עבור לתוכן
Oren-ELY3

לנבחני הבגרויות השנה.

Recommended Posts

פורסם

בהצלחה לכולם!

שבו החודש הזה, קרעו תתחת ואל תוותרו לעצמכם

אני בגלל שטויות כאלה עשיתי בגרות חוזרת ותאמינו לי שזה לא ממש כייף :cry:

המון המון בהצלחה לנבחנים :!: :!: :!: :lol:

וד"א מי שעשה היום בגרות באנגלית, איך היה?

פורסם
בהצלחה לכולם!

שבו החודש הזה, קרעו תתחת ואל תוותרו לעצמכם

אני בגלל שטויות כאלה עשיתי בגרות חוזרת ותאמינו לי שזה לא ממש כייף :cry:

המון המון בהצלחה לנבחנים :!: :!: :!: :lol:

וד"א מי שעשה היום בגרות באנגלית, איך היה?

היה מעולה, טוב נו, אנגלית..

פורסם

חח

תודה לכם, אתם לא יודעים כמה זה נחמד לשמוע שעוד משהו יודע שיש לך בגרויות (לי יש מסכם בהיסטוריה ביום ראשון), אתם בטח יודעים כמה זה מגרה שאתה רואה את הסטיק על השולחן, ואתה אומר, נו טוב רק טיסה קטנה :D.

חח, אבל חייבים ללמוד, לחרוש ת'תחת ולקבל ציוני טובים :D

טוב בקיצור, בהצלחה לכולם :D

פורסם

יאללה, אם לטוס אנחנו יכולים ברמות גבוהות, אז הבגרויות קטנות עלינו... 8)

אחרי שסיימתי אנגלית אתמול (והופ 5 שעות פחות במערכת :P ) ואחרי שסיימתי גם מחשבים (עוד 5 שעות פחות) נשאר "רק" לסיים פיזיקה( :!: ), תנך והיסטוריה ונגמרת השנה :wink:

אז יאללה, תנו לעצמכם דחיפה אחרונה ותסיימו עם זה הכי טוב שאפשר... :P

(ולאלה מבינינו שמתחת לכיתה י'...החופש הגדול עוד 27 ימים :D

פורסם

אני כיתה ט', אבל גם לי יש טבלת יאוש, אז נטו נשארו 17 ימי לימודים!! זה כולל שבועות, שבתות, מסיבות סיום ודברים כאלה. אבל בגלל שזה כיתה ט' אז יש גם חזרות למסיבת סיום ולכן יהיו אפילו ימים שלמים שלא נלמד!

אבל! עם זאת, גם קרבים ובאים 2 מבחנים הכי קשים!!! שהיו לי עד עכשיו, מבחני המעבר, באנגלית ומתמטיקה (!) שחלק מהשיבוץ ביחידות יקבע גם על ידיהם, ובגלל זה צריך גם הלתחיל לחרוש..

בכל מקרה! שיהיה לכולם בהצלחה בחודש האחרון ללימודים! ונשמע כולנו ב-20 ליוני! :D:D:D:D:D

פורסם

שיהיה לכוולם בהצלחה! :D

אני עכשיו נמצא בחופשת מגן בלשון, הוא ב26 למאי,

ותראו איזה באסה, זה נופל בול על היום הולדת שלי (16) :(

חח, סתם, אז לכולם שיהיה בהצלחה!

פורסם

בהצלחה לכולם גם אני נמצא בעיצומם של מבחני מגן ובגרוית וחופשות לפני, חושבים רק על הבגרות האחרונה בהיסטוריה הארצית ב26 יוני וסיימנו לשנה זו :lol: .

פורסם
שיהיה לכוולם בהצלחה! :D

אני עכשיו נמצא בחופשת מגן בלשון, הוא ב26 למאי,

ותראו איזה באסה, זה נופל בול על היום הולדת שלי (16) :(

חח, סתם, אז לכולם שיהיה בהצלחה!

