Danny Hershko פורסם ספטמבר 5, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 5, 2014 שלום לכולם. אני רוצה להבין משהו: תמיד כשיש הרבה תנועה בבן גוריון אי אפשר לעשות הקפות? פשוט זוהי הטיסה שאני הכי אוהב לעשות
Liav Nefesh פורסם ספטמבר 5, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 5, 2014 שלום דני, כשיש תנועות בבן גוריון הן בעדיפות על מתרגלי הקפות ולכן הפקח לרוב לא יאשר לך תרגול שכזה בזמני עומס. גם במציאות, לעיתים רחוקות מאוד מבוצעות שם הקפות לשם תרגול וגם זה דורש אישורים רבים. אתה יותר ממוזמן לעלות ולטוס בשדות הקטנים ולהתאמן גם שם בהצלחה
Danny Hershko פורסם ספטמבר 6, 2014 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 6, 2014 אוף, חבל. בכל זאת, אפשר לטוס טיסות קצרות רק מלרנקה או פאפוס
Joel Strikovsky פורסם ספטמבר 21, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2014 זה באמת תלוי מי במשמרת באותו זמן. אני לא יודע לגבי אחרים אבל אני תמיד מנסה למצוא חור בו אוכל לשלב מטוס זעיר להקפה אם יבקש. יכול להיות שתעוכב במעט , אבל תצא בסוף להקפה. לא יצא לי עדיין לסרב להקפה.
Shlomlux2 פורסם ספטמבר 21, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2014 ישנו חוק, צבאי בכל אופן, אבל בצורה הכי טבעית שיש תקף גם בתעופה האזרחית: עדיפות למטוס מבצעי/מסחרי/מצטרף/ממריא מ/אל השדה, על פני מטוס שמתרגל/מתאמן וכו׳. גם בחיפה, כשעוד הייתה הרבה תנועה יצא לי לא פעם לעצור מטוס מקיף עד כדי הנחתתו, בכדי לאפשר תנועה מטוסים נכנסת/יוצאת בצורה בטוחה ויעילה. לצורכי השוואה: תחשוב על מעגל תנועה בצומת סואן, מישהו שיתחיל להסתובב סביב סחור סחור (למשל מורה נהיגה) לא יקבל מבטים נעימים מאלו העוברים דרך המעגל. shachaf yasurr, Lior Paz וגם Joel Strikovsky הגיבו לזה 3
Almog Atar פורסם ספטמבר 22, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2014 ישנו חוק, צבאי בכל אופן, אבל בצורה הכי טבעית שיש תקף גם בתעופה האזרחית: עדיפות למטוס מבצעי/מסחרי/מצטרף/ממריא מ/אל השדה, על פני מטוס שמתרגל/מתאמן וכו׳. גם בחיפה, כשעוד הייתה הרבה תנועה יצא לי לא פעם לעצור מטוס מקיף עד כדי הנחתתו, בכדי לאפשר תנועה מטוסים נכנסת/יוצאת בצורה בטוחה ויעילה. לצורכי השוואה: תחשוב על מעגל תנועה בצומת סואן, מישהו שיתחיל להסתובב סביב סחור סחור (למשל מורה נהיגה) לא יקבל מבטים נעימים מאלו העוברים דרך המעגל. כל מה ששלומי אומר - אמן בגדול מטוס תעופה כללית או מטוס באימון כלשהו נמצא יחסית בתחתית סדרי העדיפויות, כמובן שאחרי טיסות נוסעים ומטען המאפיינות את נתב"ג. אין זה אומר כמובן שאסור להקיף בבן גוריון אלא פשוט שהפקח יעדיף לתת לתנועה הכבדה "והמסחרית" לזרום על פני הססנה שעושה הקפות...
