Israel Rotaru פורסם יוני 12, 2015 דיווח פורסם יוני 12, 2015 חברים יקרים,חטיבת VATIL גאה להכריז על קיומו של אירוע יחיד במינו ובסדר גודלו שיערך ביום שבת, ה-4.7.2015 בין השעות 13:00 - 19:00 (שעון מקומי שלנו) ושמבחינתנו בחטיבה הינו אך טיבעי לערוך וכפרי לשיתוף פעולה רב שנים בינינו לבין החטיבה הרוסית VATRUS! כמו כן, באירוע זה ישתתפו תתי-החטיבות (VACC): החטיבה האוקראינית, המולדבית, הטורקים והקפריסאים אשר השניים האחרונים יסייעו לקיומו של אירוע זה מבחינת שירותי פיקוח ואולי אף במשיכת טייסים מקומיים מצידם.בלי הרבה דיבורים... אירוע זה, כשמו כן הוא: צפון פוגש את דרום ,משמעו שמצפון יתופעלו השדות: סנט פטרסבורג, מוסקבה דומודדובו, קייב וקישינב וישגרו אלינו טיסות מצידם של טייסי חטיבת VATRUS. מנגד, אנחנו ב-VATIL, במקביל לשיגור מצפון, נשגר טיסות מבן-גוריון לכיוון מוסקבה דומודדובו וסנט פטרסבורג ובכך ניצור שיירת מטוסים אדירה משתי החטיבות יחד עם אורחים מחטיבות זרות אשר נקווה שיצטרפו גם!במהלך האירוע יתופעלו המרחבים האוויריים מהעמדות הנמוכות ביותר בכל שדה המשתתף באירוע, עד לבקרות מרחביות במדינות היעד וכלה בבקרות מרחביות הנמצאות בדרך (ניקוסיה ואנקרה למשל),למשך 6 שעות וברציפות!! יחד עם זאת, בכדי להבטיח את השתתפותכם באירוע מומלץ להמריא כמה שיותר מוקדם על-מנת לא להיתקל בעומס הצפוי ברשתות - אך עם זאת, מצדנו תינתן אפשרות אפשרות לטייסים להירשם לסלוטים מראש במערכת רישום טייסים בכדי לפזר את העומס הצפוי בבן-גוריון ובכדי לשמור על זרימת המטוסים בצורה אופטימלית ביום האירוע.עדכונים נוספים באשר לרישום סלוטים לטייסים ועוד יינתנו בשלב מאוחר יותר!ללוח שיבוץ פקחים לחצו כאן. למערכת הסלוטים להמראות מבן-גוריון לחצו כאן. הבהרות בנוגע לשיבוץ פקחים ומערכת הסלוטים:* שיבוץ לפיקוח באירוע יתבצע ע"י שליחת מייל לכתובת: bog@vatil.org.il* כל פקח אשר נרשם לפקח באירוע עליו לעשות בהקדם האפשרי BOOK למשמרת שלו באתר החטיבה או דרך VROUTE. * נא לא להתחבר על הקרקע יותר מ - 30 דקות לפני מועד ה Push-Back מהגייט. * במידה והתחברתם בגייט ועליו יש כבר מטוס, יש לזוז לגייט פנוי ולהימנע מוויכוחים מיותרים ומחוסר נעימות. תודה מיוחדת לאמיר פרידלנד שעבד ביחד עם עומר כהן ימים ושעות על מערכת הסלוטים ועל עיצובה.אלו תוכניות הטיסה שבהן נשתמש באירוע: * המטרה של האירוע היא ליצור רצף בנתיב ולכן נשמח אם תשתמשו באחד מבין תוכניות הטיסה ל-ULLI: PURLA2E PURLA H1 GITLA W13A VELOX UR18 ALSUS UL620 VESAR UL619 MAKOL N600 REVDA UN600 BADKA N600 GOLKU M854 BABUN N743 MOGRA B720 PEMAS R1 UBORI B957 OGINO ל-UUDD: PURLA2E PURLA H1 GITLA UW13A VELOX UR18 ALSUS UL620 VESAR UL619 MUT UA285 SIV UW72 CRM UG901 BALUM G901 LEKPI R114 BA G247 MIMRA B145 BAGLA GITAL A928 FE FE6T AO AO32A
Israel Rotaru פורסם יוני 22, 2015 מחבר דיווח פורסם יוני 22, 2015 שלום לכולם,מערכות לרישום פקחים ורישום טייסים לסלוטים באירוע נפתחה! אתם מוזמנים להתחיל ולמלא את לוח שיבוץ הפקחים לאירוע בקישור כאן, מזכיר לכם, פקח המעוניין להירשם לפיקוח באירוע עליו לשלוח מייל לכתובת המייל הבאה: bog@vatil.org.il ולציין בו עמדה ושעות בהן הוא מעוניין לפקח.כמו כן, על כל פקח אשר שמו יופיע ברשימת השיבוצים, מחובתו לעשות בהקדם האפשרי BOOK למשמרת שלו באתר החטיבה או דרך VROUTE.בנוסף, כל טייס שמעוניין להשתתף באירוע, אנו ממליצים לזדרז ככל שניתן על-מנת שיוכל לישריין לו סלוט להמראה מבן-גוריון. המקומות מוגבלים! בכדי להיכנס להמערכת הסלוטים לחצו כאן.תודה על שיתוף הפעולה ויום נעים!
