ohadn747 פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 אהלן חבר'ה מה קורה? הגעתי למסכנה שהדבר שהכי חסר לי כרגע זה סקאנר! אז דפדפתי פה בפורום (הרצלי חיפוש) ומצאתי כמה אתרים מועילים לקניית סקאנרים... וגם מצאתי את האתר הזה: http://www.stewart-aviation.co.uk/rs/ ואני מעוניין לקנות את האחרון ברשימה (עולה 206.408 ש"ח) עכשיו השאלה שלי כזאת... אני לא טס לארה"ב אני מזמין אותו לארץ... ומכיוון שהמכשיר הזה הוא רדיו "פשוט" שמצליח גם במקרה" לקלוט מ108 ועד ל137 MHZ VHF.... נראה לכם שהבידוק יעלו על זה או שיחשבו שזה סתם רדיו פשוט? האם מישהו כבר הזמין ככה סקאנר והצליח לקבלו? האם מישהו מוכר סקאנר וכך אני לא אצטרך להסתכן? מחכה לתשובות :idea: תודה רבה, אוהד בן משה
oz פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 לאורי פורת יש בידיוק את הסקאנר שאתה מעוניין לרכוש הוא הזמין אותו מחו"ל אבל לפי מה שהוא אמר לי מישהו קיבל את זה בשבילו בחו"ל וכשהגיע לארץ הוא הביא לו את זה אל תשכח המכשיר עולה לך 206 שקל בלי משלוח מע"מ וכ'ו יש סיכוי סביר שהוא לא יעבור במכס אם הוא יגיע כמשלוח
אורח פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 יש לי כרגע את הסקנר הזה על השולחן (תודה לישראל על ההשאלה אני גר ברעננה, את פלוטו אני קולט לא רע, את הרצליה מצויין, שדה דב בכלל לא גישה ות"א כמעט ולא שומע אבל מטוסים בגישה לפעמים כן. עכשיו אתה תעשה את השיקול שלך האם כדאי להביא אותו או לא.
Gal פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 השאלה היא איפה אתה גר? (והאם אתה קולט רדיו גרוע או סביר - אז חבל על הזמן).
ohadn747 פורסם ינואר 31, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 31, 2005 אני גר בכפר סבא =\ מישהו ממליץ על מכשיר שיוכל לקלוט את גישה ונתב"ג (קרקע וכו'...) ושיהיה במחיר סביר?? תודה על התגובות חבר'ה
shapira amir פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 אם כבר סקאנרים אז אבא שלי נוסע בשבוע הבא לניו יורק אתם יכולים להמליץ לי על סקאנר? אני גר ברמה"ש ולא משנה המחיר רק שזה יקלוט טוב
Itai Ganor פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 לי יש סקאנר של STAC MR318A שקניתי בEBAY והובא על ידי בן משפחה מארה"ב. אני קולט איתו מאזור נתניה את הכל די טוב זה כולל את כל בן גוריון כולל קרקע west, תל אביב סנטר, שדה דוב הרצליה, חגב אפילו וכו'.
Shai B פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 לי יש סקאנר של STAC MR318A שקניתי בEBAY והובא על ידי בן משפחה מארה"ב.אני קולט איתו מאזור נתניה את הכל די טוב זה כולל את כל בן גוריון כולל קרקע west, תל אביב סנטר, שדה דוב הרצליה, חגב אפילו וכו'. חסכתי כבר כסף ולא ידעתי על מה לבזבז ועכשיו אני יודע...אז אני אקנה לי סקאנר, אז איתי, מה ניראה לך הוא יקלוט מאילת? את מגדל את חגב כל מיני עקבה וכו', אבל עד איפה ניראה לך שזה יכול לקלוט? זה יקלוט את ת"א למשל?