Zeev Bucki פורסם ספטמבר 22, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2014 לדני וכולם שלום! אם אתה שולט בנדב"ר אנגלי ובקריאת דפיות במרחב אנגליה ובהיתרו ושולט במטוס בצורה מקצועית טובה אז עדיף לך לבצע הקפות ו TOUCH AND GO בלונדון היתרו.שם בתנועה הכי צפופה שהייתי מספר 3 בפיינל אישרו לי תמיד בלי בעיות לבצע זאת. שם גם יותר קל לטייס כי הפקחים נותנים לך מרחב תמרון גדול יותר בגלל השטח האווירי שהוא גדול יותר מאשר פה. הפקחים נותנים לי עם ה-747-400 או ה777-200 הכבדים בעם הרוח לפנות לבסיס מתי שנוח לי כך הם אומרים לי בפירוש בקשר או לפחות 10 מייל DME לא פחות מה VOR שמעל השדה ולא מאיצים בך כלל וכלל. רק תיקח בחשבון שבגלל התנועה המרובה ששם הם מדברים מהר מאוד ועוברים בין טייס אחד לשני במהירות ולכן עלייך להחזיר להם רידבק מהיר וקצר בלי הרבה מלל ודיבורי סרק. עלייך להפגין מקצועיות ושליטה במטוס ובביצועים שלך כי אין להם זמן להסביר לכל טייס וטייס מה צריך לעשות. אבל לאחר שכבר מכירים אותך כמקצוען אז הם מקבלים אותך כמו מלך . וכך אני מרגיש שם תמיד כ "MR. TOUCH AND GO"
Almog Atar פורסם ספטמבר 22, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2014 לדני וכולם שלום! אם אתה שולט בנדב"ר אנגלי ובקריאת דפיות במרחב אנגליה ובהיתרו ושולט במטוס בצורה מקצועית טובה אז עדיף לך לבצע הקפות ו TOUCH AND GO בלונדון היתרו.שם בתנועה הכי צפופה שהייתי מספר 3 בפיינל אישרו לי תמיד בלי בעיות לבצע זאת. שם גם יותר קל לטייס כי הפקחים נותנים לך מרחב תמרון גדול יותר בגלל השטח האווירי שהוא גדול יותר מאשר פה. הפקחים נותנים לי עם ה-747-400 או ה777-200 הכבדים בעם הרוח לפנות לבסיס מתי שנוח לי כך הם אומרים לי בפירוש בקשר או לפחות 10 מייל DME לא פחות מה VOR שמעל השדה ולא מאיצים בך כלל וכלל. רק תיקח בחשבון שבגלל התנועה המרובה ששם הם מדברים מהר מאוד ועוברים בין טייס אחד לשני במהירות ולכן עלייך להחזיר להם רידבק מהיר וקצר בלי הרבה מלל ודיבורי סרק. עלייך להפגין מקצועיות ושליטה במטוס ובביצועים שלך כי אין להם זמן להסביר לכל טייס וטייס מה צריך לעשות. אבל לאחר שכבר מכירים אותך כמקצוען אז הם מקבלים אותך כמו מלך . וכך אני מרגיש שם תמיד כ "MR. TOUCH AND GO" שלום בוקי, אין ספק שהמרחב האווירי בלונדון גדול ומרווח יותר, היתרו בעל מסלולים מקבילים (יתרון עצום בתפעול שדה תעופה) וללא מסלולי הסעה שחוצים מסלול טיסה פעיל (כדוגמאת הרומיאו אצלנו). בן גוריון הוא שדה בעל שלל תופעות שליליות ולא סטנדרטיות אם זה תצורת המסלולים, הגישות הלא מדוייקות וריבוי שדות התעופה בשטח כל כך קטן. המרחב האווירי פה הוא בעצם לא מרחב אלא "מסדרון". אולי הפקחים בהית'רו מאומנים יותר, ומדברים מהר יותר בקשר (תכונה רעה לפקח אגב...) אבל אם הם יגידו לך להמשיך 20 מייל מהVOR בגובה 4 אתה מקסימום תעשה רעש למלכה בשעת הצהריים, אם בבן גוריון תמשיך 20 מייל מזרחה בגובה 4 אתה תפגוש הר. אגב אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה שללנו מטוס שמתרגל ILS, הקפות עם 772 או 744 זה דבר שהוא לא סטנדרטי, בעייתי מאוד עם מרווחים של מערבולות קצה כנף, במיוחד בבן גוריון, וגם בהית'רו הוא דופק את התעבורה, והקפות ראייה במרחק של 15 מייל מהשדה זה גם לא ממש "הקפה" כמו שאלוהים רצה...
