Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 25, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 חידה: איפה היתה ממוקמת מפקדת חיל האוויר, פרט את כל המקומות לפי סדר כרונולוגי. ועוד אחת: פרט את בסיסי ח"א שהפעילו מטוסי קרב במלחמת ששת הימים.
רפאל פורסם אוקטובר 25, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 אם היית נותן רמז או פרט היית כיול לשלוף הכל. עופר,זה לא עובד ככה.
Or Netzer פורסם אוקטובר 25, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 בסיסי ח"א שהפעילו מטוסי קרב בששת הימים רמת דויד תל נוף וחצור אם אני לא טועה היה את סירקין אבל שם ממוקם הביתספר לטיסה בזמנו חצרים היה בשלבי בניה ורמון לא היה בתכנון נבטים גם לא היה פעיל אם אני זוכר נכון בקשר לשאלה הראשונה אני לא יודע אני יודע רק את הבור בקרייה
hagay פורסם אוקטובר 25, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 ואני כמעט בטוח שבששת הימים המריאו גם מהרצליה מטוסי קרב.
Or Netzer פורסם אוקטובר 25, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 ואני כמעט בטוח שבששת הימים המריאו גם מהרצליה מטוסי קרב. זה לא נראה לי הגיוני אם כי מעניין... מטוס קרב ממריא מ29 בלי לחצות את הפסי רכבת? :wink: לפי מה שאני יודע מטוס קרב סילוני לא יכול להמריא משם.. בעיקר בתצורת הפצצה עם המון דלק ופצצות אבל מוסטאנגים (שהיו אז בשירות אני חושב) יכלו להמריא משם בלי בעיה...
hagay פורסם אוקטובר 25, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 ואני כמעט בטוח שבששת הימים המריאו גם מהרצליה מטוסי קרב. זה לא נראה לי הגיוני אם כי מעניין... מטוס קרב ממריא מ29 בלי לחצות את הפסי רכבת? :wink: לפי מה שאני יודע מטוס קרב סילוני לא יכול להמריא משם.. בעיקר בתצורת הפצצה עם המון דלק ופצצות אבל מוסטאנגים (שהיו אז בשירות אני חושב) יכלו להמריא משם בלי בעיה... אני לא יודע בדיוק איזה מטוסים, אבל שמעתי מאבא שלי ומדוד שלי שהמריאו משם מטוסי קרב.
Omer k פורסם אוקטובר 25, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 אחרי מחקר עמוק מאוד = חיפוש בהיסטוריה של חייל האוויר עלו הממצאים הבאים: המטה הראשון חייל האוויר היה בבית המלון "ירקון" בתל אביב על גג הבניין, המשקיף אל הים, הוקמה תחנת הקשר של החיל. הקומה השלישית נתפסה על-ידי משרדי ההנדסה והקשר. חדרם של מפקד החיל וסגנו היה בקומה השנייה, שבה שכנו גם חדרי המודיעין. חדר המלחמה הוקם במקום צפוי הרבה פחות: מסעדת המלון 1951 מפקדת חיל האוויר עוברת לרמלה 1959 עוברים לקרייה בתל אביב יכול להיות שפיספתי משהו, בין המקום הראשון לשני, כי רשום שהם עברו מיפו לרמלה... בכל מקרה בקשר לשאלה השניה, אני אבדוק יותר מאוחר ואוסיף פה
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 25, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 25, 2004 אין לי תאריכים, בנוסף להודעות שכתבתם, אחרי רמלה (בדיוק במקום שנמצא כיום מסלול למטוסי ריסוס, על גדר המחנה שהיה פעם מפקדת פיקוד מרכז) מפקדת ח"א התארחה בשדה תעופה סירקין, ומשם למשכנה הנוכחי בקריה. בסיסים שהפעילו מטוסי קרב: א. בסיסים קבועים: רמת דוד הפעילה מיראז'ים, מיסטרים ווטורים. תל נוף הפעילה מיראז'ים ומיסטרים. חצור הפעילה אורגנים סמב"דים ומיראז'ים. חצרים הפעילה פוגות, טייסת מתקדם בחירום ששימשה לסיוע קרוב. ב. פריסה: נמל התעופה לוד הפעיל טייסת אורגן מרמת דוד שפרסה לצרכי ספיגה, מפקדה היה אז רס"ן יעקב טרנר. עוד מעט מידע: מוסטנגים אין בחייל מסוף שנות ה- 50. בהרצליה לא טסו מטוסי קרב סילון ומה שהיה קודם אני לא זוכר. הקשר היחידי שאני מכיר בעניין הרצליה ומטוסי סילון הוא סיפור מעניין: סרן גיורא רום מטייסת מיראז', לימים אלוף וראש אג"מ, הופל בעת קרב אוויר מעל לדלתא של הנילוס. בחקירתו במצרים הוא בנה סיפור כיסוי המתבסס על הדוקטרינה של הרוסים שמצרים בנתה עליה את כל צבאה. הוא סיפר כי הוא טייס מילואים, יושב בבקתה בהרצליה בתחילת מסלול, כשהוא מקבל צלצול הוא רץ, מתניע, ממריא ומבצע את הוראות הבקר בקשר, וחוץ מזה אין לו שום מושג על חיל האוויר. המצרים קנו את הסיפור, והוא קיבל תנאים טובים בכלא ושוחרר די מהר. F-15 עם דלק פנימי רגיל, טילים ותותח, יכול להערכתי לנתק אחרי 750 מ' ריצה ללא רוח.
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 נזכרתי בעוד הקשר של הרצליה ומטוסי קרב. עד לפני כעשר שנים היה בש"ת הרצליה, במקום בו נמצא כעת המכון הרב תחומי, בסיס ח"א- ביה"ס לנ"מ. מידי כמה ימים היה מגיע מטוס קרב, בתורנות בין הטייסות, ומבצע יעפים בגובה כ- 4000 רגל מעל הרצליה בכדי לאמן בהפעלת מערכות נ"מ את חניכי ביה"ס.
DanPadnos פורסם אוקטובר 26, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 כל חידה בונבוניירה, עופר עופר, למרות מחקר שביצעתי למטרות שתוכל למצוא בחתימה, לא הבנתי האם שדה התעופה בהרצליה ששימש את חיה"א הוא שדה התעופה הרצליה המודרני. יש לך עוד מידע בנושא הזה?
Noam פורסם אוקטובר 26, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 נזכרתי בעוד הקשר של הרצליה ומטוסי קרב. עד לפני כעשר שנים היה בש"ת הרצליה, במקום בו נמצא כעת המכון הרב תחומי, בסיס ח"א- ביה"ס לנ"מ. מידי כמה ימים היה מגיע מטוס קרב, בתורנות בין הטייסות, ומבצע יעפים בגובה כ- 4000 רגל מעל הרצליה בכדי לאמן בהפעלת מערכות נ"מ את חניכי ביה"ס. המקום הוא ממש על הגדר בשדה התעופה הרצליה, מי שיסתכל יראה שם כמו כיפה לבנה כזאת, זה היה "סימולטור" של תותחי ה-20 מ"מ בו דימו שמיים ונקודת של מטוסים.
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 שלום, כאן בסלובקיה יש לי בעייה לבצע מחקרים בנושא כי המידע שברשותי מוגבל. אם ח"א טס באיזור הרצליה, לדעתי זה היה לא הרבה אחרי מערכת קדש . באותה תקופה , 1956, היה מטוס קו ראשון המיסטר, אחריו אורגן, מטאור לילה, ומוסטנג. הווטור הגיע שנה אח"כ. אם משהו יכול היה לטוס שם, זה היה עד מוסטנג, אך טייסות מוסטנג היו מוצבות בבסיסים העיקריים ברמת דוד, תל נוף וחצור. באיזור הרצליה היו היסטורית שני שדות תעופה: א. השדה הלבן, מיקומו זהה לשדה של היום. נקרא כך על שום צבע הכורכר שהיה דומיננטי בו לפני שנסלל מסלול אספלט. ב. השדה האדום. היה בן מסלול אחד המקביל לזה שבראשון, אך כפליים אורך. מיקומו היה כ- 2 ק"מ צפונית לראשון, בשדות מושב רשפון, נחרש בסוף שנות ה- 60 ומשמש לחקלאות. נקרא כך על שום צבעו האדמדם מאדמת החמרה בו ומסביבו. הייתי טס מעליהם בשנים 1962-3 בגובה רב בכל יום עבודה בפוגה כחניך בקורס טייס. כל חידה בונבוניירה, עופר עופר, למרות מחקר שביצעתי למטרות שתוכל למצוא בחתימה, לא הבנתי האם שדה התעופה בהרצליה ששימש את חיה"א הוא שדה התעופה הרצליה המודרני. יש לך עוד מידע בנושא הזה?
hagay פורסם אוקטובר 26, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 נזכרתי בעוד הקשר של הרצליה ומטוסי קרב. עד לפני כעשר שנים היה בש"ת הרצליה, במקום בו נמצא כעת המכון הרב תחומי, בסיס ח"א- ביה"ס לנ"מ. מידי כמה ימים היה מגיע מטוס קרב, בתורנות בין הטייסות, ומבצע יעפים בגובה כ- 4000 רגל מעל הרצליה בכדי לאמן בהפעלת מערכות נ"מ את חניכי ביה"ס. שאלתי שוב את משפחתי וזה מה שנאמר, בשדה הרצליה אכן המריאו מטוסי קרב אבל לא סילוניים, ואכן היה שם מחנה של נ.מ. ואני יודע זאת כי גרתי ליד זה ודוד שלי שירת שם.
DanPadnos פורסם אוקטובר 26, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 בשאלה שלי התייחסתי לתקופת מלחמת העצמאות, וככל הנראה אכן מדובר באותו שדה ממש, פלוס כמה שכבות אספלט
Ittai Arnon פורסם אוקטובר 26, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 F-15 עם דלק פנימי רגיל, טילים ותותח, יכול להערכתי לנתק אחרי 750 מ' ריצה ללא רוח. 350 מ' בלי בעיה... :wink:
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 26, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 טוב לשמוע נתון מטייס מבצעי מנוסה על המטוס, הורידו 400 מ'! F-15 עם דלק פנימי רגיל, טילים ותותח, יכול להערכתי לנתק אחרי 750 מ' ריצה ללא רוח. 350 מ' בלי בעיה... :wink:
Or Netzer פורסם אוקטובר 26, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2004 טוב לשמוע נתון מטייס מבצעי מנוסה על המטוס, הורידו 400 מ'! F-15 עם דלק פנימי רגיל, טילים ותותח, יכול להערכתי לנתק אחרי 750 מ' ריצה ללא רוח. 350 מ' בלי בעיה... :wink: באמת? :roll: אם תוכל להגיד לי אם לF16 לוקח יותר מרחק אני ישמח ואגב זה מצחיק לראות F15 פותח מבער מלא בהרצליה כל המכוניות והבתים מאחורה על הכביש מקבלים סילון חום מהסרטים :wink: רק נוציא משם את מיקי לפני אם יעשו את זה :wink: