Yair Chemla פורסם מרץ 30, 2016 דיווח פורסם מרץ 30, 2016 אני מבין שאני יחסית חדש עם רק בערך שעות על ה737 של PMDG אבל הנחיתות שלי פשוט נוראיות.. זה הגיע למצב שאני פשוט בורח לאופציה של Autoland ואם היא לא קיימת על אותו מסלול אני נוחת בדירוג של בערך -800.. אני פונה לטייסים היותר מנוסים כאן, יש טיפים שיעזרו לי לנחות יותר טוב? או אולי סרטונים שאתם מכירים שיעזרו לי להבין יותר טוב מה אני עושה לא נכון? אני יודע שזאת בטח בעיה של הרבה טייסים מתחילים ושכולם בטח עברו את זה ולכן פונה לעזרתכם. תודה מראש לעוזרים!
Bar Rodoy פורסם מרץ 31, 2016 דיווח פורסם מרץ 31, 2016 בfctm יש הסבר טוב על הטכניקת נחיתה. בעקרון ב50 רגל העיינים צריכות לעבור להסתכל על קצה המסלול, ב20 רגל מרימים את האף כ2-3 מעלות, כשקצה המסלול הוא נקודת הייחוס, וסוגרים את המצערות. זה מה שאני זוכר מהfctm, וזה עובד טוב.
Almog Atar פורסם מרץ 31, 2016 דיווח פורסם מרץ 31, 2016 אהלן, אני מריח כאן דיון מעניין. קודם כל בר צודק בהפנייה לfctm ששם כתובים הדברים, יחסית באופן יבש אבל מסבירים בגדול את הטכניקה אבל העולם הוא לא שחור ולבן בטח כשמדובר בנחיתות. נחיתה היא הרבה מעבר לנגיעה ולמספר שמציגה תוכנת הacars, יש המון מעבר לכך כמו ביצוע הגישה עצמה, אזור הנגיעה במסלול וייחוס לציר המסלול - כל אלה נמצאים תחת ההגדרה לנחיתה טובה אך לא מגיעים לידי ביטוי באופן מדיד. נחיתה טובה מתחילה עוד הרבה לפני - בניהול שלך בהטסת המטוס בהנמכה ובכניסה לגישה (בין אם באופן ידני ובין אם באמצעות טייס אוטומטי - חשוב להבין שכך או כך אתה מטיס את המטוס) וזה מתבטא בניהול מהירות באופן נכון, גובה, יירוט הצלע הסופית וכו. אם תכנס למקטע הסופי (בגישת ILS אז מאזור הFAP והלאה) כשאתה מהיר ו/או גבוה ולא הכי מיושר על המסלול הסבירות שלך לחרבש את העניינים בהמשך גבוהה הרבה יותר. חשוב להבין שבכל שלב נתון צריך וניתן להגיד UNABLE לפקח אבל קודם כל לעצמך וללכת סביב לגישה נוספת. הדבר הבא שצריך להבין זה נושא הגישה המיוצבת. מדובר במספר קריטריונים שצריכים לקרות על מנת לוודא שהמטוס נמצא במעטפת בטיחותית ואופטימלית לנחיתה. - מהירות לא מתחת לVREF ועד 20 קשרים מעל - בגישת ILS מותרת סטייה של ONE DOT מהG/S והLOC - מטוס נמצא בקונפיגורציית נחיתה (גלגלים, מדפים) ולאחר בד"ח - קצב הנמכה של לא יותר מ1000 רגל לדקה נדרש לעמוד בקריטריונים אלו בגובה של 1000 רגל מעפ"ש בתנאי IMC או 500 רגל מעפ"ש בVMC כאשר נדרשת הליכה סביב מיידית במידה ולא עומדים בכל הקריטריונים. אם שכחתי משהו אז ניתן למצוא כאן - http://www.skybrary.aero/index.php/Stabilised_Approach הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך זה פשוט לקחת את המטוס, לשים קצת דלק ולעלות להקפות כאשר אתה מטיס הכל ידני לאורך כל הדרך ולעשות זאת שוב ושוב ושוב - רק ככה לומדים. אתה מוזמן לחפש בערוץ הtwitch שלי תחת שם המשתמש AlmogELY2 סרטים של נחיתות או אצל שאר משתמשי הTWITCH. בהצלחה
Gal Mintz פורסם אפריל 2, 2016 דיווח פורסם אפריל 2, 2016 אהלן, אני מריח כאן דיון מעניין. קודם כל בר צודק בהפנייה לfctm ששם כתובים הדברים, יחסית באופן יבש אבל מסבירים בגדול את הטכניקה אבל העולם הוא לא שחור ולבן בטח כשמדובר בנחיתות. נחיתה היא הרבה מעבר לנגיעה ולמספר שמציגה תוכנת הacars, יש המון מעבר לכך כמו ביצוע הגישה עצמה, אזור הנגיעה במסלול וייחוס לציר המסלול - כל אלה נמצאים תחת ההגדרה לנחיתה טובה אך לא מגיעים לידי ביטוי באופן מדיד. נחיתה טובה מתחילה עוד הרבה לפני - בניהול שלך בהטסת המטוס בהנמכה ובכניסה לגישה (בין אם באופן ידני ובין אם באמצעות טייס אוטומטי - חשוב להבין שכך או כך אתה מטיס את המטוס) וזה מתבטא בניהול מהירות באופן נכון, גובה, יירוט הצלע הסופית וכו. אם תכנס למקטע הסופי (בגישת ILS אז מאזור הFAP והלאה) כשאתה מהיר ו/או גבוה ולא הכי מיושר על המסלול הסבירות שלך לחרבש את העניינים בהמשך גבוהה הרבה יותר. חשוב להבין שבכל שלב נתון צריך וניתן להגיד UNABLE לפקח אבל קודם כל לעצמך וללכת סביב לגישה נוספת. הדבר הבא שצריך להבין זה נושא הגישה המיוצבת. מדובר במספר קריטריונים שצריכים לקרות על מנת לוודא שהמטוס נמצא במעטפת בטיחותית ואופטימלית לנחיתה. - מהירות לא מתחת לVREF ועד 20 קשרים מעל - בגישת ILS מותרת סטייה של ONE DOT מהG/S והLOC - מטוס נמצא בקונפיגורציית נחיתה (גלגלים, מדפים) ולאחר בד"ח - קצב הנמכה של לא יותר מ1000 רגל לדקה נדרש לעמוד בקריטריונים אלו בגובה של 1000 רגל מעפ"ש בתנאי IMC או 500 רגל מעפ"ש בVMC כאשר נדרשת הליכה סביב מיידית במידה ולא עומדים בכל הקריטריונים. אם שכחתי משהו אז ניתן למצוא כאן - http://www.skybrary.aero/index.php/Stabilised_Approach הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך זה פשוט לקחת את המטוס, לשים קצת דלק ולעלות להקפות כאשר אתה מטיס הכל ידני לאורך כל הדרך ולעשות זאת שוב ושוב ושוב - רק ככה לומדים. אתה מוזמן לחפש בערוץ הtwitch שלי תחת שם המשתמש AlmogELY2 סרטים של נחיתות או אצל שאר משתמשי הTWITCH. בהצלחה איך דיון מעניין כשכיסית הכל?
mickey lip פורסם אפריל 3, 2016 דיווח פורסם אפריל 3, 2016 לא מכיר כמובן את הניסיון שלך בטיסה , ולכן לא קובע עובדות, המלצה שלי בלבד.... על מנת ללמוד ולתרגל נחיתות , הייתי מציע לך לקחת 172 ולהתנסות בתרגול נחיתות בהרצליה , זה הבסיס . תעלה להרבה הקפות , תתנסה בנחיתה עם רוחות , ואז תחזור ל737 , הטכניקה היא אותה טכניקה , המטוס והנתונים שלו משתנים .....וגם את זה יש לתרגל כמובן . בהצלחה .
Etai Charit פורסם אפריל 4, 2016 דיווח פורסם אפריל 4, 2016 מצטרף להמלצות של חבריי, שילוב של הכרת המושגים המקובלים, והכי חשוב - תרגול. נשמע שאתה לא מציף כראוי, בגבהים המומלצים, לזווית האף המומלצת, במהירות המומלצת, ולאחר גישה מיוצבת ונוחה. לגישות מכשירים אין כאן קשר - אנחנו מדברים על טיסה במובן הכי קלאסי שלה, זה ממש לא רלוונטי באילו כללי טיסה היית לפני כן. מדובר כאן על סיומה של גישת מכשירים או הקפת ראייה - השלבים הם אותם שלבים - להטיס את המטוס בזווית גישה נוחה, סטנדרטית, שאתה רגיל אליה ומשחזר אותה בכל טיסה ויודע לאפיין בכל רגע נתון האם אתה על הנתיב הנכון, מעליו, מתחתיו או מצדדיו... בסוף - לשבור גלישה, להציף ולנחות. להכיר את המושגים, להבין מה הם אומרים, מה הנתונים שהמטוס שלך צריך להיות בהם - מהירות, מנוע, תצורת מדפים. להתרגל לתצורות האלו ולתרגל בהן - כל נחיתה ביחס לאיזשהו סטנדרט שחשוב לסגל ולשחזר. בסופו של דבר - מטוס הוא מטוס. המספרים משתנים: המהירויות, הגבהים, המשקלים, המערכות הנלוות, מה כולל הסד"פ והבד"ח, וכמה נוסעים ימחאו לך כפיים בסוף. אבל מטוס הוא מטוס ופרופיל הפיינל צריך להראות אותו הדבר. קח את המטוס שלך ותעשה הקפות. בין אם זה ססנה או 737, תמריא, כנס להקפת ראייה, תנחת, וחוזר חלילה. בין כל נחיתה - לתחקר, להפיק לקח, ולדאוג לעמוד בו בנחיתה הקרובה. אין כאן פתרונות קסם. רק הבנה ותרגול. לי גם היום יש נחיתות שאני לא מבסוט עליהן לגמרי. אז אני מתחקר את עצמי ודואג להפיק את הלקח לנחיתה הבאה. אולי יש כן יש קסם קטן: לתחקר בכל מקרה, ולא רק כשמשהו לא בסדר. כי צריך לדעת לשפר, זה ברור, אבל צריך לדעת גם מה לשמר.תוספת קטנה: כל הכבוד על ההודאה שמשהו לא בסדר והבקשה לעצה - זה השלב הראשון והחשוב, לעומתך המון אנשים טועים, ולא מביאים את עצמם לרצות להשתפר. וכאן ההבדל. כי עצות, מידע, תרגול - אלה כלים שאין בעיה לארגן. רק צריך לרצות להשתפר. המשך כאן ואני בטוח שכולם כאן ישמחו. בהצלחה.
Etai Charit פורסם אפריל 19, 2016 דיווח פורסם אפריל 19, 2016 במקרה נתקלתי בזה ונזכרתי בשרשור הזה. יכול לעזור.