hagay פורסם ינואר 2, 2005 דיווח פורסם ינואר 2, 2005 שוב כתבה בYNET על מטוס מנהלים חדש G150, כולו גמור ע"י מחשבים עוד לפני שהתחילו ליצר בורג אחד. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3027019,00.html
Moshe Bensal פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 סוף לשעוני המחוגים, הכל ממוחשב ו-LCD, איזה כיף, מישהו רוצה להישתתף איתי ברכישה של כמה כאלה?
Baruch Spiegel פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 דווקא אני לא ממש מתלהב מצגים. מי שזוכר את מה שאמר המדריך מאוויה באירוע, בטיסת ראיה העין ממוקדת באין-סוף ולכן כש"גונבים" מבט למכשירים הם נראים קצת לא בפוקוס. עם מחוגים קל לקרוא את המצב בצורה הזו, כדי לקרוא מספרים דיגיטליים, אתה חייב להיות בפוקוס. ולגבי הכתבה, בתור אחד שעובד הרבה עם תוכנות לתכנון מכני, עם כל הטכנולוגיה והקידמה, כמעט תמיד מגלים "הפתעות" בלתי צפויות כשבאים להרכיב את המכלול שתכננת. קשה לקלוע בול בכל מידה ובכל תכנון במכה ראשונה. אם התע"א מרגישה מספיק בטוח להכריז שהמטוס שנמצא עוד בשלב התכנון, כבר מוכן ויודעים בדיוק איך הוא יטוס ואיך הוא יתנהג, אני מוריד בפניהם את הכובע, אבל עם קצת חששות כי אני גר בפ"ת וזה קרוב לב"ג. רק שלא יפול עלי אחד כזה...
Eliran-VFS1 פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 דווקא אני לא ממש מתלהב מצגים. מי שזוכר את מה שאמר המדריך מאוויה באירוע, בטיסת ראיה העין ממוקדת באין-סוף ולכן כש"גונבים" מבט למכשירים הם נראים קצת לא בפוקוס. עם מחוגים קל לקרוא את המצב בצורה הזו, כדי לקרוא מספרים דיגיטליים, אתה חייב להיות בפוקוס. ברוכי, עם מטוס כזה לא טסים ראיה ככה שצריך להסתכל אך ורק על המסכים.
אורח פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 דווקא אני לא ממש מתלהב מצגים. מי שזוכר את מה שאמר המדריך מאוויה באירוע, בטיסת ראיה העין ממוקדת באין-סוף ולכן כש"גונבים" מבט למכשירים הם נראים קצת לא בפוקוס. עם מחוגים קל לקרוא את המצב בצורה הזו, כדי לקרוא מספרים דיגיטליים, אתה חייב להיות בפוקוס. ברוכי, עם מטוס כזה לא טסים ראיה ככה שצריך להסתכל אך ורק על המסכים. ספר את זה לטייס ה CII שיצא היום בראיה מהרצליה על 11 לכיוון ירקונה. ומה קורה אם הוא מגיע לגישה בב"ג והוא מקבל וזואל ל 30 ? הוא מודיע לפיקוח שהוא מצטער אבל אני גלס קוקפיט ויכול לטוס רק IFR ? אישית לא ניראה לי שיש להם בעיית התמקדות במעבר בין העולם החיצוני לקוקפיט. אחרת לא היו מעבירים אפילו את הססנות החדשות לגלאס קוקפיט.
Baruch Spiegel פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 לא אמרתי שיש בעיה, אני חושב שזה פחות נוח. וזה עניין של העדפה אישית בלבד. עובדה שב737- 800 חזרו לתצוגת שעונים - בגלאס קוקפיט, המידע קופץ לעין יותר מהר.
אורח פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 לדעתי, השעונים ב738 נועדו לגיבו במקרה של בעית חשמל או כל תקלה אחרת בגלאס קוקפיט שלו.
Baruch Spiegel פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 לא התכוונתי לSTANDBY, התכוונתי שבגלאס קוקפיט עצמו יש תצוגה של שעון עם מחוג
אורח פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 יש לך תמונה של קוקפיט מהדור החדש ללא מחוגים ? כי לדעתי הכוונה במקום שעון מכני עם מחוגים, יהיה שעון מצוייר פיקסלי על LCD אבל עדיין ניראה כמו שעון. :oops:
Baruch Spiegel פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 כן בסדר רן אנחנו לאט לאט מתכנסים לאותה מסקנה.. דוגמא לתצוגה מספרית בלבד זה PRIMARY DISPLAY ב737 600 שם מהירות, גובה וכיוון מוצגים בצורה מספרית על צג אחד. יש לזה יתרון שאפשר לקרוא את כל הנתונים במבט אחד בלי לקבל נקע בצוואר, אבל מבחינת קריאת הנתונים לזה התכוונתי כשאמרתי לא נח.
אורח פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 שם לב לתמונות הבאות 737-700 עם תצורת תצוגה שבה התצוגה היא LCD רק שמציגה שעונים "אנלוגיים" http://www.airliners.net/open.file/726447/M פה יש לנו את התצורה עם אופק מלאכותי גדול יותר ותצוגת מהירות כיוון VS דיגיטלית. http://www.airliners.net/open.file/699507/M זו אופציה שקיימת בסידרת ה NG של ה 737, שם כל חברה מזמינה את התצורה המתאימה לה (ב PMDG גם ניתן לתכנת את התצוגה בהתאם). אישית, לי כטייס וירטואלי, התצורה הדיגיטלית יותר נוחה, אבל מי אני :wink: :roll:
Baruch Spiegel פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 OK עכשיו עשית לי סדר בראש, תודה אישית, לי כטייס וירטואלי, התצורה הדיגיטלית יותר נוחה, אבל מי אני רגע, ומי אני???
אורח פורסם ינואר 3, 2005 דיווח פורסם ינואר 3, 2005 ד"א לעשות לך עוד קצת בלאגן. תעשה חיפוש באירליינרס על 737-600/700 תמונות קוקפיט. תגלה שיש שם הרבה תצורות לקוקפיט ובאחת מהם גליתי לתדהמתי שה STBY אופק המלאכותי הוא בכלל צד LCD בעצמו ולא ball סטנדרטי.
OmRI פורסם ינואר 4, 2005 דיווח פורסם ינואר 4, 2005 המטוס הזה יפה ומקווה שהוא ייזכה למלא רכישות ברחבי העולם.
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 5, 2005 דיווח פורסם ינואר 5, 2005 שלום, הובעו כאן מספר דיעות לגבי תצוגות בתא הטייס, אוסיף כמה מלים. בתיכון מטוס, תא הטייס מהווה חלק מרכזי, מכיוון שחלק מטוס זה הינו הממשק בין הכלי ומפעילו. במידה והתיכון איכותי, תעלה היכולת למצות את יעדי המטוס ומפעיליו. נעשה שימוש בתורה הנקראת הנדסת אנוש או גורמי אנוש, עוסקים בה מהנדסים ופסיכולוגים. פותחו תקנים ומפרטים המגדירים לצרכי צבא, תעופה אזרחית, מסחרית, חלל וכו' את הדרישות השונות. לדוגמא, קובעים את מידות התא, הכסא, מהלך גובה תנועתו, כיוונון הדוושות. איך קובעים את אלה? נעשה שימוש באחוזון ה- 95 של אוכלוסית טייסים באותה תקופה. לכן למשל טייסים קטני או גדולי מידות לא יוכלו לבצע את הנדרש בתא. בתכנון הממשק מטוס טייס מביאים בחשבון את יכולות האדם, במודל פסיכו-הנדסי, הכולל כישורי טייס, וככזה בעל תכונות ויכולות מוגדרות. אחת ממטרות תיכון התא הינה להציג לטייס רק מידע חיוני לקטע המשימה הרלבנטי, ובאופן שיאפשר קריאה ועיכול מהירים של המידע. לכל שיטת תצוגה יש יכולות וחסרונות עבור הטייס, והשלכות לגבי תיכון המטוס. אוסיף כאן מושג נוסף שאינו שייך לעניין תצוגה אלא בעקיפין: בחברות בהן תיכון המטוסים הנו ברמה גבוהה, המהנדס הראשי הנו גם אחראי על משקל ואיזון. מדוע? כבר הסברתי בשעתו כי משקל המטוס נמצא במכנה של משוואות הביצועים. באופן דומה מיקום מרכז הכובד משפיע על תכונות התפעול. דוגמא על דרך השלילה להבהרת חשיבות נושא התצוגה: מד גובה קלאסי היה בעל שלושה מחוגים שהציגו מאות, אלפים ועשרות אלפי רגל. טייסים רבים בסחרור לא הצליחו לקראו כאשר המחוגים רצו במחול שדים והאדמה הסתובבה במהירות, טעו בעשרת אלפים רגל בקריאה , לא נטשו בזמן ונשתלו? כיום לכולם ברור כי מספיק לתצוגה נוחה מחוג אחד למאות רגל, בשילוב חלון תצוגה ספרתית המציג קריאה מלאה של הגובה בדיוק עד מאה או אפילו אלף רגל, בכדי לקבל את כל המידע לכל סוג מטוס, כולל מעבורת החלל.או לחילופין זחלן ספרתי פשוט, כמו בתע"ל ובמטוסי נוסעים ב- PFD. בסקירת נתוני 4 מנועים, ולכל מנוע 4-5 צגים עיקריים, קל לעכל חריגה מנורמה, או לעקוב אחרי שינוי פרמטרים בעת התנעה, אם תוצג אנאלוגית. למשל במחוג סובב על שעון עגול או זחלן אנכי. כך למשל למטוס נוסעים אפשר להציג גובה בזחלן וספרות, אך למטוס קרב תשאף להציג גובה גם במחוג סובב. מד שיעור נסיקה בעל מחוג על סרגל, מציג באופן קריא את שיעור ומגמת שינוי הקריאה. תצוגת שיעור נסיקה אפס במצב מחוג אופקי תקל לנתח את הקריאה. שימוש בקידוד צבעים מקובל (ירוק צהוב אדום), ובנצנוץ, מקלים על עיכול משמעות הנתון. כאשר חשובה ידיעת ערך מדויק של נתון, למשל קרוב למגבלה חשובה, אם לטייס ואם למחשב, אתה מציגו באופן כמותי, ספרתי. שילוב שני סוגי התצוגות במכשיר נתון מקנה את כל היתרונות ומחפה על החסרונות, למשל כפי שנתוני המנוע מוצגים בכל המטוסי הנוסעים החדשים. כאשר מוצגת קריאה משולבת אנאלוגית וספרתית תוך שימוש בקידוד צבע, ניתן להקטין את גודל התצוגה במקרים רבים, שוב למשל נתוני מנוע, מבלי שיכולת הטייס לקרוא את הנתון ולנתחו יורדת. השאיפה תגבר לעשות שימוש במערכות ספרתיות, המציעות יתרונות רבים: משקל, נפח ועלות נמוכים, צריכת אנרגיה נמוכה, כמעט ללא רכיבים נעים- מגביר פשטות ואמינות, יכולת לתקשר עם מערכות אחרות דרך פס נתונים ספרתי. אתה לא צריך יותר ג'ירו מיכני לאופק מלאכותי, אחר למד פניה, שלישי למצפן ורביעי לטייס אוטומטי. אופק מלאכותי משני קלאסי מונע ג'ירו, וצורך הספק חשמלי יותר ממערכת ספרתית וכמובן שוקל יותר ומתקלקל יותר. מתקינים שתיים עד שלוש פלטפורמות אינרציאליות על לייזר ג'ירוס, ויש לך את כל הנתונים לכל מערכות והתצוגות עם כל היתירות הנדרשת. כן בסדר רן אנחנו לאט לאט מתכנסים לאותה מסקנה..דוגמא לתצוגה מספרית בלבד זה PRIMARY DISPLAY ב737 600 שם מהירות, גובה וכיוון מוצגים בצורה מספרית על צג אחד. יש לזה יתרון שאפשר לקרוא את כל הנתונים במבט אחד בלי לקבל נקע בצוואר, אבל מבחינת קריאת הנתונים לזה התכוונתי כשאמרתי לא נח.