David Rosenfeld פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 ממה היזדעזתי! מהגישה תן קודם איזהשהו מיתאבן כמו שירדן עושה למטוסים שהוא צובע או כמו שאילן עשה לסינרי של אילת בשלב הביניים שלו, עיצה תתחיל להזיע קצת על הסינרי שלח איזה Screenshot ואז! תודיע שזה יעלה כך וכך כסף עכשיו תוציא סקר! אנחנו כאן קהילה בוא נאמר לא גדולה (למרות שאיני טייס וירטואלי) אני חלק מהענין תנסה את הסקר הנ"ל במקום שאולי גם תוציא את ההשקעה באחד הפורומים של Avsim או Flightsim אומר עוד דבר אם מישהו היה מחפש את הדרך לבנות כזה פרויקט . ומחפש צוות בניה מסוג זה תמורת תשלום יש סיכוי שהייתי מצטרף! ומאחר ואנו קטנים ואחד כימעט מכיר את השני הייתי נחבא מאד אל הכלים אך לא לאחר פירסום הסקר הזה!!!אם הכוונה הייתה למכור לעולם הגדול (לגויים) אין בעיה אשמח לקבל מהם כסף ושוב יש מילכוד רציתי להראות להם (לגויים) כמה ישראל יפה אני מקווה שהם לא מבינים את הפונטים שאני מג'ברש להם שוב סליחה על ההיתפרצות שלי מקודם דוד
Oren Geva פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 האם זה אומר שבאמת חברת Payware הולכת לבנות סינרי של בן גוריון?או שסתם כתבת סקר בשביל לדעת...ארז זה אומר שקודם אנשים צריכים להצביע ולהביע דעתם ברצינות. אחר כך, נראה. אני חושב שאם אתה במגעים עם מישהו בנושא הזה - אז עמוק בפנים אתה יודע שגם אם כולם פה היו מכריזים שישלמו 50 דולר, לבוא עם זה לחברה מסחרית ולהגיד להם "עשיתי סקר שוק" זה פשוט להונות אותם... כי מעטים הם הישראלים שבאמת ייקנו, ואני לא יודע כמה אטרקטיבי זה לגויים. אם באמת היינו אטרקציה אז חטיבה מקצועית ופעילה כמו שלנו היתה רואה הרבה יותר תנועה זרה. כולנו יודעים שיראל נמצאת במקום השני בעולם בתגניבת תוכנה אחרי סין - וסינים יש מיליארד! כולנו יודעים איפה מוצאים מה, וכולנו יודעים מה רובינו עושים, גם אם לא כותבים על זה בפורום. אני לא חושב שללאגו כדי להיכנס לאיזור הזה עסקית...
Meitar Lugasi פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 לדעתי זה לא זמן הכי טוב לדבר על סינרי אחר לבן גוריון בזמן שהולך לצאת אחד כזה בקרוב. בואו ניתן קודם הזדמנות לסינרי החדש של נתב"ג שאני בטוחח שיהיה מדהים ויקח הרבה מאוד סינרים בתשלום מבחינת הרמה ורק אז לדבר על בקשה לבניית סינרי מ LAGO או מכל מקום אחר. ושוב לדעתי חוץ מהעניין של התשלום גם העיתוי של ההצעה לבניית הסינרי אינו נכון. מקווה שלא פגעתי במישהו :wink: .
