילת מה שאומר ששתי החברות המסחריות (ארקיע וישראייר) שהם מקור הפרנסה העיקרי של טייסים מבחוץ שלא מחיל האוויר, חוזרים למלא את השוק. וישארו עם מטוסי הטורבו פרופ שעובדים יחסית הרבה גם בחורף ובעיקר בקיץ. עד שנת 2030 נתבג אמור להכיל עוד 16 מליון נוסעים בשנה מה שאומר הרבה מטוסים הרבה טיסות. היום אתה בן 17.5 בגיל 30 כנראה יצטרכו פה הרבה טייסים. ואתה תהיה בדיוק בגיל הנכון שמתאים לחברות התעופה הישראליות. שיהיה בהצלחה
Dvir Shany פורסם נובמבר 7, 2013 מחבר דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 אוקי למעט מישהו אחד בפורום שסיים קורס טייס, 99 אחוז ממחזיקי הרשיונות בפורום הינם טייסים תחת הגדרה של תעופה כללית שהתחילו מהבסיס והוציאו הרבה כסף מהכיס. יש כאלה שההורים עזרו להם יש כאלה שפנו לאקדמיות של חברות תעופה בחו"ל והצליחו. יש כאלה שטסו למרילנד / פלורידה והשיגו אשרת סטודנט עובדים שם, והעתיקו את חייהם לארה"ב. לכל דבר כפי שפורט פה יש יתרונות וחסרונות על דבר אחד אין ויכוח אם תרצה להוציא רשיונות רק בישראל, תתחיל לחסוך כי כדי להגיע ל500 שעות, אתה שם חצי מליון שקל מהכיס ולא משנה מה יגידו לך, זה הסכום.!!!! לכן קח בחשבון שאתה הולך לגור שנתיים / חמש בחו"ל כנראה בארה"ב. אני מכיר מסלול אחד שלדעתי הוא מסלול טוב שנותן לך אשרת עבודה בארה"ב ומקל עליך בעבודה בישראל. דבר אחרון שאחרים לא הזכירו פה "טייס מפקד שרוצה לטוס טיסה מסחרית בנתיבים הגבוהים בישראל (ifr) חייב 1200 שעות. כל מספר אחר הוא לא רלוונטי כדי להטיס נוסעים בשכר בישראל. אז ככה: רשיון פרטי בישראל עולה 60000 שקל מגיע לך במענק שיחרור סכום נכבד על מנת שתוכל ללמוד טייס ובתי ספר הישראלים עובדים בשיתוף עם צה"ל ומכבדים אותו. את השאר תצטרך להשיג. הרשיון מזכיר רשיון נהיגה , אם יש לך את כל הסכום ביד אתה צריך לשבת על כיסא לתת 3 חודשים של לימודי קרקע תוך כדי שאתה מתחיל את החלק המעשי ולסיים הכל תוך חצי שנה, חשוב מאוד מדריך מנוסה בעל שם, כיוון שזה הרשיון הבסיסי וכאשר תרצה לעבוד בישראל יבדקו מי היה המדריך שלך ואיך אתה מטיס. לאחר שסיימת את הרשיון הפרטי אתה נכנס לאתר של אלעל ובמדור דרושים נכנס לעובדי ביטחון ונרשם לקורס ע' קבט"ים, בזמן הראיון אתה מבקש להשתבץ באחת מתחנות צפון אמריקה, המלצה שלי לוס אנג'לס. (מזג אוויר מצוין ) הגעת ללוס אנג'לס ומתחיל לצבור שעות והרבה, כמה שיותר, כסף אתה לא תחסוך שם וסביר להניח שרמת החיים שלך לא תהיה גבוהה .אבל שם כיוון שאתה עובד אלעל תהיה לך אשרת עבודה שנותנת לך אישור לעבוד שם בתור טייס או בתור מדריך. את כל הרשיונות שלך אתה עושה שם. לאחר 250 שעות אתה יכול לעשות רשיון הדרכה ולהפסיק לשלם על הטיסות שלך כנ"ל לגבי משכורת. מליונר אתה לא תהיה אבל לפחות עוד כמה ג'ובות ושעות בלוגבוק נרשמות על שמך בלי שהוצאת אגורה. מפה ישנם שתי אפשרויות , או שתתחתן עם נרקומנית (אני לא צוחק) ותשלם לה סכום נכבד תמורת הגרין קארד המיוחל, או שתחזור לארץ ותנסה את מזלך באחת החברות. כמובן שאם אתה חוזר לארץ עליך לעשות את כל התאוריות של הרשיון מסחרי. כולל מבחן מעשי שזה קצת מבאס אבל בסביבות גיל 26 אתה עם 1200 שעות ומחכה להזדמנות להכנס לקורס של חברה מסחרית. הדרך ארוכה מייגעת כוללת הרבה ויתורים והרבה דברים שאתה לא רוצה לעשות (מי אוהב להיות זה ששואל ארזת לבד??) אבל יש המון תקדימים לפניך. דבר אחרון עולם התעופה מאוד דינמי ועובר טלטלות רבות בארץ, שדות התעופה הראשיים של התעופה הכללית עומדים להסגר ללא חלופה ניראת באופק, מצד שני אלעל קנו עוד 6 מטוסי 739 והמון טייסים מתקרבים לגיל פרישה לדעתי ב4 שנים הקרובות יפתחו עוד 5 קורסים. אלעל מפסיקה לטוס לאילת מה שאומר ששתי החברות המסחריות (ארקיע וישראייר) שהם מקור הפרנסה העיקרי של טייסים מבחוץ שלא מחיל האוויר, חוזרים למלא את השוק. וישארו עם מטוסי הטורבו פרופ שעובדים יחסית הרבה גם בחורף ובעיקר בקיץ. עד שנת 2030 נתבג אמור להכיל עוד 16 מליון נוסעים בשנה מה שאומר הרבה מטוסים הרבה טיסות. היום אתה בן 17.5 בגיל 30 כנראה יצטרכו פה הרבה טייסים. ואתה תהיה בדיוק בגיל הנכון שמתאים לחברות התעופה הישראליות. שיהיה בהצלחה משה, נהניתי מאוד לקרוא את מה שרשמת, אני באמת מאוד מקווה שכל זה נכון ויש בהחלט מקום להיות אופטימי. הדרך נשמעת ארוכה וקשה אך עדיין נשמעת כיפית! תודה רבה לכולם על המידע שרשמתם לי פה עד כה. אשמח לכמה שיותר(: תודה.
Amir Paz פורסם נובמבר 7, 2013 דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 חחח אלבז יא דלוק... אני מבין שאדוארד הצמיד את השעות PIC למדד לצרכן.. קח את זה באיזי סחבק היה בכמה ראיונות עבודה עם 487.1 שעות ושלחו אותו להכין אשל עכשיו חוזרים לשולחן ועושים מדר"ט גם פה צריך ים שעות בשביל להתחיל קצין ראשון על איזה קינג אייר מסכן: http://www.avcanada.ca/forums2/viewtopic.php?f=13&t=49232 רק תוודא שהלינק הזה לא מגיע בטעות לרת"א. עוד יתן להם רעיונות..
Ran Ben Shmuel פורסם נובמבר 7, 2013 דיווח פורסם נובמבר 7, 2013 ברק - איזה יתרון יש לרישיון ישראלי באירופה על פני רישיון אמריקאי? משה - אני מכיר בפורום הזה 5 אנשים שסיימו קורס טיס בחיל האוויר, ולא 1, אבל מה כבר ההבדל