Raz Gueta פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 אני רוצה לשת אתכם בחוויה דיי נחמדה שהייתה לי אתמול... אני בצבא כרגע וכל שבוע יש לי שמירה אחת..זה גם אומר שאני חלק מכיתת הכוננות של הבסיס ל-24 שעות, שזה אומר אם יש הקפצה ופה ושם וגם הנחתות מדיי פעם(לפחות פעם בשבוע יש הנחתה של מסוק..). עכשיו יצא לי להיות המון פעמים בכח הנחתה של בלאק הוקים למינהם בכל הצבעים ועם כ"כ הרבה אנשים חשובים...אבל אתמול הגיעה משלחת של משקיעים מאוסטרליה(משהו כמו 30 אנשים) והם הגעו במסוק יסעור... השעה היא 18:30 מנחת גיבור קריית שמונה, אנחנו ממתינים...ממתינים...השתגענו כבר...המסוק אפילו לא נכנס למרחב פצ"ן...פתאום שומעים אותו בקשר...ורואים אותו מרחוק...(לא יכולנו כ"כ לשמוע אותו כי היו עוד 2 אפאצ'ים בסיור בגזרה ככה שלא ידענו מי זה מי לפי הרעש..). בקיצור הוא עשה סיבוב מסביב למנחת והתחיל לרדת...פשוט מפלצת...אנחנו צריכים להיות ממש קרובים אליו...משהו כמו 10 מטר אפילו פחות ופשוט עפנו מהרוח...ממש עפנו..ותאמינו לי שאני לא בן אדם עם מסה קלה... אין פשוט נהדר!! היה נהדר! מה גם שאין במנחת שום תאורה או משהו...סתם חתיכת אספלט ליד הכביש הראשי והטייסים שמגיעים בד"כ מכירים את המנחת ויש להם אמרל"ים. בכל אופן...פעם ראשונה שיצא לי להנחית יסעור וזה ממש ממש דבר עצבני ענק ומפלצתי ביותר!!! תמונות כמובן אין....מהסיבות הברורות
Nimrod פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 גם לי יצא פעם לעמוד ליד יסעור שהוא עובד בראש פינה... זה הדבר הכי עוצמתי שראיתי בחיים! כל להב ענקית ושהוא ממריא אתה חושב "איך המשאית הזאת ממריאה!"
Raz Gueta פורסם אוקטובר 14, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 זה אשכרה להנחית אותו.... הוא עולה מולך בקשר אתה פשוט מנחית אותו... זה עובד ככה: יש קצין ו-6 חיילים... 1 על הקשר... 4 מפוזרים על פינות המשטח 1 נהג... אני הייתי על הקשר וכל הזמן הייתי מול הטייס...זה משהו אדיר...הקצין מסתובב כל הזמן כדי לראות שהכל בסדר...ה-4 מאבטחים את המנחת. הוא פשוט כמעט נוחת עליך...כשהוא נוחת אתה הולך לדלת האחורית לראות שהכל בסדר ומלווה את האנשים...אחרי זה חוזרים למסוק עם איש הצוות לעוד בדיקה קצרה...ועוד במסגרת צבאית...אוויי זה היה כ"כ נחמד...עם בלאק הוק לא מתעסקים כ"כ הרבה...הוא נוחת יורד מי שיורד, איש הצוות השלישי שאין לי מושג מה תפקידו עושה שלום והבייתה....אבל עם יסעור בלילה...כמו חייזר ענקי! אין אחי פשוט משהו מדהים...
Oren Geva פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 שמע, מסוק זה דבר מדהים. פעם ישבתי באוטובוס באיזה תרגיל ועבר ליד אפאצ'י על מוביל - יצא הייתי בערך בגובה של הרוטור - ואז הבנתי. תמיד הלכתי עם העיניים בשמים, אבל בסוף זה בדיוק כמו טנק. גוש של שמן וגריז...
maverick76 פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 עם בלאק הוק לא מתעסקים כ"כ הרבה...הוא נוחת יורד מי שיורד, איש הצוות השלישי שאין לי מושג מה תפקידו עושה שלום והבייתה.... הוא המכונאי המוטס
אורח פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 לפני כמה שנים בעת תרגיל חטיבת שריון בדרום, הינו זרוקים באיזה חור ליד דימונה. קצין חימוש מודיע שונטלטור מעופף מגיע (כמובן בקוד הצבאי שלו שלא אפרט פה). קיצר אני שואל איזה, הוא עונה יסעור שמביא חביות דלק :shock: אני רואה אותו הולך משהו כמו 200 מטר מהחניון נגמשים ומסמן מנחת. אני אומר לו קח לפחות קילומטר מפה, אחרת אתה תאכל חול שבוע ותוציא דיונות מחורים בגוף שלא ידעת שקיימים לך. הקציץ עושה לי מבט של חייל סע לי מהעניים, אני נותן הנחיה לצוות שלי לנגמש, לסגור את הפתחים ולבדוק כיוון רוח. המפלץ מגיע, מעלה ענן אבק כזה, שכל כביש דימונה ערד נסגר, כולל קולות של חרקות עצבניות. אני חוזר מהמסתור שלי, רואה משהו לבן הולך מולי וממלמל לעצמו בעצבנות. הקציץ שלנו הפך להיות דיונה מהלכת.