Yarden Ben-Dor פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 אוקיי הנה דעתי בעניין: הדעה שלי היא די הדרגתית, כלומר, הסטנדרטים האישיים שלי מאוד גבוהים בנודע לרמתו של addon.. העדיפות הראשונה שלי היא בוודאי חינמי כמו כולם- אבל לא סתם חינמי.. אם זה חינמי ברמה גבוהה הוא ראוי להערכה ענקית! אני לא מדבר על מה שיוצרים בארץ, אלא ברמות הבינלאומיות! למשל ISD מילאנו הוא ברמה די גבוהה שראוי להערכה, אלמה אטה, ונובוסיבירססק. אלה הם הסינרים החינמיים הכי יפים שהוציאו אבל, אם אין משהו חינמי, ויש משהו לא חינמי ברמה גבוהה כמו OSSת או FLYTAMPA, אין על מה לדבר בכלל- אני ישר קונה! אבל יש גבול.. אני על דבר ברמה גבוהה שם מחסום של גג 25$. אם זה לא ברמה גבוהה לטעמי אני לא קונה, או גם אם זה יקר מדי.. אאאזזז החמור או המקורות האחרים להשגה יהיו רלוונטיים.. העניין הוא, שאני לא מאמין שאף אחת מן החברות האלה יעשו סינרי של נתב"ג, לא משנה אם זה חינמי או לא.. פשוט לא יהיה לזה שוק גדול... החברות האלה עושות סינרים במטרה שיהיה שוק, שיהיו קונים ושזה ישתלם להם... למשל FLYTAMPA עשתה סינרי של דובאי במזה"ת כי זה היה שדה בעל פופולריות בעולם שכתבו עליו בהמון מגזינים.. אותי לא מעניין אם זה חינמי או לא (למרות שהחינמיים מגיע להם הערכה רבה)- אותי מעניין האיכות! ושאני מדבר איכות, אני מדבר על קודם כל: -שינוי הקרקע- שלא יראה דיפולט ושיהיה מקורי. שינוי הקרקע מתבטא גם ביצירת מסלולי הסעה ורחבות חניות חדשות שלא יהיו כמו דיפולט -מסלולים- המסלולים לדעתי צריכים להיראות במראה ייחודי ואמיתי כמו אותו מסלול בשדה"ת באמיתי, ולהעיף את הדיפולט -טרמינלים- הטרמינלים צריכים להיות מעוצבים ברמה גבוהה עם הרבה מרכיבים. כדי לחסוך בFPS יש לעשות את הטקסטורות ברובן כ512X512 באיכות DXT3 או DXT1 ואיזורים לא חשובים מומלץ אפילו ב256X256 באותה איכות. -שרוולים- במידה ויש שרוולים בשדה מסויים הם צריכים להיות מעוצבים ברמה גבוהה ובמיוחד באיזור הפתח שיהיה תלת מימדי עם טקסטורות יפות -פסים צהובים וסימונים על החניות- צריכים להיות כמו במציאות ולא משהו מתוכחם מדי -חניות- החניות צריכים להיות עם הסימונים מקודם ולהיות בעלי טקסטורה כזאתי שמשלבת את השחור של הצמיגים והמטוס.. ככה זה באמיתי אגב אם יהיהי איכות כזאתי מקצועית.. אני מתקפל ישר...
royisher פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 אממ אם הסטאנדארדים שלך בשביל PAYWARE מאוד גבוהים, אז... למה קנית את ה 707? זה בין המטוסים הגרועים ביותר שרכשתי, ממש לא שווה לפי דעתי....
Oren Geva פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 אממ אם הסטאנדארדים שלך בשביל PAYWARE מאוד גבוהים, אז... למה קנית את ה 707? זה בין המטוסים הגרועים ביותר שרכשתי, ממש לא שווה לפי דעתי.... אני חושב שלא כדאי להמשיך בקו הזה. גם כך נאמרו כאן כבר דברים "גבוליים" וזה דווקא דיון חשוב שלא בא לי לנעול/למחוק.
Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 ירדן תשים לב שISD זו קבוצה של אנשים, לבן אדם בודד קשה מאוד להרים כזה פרוייקט מה גם שזה משהו שעושים בשעות הפנאי, לכן אמרתי שצריך פה סיוע של הקהילה... אנשים שגרים קרוב לשדות מסויימים או שיש להם גישה, צריכים לעזור ולספק תמונות ליוצרים.
×�פיק פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 ירדן תשים לב שISD זו קבוצה של אנשים, לבן אדם בודד קשה מאוד להרים כזה פרוייקט מה גםשזה משהו שעושים בשעות הפנאי, לכן אמרתי שצריך פה סיוע של הקהילה... אנשים שגרים קרוב לשדות מסויימים או שיש להם גישה, צריכים לעזור ולספק תמונות ליוצרים. תגיד לי, אתה מנסה לגרום לי רגשות אשם??? :oops: :cry: אני יודע לאן אתה חותר :oops: טוב באמת הגזמתי יאללה עד סוף השבוע, זה אצלך בכיס...
