עבור לתוכן
Baruch Spiegel

ענני CB הבוקר - מקסים

Recommended Posts

פורסם

מי שיצא לו לנסוע (או לטוס) בסביבות 0815 באיזור המרכז, והעיף מבט לכיוון הים, היה ענן אחד - כמו בסרטים עם בסיס רחב, צוואר, סדן. הוא היה בשלב ההתפחות עד בערך 0830 ואז התחילו לראות "מריחות" - (כתוצאה מDOWNWASHES).חבל שלא לקחתי אתי מצלמה.

מה שמדהים זה שהסדן התנתק ונשאר למעלה כענן צירוס נפרד בזמן שהCB דעך. מעניין לאן תקח אותו הרוח. זה ממש כמו משאבה ענקית שלוקחת מים מהים מעיפה אותם ל30000 ושולחת אותם מי יודע לאן.

מי שיש לו מצלמה ויכול לצלם היום שיהיה בכוננות, בטח יהיו עוד כאלה במשך היום.

פורסם

אני גם ראיתי היום בבוקר כשקמתי בשעה 6:00 בבוקר ענן יפה לאללה!ואני מצלם הרבה עננים יפים הבעייה שכרגע המצלמה שלי בתיקון אז חבל שלא יכולתי לצלם... :cry:

הוא היה אדיר והלמעלה שלו היה לבן לבן ממש יפה!

פורסם

גם אני ראיתי אותו בשלב קצת יותר מוקדם (7:30 - שעת אפס בלאט..) עם האופניים בטיילת ת"א בדרך לבי"ס..

גם אתמול בערב בדיוק מאותו כיוון היתה סופת ברקים די חזקה.. יש סיכוי שהיא מאותו בסיס?

הברקים גם היו מדהימים, פתחתי את הסקאנר שלי שגם יש לי אפשרות לצפות בתנודות האלקטרו-מגנטיות בעזרת ההפרעות בתחום הAM.. ממש נחמד.

פורסם

אני ראיתי אותו בשלבים הסופניים שלו - נסעתי דרומה מלקוח בחזרה למשרד - והוא עמד לו במזרח - סדן הפוך. באמת לא ידעתי להחליט אם זה CB או סתם TC שמעליו קומולוס רגיל וגבוה.

מסוכן לנהוג ככה, עם העיניים בעננים...

פורסם
אני ראיתי אותו בשלבים הסופניים שלו - נסעתי דרומה מלקוח בחזרה למשרד - והוא עמד לו במזרח - סדן הפוך. באמת לא ידעתי להחליט אם זה CB או סתם TC שמעליו קומולוס רגיל וגבוה.

אז אני לא רוצה לחשוב מה אתה עושה כשאתה רואה אווירון :wink:

פורסם

חחח אהבתי.... :lol:

לפני כשעתיים נסעתי מחיפה לכיוון נשר וראיתי ענן שנראה כמו CB..... בכלל היו שמיים עם צבעים ועננים מדהימים, רק חבל שחזרתי בחושך כי אחרת הייתי מצלם את זה...

פורסם

אני יכול לספר לך מה קורה כשאני רואה אווירון כשאני הולך בין הביניים בבית ספר

לפעמים יש הליכה ארוכה מאוד ( עד 5 דקות מקצה לקצה).

בדרך כלל זה נגמר בזה שאני נתקע במישהו :roll:

פורסם

הנה כמה תמונות שהצלחתי לאסוף מהאתר של seasonet .

f_8096.jpg

תמונות שצולמו במעלה חרשים.

f_8095.jpg

ועוד אחת מראש הנקרא.

Day9_11_04.jpg

"באזור הטרופי של כדור הארץ עובי שכבת האטמוספירה, ובכלל זה של הטרופוסיפרה, רב יותר. ככל שנעים לעבר הקטבים האטמוספירה נדחסת לעובי קטן יותר. בקוטב עוביה של הטרופוספירה מגיע לפחות ממחצית מעוביה באזור הטרופי וקו המשווה. ענני סי.בי של האזור הטרופי עבים יותר כל השנה מאלו של אירופה.

בקיץ קיימת הצפנה של חגורות הלחץ האטמוספיריות ושל זנית השמש, ובחורף הדרמה.

בקיץ עובי האטמוספירה מעל המזה"ת וישראל רב יותר. בסתיו עדיין עובי רב יותר, וכאשר יש תנאים של אי יציבות, עם קונבקציה ולחות אז עשויים לצמוח ענני סי.בי מאוד מפותחים ועבים, כמו זה שבתמונה.

ענני הסי.בי עשויים להגיע עד לגבול העליון של הטרופוספירה ואז "להימרח" וליצור את ה"סדן" - שצבעו בהיר והוא נע עם רוחות הרום החזקות מהר יותר ולמעשה מקדים את יתר ענן הסי.בי (כלומר מקדים את החלק התחתון של הענן).

בשכבת הטרופוספירה, שהיא שכבת האטמוספירה התחתונה, יש עירובוליות, קונבקציה (עליית אוויר) ויצירת עננים ובה מתרחשות כל תופעות מז"א. מעל לטרופוספירה נמצאת שכבת הסטרטוספירה ובה יש אינברסיה ונבלמת עליית האוויר, ולכן ענני סי.בי לא יגיעו לשכבה זו אלא צמיחתם תיבלם בשכבת המעבר בין הטרופוספירה לסטרטוספירה - שכבת המעבר מכונה טרופופאוזה.

ככל שענן הסי.בי צומח יותר לגובה ועבה יותר כך יש לצפות לסופות רעמים חזקות ורבות יותר, לגשם חזק, ברד וזרמים אנכיים חזקים יותר. הגשם היורד במצבים כאלו של אפיק ים סוף פעיל הוא "גשם חם" שנוצר מקונבקציה תרמית מקומית."

פורסם

אני יכול לספר לך מה קורה כשאני רואה אווירון כשאני הולך בין הביניים בבית ספר

לפעמים יש הליכה ארוכה מאוד ( עד 5 דקות מקצה לקצה).

בדרך כלל זה נגמר בזה שאני נתקע במישהו :roll:

גם אני :lol:

ביסודי הביתספר נמצא כמעט מתחת לקו גישה.. ממש אדיר

הייתי לא מזמן בהצגה בהבימה.. המטוסים עוברים ישר מעליך... נכנסתי ב2 בנות..

עושות לי "נצר דיי להסתכל על מטוסים"

אמרתי

מטוסים בשבילי זה כמו בנות :P:p

פורסם

אתה באמת לא רוצה לדעת, ויותר מזה, אתה לא רוצה להיתקע אחרי, או לחצות את הכביש לפני...

:wink:

פורסם

:D אני גר מול הבימה משהו כמו 12 מטר מהבימה, אצלי המטוסים בILS עוברים לי בדיוק מעל הראש, אני רואה אותם מהחלון שאני יושב על המחשב, לפעמים אני מפקח ובדיוק יש תנועה שאני מכניס אותה לILS ואז אני רואה מטוס אמיתי באותו זמן בILS... הכי נחמד זה בדרך לבית הספר אני רואה אותם מהLL עד לאיזור ה5.5 מייל אז כמעט כל בוקר אני רואה את הקארגו נוחת והלעל מניו יורק נוחת והקונטיננטל נוחת... לא פעם ולא פעמיים כמעט דרסו אותי שהסתכלתי על מטוס :D ועוד יותר נחמד זה מהבית ספר שלי בחצר, משם רואים אותם עוד לפני הLL ועד משהו כמו 5 מייל... זה מדהים כל פעם שיש לי שיעור ספורט בריצות וזה אני מסתכל על המטוסים..

ההורים שלי גרושים, אז אבא שלי גר בארלוזורוב ליד הים, שם זה ספוטינג לשדה דב, כל המטוסים שבאים מדרום וממזרח לשדה דב לא משנה לאיזה כיוון אני רואה, אלה שבאים מדרום למזרחית לארובה עוברים לי מעל הראש, את הפיינל ל03 אני רואה מצוין, בקיצור כיף לאללה...

פורסם
אני גר באשדוד - הדבר היחידי שאפשר לראות מפה זה את המטוסים הקלים שעוברים על קו החוף ואת החברים של איציק מחצור :?

זה גם יפה :lol:

איציק הוא מתלונן שאתם עושים לו רעש חחח

התחביב שלנו באמת מסוכן

לא פעם הלכתי ונכנסתי במשהו \ מישהו \ מישהי מדרכה וכדומה

שלט חדש יש עכשיו שתולים עלינו

"זהירות חמ"ם בשטח" (חמ"ם חובב מטוסים מורעל)

פורסם

אני רואה פה את כל המטוסים שבאים מנתניה VOR וכל אלה שבדרך לשם ארקיעות הרקולסים צופיות אין כמו לראות 2 צופיות במבנה בדרך לשדה דוב שאני חוזר מהביתצפר. ויש פה גם תתנועה של cvfr אז ממש כיף אני רגיל לשמוע בבוקר תארקיע שבא מראש פינה :lol:

פורסם

מקומות מומלצים לתצפיות, לחיפאים למיניהם:

א. סטלה מאריס - הרחבה שלמעלה מאפשרת תצפית לא רעה לשדה התעופה ולנק' הדיווח בת-גלים.

ב. המקדש הבהאי - כנ"ל.

ג. אוניברסיטת חיפה - כמה רחבות פתוחות שמאפשרות תצפית לנתיב הCVFR באזור נק' הדיווח עתלית (ההר כמעט בגובה הנתיב מדרום). כמו כן ניתן לראות את שדה התעופה ואת נק' הדיווח אתא אם אני לא טועה.

ד. צומת דרך צרפת ודרייפוס - מקום לא ממש מוכר ליד הבית שלי. מאפשרת תצפית ממש טובה למטוסים ומסוקים בנתיב הCVFR בדרך לבת גלים.

פורסם

לגבי אשדוד יש הרבה מסוקים שעוברים שם בדרך לשכנים שלנו.

אני גר מעט צפונית לנק' דיווח בצרה 800 :wink:

פעמיים בשבוע יש לי באזים של הרקולסים בדרך לנתב"ג, טוסים קלים לכל הכיוונים, מסוקים ואפילו דשים ו ATRים בדרך מזרחה וצפונה.

אם נתב"ג מתחרפן ויש לי תנועה ל NAT VOR או יציאה Deena1HzS (למי שלא מבין יציאה לדינה דרך הרצליה, כמו שתארתי לפני כחצי שנה או יותר).

יכול להיות מעניין לפעמים פה, אבל לא כמו אצל מיקי בחצר :lol:

אוי והכי חשוב, כל בוקר בדרך לעבודה אני עוקב אחרי כל הלמדים של הרצליה שעושים הקפות.

באזור השדה אני רואה את שק הרוח ובערב אם אני חוזר לפני שסוגרים את השדה, נהנה לראות אותם נכנסים מבסיס לפיינל 29. לפעמים יש אקשיין מעניין כמו שלישיה שמגיעה ממש צמוד ל T&G או איזה טווין שמגיע במהירות מסחררת מכיוון שביב וממש נמוך.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...