Itai Ganor פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 חגב ועקבה בטוח תקלוט, לגבי ת"א לא בטוח כל כך כי זה רחוק מאוד אבל אפשר לנסות.
yoni revivo פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 שמעו, מניסיוני הדל עם תקשורת רדיו, הדגש העיקרי שיש לשים עליו הוא יתרון הגובה. בתחום ה-VHF, כמה שיש פחות אובייקטים מפריעים בין המשדר למקלט, כך ייטב. ואני לא מדבר על מרחק של כמה עשרות מטרים מהמגדל... אלא כמה קילומטרים. מה גם בתחום של קילומטרים יש השפעה די משמעותית לצפיפות האוויר.. שמתי לב בברור לקליטה החזקה יותר שהלחץ גבוה יחסית. וכמובן המכשיר עצמו.... גם טוב אם ישנה אפשרות לחיבור אנטנה חיצונית (היום לא עובד את ה-130 ש"ח אנטנת VHF מקצועית, 360). כך ניתן להציב אותה בגג בניין או מקום גבוה כלשהו ולחסר אותה למכשיר. אגב, מה כבר איבדתם בשדה דב? את הקול של קובה אפשר לשמוכ גם ב-AVC... :wink:
Shai B פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 חגב ועקבה בטוח תקלוט, לגבי ת"א לא בטוח כל כך כי זה רחוק מאוד אבל אפשר לנסות. וגם אילת :wink: בכל מקרה תודה ניראה לי שאני אלך על זה...
Ilan Jonas פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 קצת מידע כללי: בקרת תעבורה אזרחית מתבצעת בVHF - גלי הרדיו הם גלי קרקע ולכן מושפעים מאד מכל מכשול משמעותי. הטופוגרפיה והגובה מאד משמעותיים, כמו גם עונת השנה, טמפרטורה, זיהום אויר ועוד... מטבע הדברים קל יותר לקלוט מטוסים ממגדלים, משום שהם בשמיים ואין מכשולים בדרך. הספקי השידור של התחנות נמוכים (10-15W למשל למיטב זכרוני) וקשה לקלוט מגדל רחוק. הפתרון הפשוט ביותר הוא לבנות אנטנה על הגג (אולי רמי יסבירר לכם איך ), זה ישפר את הקליטה במאות אחוזים.
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 31, 2005 דיווח פורסם ינואר 31, 2005 אוהד, לי יש את הסקאנר הזה ומישהו שלח לי אותו מארה"ב נדמה לי שמי שהוא רשם על הקופסה שזה רדיו רק ליתר ביטחון, אבל אולי גם זה לא בכל מקרה לא חושב שתהיה לך בעיה, לי זה עבר חלק תוך שבוע וחצי מאז שראיתי את זה באיביי זה היה אצלי בחדר אגב בקשר לקליטה, אני לא יודע למה לכם הוא לא קולט כל כך משהו לפי מה שאתם אומרים, אני מאוד מאוד מרוצה ממנו. גר בבית פרטי בהוד השרון, ואחרי שלמדתי את המקומות הטובים לקליטה בבית והכיוונים שעדיף לכוון את האנטנה אני שומע מהקומה השלישית את כל העמדות בנתב"ג ברמה גבוהה+, תלוי איזה.. חלק מהמטוסים על הקרקע קשה לשמוע אבל את האיירליינרים בדרך כלל שומעים. מעבר לזה את הצד של המטוס אני שומע בצורה מעולה, היו טיסות שהקשבתי להם גם אחרי שעברו לניקוסיה ולא יודע אם שמעתי את כל המרחב האווירי שם אבל הרבה מאוד מטוסים, לא רק אלה שקרובים לישראל. טיסות למזרח הרחוק שטסות דרך אילת אני שומע גם בתדר של עקבה בלי הרבה בעיה... ככה שמבחינתי הסקאנר הזה מעולה, או שהבית שלי מעולה אם אני לא טועה אפשר למצוא את הסקאנר הזה בקצת יותר זול, 160 שקל אני חושב אז אם זה לא משנה לך מאיפה זה תבדוק את זה. בהצלחה!
ramimz פורסם פברואר 1, 2005 דיווח פורסם פברואר 1, 2005 אילן, אתה בכוח מכניס אותי לזה :wink: בגדול, אני ממש לא אוהב לבנות אנטנות, אני מהדור שקונים אנטנות, ולא בונים. בכל אופן אנטנה טובה כמובן היא כזאת שנמצאת על הגג, ולרצוי כמה שיותר גבוה. חובבים מעדיפים אנטנה מסוג Discone שהיא מצויינת כמעט לכל תחום הסריקה, 25Mhz- 1.3Ghz שלי נמצאת על תורן באורך 6מ', אבל בקיץ אני מתכוון להוסיף עוד 4 אנטנות לתחומים שונים ועוד Discone אחת. (פרוייקט לא קל) כרגע התיכנון הוא לקנות את ה- VR-5000 של Yaesu מכשיר מדהים, אבל קצת יקר - 600$ בארה"ב. http://www.thiecom2.de/ftp/yaesu/vr5000 ... 000EXP.pdf תהנו מכמה תמונות של "התחנה" של חבר טוב שלי מהרצליה. למי שלא יודע, אנטנת discone היא השמאלית, שניראת כמו חרוט.
ramimz פורסם פברואר 1, 2005 דיווח פורסם פברואר 1, 2005 נו טוב..... לא יודע על מה אתה מדבר, אבל... אם אתה אוהב לכחכך בגרונך, אז זה בטוח בסדר מבחינתי.
Ilan Jonas פורסם פברואר 1, 2005 דיווח פורסם פברואר 1, 2005 רמי, חגי תמיד חיובי, אל תדאג! ועוד למי שלא הבין: רמי ואני חובבי רדיו מורשים, ומכאן הידע, המכשירים, האנטנות ותחנות השידור. על הבית של ההורים שלי יש לי אנטנה על תורן של 12 מטר (יענו 4 קומות), בת 4 מוטות (=אלמנטים) שכל אחד מהם באורך של כ-10 מטר. כל זה מסתובב עם מנוע שנשלט מהבית. בשבילכם זו מפלצת, בשבילי ובשביל רמי זו פשוט יאגי 4 אלמנטים של KLM...
ramimz פורסם פברואר 1, 2005 דיווח פורסם פברואר 1, 2005 חגי, מצטער אם זה היה נשמע ציני, אבל לא זאת הייתה הכוונה. באמת שלא הבנתי למה התכוונת, ולכן כתבתי מה שכתבתי. לא ראיתי את זה שלילי או חיובי, באמת שלא. Sorry שלא הסברתי את זה יותר ברור.
Ran Bonfil פורסם פברואר 1, 2005 דיווח פורסם פברואר 1, 2005 אפשר לנסות לבנות אחד כזה בעצמך, אז אתה חוסך: גם אתה הדאגה של המכס, וגם את המחיר וחץ מזה שזה גם דיי נחמד לבנות רדיו שמסוגל לקלוט על תדרים כאלה :wink:
yaniv פורסם פברואר 1, 2005 דיווח פורסם פברואר 1, 2005 לחובבי הרדיו ומביני האנטנות (אילן ורמי) : בתזמון מעניין, בדיוק השבוע חשבתי לעצמי איך לשפר את רגישות הסקאנר שלי על ידי בניית אנטנה. יש לי סקאנר מסוג MAYCOM AR-108 כזה :www.strongsignals.net/access/content/rr_ar-108.html אנטנות תמיד עניינו אותי. שאלתי היא - מהי האנטנה הפשוטה ביותר לבנייה שניתן לחבר למכשיר הזה (על ידי מתאימים למינהם), האם זהו חוט בודד או שני חוטים נפרדים (דיפול???). אנטנת הסקאנר עצמו מגיעה לאורך של 7 ס"מ. האם אנטנה ארוכה יותר תעזור בהכרח? תודה רבה רבה. יניב.
ramimz פורסם פברואר 1, 2005 דיווח פורסם פברואר 1, 2005 תוכל לבנות אנטנת "רבע אורך גל" פשוטה בעלות של כמה עשרות שקלים. http://www.powerchutes.com/rstuart.asp אם לא תסתדר עם המידות, אשמח לעזור לך. (המידות הן באינצ'ים), אל תשכח להכפיל ב- 2.54 לקבל את התוצאה בס"מ. בהצלחה.