×�הרון VATIL2 פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 לכל הברברנים והמשרשרים בעניין הסקר של קובי, שלום, לא יכולתי מלהמנע מלקרוא את השרשרור (והברבור) המתייחס ל"סקר תשלום". נושא תשלום עבור תוכנות מכל סוג שהוא ולא רק סימולטורים (תחום שאני עוסק בו כ-20 שנה), הינו נושא קרוב אליי ומאד מהותי ועקרוני עבורי. לדעתי מגיע לאדם פיצוי עבור עבודה שביצע, ולא משנה אם מדובר בתחביב. אדם השקיע מזמנו וממרצו ומהידע המקצועי שלו (ראו רק את FSUIPC כדוגמא.....) כדי לשפר ולהשביח את התחביב בו עוסקים מאות אלפי אנשים. מה פסול שיקבל תמורה על עבודתו? ושאלה נוספת: כמה מכם שילמו מחיר מלא עבור הסימולטור? לא משנה מאיזו גירסה...... ואתם באמת לא חייבים לענות לי........ אני מציע לכל אחד מכם להסתכל טוב טוב בראי ,לקחת נשימה עמוקה ולהיות כנים ככל הניתן עם עצמכם לפני שאתם פולטים את אמרות השפר שלכם בפורום......... אני בעד תיגמול עבור כל מוצר או שירות שאני מקבל, לפי בחירתי , ותאמינו לי שבמשך השנים בהן אני עוסק בסימולטורים רכשתי, השקעתי וקניתי הרבה מוצרים שנראו לי חשובים מספיק ומהנים במידה כזו שלא היססתי לשלם עבורם במיטב כספי.
hagay פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 שלום אהרון דגן, אני מגיב רק בגלל שכתבת בהכללה, אני אישית כתבתי במפורש שמי שמבקש שכר עבור עבודתו זו זכותו המלאה, אם זאת כתבתי גם שאני נהנה לטוס עם סנרים שיוצרים אותם לא למטרות רווח אלה רק כדי לתת לשני להנות, אז בבקשה חזור בך מההכללה, זו לא התקפה אישית עליך, זו הבהרת עמדה. ואתם יודעים מה, אני חושב שהנושא מוצא.
Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 ירדן תשים לב שISD זו קבוצה של אנשים, לבן אדם בודד קשה מאוד להרים כזה פרוייקט מה גםשזה משהו שעושים בשעות הפנאי, לכן אמרתי שצריך פה סיוע של הקהילה... אנשים שגרים קרוב לשדות מסויימים או שיש להם גישה, צריכים לעזור ולספק תמונות ליוצרים. תגיד לי, אתה מנסה לגרום לי רגשות אשם??? :oops: :cry: אני יודע לאן אתה חותר :oops: טוב באמת הגזמתי יאללה עד סוף השבוע, זה אצלך בכיס... אפיק זה לא רק אתה, יש פה המון חבר'ה שאיכזבו, ולא רק אותי גם מניר שמעתי דברים דומים
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 חגי, אהרון לא הכליל... הוא פנה לאנשים שאמרו דברים ספציפיים. אני אנסה למצות את הדיון הזה איכשהו... קודם כל, הדיון הוא לא על PAYWARE בכלל אלא על PAYWARE בתוך הקהילה שלנו. המילה שאהרון בחר היא "תגמול" - זו מילה מתאימה בסך הכל. אם למשל דוד או זאב או אלכס או משה או עידו או ניר או כל אחד אחר היה נגרר להוצאות (לא משנה אם בכסף או בזמן) והיה מבקש עזרה - ברור שכולנו היינו עוזרים! ההתנגדות כאן קמה לא על בסיס תגמולים או החזרים, אלא על ייצור למטרות רווח. ייצור למטרות רווח הוא לגיטימי, אבל לא בתוך הקהילה שלנו. הקהילה שלנו התנדבותית גרידא. נקודה. לא יהיה שום שיתוףפעולה עם גוף למטרות רווח (להבדיל מתגמולים/החזרים) - חוץ ממיקרוסופט . עוד נקודה: זה שדוד (או כל אחד אחר) לא לקח כסף גרם לו לדעתכם לעשות דברים פחות טוב? אם כבר אז להיפך!! הוא עשה את זה מתוך אהבה לתחביב ולא תוך כדי חישוב שעות השקעה שיניבו רווח... היכרות עם כל אחד מבוני הסנרי בארץ מביאה אותי להגיד חד משמעית שכל אחד מהם עשה את המקסימום שבמקסימום. אין יותר. ונעבור לשורות המחץ. ההתנגדות שלי היא לא באויר - פנו אלי כל מיני גורמים שרצו לייצר דברים בתשלום. הפניות עבדו בצורה כזו: אתם תביאו לנו תמונות ותתחייבו שאף אחד לא יכול לקבל יותר תמונות ממכם, פלוס אתם צריכים לטרפד סנרי חינם מתחרה כדי לא להפריע לעבודה שלנו. הצחקתם אותי. כל השרשור הזה נובע אך ורק מהעובדה שעדיין אין סנרי לבן גוריון. הייתם מעלים על דעתכם להציע סנרי בתשלום לאילת? לחיפה? להרצליה? כולם יודעים שיהיה סנרי לבן גוריון, ואז כולם ישכחו מנושא סנרי בתשלום. כל מה שצריך זה קצת סבלנות! תשמרו כסף לLDS767 ולחומרה
×�הרון VATIL2 פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 אני רוצה לסכם את הנושא מבחינתי, להלן: 1. לאילן - תודה על ההבהרות הכמעט משפטיות. אני מקווה שהאסימון נפל למי שצריך, ואין לי מה להוסיף מעבר למה שנאמר. 2. לחגי - אני מודה לך על כך שהדגשת שלא מדובר "בהתקפה אישית". אשמח לשתף אותך ברעיונותיי ו-או בדעותיי באופן אישי - אם תרצה - ואתה רשאי לפנות אליי דרך הדו"אל שלי. 3. לכל יתר חברי החטיבה - התכוונתי מלכלתחילה להבהיר דעתי בהכללה רבתי, ואני מאד מקווה עבור כולנו לראות תוספים נהדרים ל-LLBG ובכלל לכל ישראל בעתיד הקרוב, בתשלום או בחינם. כדוגמא מיני רבות: ראו את עבודות המופת של זאב קהאן על ירושליים ושל דוד רוזנפלד על אילת. המלצתי הצנועה לכולכם - תעמיקו ושפרו את כישוריכם המקצועיים הן כפקחים או כטייסים במסגרת החטיבה ומחוצה לה, הקדישו משאבים חומריים ורוחניים לשיפור החומרה שלכם, כך שבדרך זו תגבירו ותעצימו את הנאתכם מהעיסוק בתחביב המדהים שלנו.
Yoav פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 ראו... אני לא בא פה לטרפד את השיחה אבל מה שאתם אומרים הוא שבעצם רק למי שיש עבודה יכול לקנות דברים(ככה אני לפחות הבנתי)... אני עוד לא בן 14(חחח... בול באמצע נובמבר....), כלומר אין לי אמצעם לשלם על תוספות... הסימולטור הוא חוקי לגמרי אבל תוספות בתשלום, אני צריך להוציא על זה את כל החסכונות שלי.... אשמח לקבל על כך תגובות.
Oren Geva פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 ראו... אני לא בא פה לטרפד את השיחה אבל מה שאתם אומרים הוא שבעצם רק למי שיש עבודה יכול לקנות דברים(ככה אני לפחות הבנתי)... אני עוד לא בן 14(חחח... בול באמצע נובמבר....), כלומר אין לי אמצעם לשלם על תוספות... הסימולטור הוא חוקי לגמרי אבל תוספות בתשלום, אני צריך להוציא על זה את כל החסכונות שלי.... אשמח לקבל על כך תגובות. תשמע ידידי, גם דירה ורכב אתה לא יכול לקנות. אפילו מחשב אתה לא קונה לבד. אז תלך לגנוב? הבעיה כאן שגניבת תוכנה היא כל כך קלה, פשוטה ובדרך כלל גם לא נענשים עליה כך שכל עקרונות המוסר שלנו מתרופפים.
