עבור לתוכן
Tomer Haim

ססנה 172RG של אלבאו

Recommended Posts

פורסם

היייי,

אלבאו הוציאו ססנה  172RG (כמו ססנה 172P רגילה, קלאסית אבל עם גלגלים מתקפלים, 180 כוחות סוס ופסיעה משתנה)

מטוס אידיאלי לתרגול על מטוס קומפלקס

http://www.alabeo.com/index.php?accion=product&correl=99

אני כבר 8 שנים חושק במטוס כזה לסימולטור...

שמעו, במסגרת יכולות הסימולטור, הם עשו עבודה ממש טובה. המטוס ממודל מאוד איכותי וייעיל - מידלו מה שצריך ולא מידלו מה שלא צריך והכי חשוב, לא לוקח פריימים

חוץ מהבאג הידוע עם התזוזה של הקרסור של העכבר - בכל מקרה כשהקרסור נעלם, הפריימים מתייצבים כמו מטוס דיפולטי!

התנהגות המטוס טובה למדיי וגם צלילי המנוע יפים והמכשירים זזים חלק.

אין פה קפיצה מעל הפופיק לצלילים ייחודיים כמו צפצפת הזדקרות ולא עקפו את המנוע של הסימולטור בהקשר של התנהגות ריאליסטית מכשירים

(אני גם לא יכול לתקן להם את המכשירים שיתנהגו כמו במטוס שלי כי הם מקומפלים בתוך המודל) אבל מאוד כיף וראליסטי לטוס איתו - נהנתי מאוד... אני ממליץ!

וגם יצרתי תיקון קל:

- מתקן טיפונת את ההתנהגות בפניות ובהצפה (ממש לא הייתי צריך להתאמץ - הם עשו עבודה טובה מאוד)

- מוסיף מוד של LEFT SEAT.

- מוסיף את פנל העזר ל VC - תלחצו על SHIFT+9

https://www.dropbox.com/sh/yhny1qu8gtpqn7k/xhFQo19ruK

פורסם

התנהגות המטוס לא מתקרבת למציאות. התיקון שעשית אולי מתקן כמה דברים, אבל עדיין הדינמיקה לא משהו. אין ספק שהמודל ברמה גבוהה, אבל התנהגות הטיסה לא פחות חשובה.

פורסם

תומר, לשמוע אותך ממליץ ונהנה ממטוס הוא מאורע נדיר. אני חייב לנסות אותו בעצמי.

נקנה אותו ברגע שנמצא קונה ל-REALAIR LANCAIR LEGACY, שהוא מטוס מדהים, רק שאני לא מצליח להשתלט עליו.

פורסם

ליעז, אתה מוכר מטוס יד שניה?

ברק, אכן A2A עשו שם משהו מוזר עם ההיגוי, אני רבתי עם אחד המפתחים על גבי 2 פוסטים ואחרי שהוא כמעט הרג את עצמו כדי להוכיח שהוא צודק, הצלחתי להבין גם את הצד שלו.

וזה הולך ככה:

הם עשו את הגה הגובה מאוד רגיש לתזוזת היוק לעומת המטוסים שאני מכין וגם שאר החברות המסחריות

ואז עשיתי בדיקה, לקחתי מטוס (את CWK), טסתי במהירות שיוט, מקוזז ומשכתי את ההגה 3 ס"מ לאחור.

התוצאה היתה שאף המטוס התרומם 5 מעלות מעלה בדיוק (ניסיתי כמה פעמים כדי להמנע מטעות רגעית)

ואכן גם במטוס של A2A משיכה של 3 ס"מ לאחור גורמת לאף המטוס להתרומם 5 מעלות ודווקא במטוס שלי למשל, אף המטוס מתרומם רק 2 מעלות

פה אני מצליח להבין את המפתח של A2A, אבל עדיין חושב שהוא טעה.... כי הבנתי שיש עוד פרמטר:

הפרמטר הוא הכוח הנדרש על מנת למשוך את ההגה 3 ס"מ לאחור.

בסימולטור אנחנו משתמשים ביוק עם חתיכת קפיץ מדלדל ולא צריך להפעיל הרבה כוח

במטוס, במהירות שיוט צריך להפעיל הרבה יותר כוח

זו הסיבה ש A2A נראה לנו רגיש מידיי למרות שמתמטית הם צודקים.

המוח שלנו מפרש את הרגישות לפי הכוח המופעל ולא לפי מידת המשיכה של ההגה. המפתח של A2A צודק עקרונית אבל לא מתאים לסימולטור ביתי אלה אם בבית יש לנו חומרה כזו שמדמה את ההגה במטוס (ואין לנו)

פורסם

הפתרון הוא להקטין את הרגישות ככה שתתאים לקשיחות של ההגה הוירטואלי (כמו שרוב המפתחים עושים)

כי אם תקנה קפיץ קשה יותר, כדי לא לשבור את מכלול היוק, תצטרך מכלול ממתכת וגם שולחן שמחובר בברגים לקיר

פורסם

ליעז, למה אתה מתכוון בלא מצליח להשתלט עליו? אני טס עם המודל הזה כבר זמן מה ואין קושי בלהטיס אותו. חוץ מזה שהוא מתנהג ממש יפה באוויר.

ברק, קניתי את המטוס אחרי שקראתי את הביקורות. הוא אכן נראה מעולה, ותפריט האופציות שלו הוא ברמה מאד גבוהה.

עדיין, אחרי ההמראה, אני חוטף כל מיני תופעות, שקשורות בהפעלה עצמה של המטוס, לא בבאגים. אני מעדיף מטוסים שמתניעים וממריאים.

המטוס הזה הוא מקצועי מאד, ולכן דורש הרבה יותר תשומת לב לפרטים.

ליעז, אתה מוכר מטוס יד שניה?

תומר, התשובה היא חיובית. צור קשר בפרטי. תקבל הנחת יקיר חטיבה מיוחדת

פורסם

ליעז אתה בטוח שאתה מתכוון ל Lancair...?

אני מופתע מכיוון שזה באמת אחד המטוסים הכי פשוטים לתפעול. אם אתה צריך עזרה לגביו, דבר איתי. זה מטוס מעולה ואפשר ליהנות ממנו מאוד.

פורסם

אממ האמת אני מתפלא.. אלביאו רוב הזמן עושים מודל יפה ומלבישים עליו התנהגות של מטוס דיפולטי עם שינויים פה ושם. לדוגמא, הבנתי שהרובינסון 66 מתנהג כמו ה 22 עם שינויים לכוח המנוע ודברים כאלה. בכל מקרה, לדעתי המטוס הזה פחות שווה את ה 20$ שהם דורשים.. הססנה 195 יהיה קנייה טובה\מעניינת בהרבה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...