עוד לא היה לכם מגן בלשון לנו היה לפני שבוע

מחר יש לי מגן בביולוגיה ב26 במאי יש לי מבחן במתמטיקה

ב2 ליוני מגן בהיסוריה ב7 ביוני בגרות ראשונה בביולוגיה ב17 בגרות

בלשון והאחרונה בהיסיטוריה ב26 ביוני

פורסם

איזה כיף שהכל נגמר עד ה-20 ביוני :P

לפחות אצלי.

המון בהצלחה לכולם, תשמעו לאוהד-אל תלמדו בכלל, ככה לא נלחצים ומוציאים ציונים גבוהים.

נכון אוהד?! :lol:

לא למד והוציא 100 באנגלית :lol:

פורסם

אני לא חושב צריך ללמוד :] רק להיות בכיתה זה מספיק.. גם ככה המערכת חינוך דפוקה... הבגרויות הם ברמה כל-כך נמוכה, עד כדי כך שסבתא שלי שעשתה רק שש שנות לימוד (שואה) יכולה לעבור אותם בציונים גבוהים...

עריכה:

חח וראיתי משפט כ"כ נכון: "המשובים בבתי המלון נראים ומרגישים כמו מבחן פסיכומטרי לעומת הבגרויות של היום" חחח זה מסכם הכל :lol::lol:

פורסם
אורן! מה נו טוב אנגלית?! זה המקצוע הכי קשה אחרי ספרות :-)!

שיהיה בהצלחה! נדבר אחרי ה28 ביוני!:-)

לדעתי אתה טועה,מתמטיקה חמש יחידות ופיזקיה חמש יחידות זה פי כמה יותר קשה :roll:

פורסם
אני לא חושב צריך ללמוד :] רק להיות בכיתה זה מספיק.. גם ככה המערכת חינוך דפוקה... הבגרויות הם ברמה כל-כך נמוכה, עד כדי כך שסבתא שלי שעשתה רק שש שנות לימוד (שואה) יכולה לעבור אותם בציונים גבוהים...

חח וראיתי משפט כ"כ נכון: "המשובים בבתי המלון נראים כמו מבחן פסיכומטרי לעומת הבגרויות של היום" חחח זה מסכם הכל :lol::lol:

:lol: LOL

פורסם

חח וראיתי משפט כ"כ נכון: "המשובים בבתי המלון נראים כמו מבחן פסיכומטרי לעומת הבגרויות של היום" חחח זה מסכם הכל :lol::lol:

חרשן!! :lol::lol::lol:

פורסם

ככה זה משרד החינוך בישראל...

במקום להשקיע ולהעלות את רמת התלמידים, מורידים כל הזמן את רמת הבגרויות...

הם עברו לפני שנה-שנתיים ל-"מתכונת חדשה" במתמטיקה. לי יצא לעשות את הבגרות 5 יח' הזאת בשנה הראשונה שניסו את "המתכונת החדשה" וזה היה ממש בדיחה. הבגרות נחשבה אחת הקלות שהיו אי פעם בישראל. אפשר להשוות את הבגרות ההיא לשאלות ברמה קלה של 4 יח'. היו לנו שאלות של 25 נק' להוכיח כל מיני דברים שזה בדיוק 2 שורות הוכחה. לא, אני לא מגזים בשביל הרעיון - באמת 2 שורות הוכחה. וכמובן כולם קיבלו ציונים גבוהים מאוד ב-3 השאלונים ומשרד החינוך יצא מבסוט (וגם אנחנו.. :D ).

בבגרות מעבדה בפיזיקה אותו סיפור. כל שנה הציונים בבית ספר שלי היו 95 ומעלה, ולמה? כי הבוחנת שהביאו לא ידעה פיזיקה ושאלה שאלות שהיו לה מוכנות מראש...היינו יכולים לטעות, להתבלבל ולענות תשובות לא נכונות ולקבל ציונים כאלה גבוהים...