Shlomlux2 פורסם ספטמבר 23, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2014 כחלק מהכשרתי ברשות שדות התעופה (אי אשם ב2009), ביצענו הכשרה על סימולטור פיקוח בקנדה. שם, את האמת, יצא לי לתרגל לא פעם, בשדה תעופה דמיוני הכולל את כל סוגי הטיסות, פיקוח על גישות מכשירים בשילוב עם מקיפים... זה היה מאד מאתגר, אבל גם במרחב כמעט חסר הגבלות בניגוד למה שיש פה בישראל. ככה, שביצוע הקפות בזמן עומס באמת דורש מרחב גדול יותר, דבר שלצערנו אין בארץ. Zeev Bucki הגיבו לזה 1
Lior Paz פורסם ספטמבר 23, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2014 שלום בוקי, אין ספק שהמרחב האווירי בלונדון גדול ומרווח יותר, היתרו בעל מסלולים מקבילים (יתרון עצום בתפעול שדה תעופה) וללא מסלולי הסעה שחוצים מסלול טיסה פעיל (כדוגמאת הרומיאו אצלנו). בן גוריון הוא שדה בעל שלל תופעות שליליות ולא סטנדרטיות אם זה תצורת המסלולים, הגישות הלא מדוייקות וריבוי שדות התעופה בשטח כל כך קטן. המרחב האווירי פה הוא בעצם לא מרחב אלא "מסדרון". אולי הפקחים בהית'רו מאומנים יותר, ומדברים מהר יותר בקשר (תכונה רעה לפקח אגב...) אבל אם הם יגידו לך להמשיך 20 מייל מהVOR בגובה 4 אתה מקסימום תעשה רעש למלכה בשעת הצהריים, אם בבן גוריון תמשיך 20 מייל מזרחה בגובה 4 אתה תפגוש הר. אגב אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה שללנו מטוס שמתרגל ILS, הקפות עם 772 או 744 זה דבר שהוא לא סטנדרטי, בעייתי מאוד עם מרווחים של מערבולות קצה כנף, במיוחד בבן גוריון, וגם בהית'רו הוא דופק את התעבורה, והקפות ראייה במרחק של 15 מייל מהשדה זה גם לא ממש "הקפה" כמו שאלוהים רצה... גם שחף שלנו מדבר מהר
Stas Harchuk פורסם ספטמבר 23, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2014 כל מה ששלומי אומר - אמן בגדול מטוס תעופה כללית או מטוס באימון כלשהו נמצא יחסית בתחתית סדרי העדיפויות, כמובן שאחרי טיסות נוסעים ומטען המאפיינות את נתב"ג. אין זה אומר כמובן שאסור להקיף בבן גוריון אלא פשוט שהפקח יעדיף לתת לתנועה הכבדה "והמסחרית" לזרום על פני הססנה שעושה הקפות... אם אני לא טועה יש רק סוג אחד של תנועה שנמצא אפילו מתחת ל"מתרגל"- טיסת מבחן(אחרי תחזוקה שדורשת טיסת מבחן, לא טייס שמבצע מבחן מעשי)
Almog Atar פורסם ספטמבר 23, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2014 אם אני לא טועה יש רק סוג אחד של תנועה שנמצא אפילו מתחת ל"מתרגל"- טיסת מבחן(אחרי תחזוקה שדורשת טיסת מבחן, לא טייס שמבצע מבחן מעשי) טיסת מבחן יכולה לענות להגדרה של טיסת ניסוי ששווה יותר ממתרגל. לא רק באזרחות.
Stas Harchuk פורסם ספטמבר 23, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2014 טיסת מבחן יכולה לענות להגדרה של טיסת ניסוי ששווה יותר ממתרגל. לא רק באזרחות. התכוונתי למבחן(כמו בדיקת תיקון מדפים), לא לניסוי(שמתואם הרבה מראש). וכמובן יכול להיות שאני טועה.
Danny Hershko פורסם ספטמבר 24, 2014 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 24, 2014 שלום אני מצטער שלא יכלתי לענות, פשוט הרבה זמן הייתה לי בעיה באינטרנט. בכל מקרה, לדני וכולם שלום! אם אתה שולט בנדב"ר אנגלי ובקריאת דפיות במרחב אנגליה ובהיתרו ושולט במטוס בצורה מקצועית טובה אז עדיף לך לבצע הקפות ו TOUCH AND GO בלונדון היתרו.שם בתנועה הכי צפופה שהייתי מספר 3 בפיינל אישרו לי תמיד בלי בעיות לבצע זאת. שם גם יותר קל לטייס כי הפקחים נותנים לך מרחב תמרון גדול יותר בגלל השטח האווירי שהוא גדול יותר מאשר פה. הפקחים נותנים לי עם ה-747-400 או ה777-200 הכבדים בעם הרוח לפנות לבסיס מתי שנוח לי כך הם אומרים לי בפירוש בקשר או לפחות 10 מייל DME לא פחות מה VOR שמעל השדה ולא מאיצים בך כלל וכלל. רק תיקח בחשבון שבגלל התנועה המרובה ששם הם מדברים מהר מאוד ועוברים בין טייס אחד לשני במהירות ולכן עלייך להחזיר להם רידבק מהיר וקצר בלי הרבה מלל ודיבורי סרק. עלייך להפגין מקצועיות ושליטה במטוס ובביצועים שלך כי אין להם זמן להסביר לכל טייס וטייס מה צריך לעשות. אבל לאחר שכבר מכירים אותך כמקצוען אז הם מקבלים אותך כמו מלך . וכך אני מרגיש שם תמיד כ "MR. TOUCH AND GO" תודה רבה, אני אנסה, אבל אנגלית היא לא ממש הצד החזק שלי וחוץ מזה, משהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה "touch and go" הזה? אף פעם לא הבנתי.
David Ulman פורסם ספטמבר 24, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 24, 2014 touch and go בהסבר הכי פשות זאת נחיתה שבה אתה פוגע בקרקע לכמה שניות ואז מגביר מהירות וממריא מאותו מסלול
Danny Hershko פורסם ספטמבר 24, 2014 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 24, 2014 אוקיי תן לי להבין, למה עושים את זה? מה , בשביל לעשות יותר מהקפה אחת?
Noy Farhi פורסם ספטמבר 25, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 25, 2014 אוקיי תן לי להבין, למה עושים את זה? מה , בשביל לעשות יותר מהקפה אחת? כן. במידה ואתה רוצה לעשות יותר מהקפה אחת שכוללת נגיעה במסלול אתה עושה TOUCH AND GO, יש לך עוד אופציה שנקראת ביטול נחיתה, שאתה יכול להגיע לגובה ביטחון ולבטל את הנחיתה ולהמשיך להקפה מסודרת מבלי לגעת במסלול. _______________________ Noi Farhi - VaCC C1-MC VATID 1052945
Or Bahtari פורסם ספטמבר 25, 2014 דיווח פורסם ספטמבר 25, 2014 שלום דני! קח עצה ידידותית ללא שום נימת התנשאות- אני ממליץ לך להתחיל למידה מאפס לפני שתעבור להקפות בנתב"ג. תתרגל הקפות עם C172 בהרצליה/שדה דב/אילת/חיפה/ראש פינה , תצטרף לבית ספר לטיסה וירטואלית או לחילופין קרא מדריכים. שאלות כמו מה זה TOUCH AND GO לא יתקבלו בברכה בנתב"ג או בכל שדה אחר ברשת.