Ilan Cohen פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 לפני כמה שנים בעת תרגיל חטיבת שריון בדרום, הינו זרוקים באיזה חור ליד דימונה.קצין חימוש מודיע שונטלטור מעופף מגיע (כמובן בקוד הצבאי שלו שלא אפרט פה). קיצר אני שואל איזה, הוא עונה יסעור שמביא חביות דלק :shock: אני רואה אותו הולך משהו כמו 200 מטר מהחניון נגמשים ומסמן מנחת. אני אומר לו קח לפחות קילומטר מפה, אחרת אתה תאכל חול שבוע ותוציא דיונות מחורים בגוף שלא ידעת שקיימים לך. הקציץ עושה לי מבט של חייל סע לי מהעניים, אני נותן הנחיה לצוות שלי לנגמש, לסגור את הפתחים ולבדוק כיוון רוח. המפלץ מגיע, מעלה ענן אבק כזה, שכל כביש דימונה ערד נסגר, כולל קולות של חרקות עצבניות. אני חוזר מהמסתור שלי, רואה משהו לבן הולך מולי וממלמל לעצמו בעצבנות. הקציץ שלנו הפך להיות דיונה מהלכת. הזכרתה לי סיפור דומה רק שאצלך היה מסוק אחד, תאר לך תרגיל ענק שמשתתפים בו כל מסוקי החייל, לילה שלם נוחתים וממראים על החולות באמצע המדבר, אתה הנימצא מתחת לרוטור של יסעור כי צריך לתדלק אותם תידלוק חם. בבוקר המדים שהיו ירוקים הפכו ללבנים. אז בהתחלה זה נחמד לראות מסוק נוחת ואח"כ את השני והשלישי, אבל זה לא ניגמר, ויסעור שנוחת לא רק עושה אבק, הוא גם מעיף אבנים לכל הכיוונים. אז לכל המתלהבים למינהם אחרי לילה כזה כבר לא נישאר ממה להתלהב חוץ מלחכות כבר מתי תגיע להתקלח. אבל הכי יפה היה לראות איך בתחילת הבוקר שהאור הראשון עלה, את כל המסוקים נמצאים על כל הגבעות מסביבך, הלכתי לראות יסעור מקרוב ניכנסתי לקוקפיט, ומה אני רואה את הטייס ישן ושם את הרגליים שלו על "הדשבורד" [תרגום לוח שעונים].
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 המשותף לפתן ולטנק הן עצמת אש וניידות, אלא שניידות פתן פירושה שבלילה אחד אתה תוקף ב- 3 מדינות שונות. שמע, מסוק זה דבר מדהים.פעם ישבתי באוטובוס באיזה תרגיל ועבר ליד אפאצ'י על מוביל - יצא הייתי בערך בגובה של הרוטור - ואז הבנתי. תמיד הלכתי עם העיניים בשמים, אבל בסוף זה בדיוק כמו טנק. גוש של שמן וגריז...
alon_a פורסם אוקטובר 14, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2004 לי היו 2 חוויות עם מסוקים בואו אני יספר אני יודע שזה נשמע מאוד מאוד בדוי אבל זה אמיתי לגמרי החוויה הראשונה הייתה קצת מוזרה זה היה בעוד יום שישי רגיל של כיתה ו' אחרי בית ספר חוזרים מהקניון עם הקניות האחרונות של שישי ובדרך יש מלא כבאיות אמבולנסים ומשטרה שהתמקדו לכיוון ואדי שמפריד בין האזור שהקניון ממקום לשכונת נווה שאנן (אני גר בחיפה) כמו כל אזרחים שמסתקרנים פתחנו את הרדיו שם דווח אל אישה שניסתה להתאבד וקפצה אל הואדי ומנסים לחלץ אותה ולא מצליחים כעבור כשעה בערך שלא הצליחו הוחלט להזעיק את יחידה 669 שתחילה שלחה יסעור שלא יכל לסייע בגלל הקרבה למבנים היסעור פשוט חלף בנמוך מעל הבית שלי (הספקתי להגיע לבית עד אז עניין של 5 דקות) וחזר לבסיס וכעבור כ10 דקות הגיע מסוק אנפה שהציל לתמרן בין המבנים הוריד את המחלץ דרך החבל והאישה חולצה בשלום החוויה השניה קרתה לי בחופש פסח כשבועיים לאחר הפיגוע במסעדת מצה בעיר בה נהרגו 15 אנשים גם את הפיגוע הזה יצא לי לראות כולל את רגע הפיצוץ וזה בהחלט לא הייתה חויה נעימה להתחיל את חופשת הפסח :cry: בכל מקרה לאחר כשבועיים כמו שכתבתי בהתחלה היה ביקור של קולין פאוול שר החוץ של אמריקה (תקנו אם אני טועה) בארץ הוחלט להטיס אותו לראות את מה שנשאר מהזוועה בכל מקרה אני שומע רעש של מסוק מרחוק שמתקרב ומתקרב ומתקרב כמובן שישר רצתי לחלון ולפני שהבנתי מה קורה אני רואה בלק הוק מרחף מול החלון שלי כ-2 או 3 דקות הרעש שלו בכלל לא היה חזק יחסית לגודל אני נדהמתי מהקרבה והיכולת תמרון של המסוק הזה בין הבניינים אפשר היה לראות את שני הטייסים מביטים אל המקום לשניה ומכוננים לעזוב לאחר כ 2 דקות בערך הם פשוט עשו 180 מעלות וטסו ישר לכיוון הנקודה בת גלים