עבור לתוכן
Xyples

טייסים שמאליים?

Recommended Posts

פורסם

שלום :D

רציתי לדעת האם העובדה שאני שמאלי יכולה להוות בעיה? ראיתי תמונות של קוקפיטים והסטיקים מתאימים ליד ימין בלבד....

האם יש פה טייס בחיה"א שמאלי ? או מישהו שמכיר אחד:?:

:oops:

פורסם

בח"א אני לא יודע.

אבל לאזרחים ומסחרים זה דווקא טוב. במטוסים קלים (שמוטסים ע"י יוק) אוחזים בדר"כ רק ביד השמאלית ביוק וביד הימינית במצערת, כך גם בבאוינגים- כמובן אני מדבר על הקברניט.

ובאירבאס שיש סטיק המצב עוד יותר מעצבן (לימיניים) שם הסטיק הוא שמאלי בלבד.

פורסם
בח"א אני לא יודע.

אבל לאזרחים ומסחרים זה דווקא טוב. במטוסים קלים (שמוטסים ע"י יוק) אוחזים בדר"כ רק ביד השמאלית ביוק וביד הימינית במצערת, כך גם בבאוינגים- כמובן אני מדבר על הקברניט.

ובאירבאס שיש סטיק המצב עוד יותר מעצבן (לימיניים) שם הסטיק הוא שמאלי בלבד.

אה נשמע מאגניב :D תודע

עוד מישהו יודע משהו :?:

פורסם

תאמין לי שהדבר האחרון שיטריד אותך ויפריע לך במטרה להגיע לטיס הוא מה היד החזקה שלך.

יש כ"כ הרבה בעיות לפני זה.

כשתגיע לטיס אז תוכל לדאוג לזה. וגם אז לא. זאת בעיה מאוד שולית. אין בעיה להתרגל להזיז סטיק עם היד החלשה.

פורסם
תאמין לי שהדבר האחרון שיטריד אותך ויפריע לך במטרה להגיע לטיס הוא מה היד החזקה שלך.

יש כ"כ הרבה בעיות לפני זה.

כשתגיע לטיס אז תוכל לדאוג לזה. וגם אז לא. זאת בעיה מאוד שולית. אין בעיה להתרגל להזיז סטיק עם היד החלשה.

בדיוק! העיניין הוא להתרגל, זה לא העיניין המטריד ביותר אם בכלל. פשוט מתרגלים ולא מרגישים את זה בסופו של דבר.

פורסם

אני דיברתי פעם עם שני קברניטים של איבריה שמטיסים A320 ושניהם אמרו לי שאין שום בעיה בלהטיס את המטוס ביד שמאל.

כמו שכבר אמרו, הכל עניין של הרגל...

פורסם

חבר של אבא שלי הוא טיס פרטי בארצות הברית והוא שמאלי הבעיה היחידה שלו שהוא לא יכול להטיס את הCirrus 22 בגלל שהסטיק שמה במושב השמאלי הוא רק ליד שמואל ואז קשה לו גם לרשום נתונים באוויר כמו רוחות וכו' וגם להטיס תמטוס

ככה שהוא בכלל מעדיף להחזיק את הסטיק ביד ימין

פורסם

בתור שמאלי- הרבה שנים הטסתי FF1 עם יד ימין- שלזה הוא בנוי - עברתי ליוק ששם כאשר עובדים עם המצערת צריך להחזיק את היוק בשמאל- לא הייתה שום בעיה להתרגל.... בהתחלה זה טיפה מוזר גם מהעובדה שזה יוק ולא סטיק אבל אחר זה נראה טיבעי לחלוטין.

פורסם

כמו שאפיק אמר - זה הדבר האחרון שצריך להטריד אותך בדרך לתואר הנחשף.

אני אתן דוגמא קצת שונה, אני התחלתי לא מזמן ללמוד תופים - ניגנתי כמו מפגר עם יד ימין לצד ימין (סנר) ויד שמאל לצד שמאל (היי-הט, סוג של מצילה) - נראה נורמלי לכאורה, לא ?

העניין הוא שימנים מנגנים אחרת, זאת אומרת - בהצלבה של הידיים - נשמע כאילו הם צריכים להתרגל לשמאל ?

לא - אני התרגלתי לנגן בהצלבה כי ככה צריך מסתבר.

תוך כמה זמן התרגלתי ? 5 דקות ו-23 שניות (כולל סידור המערכת, פתיחת חלון ותרגילי ידיים :D )

שורה תחתונה - אם תרצה משהו, לא זה מה שיעצור אותך - גם אם יקח קצת יותר זמן להתרגל, אפשרי בהחלט !

