Moshico Biller פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אם איזו חברה אתם מעדיפים לטוס? (בסימולטור ובמציאות)
Yoav פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 במציאות ארקיע(רונן, תשמח) ובסימ' מטוסים פרטיים...
matan פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 רונןם אל תעלב אבל ישראייר!!אחותי דיילת שם וגם חבר של אבא שלי טייס שם ומין הסתם אני בוקפיט כול טיסה!
Oren Geva פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 איזו מן שאלה זאת? אני מעדיף ישראייר, אבל טס ללוס אנג'לס - אני אטוס באלעל! אני מעדיף אלעל אבל טס לראש פינה, אני אטוס ארקיע או ישראייר!
Moshico Biller פורסם נובמבר 29, 2004 מחבר דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 לטיסות לחו"ל אני הכי מעדיף את אלעל וטיסות פנים ארציות אני מעדיף את ארקיע. דבר ראשון ישראייר היא לא חברה רצינית ATR42 עושה מאלה צרות 757 חורשים אותו על כל 4 טיסות תקלה. בקיצר לפי דעתי התיפעול של החברה לא מיודע מה. בוא נגיד ככה אין תקציב. אם הייתם שואלים אותי במספר הנוסעים בחברות הישראליו מקום : 1. אלעל. 2. ארקיע. 3. ישראייר אני תמיד הייתי טס לאילת בישראייר וסוף כל סוף בתקופה האחרונה בארקיע אני טס אולי נישמע אידיוטי אבל חלמתי מלפני כמה שנים טובות לטוס בATR72 של ארקיע וכבר בחיי זו פעם שנייה שטסתי בATR72 של ארקיע נהנתי מאד. אבל כבר כמובן עדיף ATR42 על דאש7 .
e_dor פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני חושב בדיוק כמו אורן. תלוי לאן ובאמת האם זה במציאות או בסימולטור. בסימולטור חשוב להציג תנועה ישראלית לטעמי. אבל במציאות אני ממש אוהב את החברות הזרות (אגב, גם את הישראליות - פשוט יוצא שרוב הזמן אני טס בזרות). אז זו שאלה קשה ויותר מורכבת. ואני רוצה להזכיר לכם משהו - יכול להיות שתעדיפו את חברה א' אבל תמצאו דיל בחברה ב', מה תיקחו ? את זאת שהסכמה שלה יפה או את הזולה ?
Moshico Biller פורסם נובמבר 29, 2004 מחבר דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני חושב בדיוק כמו אורן.תלוי לאן ובאמת האם זה במציאות או בסימולטור. בסימולטור חשוב להציג תנועה ישראלית לטעמי. אבל במציאות אני ממש אוהב את החברות הזרות (אגב, גם את הישראליות - פשוט יוצא שרוב הזמן אני טס בזרות). אז זו שאלה קשה ויותר מורכבת. ואני רוצה להזכיר לכם משהו - יכול להיות שתעדיפו את חברה א' אבל תמצאו דיל בחברה ב', מה תיקחו ? את זאת שהסכמה שלה יפה או את הזולה ? את החברה הטובה יותר כי כשאני טס אחי אני לא הולך לפי הנחות אני הולך לפי איזו חברה יותר בטוחה ויותר רצינית ישראייר מרשה לעצמה איחור של 50 דקות לטיסה ארקיע מאז שאני מכיר אותה גג 15 דקות. אלעל גם כמו ארקיע. אבל לדוגמא ישראייר זכתה להטיס לניו יורק. עכשיו מבחינת טייסים אני מעדיף את של ישראייר משל ארקיע לא משל אלעל
talkaplan פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 במציאת אל-על או מטוסים פרטיים אבל במשחק הצבעיה של ארקיע ל 752 ממש יפה
royisher פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 חברות זרות. אני רק אוהב את ה BUSINESS CLASS של אלעל, את הכיסאות, ובערך, חוץ מזה הכל באלעל רע, תמיד עדיף חברות זרות, גם ה BUSINESS עולה יותר זול , וגם שרות יותר טוב, תמיד!
