עבור לתוכן
Yarin Cohen

פיקוח בשדה התעופה עובדה

Recommended Posts

פורסם

שלום רב,

רוצה להעלות מודעות לנושא ששמתי לב אליו בזמן האחרון- ישנם בממוצע 3-5 טיסות נכנסות\יוצאות ביום לשדה התעופה עובדה ע"י ראיינאייר ווויז וירטואל. לדעתי זאת הזדמנות להעלות את הטיסות הנכנסות והיוצאות לארץ  ולעלות  לפיקוח כאשר יש תנועה שם. עמדת מגדל עובדה לא הייתה מאויישת המון זמן, ואני חושב שכאשר פקחי החטיבה יאיישו את העמדה ויתנו מענה לטייסים זרים שטסים ארצה, זה יעלה את המודעות והכמות של הטיסות לארץ בקרב הזרים. 

פורסם

אני מסכים איתך וזה תמיד טוב לעלות לפקח. אך באותה נשימה אני חושב שלעלות מגדל עובדה בלבד לא נותן הרבה לטייס שמתכנן את הטיסה שלו. אפשר להגיד שזה שווה למגדל חיפה בלי פלוטו/תל אביב. 
אני בהחלט חושב שמגדל עובדה צריך לבוא ביחד עם עמדה גבוהה תל אביב או פיקוח דרום כדי לתת מענה למטוס מעבר להוראות הבסיסיות.  אני זוכר על עצמי שבתקופה שהייתי טס בסימולטור אחת ההחלטות שלי בבחירת היעד היית הפיקוח ביעד והסוג שלו.. לדוגמא האם פיקוח מרחבי צפוי להיות פעיל בזמן הeta שלי.

פורסם

5 תנועות ביום זה לא משהו שמרימים בשבילו אירוע.

מגדל עובדה, לפי הנוהל האחרון ברשת, הוא מגדל צבאי. רק בקרה אזורית יכולה לפקח עליו.

(או כל פקח מגדל שהוסמך ע"י חיה"א הוירטואלי לעמדות הצבאיות)

פורסם
6 hours ago, Amit Eisinger said:

5 תנועות ביום זה לא משהו שמרימים בשבילו אירוע.

מגדל עובדה, לפי הנוהל האחרון ברשת, הוא מגדל צבאי. רק בקרה אזורית יכולה לפקח עליו.

(או כל פקח מגדל שהוסמך ע"י חיה"א הוירטואלי לעמדות הצבאיות)

אשמח לקבל קישור לנוהל הזה

רק להבהרה, ההסכם האחרון (שאני מכיר) של החיל מול ואטיל קבע שכל פקח מגדל כללי יכול לעלות לפקח על כל מגדל  שאינו מגדל בן גוריון, כולל כל מהגדלים ה"צבאיים". אסור לו לתת בקרה צבאית ואסור לטייסי החיל להשתמש בנדבר הצבאי מולו, אבל אי אפשר למנוע מפקח לעלות לעמדה ספציפית כל עוד הוא בדרגה הדרושה. מאז אין יותר הסמכת "מגדל כללי" וזה אומר שכל פקח מגדל יכול לעלות לכל מגדל בארץ.
רק פקחים שהוסמכו על ידי החיל יכולים לתת שירותי פיקוח ובקרה צבאית עם נדב"ר צבאי, וגם זה בתנאי שאין "אזרחים" על הערוץ

לסיכום, כל פקח מגדל יכול לעלות כמגדל עובדה אם הוא רוצה ויש תנועה...

אתן לבלישה או בכטארי לתקן אותי.

פורסם
11 minutes ago, Omer Lanis said:

רק להבהרה, ההסכם האחרון (שאני מכיר) של החיל מול ואטיל קבע שכל פקח מגדל כללי יכול לעלות לפקח על כל מגדל  שאינו מגדל בן גוריון, כולל כל מהגדלים ה"צבאיים". אסור לו לתת בקרה צבאית ואסור לטייסי החיל להשתמש בנדבר הצבאי מולו, אבל אי אפשר למנוע מפקח לעלות לעמדה ספציפית כל עוד הוא בדרגה הדרושה. מאז אין יותר הסמכת "מגדל כללי" וזה אומר שכל פקח מגדל יכול לעלות לכל מגדל בארץ.
רק פקחים שהוסמכו על ידי החיל יכולים לתת שירותי פיקוח ובקרה צבאית עם נדב"ר צבאי, וגם זה בתנאי שאין "אזרחים" על הערוץ

שינו את זה למיטב ידיעתי.

זה הוסר מנוהל ההסמכה של מגדל כללי.

פורסם

במציאות פיקוח על תעבורה אזרחית בעובדה מבוצע על ידי פקח אזרחי ככה שלהכריז שמגדל עובדה הוא צבאי והפיקוח שם הוא רק צבאי זאת טעות...

פורסם
5 hours ago, Omer Lanis said:

ברגע שתעבור הסמכה מתאימה תוכל לפקח .. לפי זכרוני מגדל עובדה לא נכלל בהסמכת מגדלים כללים ולכן אין אפשרות לפקח עליו . 

בקרות ומעלה יכולים לפקח בכיף :P

פורסם
2 hours ago, shachaf yasurr said:

ברגע שתעבור הסמכה מתאימה תוכל לפקח .. לפי זכרוני מגדל עובדה לא נכלל בהסמכת מגדלים כללים ולכן אין אפשרות לפקח עליו . 

בקרות ומעלה יכולים לפקח בכיף :P

מה שונה הסמכת מגדל עובדה ממגדלים אחרים? בעובדה יש תנועות אזרחיות וגם צבאיות כאחד כמו שדה דב, חיפה, ראש פינה וב״ג שמקבל צבא לפעמים וכו׳... עד כמה שאני יודע פקח שמוסמך בשדה דב לדוגמא מוסמך לפקח בכל מגדל שהוא רוצה למעט הספיישל מגדלים (ב״ג, אילת , ושדה דב) זאת אומרת שבמידה ועשית הסמכה על שדה דב אני מכוסה על מגדל שדה דב + כל המגדלים הכללים וכו׳ וכו׳

מגדל עובדה נחשב כמגדל כללי עד כמה שאני יודע והוא לא דורש הסמכת מגדל מיוחדת ופרטנית כמו ב״ג . אין שום סיבה בעולם שפקח S2 ומעלה לא יוכל לפקח שם באופן חופשי כל עוד הוא מוסמך על מגדל.  

@Or Bahtari אשמח להתייחסות של מחלקת הדרכה. 

״בקרות ומעלה יכולים לפקח בכיף :P״  וואטסים הגדירו שבקרות יהיו מוגדרות כקומה גבוהה שמכסה את כל מה שיש למטה כשאין פקח מחובר. בקרות זה לא הדיון כרגע.

פורסם

15 minutes ago, noi farhi said:

מה שונה הסמכת מגדל עובדה ממגדלים אחרים? מה שונה לדוגמא עובדה משדה דב? בעובדה יש תנועות  אזרחיות וגם צבאיות כאחד כמו שדה דב, חיפה, ראש פינה וכו׳...

מגדל עובדה נחשב כמגדל כללי עד כמה שאני זוכר  והוא לא דורש הסמכת מגדל מיוחדת ופרטנית כמו ב״ג . אין שום סיבה בעולם שפקח S2 ומעלה לא יוכל לפקח שם באופן חופשי כל עוד הוא מוסמך על מגדל.  

עד כמה שאני יודע וככה לפחות עבדתי שהסמכתי פקחים היה שכל מי שעושה הסמכה של מגדלים כללים רשאי לפקח על כל המגדלים שיש בארץ למעט מגדל ב״ג, שדה דב ואילת שאלו היו המגדלים המוגבליים היחידים שלא נכללים בהגדרה שמחלקת הדרכה קבעה ״מהו מגדל כללי״

@Or Bahtari אשמח להתייחסות של מחלקת הדרכה. 

אף אחד לא אמר שזה שונה .. 

זהו המצב שהיה בעבר ולדעתי לא שונה.

שאתה לומד מגדל כללי אתה לומד הרצליה , ר"פ , חיפה, אילת, שדב .

איפה פה רשום עובדה ?

ברגע שיוסיפו לחומר הלימודי או פקח המעוניין לפקח עובדה אז מאמין שיתבצע בהתאם

פורסם
56 minutes ago, shachaf yasurr said:

אף אחד לא אמר שזה שונה .. 

זהו המצב שהיה בעבר ולדעתי לא שונה.

שאתה לומד מגדל כללי אתה לומד הרצליה , ר"פ , חיפה, אילת, שדב .

איפה פה רשום עובדה ?

ברגע שיוסיפו לחומר הלימודי או פקח המעוניין לפקח עובדה אז מאמין שיתבצע בהתאם

שחף, שדה דב לא נחשב למגדל כללי.