בהצלחה 8)

פורסם

אני אתן דוגמא קצת שונה, אני התחלתי לא מזמן ללמוד תופים - ניגנתי כמו מפגר עם יד ימין לצד ימין (סנר) ויד שמאל לצד שמאל (היי-הט, סוג של מצילה) - נראה נורמלי לכאורה, לא ?

העניין הוא שימנים מנגנים אחרת, זאת אומרת - בהצלבה של הידיים - נשמע כאילו הם צריכים להתרגל לשמאל ?

תוך כמה זמן התרגלתי ? 5 דקות ו-23 שניות (כולל סידור המערכת, פתיחת חלון ותרגילי ידיים :D )

שורה תחתונה - אם תרצה משהו, לא זה מה שיעצור אותך - גם אם יקח קצת יותר זמן להתרגל, אפשרי בהחלט !

בהצלחה 8)

לא ידעת עוד לפני שמנגנים בהצלבה? לא ראית כל מיני הופעות וכאלה?

פורסם

בהצלחה 8)

ידעתי שימנים מנגנים ככה, אבל חשבתי שבגלל שהקצב הקבוע הוא על ההיי-הט אז לנגן ביד החזקה עליה זה הגיוני ...

מה אני אמור להבין בתופים לפני שאני בכלל מתחיל ללמוד ? :?

מודה - יצאתי טמבל :) אבל היום לנגן כמו שניגנתי אז זה כבר קשה לי, התרגלתי ההפך והבנתי כמה זה טיפשי.

פורסם

בהצלחה 8)

ידעתי שימנים מנגנים ככה, אבל חשבתי שבגלל שהקצב הקבוע הוא על ההיי-הט אז לנגן ביד החזקה עליה זה הגיוני ...

מודה - יצאתי טמבל :) אבל היום לנגן כמו שניגנתי אז זה כבר קשה לי, התרגלתי ההפך והבנתי כמה זה טיפשי.

קרעת אותי לחתיכות קטנות :lol:

איי כמה אני מתגעגעגעגע למערכת תופים שלי :cry:

לעיניינו טוב אין מה להוסיף מתרגלים כמו לכל דבר אחר ותאמינו שיש דברים הרבה יותר מסובכים מימני על סטיק שמאלי ולהיפך.

תחשבו על טייסי המסוקים שיש להם מערכות ראית לילה + מערכות נשק, כאשר עין אחת רואה ירק והשניה רואה רגיל + חלוקה של יד ימין סטיק שמאל על הקולקטיב ועוד רגלים.

טייסי פתן יכולים להיות יופי של מתופפים :D

פורסם

בהצלחה 8)

קרעת אותי לחתיכות קטנות :lol:

איי כמה אני מתגעגעגעגע למערכת תופים שלי :cry:

לעיניינו טוב אין מה להוסיף מתרגלים כמו לכל דבר אחר ותאמינו שיש דברים הרבה יותר מסובכים מימני על סטיק שמאלי ולהיפך.

תחשבו על טייסי המסוקים שיש להם מערכות ראית לילה + מערכות נשק, כאשר עין אחת רואה ירק והשניה רואה רגיל + חלוקה של יד ימין סטיק שמאל על הקולקטיב ועוד רגלים.

טייסי פתן יכולים להיות יופי של מתופפים :D

נכון,זה קשה אבל כמו שאמרו רבים כבר כאן זה שאלה של הרגל ובחה"א מרגילים אותך לטוס ככה ולתפעל את מערכות המסוק בדרך מסויימת וככה מסגלים לעצמך הרגלים חדשים עם הזמן.

שאני מטיס פעם הייתי מטיס בשמאל היום רק ימין וכשצריך בשמאל אני גם בשמאל אותו דבר ככה שזה גם טוב כשאפשר להטיס בשני הידיים כמו שצריך.

פורסם

גוף האדם הוא אחת מהמכונות הכי מדהימות שקיימות על הכדור הזה, הגוף שלנו מסוגל להתרגל

לכל דבר, אם זה כמו שצויין פה, הטסה ביד שמאל שאתה ימני, או אם זה ריח כלשהו, צורת חיים, המוח בסופו של דבר יתרגל לכך,

וזה יראה לך נורמלי לחלוטין.