בכל מקרה, אל תזלזלו...הדבר האחרון שאתם רוצים זה לבוא בגישה של "מה שיהיה יהיה", לקבל אפילו 70-80...אבל אחר כך בחיים שלכם אם תרצו להתקבל לכל מיני מקומות, יגידו לכם "מצטערים...". ואז נכנסים לכל הקטע הזה של לתקן בגרויות, וללמוד אחרי הצבא מחדש כדי לשפר בגרויות. רוב האנשים, שאני מכיר לפחות, באים בגישות כמו "75-80 בבגרות בתנ"ך זה טוב". אז נכון, זה טוב. אבל אם תרצו להתקבל לאונ' כלשהי ולאנשים אחרים יהיה ציון 85, אתם יכולים לשכוח מזה. הפסקה הזאת היתה לכל ה-"צריך רק להיות בשיעור".

אגב, הבגרויות באנגלית נעשות גם כן מטופשות משנה לשנה.

לפני שנה עשיתי את שאלון E והטקסט דיבר על "אגודת חובבי העפרונות בארה"ב" - אנשים שאוהבים עפרונות (לכרסם אותם, לכתוב, לצייר...). חשבתי שהאנשים ממשרד החינוך לא יתעלו על עצמם, אבל השנה עשיתי שאלון G והיה לנו עמוד וחצי על אגודלים. ליתר דיוק - "השפעת התגברות שליחת ה-SMSים על תכיפות השימוש של בני אדם באגודלים". שאלוהים יעזור להם...

דבר אחרון שיש לי להגיד בנושא...

מכירים את הטיפים האלה שנותנים לאנשים לפני בגרויות? "תאכלו שוקולד, תאכלו בוטנים..."

אל תקשיבו להם, זה אולי עובד ואולי לא - תלוי בבן-אדם 8)

הטיפ היחידי שיש לי זה שיום לפני המתכונת או הבגרות קחו את כל החומרי לימוד שלכם בנושא ופשוט...תעיפו אותם מהעיניים שלכם!

אם הגעתם למצב שאתם יושבים ללמוד יום לפני, אתם בבעיה...צאו החוצה לבלות ולשכוח מהלחצים שיש לכם...רק תחזרו מוקדם כי חשוב להיות עירניים במבחן. אחרת חוטפים בלאק אאוטים, ומוצאים את עצמכם מסתכלים על כולם (מכירים את זה שאתם לא יודעים כלום ומסתכלים ורואים את כולם כותבים, כותבים, כותבים...?).

סוף הרצאה 8)

פורסם
ככה זה משרד החינוך בישראל...

במקום להשקיע ולהעלות את רמת התלמידים, מורידים כל הזמן את רמת הבגרויות...

הם עברו לפני שנה-שנתיים ל-"מתכונת חדשה" במתמטיקה. לי יצא לעשות את הבגרות 5 יח' הזאת בשנה הראשונה שניסו את "המתכונת החדשה" וזה היה ממש בדיחה. הבגרות נחשבה אחת הקלות שהיו אי פעם בישראל. אפשר להשוות את הבגרות ההיא לשאלות ברמה קלה של 4 יח'. היו לנו שאלות של 25 נק' להוכיח כל מיני דברים שזה בדיוק 2 שורות הוכחה. לא, אני לא מגזים בשביל הרעיון - באמת 2 שורות הוכחה. וכמובן כולם קיבלו ציונים גבוהים מאוד ב-3 השאלונים ומשרד החינוך יצא מבסוט (וגם אנחנו.. :D ).

בבגרות מעבדה בפיזיקה אותו סיפור. כל שנה הציונים בבית ספר שלי היו 95 ומעלה, ולמה? כי הבוחנת שהביאו לא ידעה פיזיקה ושאלה שאלות שהיו לה מוכנות מראש...היינו יכולים לטעות, להתבלבל ולענות תשובות לא נכונות ולקבל ציונים כאלה גבוהים...

בכל מקרה, אל תזלזלו...הדבר האחרון שאתם רוצים זה לבוא בגישה של "מה שיהיה יהיה", לקבל אפילו 70-80...אבל אחר כך בחיים שלכם אם תרצו להתקבל לכל מיני מקומות, יגידו לכם "מצטערים...". ואז נכנסים לכל הקטע הזה של לתקן בגרויות, וללמוד אחרי הצבא מחדש כדי לשפר בגרויות. רוב האנשים, שאני מכיר לפחות, באים בגישות כמו "75-80 בבגרות בתנ"ך זה טוב". אז נכון, זה טוב. אבל אם תרצו להתקבל לאונ' כלשהי ולאנשים אחרים יהיה ציון 85, אתם יכולים לשכוח מזה. הפסקה הזאת היתה לכל ה-"צריך רק להיות בשיעור".

אגב, הבגרויות באנגלית נעשות גם כן מטופשות משנה לשנה.

לפני שנה עשיתי את שאלון E והטקסט דיבר על "אגודת חובבי העפרונות בארה"ב" - אנשים שאוהבים עפרונות (לכרסם אותם, לכתוב, לצייר...). חשבתי שהאנשים ממשרד החינוך לא יתעלו על עצמם, אבל השנה עשיתי שאלון G והיה לנו עמוד וחצי על אגודלים. ליתר דיוק - "השפעת התגברות שליחת ה-SMSים על תכיפות השימוש של בני אדם באגודלים". שאלוהים יעזור להם...

דבר אחרון שיש לי להגיד בנושא...

מכירים את הטיפים האלה שנותנים לאנשים לפני בגרויות? "תאכלו שוקולד, תאכלו בוטנים..."

אל תקשיבו להם, זה אולי עובד ואולי לא - תלוי בבן-אדם 8)

הטיפ היחידי שיש לי זה שיום לפני המתכונת או הבגרות קחו את כל החומרי לימוד שלכם בנושא ופשוט...תעיפו אותם מהעיניים שלכם!

אם הגעתם למצב שאתם יושבים ללמוד יום לפני, אתם בבעיה...צאו החוצה לבלות ולשכוח מהלחצים שיש לכם...רק תחזרו מוקדם כי חשוב להיות עירניים במבחן. אחרת חוטפים בלאק אאוטים, ומוצאים את עצמכם מסתכלים על כולם (מכירים את זה שאתם לא יודעים כלום ומסתכלים ורואים את כולם כותבים, כותבים, כותבים...?).

סוף הרצאה 8)

שמע אני לא יודע מה איתך... לי מספיק להיות בשיעור ולקבל 95-100... ותאמין לי שאני לא מסתפק ב-75-80....אם הייתי במצב הזה הייתי חורש כמו כולם...אבל כל עוד אני בטוח בעצמי ואני יודע שאני יודע את כל החומר אין לי מה ללמוד, איך אני יודע שאני יודע את כל החומר? פשוט לוקח את הדף שאלות שהמורה חילקה ועונה על כל השאלות... עניתי ואני הבנתי מה אני עושה אני יודע... עניתי על חלק אני חוזר על חלק מהחומר שלא כ"כ ההבנתי... לא עניתי בכלל חורש על כל החומר...

כמו שהבנת אני בד"כ עונה על כל השאלות ישר, כל הקטע הזה לוקח מקסימום 15-30דקות גג אם אני יודע הכל... אם לא זה כבר סיפור אחר...

בכל מקרה לבגרות תאמין לי אתה יכול לא ללמוד כל השנה ולעבור... והנה סיפור קטן:

ילד אחד נחמד בשם ** היה תלמיד בכיתה י', הוא לא נכנס בכלל למקצוע שהוא מאוד "אהב", שם המקצוע הזה היה לשון... הבגרות הלכה והתקרבה ול** לא היה מושג בחומר בלשון.

** ילד קר-רוח הלך לידידה שלו ושאל ממנה את המחברת בלשון יומיים לפני המגן.. ישב ** ולמד במשך 4 שעות רצוף, את החומר של כל השנה... והפלא ופלא קיבל ** 98 במגן... המורה שלא האמינה ביכולתו של ** נכנסה לשוק וחשבה כי ** העתיק, אז באה המורה ואמרה כי נעשה לו שוב מבחן מגן... באה המורה עם מבחן ו** הוציא 95 במגן השני...לא האמינה המורה אך לא היה לה ברירה והגישה את ** על 96 (להזכירכם ** לא למד כל השנה), לבסוף הגיעה שעת הבגרות, ** לא נלחץ והוציא בבגרות ציון עגול (100 כמובן)...

מסקנה:

הבגרויות הם מעפנות ביותר!! ובכללי כל המשרד חינוך הזה דפוק - וכל החינוך בארץ דפוק... חבל שכך...

אם לא הבנתם ** זה בעצם אני עצמי :]

פורסם

אל תדאגו, באוניברסיטאות (מי שילך לאוניב') יתקנו לכם את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על מספרים...

אבל ללא קשר, רמת הבגרויות הולכת ויורדת. אני תיקנתי בגרות במתמטיקה אחרי הצבא והיא לא היתה בכלל דומה למה שעשיתי בתיכון. שליש מהחומר ירד. ועוד דבר - למדתי ב"זיו כספי" - לוקח שלושה חודשים ללמוד את כל מה שלומדים בתיכון ותאמינו לי שאין אף אחד בכיתה שם שקיבל פחות מ 90 ב-5 יחידות (אולי זה בגלל שכשמשלמים על זה לומדים אחרת...).

פורסם
אל תדאגו, באוניברסיטאות (מי שילך לאוניב') יתקנו לכם את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על מספרים...

אבל ללא קשר, רמת הבגרויות הולכת ויורדת. אני תיקנתי בגרות במתמטיקה אחרי הצבא והיא לא היתה בכלל דומה למה שעשיתי בתיכון. שליש מהחומר ירד. ועוד דבר - למדתי ב"זיו כספי" - לוקח שלושה חודשים ללמוד את כל מה שלומדים בתיכון ותאמינו לי שאין אף אחד בכיתה שם שקיבל פחות מ 90 ב-5 יחידות (אולי זה בגלל שכשמשלמים על זה לומדים אחרת...).

לא רציתי להיכנס לזה, לא להפחיד אותם...אבל בואו אני אספר עכשיו למי שלא יודע...

אני עשיתי מסלול מואץ (5 יח' מתמטיקה בכיתה י' :!: , 5 יח' אנגלית בי"א, 5 פיזיקה בי"א, תנ"ך בי"א, 5 מחשבים בי"א וכו'...) כדי ללמוד באוניברסיטה. עכשיו נשארתי שם, אבל רק קורס אחד פעם בשבוע אני לוקח - שימושי מחשב במתמטיקה. זה להפעיל 2 תוכנות כאלה, כמו שפת תכנות, אז זה יחסית קל. את שאר הקורסים במתמטיקה הורדתי רק כי קיבלתי בהם 60...מה לעשות, לא הצלחתי להתרגל לשיטת למידה שם...מוקדם מדי בשבילי היה להיכנס לזה...אינפי, אלגברה ליניארית ושאר המקצועות שבעצם נועדו ללמד את החומר הכי לא שימושי שיש (אם לא רוצים לעשות דוקטורנט במתמטיקה).

אם כבר מדברים, יש לי תרגול ב-15:50 בקמפוס (בר אילן :cry: ) ואני צריך לנסוע מאשדוד עד לשם עם חברים שלי שלומדים איתי...אז אני זזתי, אני אתחבר משם - יש שם אינטרנט שמוריד לי באיזה 2 מגה לשניה.. :P

פורסם

אמנם אני לא נבחן בבדרות השנה - אך גם עלי יהיה לא מעט עומס 8)

אני חייב להצליח במבחן המסכם במתמטיקה(עוד..אממ..בערך...שניה אני אספור עם האצבעות....5 ימים :lol: ), ואם אני אצליח אני אלך ל5 יחידות. אם לא - גם 4 זה טוב ואפשר לעבור כל כתה י' ל5 יח"ל.

בנוסף, אני משובץ ב5 אנגלית, 5 מחשבים, 5 ביולוגיה וכו', ככה שחיים קלים לא יהיו לי :)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...