לפי סעיף ג’(1) בחוקת מחלקת הדרכה:

״S2 מגדל (TWR)

1) נושא דרגה זו רשאי לפקח על כלל שדות התעופה במרחב. א) דרגה זו אינה כוללת הסמכה על מגדל שדה דב ונתב״ג” 

זאת אומרת שלפי החוקה כל עוד יש לי S2 שלפי הגרופ של וואטסים אני רשאי לפקח בכל המגדלים במרחב אך ללא נתב״ג ושדה דב עד שלא קיבלתי הסמכה במגדלים האלו.

פורסם

סדר בדברים :

1. מגדל עובדה  -  מכיל בתוכו תעבורה אזרחית ולכן פקח שמוסמך מגדל יכול לפקח שם ללא שום הסמכה מיוחדת (כמו שדה דב) .

מגדל צבאי (כגון : חצרים) - הסיכום עם חיל האוויר הוירטואלי הוא שכל פקח המחזיק בדרגה המתאימה יעבור הסמכה על מגדלים צבאיים אצלם תוך פיקוח של מחלקת הדרכה

כדי שטייסי החיל יקבלו שירות הולם.

2. כיום לפי סילבוס ההסמכה כל מי שבעל דרגת S2 יכול לעלות לפקח בכלל עמדות המגדל בארץ (לרבות ב"ג ושדה דב) .

כמובן , שפקחים שהוסמכו טרם שינוי הנוהל יעברו הדרכה מתאימה.

@noi farhi@shachaf yasurr

פורסם
14 hours ago, Or Bahtari said:

סדר בדברים :

1. מגדל עובדה  -  מכיל בתוכו תעבורה אזרחית ולכן פקח שמוסמך מגדל יכול לפקח שם ללא שום הסמכה מיוחדת (כמו שדה דב) .

מגדל צבאי (כגון : חצרים) - הסיכום עם חיל האוויר הוירטואלי הוא שכל פקח המחזיק בדרגה המתאימה יעבור הסמכה על מגדלים צבאיים אצלם תוך פיקוח של מחלקת הדרכה

כדי שטייסי החיל יקבלו שירות הולם.

2. כיום לפי סילבוס ההסמכה כל מי שבעל דרגת S2 יכול לעלות לפקח בכלל עמדות המגדל בארץ (לרבות ב"ג ושדה דב) .

כמובן , שפקחים שהוסמכו טרם שינוי הנוהל יעברו הדרכה מתאימה.

@noi farhi@shachaf yasurr

רגע, 

אתה אומר שפקח מגדל מוסמך יכול לפקח עובדה מגדל כמו שהוא יכול לפקח בכל המגדלים ללא צורך בהסמכה מיוחדת וכללת גם את שדה דב. שדה דב לא דורש הסמכה נפרדת כמו ב״ג מגדל? זה חדש?

בסעיף 2׳ אתה אומר שדרגת S2 (שבמחינה וואטסמים וגם חטיבתית מן הסתם) זו דרגת מגדל שמאפשרת לנושא דרגה זו לעלות לפקח בכל העמדות בארץ לרבות ב״ג ושדה דב.. שים לב שפה כן רשמת את שדה דב כהסמכה נפרדת כמו ב״ג. (זה מה שאני מכיר גם כן)

אני אשאל את זה בצורה אחרת. חניך שסיים מגדל כללי, מקבל דרגה S2 והדרגה הזו מאפשר לו לפקח בכל מגדל בארץ אך הסמכה זו לא כוללת את מגדל ב״ג,שדה דב, והמגדלים הספיצים שהגדרתם ששיכיים להסמכת חיל האוויר. נכון? רק כדי להבין שאנחנו משדרים על אותו תדר.

פורסם

נוהל 03.06.04 - הסמכת מגדל בן גוריון ומגדל כללי

כיום הסמכת מגדל הינה מאוחדת לכללי וב"ג והיא מקנה לפקח על כל המגדלים במרחב הישראלי ,

כעיקרון כולל גם מגדלים צבאיים אבל בכל זאת לחיל האוויר יש הרשאה להסמיך פקחי מגדל בשדות שאין בהם

תעבורה אזרחית (כגון :חצרים) .

פורסם
6 hours ago, Or Bahtari said:

נוהל 03.06.04 - הסמכת מגדל בן גוריון ומגדל כללי

כיום הסמכת מגדל הינה מאוחדת לכללי וב"ג והיא מקנה לפקח על כל המגדלים במרחב הישראלי ,

כעיקרון כולל גם מגדלים צבאיים אבל בכל זאת לחיל האוויר יש הרשאה להסמיך פקחי מגדל בשדות שאין בהם

תעבורה אזרחית (כגון :חצרים) .

תודה אור

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...