Israel Rotaru פורסם יוני 23, 2015 מחבר דיווח פורסם יוני 23, 2015 טיסות שנוחתות בבן גוריון צריכות להזמין מקום? היי רז, הסלוטים שנפתחו הינם רק למי שמעוניין להמריא מבן גוריון ולנחות באחד משדות היעד שהוגדרו באירוע. אתה מוזמן לנחות בבן-גוריון בזמן האירוע גם בלי סלוט ולהנות משירות פיקוח מלא.
Omer Cohen פורסם יוני 26, 2015 דיווח פורסם יוני 26, 2015 שבת שלום חברה! אלעל וירטואל משתתפת באירוע! שימו לב, במידע ותטוסו לאחד מהיעדים הבאים: UUDD ,ULLI, תקבלו 3000 נקודות בחנות באלעל וירטואל!! לפרטים נוספים, לחצו כאן
Israel Rotaru פורסם יוני 28, 2015 מחבר דיווח פורסם יוני 28, 2015 אהלן חברים, אנחנו פחות משבוע לקראת האירוע הגדול! לוח שיבוץ הפקחים והסלוטים לטייסים מתחילים להתמלא, מבקש מכל מי שיכול לפקח להירתם בבקשה, עדיין חסרים לנו פקחים בכל העמדות. למי מאיתנו שמתכנן לטוס באירוע, מומלץ להירשם לסלוט מוקדם ככל שניתן, שריינו לעצמכם מקום באירוע! המשך שבוע נפלא!
Israel Rotaru פורסם יוני 28, 2015 מחבר דיווח פורסם יוני 28, 2015 אין אירוע ביום שישי ? היי לורן, עקב האירוע The North Meets South, האירוע השבועי לא יתקיים ביום שישי ה - 3/7 ולכן האירוע השבועי הבא יתקיים בתאריך ה - 10/7.
shachaf yasurr פורסם יוני 30, 2015 דיווח פורסם יוני 30, 2015 מזכירים לכם !!! עוד 4 ימים לאירוע הגדול של תחילת החופש !!North Meets South !מוזמנים להרשם לפקח או לטיסות הסלוטים מתמלאים והמקומות נתפסים
Etai Charit פורסם יולי 3, 2015 דיווח פורסם יולי 3, 2015 מותר להיות עצלן / יסודי ולבקש קישור עדכני לדפיות ולסינרי לUUDD? יכול לחפש אבל לא רוצה למצוא גרסאות לא עדכניות. ואם כבר סינרי, מעדיף AFCAD ו/או Framerate Friendly. תודה חברים. ותודה על ארגון האירוע. יהיה כיף!
amir friedland פורסם יולי 3, 2015 דיווח פורסם יולי 3, 2015 מותר להיות עצלן / יסודי ולבקש קישור עדכני לדפיות ולסינרי לUUDD? יכול לחפש אבל לא רוצה למצוא גרסאות לא עדכניות. ואם כבר סינרי, מעדיף AFCAD ו/או Framerate Friendly. תודה חברים. ותודה על ארגון האירוע. יהיה כיף! דפיות דיי עדכניות מאתר החטיבה הרוסית : http://vatrus.info/files/charts/UUDD_jepp_1301.pdf קיים סינרי חדש נראה מדהים , קל מאוד, לא מוריד פריימים כמעט ובכלל - בלינק הנל וזה AFCAD משופר חנימי שמצאתי נראה די טוב - בלינק הנל Etai Charit הגיבו לזה 1
Israel Rotaru פורסם יולי 3, 2015 מחבר דיווח פורסם יולי 3, 2015 שבת שלום לכולם, להזכירכם, מחר מתקיים האירוע החודשי הגדול שלנו, אירוע בשיתוף עם החטיבה הרוסית, צפוייה תנועה ערה במרחב האווירי של ישראל. כל מי שעדיין לא נרשם לסלוט מתבקש לעשות זאת בהקדם... מספר הסלוטים הפנויים הולך ואוזל! שיהיה אירוע מהנה ופורה לכולנו!