Yoav פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני חושב בדיוק כמו אורן.תלוי לאן ובאמת האם זה במציאות או בסימולטור. בסימולטור חשוב להציג תנועה ישראלית לטעמי. אבל במציאות אני ממש אוהב את החברות הזרות (אגב, גם את הישראליות - פשוט יוצא שרוב הזמן אני טס בזרות). אז זו שאלה קשה ויותר מורכבת. ואני רוצה להזכיר לכם משהו - יכול להיות שתעדיפו את חברה א' אבל תמצאו דיל בחברה ב', מה תיקחו ? את זאת שהסכמה שלה יפה או את הזולה ? את החברה הטובה יותר כי כשאני טס אחי אני לא הולך לפי הנחות אני הולך לפי איזו חברה יותר בטוחה ויותר רצינית ישראייר מרשה לעצמה איחור של 50 דקות לטיסה ארקיע מאז שאני מכיר אותה גג 15 דקות. אלעל גם כמו ארקיע. אבל לדוגמא ישראייר זכתה להטיס לניו יורק. עכשיו מבחינת טייסים אני מעדיף את של ישראייר משל ארקיע לא משל אלעל אני פעם המתנתי על מטוס של "אייר ליברטה", DC10, חברה צרפתית שלא קיימת יותר(נראה לי נבלעה לתוך אייר פראנס) שעתיים בגייט בב"ג... אבל זה היה שהייתי בן 8, לפני 6 שנים(והטיסה הראשונה שלי שהכניסה לי את הדיבוק למטוסים...)
OmRI פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני הייתי מעדיף ישראייר טסתי בהם יותר למרות שאני בקושי טסתי על מטוסי נוסעים. עכשיו שאני משווה את השירות בין החברות אז לפי דעתי השירות הוא אותו דבר אולי כמה דברים שונים ומזעריים ביותר. טייסים?טסתי כיום רק ב757 של שתי החברות המתחרות ארקיע וישראייר וכל הצוות היה בסדר הטייסים עצמם גם כן היו בסדר לא ראיתי שום בעייה. פעם כשטיפה אהבתי מטוסי נוסעים מאוד אהבתי את החברה הזרה LOT של הפולנים והייתי מטיס הרבה טיסות של מטוס ה767 שלהם ועוד אחד לא זוכר את שמו די קטן בעל שתי מנועים כמו בMD מאחורה ככה וקטן כזה. היום למשל בכלל לא איכפת לי באיזה חברת תעופה ישראלית לטוס כיוון שמטוסי נוסעים לא מעניינים אותי בכלל אז לא יהיה משנה לי במה לטוס אני רואה את ארקיע וישראייר כחברה אחת לא משנה לי במי מבין השתיים לטוס כי הכל אותו דבר אצלהם(לפי דעתי לפחות....).
Oren Geva פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני חושב בדיוק כמו אורן.תלוי לאן ובאמת האם זה במציאות או בסימולטור. בסימולטור חשוב להציג תנועה ישראלית לטעמי. אבל במציאות אני ממש אוהב את החברות הזרות (אגב, גם את הישראליות - פשוט יוצא שרוב הזמן אני טס בזרות). אז זו שאלה קשה ויותר מורכבת. ואני רוצה להזכיר לכם משהו - יכול להיות שתעדיפו את חברה א' אבל תמצאו דיל בחברה ב', מה תיקחו ? את זאת שהסכמה שלה יפה או את הזולה ? את החברה הטובה יותר כי כשאני טס אחי אני לא הולך לפי הנחות אני הולך לפי איזו חברה יותר בטוחה ויותר רצינית ישראייר מרשה לעצמה איחור של 50 דקות לטיסה ארקיע מאז שאני מכיר אותה גג 15 דקות. אלעל גם כמו ארקיע. אבל לדוגמא ישראייר זכתה להטיס לניו יורק. עכשיו מבחינת טייסים אני מעדיף את של ישראייר משל ארקיע לא משל אלעל מעולם לא חוויתי איחור בישראייר. לעומת זאת בארקיע נתקלתי ביחס מחפיר של החברה בעקבות מקרה שקרה לנו באחת הטיסות. זה רק עניין של מזל. הטייסים בחברות הישראליות כולם בוגרים אותו ביה"ס. התחזוקה היא אותה תחזוקה.
e_dor פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 ERJ-145. ומושיקו - אי אפשר להכליל על חברה לפי טיסה או שתיים. ואני לא חושב שתקלה אחת באיבריה (לפני מ"ס שבועות) או מ"ס תקלות ב-BAZ ירתיעו אותי מלטוס באחת מן החברות הנ"ל. כאן הנושא נסגר מבחינתי. טיסות נעימות לכולנו ! נ.ב עוד שני דברים: א. לאלעל יש 40 בואינגים ולישראייר וארקיע בודדים (ישראייר 2 [לא כולל המטוס לקו ניו יורק] וארקיע 3) אז תעשה מאזן ותראה שהכמות תקלות שלהם נאה ביותר כי גם לאלעל היו הרבה תקלות וחמור מזה ! אלעל לא דיווחו על הרבה תקלות גם (נחשף בעבר בערוץ 2). ב. סתם למתעניינים בדבר - ארקיע בתהליכי מחירה כעת, שהאחים בורוביץ' השתלטו על אלעל הם לא יכולים להחזיק בארקיע (זה נחשב כמונופול וזה אסור כמובן) ולכן החברה במחירה, אז יכול להיות שתוך כמה שנים לא תראו אותה ויכול להיות שתוך כמה שנים הבעלים החדשים שיהיו לה יהפכו גם לבעלים של אלעל - נחייה ונראה.
Yehonatan_el פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני מעדיף את אלעל במציאות כי גם בארקיע וגם בישראייר האוכל לא משהו ורוב הפעמים שטסתי עם שתי החברות האלו היו לי איחורים בטיסה ותאמינו לי אתם לא רוצים ליהיות תקועים במינכן 3 שעות...
alon_a פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני מעדיף את אל על באמת לא רק בגלל הבטחון טוב אולי קצת הסיור שהיה לנו אז הראה לי כמה אל על באמת חברה טובה ואני מעדיף אותה הרבה הרבה מעל ארקיע אפילו חברות זרות כמו לופטהנזה, אוסטריאן בריטיש ארוויז וסוויס. בישאייר עוד לא טסתי אז אין לי דעה :roll: ויהונתן צודק באמת לא כיף להתקע במינכן אפילו לא שעה שהייתי שמה הרגשתי כלוא בתוך מקלט באמצע מלחמה בסימולטור אני תמיד תמיד מטיס אלעל בעיקר 737NG מידי פעם LAUDA או LTU
Oren Geva פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אלעל לא חברה טובה יותר מהחברות שציינת. אפשר לראות זאת בקלות ע"י בחינת מאזני החברות ודו"ח רווח והפסד שלהן לאורך השנים... אין מה לעשות חברים, ככה מודדים חברה!
alon_a פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אורן אתה צודק אין כמעט מה להשוות אבל השאלה כאן הייתה עם איזה חברה אנו מעדיפים לטוס ולא איזה הכי טובה למרות שזה גלש לאיזה חברה הכי טובה מבחינת ביטחון זה ברור וידוע שאין חברה יותר טובה בעולם ואני חושב שלפחות שבמזה"ת אל על היא החברה מקום שני אם לא ראשון
Moshico Biller פורסם נובמבר 29, 2004 מחבר דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 ת'אמת היום אני מודד חברה לפי התחזוקה שלה וגם לפעמים יש פשלות לא נורא לפי מה שאני טסתי בחיים לא טסתי מספיק בכל חברה בשביל לבדוק כשאני חושב על זה עכשיו אני מגיע למסקנה ש90% מהטיסות שלי עד היום הם עם ישראייר ולמה? כי הם הכי זולים :? אם זה היה תלוי בי התשלום לא הייתי בוחר ישראייר אבל בתחלס כשאתה מגיע לנמל מעניין אותך ישראייר ארקיע יאלה להכנס ולטוס. ויהונתן הרגת אותי מצחוק מה הקשר אוכל? מודדים חברה על אוכל? כמובן שזה החלק שאני מת עליו בטיסה אבל לא מבחינות כאלו אני טסתי באברייה בחופש הגדול לספרד אחלה טיסה אחלה שירות אחלה טיול אני הכי אוהב את האנשים האלו שמפחדים לטוס ואז כזה כשנוגעים משחקים אותה כאילו קטן עליהם מכירים? אני בטוח! אני פעם אחת בחיים שלי טסתי ב742 של אלעל לצרפת וחזור לפני 6 וחצי שנים היה כייף והנה אם כבר מדברים על התקלות היום 29 לנובמבר דודה שלי מגיע לטרמינל3 נידהמת מהיופי אומרת שלא ראתה בחיים שלה כזה יפה (דרך אגב היא צרפתיה ישראלית) נידהמת הכל סבבה עולה על 767 לטיסה בחזרה לצרפת סבתא שלי ליותה אותם הכל בסדר ביי להת' אוקיי טיסה אלעל 325 כמו שאמרתי 767 ממריאים לאחר מספר דקות תקלה במטוס חוזרים לבן גוריון. כמו שאני מכיר אותה בטח התעלפה החברה אמרה או שאנחנו מתקנים את ההתקלה או שנחליף לכם מטוס עד עכשיו אין לי מושג מה עשו להם בטח מחר אני ידע. לפני שנתיים אני ואמא שלי טסנו בטיסת ארקיע מסיציליה שבאיטליה לבן גוריון. אנחנו נוסעים ונוסעים ונוסעים תתפלאו אבל מהקלאב מד עד פלמרו 4 שעות נסיעה והמראה ב00:00 ואנחנו ב22:00 בנמל רצנו מהר עישנו הכל בטירוף, קוראים לנו למטוס סבבה עולים על הBAZ הכל פאנן יופי פתאום הקפטן אומר אנחנו מיד נכבה את האורות לשנייה ונדליק אמרתי לעצמי כבר משהו לא בסדר גם בקול שלו לא נישמע מי יודע מה "עליז". לאחר מספר שניות גיברותיי ורבותיי עקב תקלה הידראולית במטוס אנו נאלצים להשאר על הקרקע עד תיקון התקלה. לאחר דקה גיברותיי ורבותיי אנו שמחים להודיעכם התקלה ניפתרה אנו ממריאים טיסה נעימה. אני לא פחדתי אבל הייתה לי מן מועקה כזו בלב לא יודע איך להסביר גשם רוחות חזקות מה שאתם לא רוצים אחרי המראה ,ים ,כאילו מה שאתם לא רוצים יש. אבל הטיסה עברה בשלום בכייף הדיילת העירה אותי באמצע הטיסה :evil: אני לא ישכח את זה עד היוםםםםם זה עיצבן אותי :twisted: :evil: וכמו שאמרו פה שחברות תעופה הסתירו תקלות שיש להם אבל בטוח לאחר הכתבה לא מסתירים כלום (דוגמא מהיום) מצטער שאולי קצת התלהבתי בכתיבה ויצאתי מהנושא אבל היה לי כייף לכתוב מי שעניין אותו אני שמח מי שלא מצטער שבוע טוב :wink:
GUTI פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 חברות זרות.אני רק אוהב את ה BUSINESS CLASS של אלעל, את הכיסאות, ובערך, חוץ מזה הכל באלעל רע, תמיד עדיף חברות זרות, גם ה BUSINESS עולה יותר זול , וגם שרות יותר טוב, תמיד! דווקא לי לא היה נסיון נחמד עם החברות הזרות בעיקר עם אלאיטליה. עם היתר החברות הזרות שטסתי, היה יחסית בסדר אבל יותר נחמד היה בטיסות של אלעל, סאן דור וארקיע. לא יצא לי לטוס עם ישראייר.