אני יתן לך פה דוגמא איך שהגוף מתרגל למשהו במהירות עצומה, שעולים מדרגות,

אם תשים לב ההקפדה על שיוויון הגובה של המדרגות היא מאוד קפדנית, מספיקה סטייה של רבע סנטימטר

כדי להפיל אותך, זה בגלל שהתנועה של הרגליים כ"כ מדויקת אחרי 2-3 מדרגות שהרגל עולה

ממש בגובה של המדרגה, עד כדי דיוק של עשירית הסנטימטר... [שמעתי את זה בהרצאה פעם :P]

אז ככה שאין לך מה לדאוג לגבי יד שמאל :D היא תתרגל כבר

פורסם

תודה רבה על כל התשובות...

והיום קיבלתי סוף סוף את הג'ויסטיק שהזמנתי Logitech Wingman Extreme 3D PRO

אז נתחיל להתאמן 8):D

פורסם

אוי איזה פלאשבאק עשיתם לי :)

גם אני בעוונותי הרבים שמאלי (ביד - לא בדעות ח"ו).

מזכיר לי את השנים שלפני הגיוס עם החלום הגדול הזה של קורס טיס.

דור הזכיר תופים (דור אתה בכיוון הנכון - זה יכול לעזור מאוד ללימוד טיסה) אז ככה: בתור נער צעיר ופוחז חשבתי לעצמי על איזה תכונות ויכולות עלי לשפר כדי להגביר את הסיכויים להתקבל לקורס טיס: ועניתי לעצמי: קואורדינציה!! (גם מתמטיקה ופיזיקה חשוב אבל על זה לא חשבתי אז - ועל הטעות הזאת אני משלם עד היום...)

בקיצור, איך משפרים קואורדינציה? יפה! מוזיקה - נגינה על כלים.

בתור ילד למדתי לנגן על כינור אבל רציתי לשפר קואורדינציה באצבעות בשתי הידים. לכן התחלתי לנסות את יכולותי באורגן בהתחלה, יד שמאל עם אוטומט ובהמשך שילוב אקורדים ובאסים ביד שמאל וימין ללא אוטומט.(

במאמר מוסגר:בישיבה התיכונית בה למדתי הייתי חבר בתזמורת והייתה לי גישה לכלי נגינה שונים)

אבל גם זה לא מספיק. ומה עם קואורדינציה לרגליים? גם חשוב לא? התשובה כמובן: תופים!!

הייתי מבריז משיעורים, נועל את עצמי בחדר תזמורת, מפעיל כל מיני מקצבים על אוטומט ומנסה לחכות אותם עם התופים. לאט לאט השתפרתי ועברתי מאוטומט באורגן לשירים מטייפ או מהרדיו.

הנה אני מגיע לפאונטה: בדיעבד הסתבר לי ששמאליים בכלל מסדרים את מערכת התופים הפוך!!!

את זה ראיתי פעם באיזה קליפ של להקה ב"זהו זה" שהמתופף כנראה היה שמאלי. אבל אני התרגלתי לנגן רגיל (סידור לימני). בקיצור, הכל עניין של הרגל והרבה אימונים. החלום של קורס טיס נגוז,אבל כמה שנים מאוחר יותר הגשמתי את החלום לבד והוצאתי רשיון ולא נתקלתי בשום בעיה עקב העובדה שאני שמאלי.

(הרשיון כבר לא בתוקף - לצורך חידוש הרשיון ניתן לקבל ממני פרטי חשבון בנק לתרומות)

דרך אגב: לדעתי דווקא קל יותר לשמאליים - לפחות במטוסים אזרחיים: הרעיון הוא שיד שמאל אוחזת ביוק תמיד ויד ימין במצערת/מצערות כאשר לצורך ביצוע מטלות שונות כיול תדרים, קיזוז וכד' מותר להוריד את יד ימין מהמצערות לצורך ביצוע הפעולות בלבד

הגיון פשוט שאומר שהיד הדומיננטית תבצע את ההמטלות הנ"ל.

אבל וזה אבל גדול - לדעתי יש יתרון גדול לעובדה שהיד הדומיננטטית היא היד שמטיסה בפועל, שמרגישה את הלחצים שמוחזרים ליוק, ושמבצעת את התיקונים העדינים.

וכנראה מהסיבה הזאת תמיד הייתי מקבל קומפלימנטים מהמדריך על קיזוז מדויק - והוא היה קמצן מאוד בקומפלימנטים.

וסתם לעידוד (וסליחה על חוסר הצניעות): מחקרים הוכיחו שאחוז ניכר מהשמאליים הם בעלי אינטילגנציה גבוהה ובעלי יכולות ייחודיות. ועוד עובדה מעניינת: בקרב היהודים יש אחוז יותר גבוה של שמאליים (כ-10%) וכמובן שיש קשר בין שני העובדות הנ"ל :wink: [/b]

פורסם

מניסיון(וירטואלי...) זה אפשרי.

אני ימני ומטיס עם סטיק במשך שנים. לצערי זכיתי לשבור את יד ימין+בונוס גבס פעמיים. כמובן שזה לא שבר את רוח הטיסה (רוח אף כמובן) ותוך שבוע כבר הטסתי עם יד שמאל בצורה סבירה +. (בימים הראשונים צוותי ההצלה עבדו שעות נוספות.... :lol: ). כלומר כמו שאמרו מסתגלים לזה.

אז בקיצור, אל פחד! :wink:

אריק

פורסם
גוף האדם הוא אחת מהמכונות הכי מדהימות שקיימות על הכדור הזה, הגוף שלנו מסוגל להתרגל

לכל דבר, אם זה כמו שצויין פה, הטסה ביד שמאל שאתה ימני, או אם זה ריח כלשהו, צורת חיים, המוח בסופו של דבר יתרגל לכך,

אם תשים לב ההקפדה על שיוויון הגובה של המדרגות היא מאוד קפדנית, מספיקה סטייה של רבע סנטימטר

כדי להפיל אותך, זה בגלל שהתנועה של הרגליים כ"כ מדויקת אחרי 2-3 מדרגות שהרגל עולה

ממש בגובה של המדרגה, עד כדי דיוק של עשירית הסנטימטר... [שמעתי את זה בהרצאה פעם :P]

עשו פעם ניסוי- לקחו בנאדם ושמו לו משקפיים מיוחדות שהופכות הכל גם אופקית וגם אנכית. האיש הלך עם המשקפיים האלה כשבועיים כאשר בהתחלה לא יכל לתפקד אבל אח"כ המוח שלו הפך את הכל בחזרה והוא תיפקד נורמלי לחלוטין.

אחרי שבועיים הורידו את המשקפיים, והאיש שוב פעם לא יכל לתפקד כי הוא ראה את הכל שוב הפוך, והדבר חזר על עצמו.

ככה שבאמת הגוף מסוגל להתרגל להכל...

פורסם

עשו פעם ניסוי- לקחו בנאדם ושמו לו משקפיים מיוחדות שהופכות הכל גם אופקית וגם אנכית. האיש הלך עם המשקפיים האלה כשבועיים כאשר בהתחלה לא יכל לתפקד אבל אח"כ המוח שלו הפך את הכל בחזרה והוא תיפקד נורמלי לחלוטין.

אחרי שבועיים הורידו את המשקפיים, והאיש שוב פעם לא יכל לתפקד כי הוא ראה את הכל שוב הפוך, והדבר חזר על עצמו.

ככה שבאמת הגוף מסוגל להתרגל להכל...

נכון,אני גם חושב שהגוף יכול להתרגל.תקחו לדוגמה את עניין הכוח המשיכה בארץ ובחלל איננו.

כאשר האסטרונאוטים חוזרים לכדה"א לרובם יש את "בעיית הנפילה",שהם לא מצליחים ללכת,אך שוב במהרה זה חוזר להם והם מתרגלים לכוח המשיכה.

הגוף יכול להתסגל למצבים.

פורסם
אוי איזה פלאשבאק עשיתם לי :)

גם אני בעוונותי הרבים שמאלי (ביד - לא בדעות ח"ו).

מזכיר לי את השנים שלפני הגיוס עם החלום הגדול הזה של קורס טיס.

דור הזכיר תופים (דור אתה בכיוון הנכון - זה יכול לעזור מאוד ללימוד טיסה) אז ככה: בתור נער צעיר ופוחז חשבתי לעצמי על איזה תכונות ויכולות עלי לשפר כדי להגביר את הסיכויים להתקבל לקורס טיס: ועניתי לעצמי: קואורדינציה!! (גם מתמטיקה ופיזיקה חשוב אבל על זה לא חשבתי אז - ועל הטעות הזאת אני משלם עד היום...)

בקיצור, איך משפרים קואורדינציה? יפה! מוזיקה - נגינה על כלים.

בתור ילד למדתי לנגן על כינור אבל רציתי לשפר קואורדינציה באצבעות בשתי הידים. לכן התחלתי לנסות את יכולותי באורגן בהתחלה, יד שמאל עם אוטומט ובהמשך שילוב אקורדים ובאסים ביד שמאל וימין ללא אוטומט.(

במאמר מוסגר:בישיבה התיכונית בה למדתי הייתי חבר בתזמורת והייתה לי גישה לכלי נגינה שונים)

אבל גם זה לא מספיק. ומה עם קואורדינציה לרגליים? גם חשוב לא? התשובה כמובן: תופים!!

הייתי מבריז משיעורים, נועל את עצמי בחדר תזמורת, מפעיל כל מיני מקצבים על אוטומט ומנסה לחכות אותם עם התופים. לאט לאט השתפרתי ועברתי מאוטומט באורגן לשירים מטייפ או מהרדיו.

הנה אני מגיע לפאונטה: בדיעבד הסתבר לי ששמאליים בכלל מסדרים את מערכת התופים הפוך!!!

את זה ראיתי פעם באיזה קליפ של להקה ב"זהו זה" שהמתופף כנראה היה שמאלי. אבל אני התרגלתי לנגן רגיל (סידור לימני). בקיצור, הכל עניין של הרגל והרבה אימונים. החלום של קורס טיס נגוז,אבל כמה שנים מאוחר יותר הגשמתי את החלום לבד והוצאתי רשיון ולא נתקלתי בשום בעיה עקב העובדה שאני שמאלי.

(הרשיון כבר לא בתוקף - לצורך חידוש הרשיון ניתן לקבל ממני פרטי חשבון בנק לתרומות)

דרך אגב: לדעתי דווקא קל יותר לשמאליים - לפחות במטוסים אזרחיים: הרעיון הוא שיד שמאל אוחזת ביוק תמיד ויד ימין במצערת/מצערות כאשר לצורך ביצוע מטלות שונות כיול תדרים, קיזוז וכד' מותר להוריד את יד ימין מהמצערות לצורך ביצוע הפעולות בלבד

הגיון פשוט שאומר שהיד הדומיננטית תבצע את ההמטלות הנ"ל.

אבל וזה אבל גדול - לדעתי יש יתרון גדול לעובדה שהיד הדומיננטטית היא היד שמטיסה בפועל, שמרגישה את הלחצים שמוחזרים ליוק, ושמבצעת את התיקונים העדינים.

וכנראה מהסיבה הזאת תמיד הייתי מקבל קומפלימנטים מהמדריך על קיזוז מדויק - והוא היה קמצן מאוד בקומפלימנטים.

וסתם לעידוד (וסליחה על חוסר הצניעות): מחקרים הוכיחו שאחוז ניכר מהשמאליים הם בעלי אינטילגנציה גבוהה ובעלי יכולות ייחודיות. ועוד עובדה מעניינת: בקרב היהודים יש אחוז יותר גבוה של שמאליים (כ-10%) וכמובן שיש קשר בין שני העובדות הנ"ל :wink: [/b]

אוי לא מתמטיקה :( השבוע אני יורד ל4 יחידות אחרי כשלון שני ורצוף ב5 (כיתה י"א)

למרות ששמעתי שבקורס טייס האחרון סיימו טייסים עם 3 יחידות מתמטיקה! (נשמע קצת מופרך אבל שיהיה).

ונראה לי שכדאי גם להשקיע בכושר לפני :roll: וכושר זה אחד הצדדים החזקים שלי D: מתמטיקה פחות (עוד חודש בגרות חורף) :\

פורסם

כיום בגרות זו לא הבעיה בקורס טיס.

אגב - ברוכי, שמחתי לשמוע את מה שאמרת - אע"פ שלא התחלתי לתופף בשביל חה"א :wink:

למרות שאני מאמין שאני צריך להתרגל להשתמש בשתי הידיים בלי שום קשר, אבל זה יעזור בהכל - אין ספק.

פורסם

כמו שדור אמר לך דור.נ,בגרות זו אכן לא הבעייה בקורס טיס.

אגב כמו אצלך גם אצלי כושר זה הצד החזק יותר מאשר המתמטיקה.

בכל זאת,לא צריך לדאוג מהבגרות אתה עשה את הבגרות שלך וסיים אותה כמו שצריך וזהו וחוץ מזה צריך לקוות לפרופיל מ-82 ומעלה וקב"א 54 ואני מאמין שאת הזימון אתה תקבל,מקסימום מבקשים אם לא מקבלים.

אם תרצה להמשיך את השיחה בפרטי,תחבר אליי למסנג'ר אסביר לך טיפה יותר במפורט.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...