David Bendavid פורסם יולי 3, 2015 דיווח פורסם יולי 3, 2015 לצערי היוק שלי מת, אז לא אוכל לקחת חלק. אני לא מרבה להגיב יותר מדי לאחרונה, והתלבטתי אם להעלות את הנושא או לא... ובכל זאת - קצת צורם לי המשפט "תוכניות טיסה אחרות לא תאושרנה", אני כמה וכמה שנים בחטיבה - וכל פעם כואב לי מחדש לראות דברים כאלה - למה לחייב לכל מיני דברים לא מועילים? אני אסביר. שים את עצמך בכובע של חבר החטיבה הפשוט. אותו אחד שמאוד אוהב לטוס ושמע שיש אירוע, צפוי לו פיקוח והמון אנשים מסביב - כיף. למה לחייב לכל מיני דברים שלא לצורך? האינטרס אמור להיות שכל אחד ואחד יהנה באירוע בדרך שלו, אין באמת אינטרסים חטיבתיים פה. האינטרס החטיבתי הוא בסוף להוות תשתית טובה ותורמת לאנשים שמעוניינים לטוס / לפקח ברשת בצורה שמעודדת ריאליסטיות כמה שרק אפשר. לא להציב מגבלות שלא לצורך הזה. אני חושב שהדרך הנכונה היא לבחור נתיב, כחטיבה, לתאם לאורכו פיקוח, ולהמליץ לטייסים לטוס דרכו על מנת להנות מהאירוע בצורה מיטבית. תכלס, כנראה כולם יטוסו שם - ולא היית צריך להעכיר את האווירה. תחשוב על זה... בהצלחה באירוע! amir friedland, Amit Eisinger וגם Gregory Verba הגיבו לזה 3
Amit Eisinger פורסם יולי 3, 2015 דיווח פורסם יולי 3, 2015 מסכים עם דוד, אני לא מבין מה השיקול לא לאשר תנועות CVFR, אשמח לקבל הסבר, אחרת אין סיבה שלא יעלו חניכי בית הספר לטיסה ל\מנתב"ג כפי שעלו בשיעור.
amir friedland פורסם יולי 3, 2015 דיווח פורסם יולי 3, 2015 מסכים עם דוד, אני לא מבין מה השיקול לא לאשר תנועות CVFR, אשמח לקבל הסבר, אחרת אין סיבה שלא יעלו חניכי בית הספר לטיסה ל\מנתב"ג כפי שעלו בשיעור. בארוע מורכב נהוג שלא לאפשר לתנועות CVFR להגיע לב''ג ,כמו במציאות לא משלבים תנועות CVFR ביום יום זה די נדיר ולא שגרתי וגם אם זה קורה זה תנועה בודדת אלה לא קבוצה שמגיע ובטח לא באמצע סיקוונס של ממריאות נכנסות - פשוט לא מאשרים.. פשוט תבאו אחרי גל ההמראות של השעה הראשונה מה הבעיה..
Etai Charit פורסם יולי 4, 2015 דיווח פורסם יולי 4, 2015 דפיות דיי עדכניות מאתר החטיבה הרוסית : http://vatrus.info/files/charts/UUDD_jepp_1301.pdf קיים סינרי חדש נראה מדהים , קל מאוד, לא מוריד פריימים כמעט ובכלל - בלינק הנל וזה AFCAD משופר חנימי שמצאתי נראה די טוב - בלינק הנל תודה רבה! הדפיות שקישרת הן מינואר 2013, בתוך הסינרי החינמי שפרסמת יש דפיות ממרץ 2013. מאמין לך שהן עדכניות בכל מקרה ובהן אשתמש התקנתי את הסינרי החינמי והוא נראה יפה מאוד, תודה!