Yoav פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 ראו... אני לא בא פה לטרפד את השיחה אבל מה שאתם אומרים הוא שבעצם רק למי שיש עבודה יכול לקנות דברים(ככה אני לפחות הבנתי)... אני עוד לא בן 14(חחח... בול באמצע נובמבר....), כלומר אין לי אמצעם לשלם על תוספות... הסימולטור הוא חוקי לגמרי אבל תוספות בתשלום, אני צריך להוציא על זה את כל החסכונות שלי.... אשמח לקבל על כך תגובות. תשמע ידידי, גם דירה ורכב אתה לא יכול לקנות. אפילו מחשב אתה לא קונה לבד. אז תלך לגנוב? הבעיה כאן שגניבת תוכנה היא כל כך קלה, פשוטה ובדרך כלל גם לא נענשים עליה כך שכל עקרונות המוסר שלנו מתרופפים. יש משהו בדבריך... האם אתה רוצה שאמחק את ההודעה?
Oren Geva פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 לא. אבל אם כבר נגענו במוסר... יש כאן עוד היבט - אנחנו מדברים פה על מוצרים שפשוט עומדים ואתה רק צריך להושיט יד ולקטוף. איך מישהו בכלל יכול לגבות על זה כסף? זה כמו לגבות כסף על אוויר בבקבוקים. תעשיות התוכנה/מוזיקה/סרטים מתמודדות עם הסוגיות האלה כל יום. אבל הכלכלה פשוט משתנה. אף אחד לא יוכל להילחם בטכנולוגיה. לדעתי בעוד 20 שנה לא יהיו יותר חברות תקליטים כי פשוט אין להן יותר זכות קיום (כמו שלא תמצא היום אלכימאים. אין להם פונקציה מועילה בחברה של היום). יכול להיות שזה טוב, יכול להיות שלא. אבל אף אחד לא יכול לעצור את הזמן.
Moshe Bensal פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 לדעתי זה לא המקום לעשות ביזנס, זה אמור להיות אתר לחובבים וכולם בחטיבה משקיעים המון בהתנדבות, ולכן האתר נראה טוב כל כך, אם יתחילו לעשות כאן עסקים, מהר מאד האתר הזה יהיה שומם, דבר נוסף, אם יהיו מספר מועט של אנשים שירכשו אותו, מהר מאד זה יופץ ובחינם בכל האתרים, אז ניתן לפרירים שיקנו, אבל לדעתי לא כאן המקום.
David Rosenfeld פורסם אוקטובר 12, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2004 עם כך רבותיי אולי אגיש חשבון לי זה כן עלה כסף תשאלו את רן !(SCC) ותוכנות נוספות סתם.. אבל אלה ה"צעצועים" שלי אגב גם אני שילמתי עבור תוספים בעיקר של Dreemfleet הכעס שלי נבע 1.על העלאת הסקר בפורום "שלנו" יש לי בעיה לקחת כסף מחברים שעוסקים בתחביב משותף במיקצועי אני צלם בין היתר צילמתי המון חתונות (פרשתי בינתיים) יצא לי לא פעם "לעשות" לחברים את כל החתונה מתנה תאמינו לי זה יקר כך שזה מקביל למה שקורה פה 2."סינרי ישראלי" כאן שוב בין חברים . אני מצטער שאני חוזר על עצמי זו הסיבה שהיצעתי לקובי לנסות את הסקר באחד האתרים הבין לאומיים! אני לא חושב שהתוצאות היו נעימות בכל מיקרה אז ככה אולי כדאי לחשוב על איזשוהי מגבית שזה לא רק כסף אלא חומר גלם שלפריק כמוני זה שווה המון וכדי לכסות עלויות של בוני הסינריס וזה אך ורק בתנאי שיש איזשהו סטנדרט לסיכום אני מסכים אם כל מילה של אילן