yaniv פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 בעקבות דברים ששמעתי לא מזמן, מעניין אותי לדעת אם העוסקים במלאכתינו הם אנשים "ריאליים".
BlackRaven פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 מתמטיקה... יאק! אחד הדברים השנואים עלי, ואם זאת, אני עדיין מחשיב את עצמי לבן אדם ריאלי(עד כמה שאני שונא מתמטיקה, את ספרות וחברותיה אני שונא עוד יותר)
Shtoza פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 מתמטיקה... יאק!אחד הדברים השנואים עלי, ואם זאת, אני עדיין מחשיב את עצמי לבן אדם ריאלי(עד כמה שאני שונא מתמטיקה, את ספרות וחברותיה אני שונא עוד יותר) מסכים איתך מילה במילה. אני לא אוהב מתמטיקה אבל ספרות אני ממש ממש שונא. פיסיקה יכול להיות מאוד מעניין ומהנה לפעמים.
Or Netzer פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 כמה שזה נשמע חנני אבל זה נכון מתמטיקה זה שפת החיים בלי זה יהיה לך מאוד מאוד קשה
yoni revivo פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 אני אישית בניתי לי את מסגרת האיזון בחיים. אני לומד פיסיקה, ועם כל ריבוי המשוואות והנוסחאות, אני עדיין גם באופן עצמאי מעיין ברקע ובפירוט התיאורטי. מתמטיקה דעתי זה מצוין לפיתוח דרכי חשיבה, וכמו אימון בחדר כושר לשרירים, אני משווה את זה לחדר כושר לפתיחות המוח ומרחב החשיבתי. אני עדיין לא סבור שמתמטיקה היא דרך חיים, ממש לא.. אני לפחות למדתי מבשרי את הדרך המרובעת שמכתיבה המתמטיקה (אחד הדברים היותר שנואים עליי). לפחות בלימודי תיכון..
BlackRaven פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 כמה שזה נשמע חנניאבל זה נכון מתמטיקה זה שפת החיים בלי זה יהיה לך מאוד מאוד קשה יש דברים במתמטיקה שצריך לדעת - זה נכון. יש גם כמה דברים במתמטיקה שהם באמת מעניינים, אבל מה שבטוח בטוח: 'מתמטיקה של בצפר' זה דבר איום, נורא, משעמם ושנוא. וברוב המקרים - לא ממש יעיל(לא בתעופה[עד היום לא מצאתי את עצמי משתמש בתחום התעופה במשהו שהוא יותר ממתמטיקה בסיסית] ובטח שלא בחיי היומיום). אגב, לא כל מה שצריך לדעת, חייבים לאהוב.
e_dor פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 אני די אוהב מתמטיקה אבל השנה למשל יש לי מורה מעצבנת אז היא לא מסבירה מה שהיא עושה ומ-99 בתעודה של ז' אני השנה מקבל פחות בוודאות. זה גם פחות מעניין אותי. מסקנה: תלוי איך מלמדים אותה. ככה, אני יחסית אוהב מתמטיקה- זה נחמד
Shai B פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 אני מסתדר לא רע עם מתמטיקה-ואפילו אוהב מתמטיקה כשאני מבין ומצליח-כשלא, אני רק מסתדר... אז אני אוהב אלגברה כי באלגברה אני טוב... חוץ מזה עד כמה שהתשמתי-טייס חייב לדעת ממש טוב מתמטיקה-לא?
ohadn747 פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 אני ומתימטיקה לא מסתדרים ביחד אבל אני בן אדם מאוד ריאלי (אני במגמת רובוטיקה ואנחנו כל כך מתקדמים שעושים עלינו כתבה לעיתון) אני ממש לא אוהב מתימטיקה... אולי אנליטית אבל חוצמיזה כלום... ולצערי חייבים מתימטיקה בשביל להתקדם בחיים... אז מה לעשות... סובלים 3 שנים ומתפללים שלא נצטרך לעבור את זה עוד פעם בקורס טיס
Yoav פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 אני שונא מתמטיקה, ודי בגלל המורה. כמו דור. עד היום ישבתי על 8, 9 במתמטיקה ופתאום הממוצע שלי יורד ל7 בקושי אולי 6. אני בכלליות אוהב מתמטיקה, אבל זה מאוד תלוי במורה. מוץ מזה, תגדיר מתמטיקה :?