Ray Frenkel פורסם יולי 4, 2015 דיווח פורסם יולי 4, 2015 אם קבוצה של חניכים תבוא לטוס cvfr בשעה הראשונה של האירוע, עם תכנית טיסה תקינה. אני לא רואה סיבה לא לאשר להם. זה בית הספר לטיסה, זה חניכים, זה חברי חטיבה לעתיד, ןאתה רוצה שהם יזכרו ככה את האירוע הראשון שלהם?, שאסרו אליהם לטוס לנתב"ג כפי שהם עשו בשיעור? זה פשוט בושה שככה החטיבה מתייחסת לחדשים . עמית למה אתה ראש בקיר? החניכים שלך מקבלים פה יחס מעולה, כל טיסה שהם מבצעים מרגע שהם עלו להקפות עד נווטים לנתב"ג תמיד יש להם פיקוח זה לא נחשב יחס טוב לחניכים? גם את זה אתה לא מעריך? מה הבעיה פה, בסך הכל ביקשו ממך שלא יעלו בשעתיים הראשונות CVFR כי אני רוצה לראות אותך מתמודד עם העומס שיש באירוע כפקח ולא אחד ששופט מהצד, זה הכי קל. Barak Pecht וגם Itay Gross הגיבו לזה 2
David Bendavid פורסם יולי 4, 2015 דיווח פורסם יולי 4, 2015 אני מעריך כל פקח שעלה לפקח לטובת בית הספר. לא תמיד היה לחניכים פיקוח כמו בסולו הקפות... אבל זה לא הנקודה. אני לא מפקח בשעה הראשונה של האירוע (אני יכול לפרט למה אבל זאת לא הנקודה). אני עודדתי חניכים במהלך השבוע לטוס לאורך האירוע כדי לחוות את נתבג בעומס ואז יום לפני פתאום אסור. אני לא משנה את ההנחיה שלי לחניכים רק כי יום לפני האירוע החליטו לאסור עליהם לטוס לנתב"ג. אני ביקשתי מהחניכים שיעדכנו אותי על כל "תקרית" באופן מידי. אם הם יעלו זאת החלטה שלהם ואני מגבה אותה, במידה והם לא יאושרו לטוס כל טיסה במרחב הישראלי העומדת בחוקי הרשת גם אם בנתבג וגם אם לא, אני אעלה את זה לדיון עם הנהלת החטיבה ועם מי שצריך. זכותם לטוס באירוע כמו כל חברי החטיבה. מצטער להתערב לכם בדיון המרתק שלכם. אבל חאלס עם הראש בקיר. הגיוני לדחות תנועה בשעות עומס - ולהפנות לשדה אחר. אני לא מבין את הפרנציפ הזה, שיטוסו בשדה דוב, הרצליה, חיפה, ראש פינה - חסרים מקומות? ברגע שיש אירוע, ומגיעה תנועה לא קשורה לאירוע - צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שלא יהיה מקום להכניס אותה עקב הצורך לניהול תקין של האירוע - וזה לגיטימי לחלוטין. ואגב, כל סיפור ה"גיבוי", "הנחיה" וכיו"ב - קצת מגוחך בעיני - אני חושב שהתבלבלתם קצת בתפיסת התפקיד שלכם ומטרתו... אתה לא מפקד בצבא. Itay Gross וגם Ray Frenkel הגיבו לזה 2
Israel Rotaru פורסם יולי 4, 2015 מחבר דיווח פורסם יולי 4, 2015 חברים יקרים, האירוע בעיצומו, כל הבקרות כבר מחוברות, למי שעדיין מתלבט... בואו לטוס, יהיה כיף!
Evgeny Vygornitsky פורסם יולי 4, 2015 דיווח פורסם יולי 4, 2015 תודה לכולם! Yarden Ben-Dor וגם Israel Rotaru הגיבו לזה 2
amir friedland פורסם יולי 4, 2015 דיווח פורסם יולי 4, 2015 http://vatil.org.il/forum/index.php/topic/42907-תמונות-מהאירוע-040715/?p=410653
Heinan Cabouly פורסם יולי 4, 2015 דיווח פורסם יולי 4, 2015 בנימה אופטימית זו, אני רוצה לשאול האם מישהו יודע האם גם בחטיבות הזרות יש כלל שכאשר יש זרים על התדר עוברים לאנגלית? גם בתדר הרוסי וגם בתדר הטורקי, אני נתקל בכך שרוב התקשורת מתנהלת בשפה המקומית ומדי פעם הפקח עובר לאנגלית כדי לתקשר איתנו.