Shtoza פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 שלום וחג שמח. בתמונה הבאה (קרדיט למתן) רואים שהכנף מתעקלת כלפי מעלה... רציתי לדעת למה זה קורה? התמונה: תודה רבה ושוב- קרדיט למתן (מקווה שאין בעיה אם כך שהעתקתי לפה את התמונה רק לצורך הדיון)
matan פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 שלום עמית.אין שום בעיה שהעתקת את התמונה לפה.לדעתי ככה הכנף בנויה,תקנו אותי אם אני טועה,והסיבה השנייה היא פשוט כוח העילוי.אשמח אם תתקנו אותי באם טעיתי.
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 אכן הכנף מעוצבת ככה. כח העילוי כל כך גדול שהיא מרימה את הכנף יחד עם המטוס כך שאם היא לא הייתה בנוייה להתעקל הכנף הייתה נשברת באמצע.
Shtoza פורסם אוקטובר 25, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 אז אני מבין שכשאר המטסו אינו בתנועה הכנף בעצם דיי מיושרת, או לפחות לא מעוקמת בצורה כזו. בגלל העילוי במהירות גבוהה הכנף נדחפת למעלה. אמת?
×™×•× ×™ לומר פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 הכנף בנויה כך שיש לה חופש מסויים. דבר זה נועד על מנת להפחית עומסים - חומר קשיח לחלוטין כבד יותר ונסדק מהר יותר, אם החומר גמיש הוא סופג יותר אנרגיה ומתבלה פחות. הכנף גמישה על מנת לספוג את כל כוח העילוי וכך נוצר מצב שגוף המטוס בעצם "נח" כמו בתוך ערסל. כיפוף הכנפיים בהחלט נובע מכוח העילוי, ניתן לראות זאת יפה במטוסי 747 בזמן גישה לנחיתה או בהמראה שהכנפיים גבוהות מאוד יחסית לגוף. אגב ב 747 פיתול הכנף הוא 2.5 מטר לכל כיוון שזה המון
e_dor פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 אז אני מבין שכשאר המטסו אינו בתנועה הכנף בעצם דיי מיושרת, או לפחות לא מעוקמת בצורה כזו. בגלל העילוי במהירות גבוהה הכנף נדחפת למעלה. אמת? כן. אבל שים לב שגם שהמטוס זז איכשהו על הקרקע (התחברות לרכב, סגירת תא מסויים, נהג גרר שיכור וגורמים אחרים ...), גם אז תראה את הכנפיים זזות להן בחופשיות. טיפ EBT היומי: תלוי עד כמה
4X-OMR פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 כל הסיבות שכתובות פה נכונות בהחלט . ברצוני להוסיף סיבה נוספת. העיקולים בכנף משמשים לאיזון המטוס כלומר שהמטוס יתקן טעיות בעצמו אם יש סטיות קלות בציר הגלגול.
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 כל הסיבות שכתובות פה נכונות בהחלט .ברצוני להוסיף סיבה נוספת. העיקולים בכנף משמשים לאיזון המטוס כלומר שהמטוס יתקן טעיות בעצמו אם יש סטיות קלות בציר הגלגול. What you are refering to is called "Wing Dihedral" you can see such design in almost EVERY aircraft, from Cessnas to Pipers all the way to the Heavies...
אורח פורסם אוקטובר 25, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2005 ועוד סיבה, כח הכבידה... גוף המטוס אינו מייצר עילוי כמו הכנף, יחד עם זאת מסתו גבוהה והכבידה פועלת עליו במלוא כוחה. הדב שקול ללקיחת שרשרת עם צליון והמתה באוויר משני קצותיה. מן הסתם, אם לא נמתח אותה עד הסוף, החלק המרכזי ובו התליון - יהיה החלק הנמוך ביותר. חלק זה אינו מייצר עילוי (לא הרמנו את התליון משם) והכבידה פועלת עליו...
Ben Cohen פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 פעם ראיתי תוכנית וזה מה שהסבירו: לכנף המטוס יש יכולת גמישות, אבל מכיווןן שממלאים אותה בדלק, לא רוצה שהדלק ימשוך כלפי מטה (כלפי הרצפה) אלא שיהיה מאוזן עד כמה שניתן, בכדי לשמור על העילוי של הכנפיים, ועוד דבר, לפי אם תשים לב בסימולטור כאשר אתה בריצת ההמראה הכנפיים קצת קופצות ואז הן פסיקות, זאת אומרת שהכנפיים הרימו את עצמן כבר.
4X-OMR פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 כל הסיבות שכתובות פה נכונות בהחלט .ברצוני להוסיף סיבה נוספת. העיקולים בכנף משמשים לאיזון המטוס כלומר שהמטוס יתקן טעיות בעצמו אם יש סטיות קלות בציר הגלגול. What you are refering to is called "Wing Dihedral" you can see such design in almost EVERY aircraft, from Cessnas to Pipers all the way to the Heavies... כמו שבן אמר.. העיקום בכנף שלפי מעלה נקרא ודיהדרל. הוא נמצא כמעט בכל מטוס נוסעים חוץ ממטוסי הפעלולים ומטוסי הקרב שאמורים לטוס הפוך ולעשות תימרונים שדיהדרל לא היה מאפשר להם. למעשה העיקום בכנף הוא על מנת ליצור תיקון לכל הסטיות בתחום הגלגול כמו שכתבתי בהודעה למעלה. עכשיו בא ההסבר :wink: כאשר המטוס קיבל סטיה מסיבה כלשהיא שמאלה הוא מתקן את עצמו על ידי הדיהדרל בצורה כזו: גלגול שמאלה יגרום לכנף השמאלית להיות מקבילה לקרקע ועל ידי כך היא מקבלת יותר עילוי מה שגורם לה לעלות ולתקן את הסטייה בה היא נמצאה.
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 ציפיתי שמהנדסנו האוירונוטי יתייחס. הכנף בנויה באופן גמיש מכמה שיקולים: א. להקטין את משקל הכנף והקורות התומכות שלה. על הכנף פועליםמאמצים שונים שהעיקרי הוא כוח העילוי. יותר פשוט לאפשר גמישות כנף מאשר לבנות אותה מחומר קשיח מאוד שישקול יותר או שיעלה הרבה יותר (בורון לדוגמא). ב. היתר הינם תוצרי ביניים. המודל שהתייחסו אנשים אליהם בעניין יציבות ודיהדרל הוא נכון אך פשטני, תכונות יציבות בגלגול הרבה יותר מורכבות ודיהדרל הוא אחד מאוסף גורמים, לאו דווקא דומיננטי. גורם מכריע לשימוש בדיהדרל הוא הצורך להתקין במטוסי נוסעים שרצוי שיהיו בעלי מרכז כובד נמוך, מנועים בעלי יחס מעקף גבוה כלומר קוטר גבוה, התלויים מתחת לכנף, מבלי שעל הקרקע ילחכו עשב וישאבו אבק. כל הסיבות שכתובות פה נכונות בהחלט .ברצוני להוסיף סיבה נוספת. העיקולים בכנף משמשים לאיזון המטוס כלומר שהמטוס יתקן טעיות בעצמו אם יש סטיות קלות בציר הגלגול. What you are refering to is called "Wing Dihedral" you can see such design in almost EVERY aircraft, from Cessnas to Pipers all the way to the Heavies... כמו שבן אמר.. העיקום בכנף שלפי מעלה נקרא ודיהדרל. הוא נמצא כמעט בכל מטוס נוסעים חוץ ממטוסי הפעלולים ומטוסי הקרב שאמורים לטוס הפוך ולעשות תימרונים שדיהדרל לא היה מאפשר להם. למעשה העיקום בכנף הוא על מנת ליצור תיקון לכל הסטיות בתחום הגלגול כמו שכתבתי בהודעה למעלה. עכשיו בא ההסבר :wink: כאשר המטוס קיבל סטיה מסיבה כלשהיא שמאלה הוא מתקן את עצמו על ידי הדיהדרל בצורה כזו: גלגול שמאלה יגרום לכנף השמאלית להיות מקבילה לקרקע ועל ידי כך היא מקבלת יותר עילוי מה שגורם לה לעלות ולתקן את הסטייה בה היא נמצאה.
Yarden Antebi פורסם אוקטובר 30, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2005 אוקיי,לא רציתי לפתוח דיון חדש אז אני אשאל פה.. רציתי לדעת,ל 707 גם יש כנף דינמית ככה? כי לפי תמונות שראיתי והמודל של קפטן סים זה לא נראה למרות שיש כמה תמונות שדווקא זה כן נראה שהכנפיים פתאום מתעקמות ללמעלה...
mickey lip פורסם אוקטובר 30, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2005 אוקיי,לא רציתי לפתוח דיון חדש אז אני אשאל פה..רציתי לדעת,ל 707 גם יש כנף דינמית ככה? כי לפי תמונות שראיתי והמודל של קפטן סים זה לא נראה למרות שיש כמה תמונות שדווקא זה כן נראה שהכנפיים פתאום מתעקמות ללמעלה... ירדן ,כנראה שלא הבנת את התגובות פה. תקרא שוב את מה שעופר כתב והנה לך התשובה.
Noam פורסם אוקטובר 30, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2005 אני גם יודע שבגלל התופעה הזאת, כאשר המטוס במשקל גבוה, (נוסעים ומטען), חייבים למלא מינימום מסויים של דלק בכנפיים גם אם הוא לא נחוץ בשביל הטיסה עצמה.