Yahav Barzilay פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 אני לא יכול להגיד על עצמי על אוהב או לא אוהב, מבחינת מתמטיקה אצלי, זה לא שחור או לבן, לפעמים זה אפור. שאני מבין את החומר הנילמד והוא זורם אז אני פשו מת על זה, אבל שאני לא מבין משהו אז זה ממש מבאס מייאש ולפחות אצלי משפיע על רוב סדר היום. הבעיה היחידה והענקית שלי במתמטיקה היא מבחנים, בשיעורים אני 10! אבל במבחנים בקושי 6, עד היום שלוש שנים בחטיבה לא הצלחנו אני או אמא שלי (שהיא גם מורה למתמטיקה) לשים את האצבע על המקום הנכון, הבעיה. אם לא המבחנים היום הייתי יושב על ציונים מעולים במתמטיקה, אבל כיוון שבחיים לפחות בביה"ס הכל תלוי במבחנים, אז לא נראה לי שזה מה שיהיה.. :oops:
Oren Geva פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 חבר'ה, אתם לא נחשפתם עדיין למתימטיקה באמת. אני מבין את התחושות שלכם, אני בתיכון לא סבלתי ולא התסתדרתי עם המתימטיקה. אבל באוניברסיטה, אם באים בראש פתוח - לומדים המון דברים בצורה שונה - ומבינים כמה דברים על העולם בו אנו חיים...
OmRI פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 אני ומתימטיקה לא מסתדרים ביחד אבל אני בן אדם מאוד ריאלי (אני במגמת רובוטיקה ואנחנו כל כך מתקדמים שעושים עלינו כתבה לעיתון)אני ממש לא אוהב מתימטיקה... אולי אנליטית אבל חוצמיזה כלום... ולצערי חייבים מתימטיקה בשביל להתקדם בחיים... אז מה לעשות... סובלים 3 שנים ומתפללים שלא נצטרך לעבור את זה עוד פעם בקורס טיס אני גם לא אוהד גדול של מתמטיקה כלל אבל כשאני מצליח בזה אין מקצוע שאני יותר אוהב מזה וגם פתאום אני רואה איך השיעור עובר במהירות הבזק וזה עושה לי את היום. כשלא הולך לי טוב במתמטיקה אני פשוט ממשיך ללמוד כמו תלמיד רגיל ששונא את זה ואני לא מרוכז כלכך כשלא הולך לי טוב. אני גם לומד כרגע מתמטיקה אנליטית....יותר נכון כבר סיימנו ללמוד את זה. חומר די מעניין. אני מעסיק את עצמי בעוד דברים מלבד מתמטיקה , אני לומד גם ביולוגיה וגם פיזיקה. אבל המקצוע האהוב עליי ביותר בלי לחשוב שנית זה מזרחנות. זה מאוד מעניין ופשוט כיף ללמוד את זה. מזרחנות-שיעור העוסק במזרח התיכון. מה לומדים בו?על כל מנהיגי מזרח התיכון גם על הארצות וגם על דתות והזרמים השונים שיש בעולם המוסלמי. זה בנוסף לשיעורי ערבית שאני לומד. לילה טוב!
Boeing744 פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 שלום רב לכולם, בתור סטודנט לשעבר ותקווה להיות טייס בעתיד, אני מזועזע מעצם השרשור הזה!!!!!!!!! :mrgreen: תהנו מהחיים בביה"ס, המורים שמה יעשו לכם חיים לא קלים, כשתגיעו לאוניברסיטה, גם אם זה מייד אחרי י"ב (כמו שאני עשיתי), יסבירו לכם הכל בצורה מאוד שונה ובהרחבה.
talkaplan פורסם ינואר 22, 2005 דיווח פורסם ינואר 22, 2005 שאלו אותנו פה עם אנחנו אוהבים מתמטיקה. אני מאמין שאף אחד מאיתנו לא אוהב מתמטיקה אבל אין ברירה......
matan פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אני בהחלט שונא מתמטיקה!!! בינתיים יש לי בשלושה מבחנים השנה 96,95,94 מאוד מקווה שיהיה לי 95 בתעודה! אבל דבר אחד תכניסו לראש:בלי תירגול לא תצליחו בשום תרגיל שאתם מנסים לפתור,אני לפעמים מתרגל שעות תרגיל אחד.
Itay Zecharia פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אבל דבר אחד תכניסו לראש:בלי תירגול לא תצליחו בשום תרגיל שאתם מנסים לפתור,אני לפעמים מתרגל שעות תרגיל אחד. דבריך חקוקים בסלע. :idea:
DanPadnos פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 גם אני, כמו יוני, מאוד אוהב פיסיקה והמרובעות של חלק מהמתמטיקה לא עושה לי את זה בכלל. אבל מתמטיקה זה מדע מאוד רחב - יש תחומים מעניינים ויש כאלה שלא. למשל, אלגברה למען האלגברה, לפתור משוואות בשביל המטרה של לפתור משוואות - ממש לא מעניין אותי. לעומת זאת, כל הנושא של תורת המספרים נראה לי ממש מרתק ובכלל לא מרובע.
Omer k פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אני משתדל להפיק את המטיב(כמו בכל דבר), 100 בתעודה - כיתה ט', מחצית ראשונה. עכשיו אני צריך לחליט לאיזה מגמות ללכת וסתם לידע כללי, אני הגעתי למסקנה שאין מה לתרגל במטמטיקה עד עכשיו - כיתה ט' הכל זה הבנה של החומר, הבנתם למה זה קורה, אין צורך לתרגל יותר.
Brock פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אולי אני חוזר על כמה דבירם, לא היה לי כוח לקרוא את כל השירשור (עצלן שכמוני, רואים שאני לא יגיע רחוק במתמטיקה..). בכל אופן, חבל שהסקר לא היה על פיסיקה. אין עוד מקצוע בביתספר שלי שאני אוהב יותר מפיסיקה (בטח זה לא נשמע טוב..) בכל אופן, אני גם מניח שזה דיי מתקשר לתעופה, וגם אם לא, זה מאוד מעניין. אני מציע לכוללללם לקחת מגמת פיסיקה. שיהיה לכם בהצלחה שלכם, ברוק
Oren Geva פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אני משתדל להפיק את המטיב(כמו בכל דבר), 100 בתעודה - כיתה ט', מחצית ראשונה.עכשיו אני צריך לחליט לאיזה מגמות ללכת וסתם לידע כללי, אני הגעתי למסקנה שאין מה לתרגל במטמטיקה עד עכשיו - כיתה ט' הכל זה הבנה של החומר, הבנתם למה זה קורה, אין צורך לתרגל יותר. אתה עוד עתיד לשנות את דעתך בנושא...
OmriSoudry פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אורן צודק...כשהמרצה שלך מדבר ג'יבריש (לפעמים גם ג'יבריש עתיקה מדוברת) מתים כבר שיבוא תרגול כדי להבין על מה הוא דיבר.. אגב, אורן, מה למדת באוניברסיטה?
Oren Geva פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אני למדתי כלכלה וניהול בתואר הראשון, ועכשיו עושה תואר שני במנע"ס. גם לי, כמו לעוז, הלך בקלות - בערך עד כיתה ט'. בראיה לאחור זה פשוט מנע ממני לפתח הרגלי למידה טובים. בתיכון זה כבר היה הרבה יתר קשה - והגישה שלי היתה שאם אני מבין יהיה בסדר במבחן. זה לא עבד, ואחרי הצבא שיפרתי את הבגרות במתמטיקה... אני בהחלט מבין אתכם - אני לא בא להטיף או משהו - הרבה יותר נחמד ללכת לים או לנגן או מה שלא עשיתי במקום ללמוד מתמטיקה, וזה גם לא אסון גדול. אבל חבל סתם להיתקע עם זה אחר כך כשרוצים להמשיך ללמוד. בתיכון לא מלמדים מתמטיקה כמו שצריך. לא עושים את זה מעניין, ולא עושים את זה נכון. בגרות חמש יחידות בביה"ס של זיו כספי עשיתי בשלושה חודשים שלוש פעמים בשבוע וקיבלתי 96. עוברים על כל התיכון בשלושה חודשים האלה וזה אפילו לא עמוס מידי... בכל אופן, באוניברסיטה המתימטיקה שונה. או אולי הגישה שלי ללימודים היתה שונה... ברור שאפשר לבוא ולסבול מזה בדיוק כמו בתיכון. אבל אם רק פותחים קצת את הראש...
yaniv פורסם ינואר 23, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אני עדיין לא מינה צמח, אך ניתן להבחין בנטיה קלה לטובת הצד הריאלי. כמובן שזה לא מדויק בכלל, בעיקר בגלל מספר האנשים המצומצם שהשתתפו. אבל זה נותן מושג מסוים. מה שאותי מעניין, וזו הסיבה לסקר, אלו הם אותם אנשים שלא אוהבים את המקצוע או שממש לא מסתדרים עם מקצועות ריאלים. מעניין אותי אם אותם אנשים מסתדרים טוב (בקלות) עם חישובי משקלים, איזונים, חישובי זמנים וכמויות דלק מצד אחד. ואילו מצד שני - יירוט רדיאלים לא מתוכננים (מה שמצביע על תפיסה מרחבית), תפיסה אינטואיטיבית של תיפקודי והשפעות ההגאים במטוס, המרות וניצול טוב של אנרגיית הכלי (פיזיקה, אווירודינמיקה) וכדומה. אני יודע שהדברים האלה נרכשים עם הזמן, זה ברור, אך קיימים מספר אנשים שאין להם "מוח אנאליטי" ואני בטוח שייקח להם שנים (בהגזמה) ללמוד יירוט רדיאלים או המרות אנרגיה במטוס. מה שלאחד לוקח יום, לשני לוקח חודש. אשמח אם אותם אנשים שלא חושבים את עצמם כבעלי ראש מתימטי יגידו כמה זמן לקח להם להגיע לרמה בה הם נמצאים בכל אחד מהתחומים הנ"ל.
Yoav פורסם ינואר 24, 2005 דיווח פורסם ינואר 24, 2005 אני עדיין לא מינה צמח, אך ניתן להבחין בנטיה קלה לטובת הצד הריאלי. כמובן שזה לא מדויק בכלל, בעיקר בגלל מספר האנשים המצומצם שהשתתפו. אבל זה נותן מושג מסוים.מה שאותי מעניין, וזו הסיבה לסקר, אלו הם אותם אנשים שלא אוהבים את המקצוע או שממש לא מסתדרים עם מקצועות ריאלים. מעניין אותי אם אותם אנשים מסתדרים טוב (בקלות) עם חישובי משקלים, איזונים, חישובי זמנים וכמויות דלק מצד אחד. ואילו מצד שני - יירוט רדיאלים לא מתוכננים (מה שמצביע על תפיסה מרחבית), תפיסה אינטואיטיבית של תיפקודי והשפעות ההגאים במטוס, המרות וניצול טוב של אנרגיית הכלי (פיזיקה, אווירודינמיקה) וכדומה. אני יודע שהדברים האלה נרכשים עם הזמן, זה ברור, אך קיימים מספר אנשים שאין להם "מוח אנאליטי" ואני בטוח שייקח להם שנים (בהגזמה) ללמוד יירוט רדיאלים או המרות אנרגיה במטוס. מה שלאחד לוקח יום, לשני לוקח חודש. אשמח אם אותם אנשים שלא חושבים את עצמם כבעלי ראש מתימטי יגידו כמה זמן לקח להם להגיע לרמה בה הם נמצאים בכל אחד מהתחומים הנ"ל. אני חושב שאתה די מחלילח. אני אישית מאוד ריאלי אבל לא כל כך מסתדר עם מתמטיקה, מה גם יש לנו מורה גרוע.....