Yarden Ben-Dor פורסם נובמבר 11, 2016 דיווח פורסם נובמבר 11, 2016 שלום לכולם , סגן מנהל החטיבה הממונה גם על ההדרכה בחטיבה, אור באכתרי צפוי לסיים את תפקידו במהלך חודש ינואר לאחר תקופה של שנה וחצי בתפקיד, ובעקבות כך נפתח מחדש התקן לתפקיד. הקריטריונים הדרושים: 1. יכולת ניהול , בקרה ועבודה בצוות 2. דרגת C1 לפחות ברשת VATSIM 3. בעל יכולות הדרכה ברמה גבוהה 4.שליטה טובה בשפה האנגלית כל הרואה עצמו מתאים לתפקיד ומעוניין מתבקש לשלוח מייל לכתובת vatil1@vatil.org.il עם הפרטים הבאים : 1. שם מלא 2. מספר VATSIM 3. מספר נייד 4. ניסיון הדרכתי בחטיבה או במסגרת כלשהי (אם יש) 5. מספר שעות פיקוח ברשת 6. במידה והיה בעבר חבר הנהלה בחטיבה יש לציין זאת. 7. לציין בכמה משפטים למה דווקא אתם רואים את עצמכם מתאימים לתפקיד הנ"ל. מועד אחרון להגשת מועמדות: 15.12.2016 בהצלחה לכלל המועמדים! Yarin Halali הגיבו לזה 1
Yarden Ben-Dor פורסם דצמבר 1, 2016 מחבר דיווח פורסם דצמבר 1, 2016 טוב חבר'ה צר לי להביע את אכזבתי בפניכם אבל עושה רושם שרוח ההתנדבות בחטיבה הזו נחלשה ואינה מסוגלת עוד להניע את המפרשים של הספינה הזו שקוראים לה "VATIL". אני לפני 3 שבועות הוצאתי כאן מכרז לתפקיד מפתח בצוות, זאת משום עזיבתו של באכתרי אותנו בעתיד הממש קרוב עם שחרורו מצה"ל. עם זאת, היום, להוציא צדיק אחד בסדום שביקש להגיש מועמדות גם אם הוא אינו עומד בתנאי מפתח לתפקיד, אף לא אחד הגיש מועמדות לתפקיד. הרשו לי להביע אנקדוטה קצרה: אני חבר בחטיבת VATIL עוד מהיותה חלק מ-IVAO אי שם בשנת 2002, ועם הצטרפותה ל-VATSIM שנה לאחר מכן. על כל תפקיד שהתפנה בצוות, מה גם לכל תפקיד אחר שאינו צוות, קפצו על המציאה יותר מ-5 אנשים! אני באופן אישי עזרתי לחטיבה הזו בכל מה שיכלתי ובכל פעם שביקשו ממני הרבה לפני שנהייתי איש צוות (וזה היה רק ב-2013 כשהייתי 11 שנים חבר כאן). ואיפה אנחנו היום? במצב שבו אפילו לא אחד מגיש מועמדות לתפקיד? אני רוצה להבהיר, חטיבת VATIL מתנהלת עבור ולמען חבריה, ואינה יכולה להתקיים לולא התמיכה וההתנדבות שלכם, החברים שהתחביב הזה כ"כ חשוב להם. אם אף אחד לא מוכן להתנדב כאן אין טעם לחטיבה הזו להתקיים בכלל. מצדי שכל אחד יקח את הדברים שלו ויחפש חטיבות אחרות בחו"ל או שיפרוש מהתחביב, כי התנדבות היא חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה. ואני אגיד משהו יותר מזה, אני לא אהיה כאן ראש חטיבה לנצח. נהפוך הוא! ייתכן שאף אפרוש מתפקידי בעתיד הלא רחוק. אני כבר רואה את היום שבמצב כזה אין מישהו אחריי שיהיה מוכן לקחת את המושכות ולעמוד בראש החטיבה הזו. אמנם אני כנראה מקצין במודע (ואני מקווה שאני באמת מקצין), אבל עם מועמדות אחת אני לא יכול לקיים את המכרז הזה. במידה ואף אחד העומד בקריטריונים לא יגיש לי מועמדות לתפקיד עד ל-15 בדצמבר כפע שנקבע במכרז המקורי (ותאמינו לי, החטיבה גדושה בחברים מתאימים), אני מעביר את הסמכות למינוי מנהל מחלקת הדרכה למי שמעליי בתפקיד, דהיינו מנהל האיזור תומאס מתיו. אל תתפלאו אם ייכנס לכאן מישהו זר שלא מכיר את המטריה. אני את שלי אמרתי. Yoram Benary, Yarin Halali וגם Noy Farhi הגיבו לזה 3
Izik Bakshi פורסם דצמבר 2, 2016 דיווח פורסם דצמבר 2, 2016 ירדן, עצוב לי לקרוא את דבריך. מזה זמן שאני עוקב מהצד בנעשה בחטיבה, בחודשים האחרונים אני בקושי פעיל עקב משפחה-עבודה-לימודים. אני מזדהה עם מה שאתה כותב ומקווה שהדור הצעיר בחטיבה יגלה אחריות וייקח את המושכות. אני אגב, לא חושש ממצב בו ניהול החטיבה יעבור ל"ידיים זרות", זה עדיף מאשר להגיע למצב שאין הנהלה, ואולי גם נגלה שיודעים לעשות זאת יותר טוב מאיתנו. Noy Farhi, Yarden Ben-Dor, Omer Lanis וגם 2 אחרים הגיבו לזה 5
Or Bahtari פורסם דצמבר 2, 2016 דיווח פורסם דצמבר 2, 2016 היי , למען הסדר הטוב אציין שאיני עוזב את תפקידי עקב סכסוכים , שבירת כלים או משהו בדומה לכך - אני ושאר חברי הצוות ביחסי אנוש מעולים . בתחילת התפקיד קיוויתי למלא אותו לפחות תקופה של שנתיים אם לא יותר אך לצערי אני נמצא בשלב בחיים שבו אני סבור ובטוח שלא אוכל להמשיך למלא אותו כמו שהייתי רוצה ולכן החלטתי לפנותו למישהו שיוכל לתרום יותר. מה שבטוח - תמיד אחלץ לעזרת החטיבה ואשמור על פעילות שוטפת. בנימה אישית , 1. רוח ההתנדבות - לא יכולתי לכתוב יותר טוב מירדן וניתן לראות זאת בכל תחום בחטיבה ויש אנשים מאוד ספורים שהרוח הזאת עדיין קיימת בהם ממניע טהור של רצון לעזור לפיתוחה של החטיבה וילכו איתה באש ובמים. 2. טיסות ופיקוח ברשת (מופנה לכולם) - אין בי שום ציפייה מאף אחד לטוס/לפקח 6 שעות בשבוע אך אנחנו שומרים על קצב של אירוע בחודש ואני מאמין שאין שום סיבה הגיונית שאנו לא רואים את השמים הישראליים ברשת מפוצצים בתנועה פעם בחודש : לא חושב שזאת שאיפה מוגזמת בכלל וגם זה לא קורה ! אני יודע שכולנו אנשים עסוקים שעובדים ולומדים אך אני מאמין שניתן להשקיע את השעה -שעתיים באירוע בחודש וזה לא מוגזם - לא מעונין ואין בי שום כוונה להיכנס לוורידים של אף אחד אך זאת רק דעתי ואפשר שלא לקבל אותה. 3. אני באופן אישי בזמן מילוי התפקיד הזה תוהה הרבה פעמים למה אני עושה ומשקיע לטובת החטיבה ? והאמת שלא מוצא שום תשובה טובה לענות לעצמי. מה כן אני יודע ? - שאני מרגיש מחויבות ושייכות בלתי ניתנת להפרדה לחטיבה , שאנשים השקיעו כאן מזמנם כדי שאוכל לפקח כאן וחלקם עזרו לי ללמוד לטוס , שהכרתי כאן חבר מאוד קרוב שלי שבסוף הוצאנו רישיון טיס ביחד : ואלו רק דוגמאות. זאת רוח והשקפה שאני כמעט ולא מוצא אצל החברים כאן ! יוצא להיתקל המון בבעיות משמעת , מלחמות אגו בין חברים , סוג של חלוקה ל"כנופיות" ו-"קבוצות סגורות" או אנשים שפועלים מתוך אינטרס ואני אומר רבאק - אנחנו בסה"כ חטיבה של בערך 100 איש פעילים אם לא פחות . לא יודע ... אולי בכל זאת אין לנו את היכולת "להניע את המפרשים של הספינה הזו שקוראים לה VATIL " . Yarin Halali, Yoram Benary, Noy Farhi וגם 1 אחר הגיבו לזה 4
Yarden Ben-Dor פורסם דצמבר 2, 2016 מחבר דיווח פורסם דצמבר 2, 2016 אני בכל זאת לא רוצה להיות פסימי ומאמין שמתוך ה-100 איש הפעילים בחטיבה יש מספיק כאלה העולים על הדרישה המינימאלית של מחזיקי דרגת C1 ובעלי נסיון הדרכת פקחים ברשת. גם לי יש לימודים, גם לי יש עבודה וחיים מחוץ לואטיל בדומה לכולנו בלשון המעטה, אבל אני יודע כשאני בבית בערב יושב על המחשב אני צריך להפגין נוכחות בטימספיק, או לפקח מידי פעם, או כשהסימולטור שלי בימים כתיקונים "שמיש", אז גם לטוס. מדובר בתחביב משותף של כולנו. כולנו כאן תורמים מזמננו לצורך טיפוח של התחביב הזה. הרבה אנשים כאן גם תורמים מכספם האישי לטובת החטיבה, ותתפלאו, בגזרה הזו מצבנו לא יותר מידי גרוע (בהמשך החודש אפרסם את דו"ח ההוצאות וההכנסות השנתיות שלנו), אז אין שום סיבה שאנשים כאן לא יוכלו לתרום שעה בשבוע לטובת תפקיד כזה. לא אני כמנהל חטיבה, ולא באכתרי או אף חבר בצוות לא יכולים להחזיק את החטיבה הזו על הרגליים אם אין לנו את השיתוף פעולה מצד החברים. לא מספיק שיהיה רק שיתוף פעולה בתחום מסויים של פעילויות בעוד שבתחום אחר הכל פרוץ. בכל מקרה, אני מקווה שעד ל-15.12 יגישו לי מועמדויות ויפנו אליי אנשים. Yarin Halali הגיבו לזה 1