Oren Geva פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 אני לא מאמין בזה. קשה לי להאמין שרמת התחזוקה אצלינו גבוהה יותר מאשר בחברות אחרות בעולם. אנחנו מלכי תרבות ה"סמוך". והרקורד של חוסר תאונות קטלניות במטוסי אלעל אי אפשר להתרברב בו מכיוון כמות הטיסות שאלעל מבצעת בהשוואה לחברות גדולות באמת הוא מזערי, כך שאין בסיס להשוואה או הסקת מסקנות סטטיסטית. לגבי בטחון (להבדיל מבטיחות) - מי שעושה לו טוב להאמין שטיסות אלעל בטוחות יותר, שיבושם לו. אני מקווה שזה המצב, אבל קשה לי לומר שזה באמת כך. בכל אופן, התפישה הזו בטח לא עושה רע לאלעל...
Eliran-VFS1 פורסם נובמבר 29, 2004 דיווח פורסם נובמבר 29, 2004 לעצרי אני טסתי רק בAIM והטייס היה יוסי ! והיה אחלה של טיסה ושירות
ohadn747 פורסם נובמבר 30, 2004 דיווח פורסם נובמבר 30, 2004 אורן, הבטחון באלעל זה משהו מיוחד! לדוגמא: כאשר הייתי באמסטרדם אז הלכתי למקדונלדס (זה איפה שכל הצלמים מצלמים את המטוסים מקרוב כי הם נוחתי 10 מטר לידך ואין גדר!!! יש רק תעלת מים קטנה!) הקיצר עשר דקות לפני שהגיע מטוס של אלעל בא איזה "מסחרית" שחורה יצאו שני אנשים עם מעילים שחורים ותהחילו לשאול את האנשים כל מיני שאלות... הם ביקשו מהם להתרחק אחורה וכאשר נחת ה742 של אלעל הם אמרו להם שהם יכולים לחזור ושיהיה להם יום טוב.... (בינתיים האנשים במעילים השחורים הלכו!!!) אלעל הכי טובה
Yahav Barzilay פורסם נובמבר 30, 2004 דיווח פורסם נובמבר 30, 2004 טיסות חוץ- אל -על טיסות פנים- ישראייר
matan פורסם נובמבר 30, 2004 דיווח פורסם נובמבר 30, 2004 מוש'קיו למה ללכלך על ישראייר?נכון היה להם עיקוב של 50 דוקת בגלל תקלה!!מה רצית שהם ייתנו למטוס לעלות בוויר לפני שהם בדוקים את התקלה?!שאני טסתי עם אל על לאמסטרדם היה תקלה של שעה וחצי וחיכינו בשקט ואף אחד לא התלונן. דבר שלי לדעתי אתה סתפ משמיץ את מטוסי הATR 42 של ישראייר נכון הם לא כמו ה72 של ארקיע אבל הם,בסדר גמור סוחבים את הסחורה וזהו נכון יש תקלות כמו בכול חברה/מטוס. ה757 מן הסתם טס הכי הרבה ודי מאמצים אוןתו נכון אבל מה תרצרה?שהם יטוסו עם ATR 42 ללונדון? לכן בפעם הבאה מושקיו תחשוב לפני שאתה מלכלך על חברות תעופה. שיהיה לכולם יום טוב
Yehonatan_el פורסם נובמבר 30, 2004 דיווח פורסם נובמבר 30, 2004 מתן אני לא חושב שמושיקו ליכלך אבל ישראייר אני לא חושב ברמה כזאת גבוה של חברה כי רק איתה תמיד היו לי איחורים ועם היית מסתכל באחת ההודעות שלי בהתחלה הדיון כתבתי שהיה עיקוב של 3 שעות במינכן עם ישראייר זה כבר משהו לא בסדר . ומושיקו בשבילי האוכל של החברה חשב מאוד כי בטיסה של 3 וחצי שעות אני רוצה לאכול נורמלי :wink: