עבור לתוכן
Eldar Sella

לימוד פיזיקה בתיכון וקבלה לקורס טיס, יש קשר?

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם.

בזמן האחרון אני ממש חושב על זה, האם קיים קשר בין לימודי פיזיקה בתיכון וקבלה לקורס טיס?

זה הכרחי ללמוד פיזיקה בתיכון בשביל חיל האויר? או שאפשר גם בלי פיזיקה בתיכון?

תודה.

פורסם

גם אני הייתי בשלב שבו אתה נמצא כרגע וההתלבטות שלי היתה זהה.

אין כל קשר בין לימודי פיזיקה לבין קבלה לקורס טייס.

אולי במבחנים הפסיכוטכניים יש שאלה או שניים שנוסחה בפיזיקה היתה עוזרת, אבל יותר מזה אין כל קשר. לעומת זאת, במידה וכן תתקבל לקורס, בלימודים עצמם בקורס טייס הפיזיקה תועיל לך כי זה בסיס הלימוד.

אני מכיר אישית אנשים, ואף חבר שלי שסיים עם תעודת בגרות רגילה בלי מקצוע מוגבר ובטח שבלי פיזיקה, עם 4 במתמטיקה והוא כרגע באחת משלוש השנים של הקורס.

פורסם

אין לך מושג איך הרגעת אותי עכשיו, תודה רבה.

אני פשוט נלחצתי שלא כל כך השקעתי בפיזיקה השנה כמקצוע חובה.

כבר חשבתי מה אני הולך לתרץ למורה שלי כדי שיקבל אותי למגמה אפילו שהציון לא בשמיים.

תודה :)

אשמח לעוד דעות..

פורסם

אני מאמין לכל מיקרה שכדאי בכול זאת גם אם לא עושים בגרות בפיזיקה להתאמן מדי פעם פה ושם כי בסופו של דבר כמו שאיתי אמר בפסיכוטכני זה מגיע,וחבל לאבד על זה נקודות...אחרי הכל אם תתרגלו שום דבר לא יהיה קשה.

פורסם

חבר שלי התקבל לקורס מבלי למודי פיזיקה, אבל בקשו ממנו שילמד את זה או משהו כזה, אני זוכר שהוא ישב עם כמה אנשים מהשכבה שלי ולמדנו אותו, מדובר בפיזיקה ברמה הבסיסית ביותר (כתה י' למדנו את זה) כך שגם אם יבקשו ממך (כי מנגד יש עוד 3 בוגרים אחרים שלא בקשו מהם) אז זה ממש לא בעייה להשלים וחצי מזה זה היגיון בריא....

בהצלחה!

פורסם

מי שראה עיתונים של השנים האחרונות -

יש אנשים בלי תעודת בגרות בטייס אז אין מה לדבר בכלל על פיזיקה :mrgreen:

(עכשיו הקורס יותר קשה אבל הבסיס להתחלה שווה לכולם )

פורסם

ברור שאין קשר ישיר, בעיקר בגלל הסיבה שציינו כאן - כיום אין צורך בתעודת בגרות בכלל כדי לעבור קורס טייס (למרות שמשלב מסויים אני מנחש שמבקשים השלמות לשם לימודי התואר באקדמיה).

בכל אופן - אני אישית גם עומד בפני מעבר לתיכון ואני הולך למגמה עם פיזיקה מוגבר.

א. מי שמתעניין בתעופה יתעניין לפחות בחלק מנושאי הפיזיקה.

ב. משהו בי תמיד אמר לי שבנאדם צריך לדעת פיזיקה, כחלק מהחיים - זה ההגיון שבהכל, אותי אישית זה די מעניין לדעת את הדברים האלה - גם אם לא כל נושא ספציפי במגמה ירתק אותי.

ג. אם תרצה להגיע רחוק בקורס טייס וזה אכן יקרה, אתה תאלץ ללמוד הרבה פיזיקה ומתמטיקה בכל מקרה - אז אם הכוונות שלך הן לנסות ללכת עד הסוף, תדע שזה משהו שבסוף לומדים ממילא.

פורסם

קודם כל אין שום קשר בין מבחן פסיכוטכני ללימודי פיזיקה תיכוניים או לימודי פיסיקה בכלל.

דבר שני האפשרות היחידה שאני יכול לראות את זה כשיקול בקבלה/אי קבלה לקורס טיס זה ההשפעה של זה על הקב"א, אבל זו לא השפעה רצינית עד כמה שאני יודע, יש אנשים בלי פיסיקה עם קב"א גבוה ולהיפך.

פורסם

אכן - הקשר הוא בעיקר דרך הקב"א.

להערכתי לא ללמוד לתעודת בגרות בהחלט מוריד קב"א, ואתה צריך באמת להיות משהו מיוחד (ואולי זה מתקזז עם הדפ"ר הוא גבוה במיוחד) בשביל להגיע לקב"א מספיק גבוה בשביל להתקבל לטיס.

ההשפעה של השאלה האם אתה לומד פיזיקה, כימיה או היסטוריה על הקב"א היא מן הסתם נמוכה בהרבה, אבל ייתכן שעדיין יש לה השפעה בשוליים.

פורסם

אתה חייב ללמוד את זה, משום שזה מה שהקורס דורש (לפחות היחידה הראשונה - מכניקה).

במשפט אחד:

תנאי להצלחה הוא שליטה טובה בפיזיקה, אשר לאו דווקא נלמדה במסגרת פורמלית כמו תיכון.

סתם לידיעה: באחד מקורסי הטיס האחרונים סיימו שלושה בוגרים ללא תעודת בגרות כלל.

בכל מקרה, אל תמעיטו בערכה לתחומים אחרים בחיינו.

פורסם

לאחר הצבא,

ערכה טוב לתחום אחד בלבד והוא להתקבל לאוניב'. מעבר לזה אין לה שום ערך (למעט עובדי מדינה בתפקידים בהם היא שווה כסף).

פורסם

אורן,

אתה מדבר על ערך פורמלי בעוד אני שם דגש על ערך מהותי.

התעודה מניעה אנשים ללמוד. כמה אנשים אתה כבר מכיר שיתעניינו בביאליק או ירצו לדעת מאיפה באנו ומה זה מלחה"ע ה-II?.. בסביבה שלי לפחות, הם מעטים.

פורסם

להערכתי לא ללמוד לתעודת בגרות בהחלט מוריד קב"א, ואתה צריך באמת להיות משהו מיוחד (ואולי זה מתקזז עם הדפ"ר הוא גבוה במיוחד) בשביל להגיע לקב"א מספיק גבוה בשביל להתקבל לטיס.

ההשפעה של השאלה האם אתה לומד פיזיקה, כימיה או היסטוריה על הקב"א היא מן הסתם נמוכה בהרבה, אבל ייתכן שעדיין יש לה השפעה בשוליים.

תסביר לי את המצב הזה:

אני, שלמדתי פיזיקה בכתה י' שזאת שנה של טעימות מכול מגמה (אתה בוחר 4 ולאחר מכן מגביר 2), המורה לא היה משהו והיה שוק בשיעור שלו ולא למדנו כלום (הציונים היו בסדר אבל ידעתי שאת הבגרות אני לא יעבור, כמו מה שקורה עכישיו עם מגמת פיזיקה, ללמוד בבית.....יש לי קוצים בתחת, דיי קשה לי) ובכול זאת, שלחו אותי למבחנים (שולי שלא עברתי) לקורס הכי פיזיקאי בחייל האוויר, פרויקט תלפיות, כאשר מה שעמד לזכותי זה בדיוק 4י"ח מתמטיקה מחשבים למודי הסביבה.

לפי מה שאני יודע זהו הפרויקט היוקרתי ביתר שהצבא מציעה ולכן יש לי קב"ה של 54++ (90% שזה 55 או 56) אבל עדין אין לי פיזיקה ברקורד, לא ניגשתי לשום בחינת בגרות שיכולה לרמוז בדרך זו או אחרת על פיזיקה...

ותאמת שאני לא היתי היחידי שם שלא בחר בפיזיקה (אני בכלל שמתי לב לתבנית שמי שלא התקבל לא ניגש לפסיכומטרי ומי שכן כן נגש)

היום זה לא כמו פעם, מה שאתה לומד לא משפיע על הקב"ה, מה שמשפיע זה תעודת בגרות, יש/אין-> ניגש לבגרות מלאה/לא ניגש למלאה

כך שתבחרו את מה שמענין אתכם בתיכון ותבחרו את מה שמעניין אתם בצבא (שב"דכ זה נגזרת לתיכון, כלומר מי שלמד מחשבים עם הנתונים המתאימים ילך ליחידת המחשבים)

פורסם

כמי שיש לו קשר חזק למערכת הזאת בדיוק אני אומר :

תלמדו מה שבראש שלכם - כמה שיותר יותר טוב לכם

אבל

לא לקחת את זה מעבר ליכולות שלכם

חשוב לבחור כמה נושאים ולעשות אותם טוב ולא לבחור כמה שיותר כדי שבצבא ירשמו

(זה באמת לא מעניין את הצבא 20 יחדות או 45 <- בדוק :wink: אבל איכות כן)

דבר שני

היום החשוב ביותר שיפתח לכם את הדלת לקורס טייס זה היום שתעברו את המבחנים בצו ראשון

מי שמזלזל שם על בטוח יראה מטוסים רק בתמונות באיזה בסיס באמצע שום מקום.

תבואו תעשו את המבחנים את הצוות אויר וכל היוצא בדבר ותהיו מי שאתם - באמת שלא מעניין את המחשב שמוציא את השם שלכם לקורס מה האישיות שלכם ועד כמה אתם אוהבים מטוסים הכל מבחינתו מספרים.

בהצלחה. :D

לגבי זה שפיזיקה יכולה לעזור בקורס - כן נכון

אבל כמו שלא לימדו בבית ספר איך להטיס מטוס ב5 יחידות :mrgreen: אז ילמדו גם את זה

פורסם

כבר חשבתי מה אני הולך לתרץ למורה שלי כדי שיקבל אותי למגמה אפילו שהציון לא בשמיים.

אשמח לעוד דעות..

בכל מקרה עד כיתה ט' הלימודי פיזיקה חובה, זה כ-ל-ו-ם לעומת מה שאתה הולך ללמוד בתיכון...

וברוב הבתי ספר, ובצדק, הקבלה למגמת פיזיקה, היא אם יש לך 4-5 יחידות במתמטיקה, ולא מקבלים תלמידי 3 אלא במקרים מיוחדים...

הפיזיקה בכיתה ט' ממש כלווום לעומת הפיזיקה בתיכון...

בכל מקרה אבל תמיד טוב שיהיה פיזיקה, והיסודות מאוד עוזרים בקורס טייס עד כמה שאני יודע...

פורסם

אשמח לעוד דעות..

בכל מקרה עד כיתה ט' הלימודי פיזיקה חובה, זה כ-ל-ו-ם לעומת מה שאתה הולך ללמוד בתיכון...

וברוב הבתי ספר, ובצדק, הקבלה למגמת פיזיקה, היא אם יש לך 4-5 יחידות במתמטיקה, ולא מקבלים תלמידי 3 אלא במקרים מיוחדים...

הוא מסיים י'...

פורסם

אשמח לעוד דעות..

הוא מסיים י'...

אהה אוקי, אבל זה עדיין בגדר חובה בכיתה י', מוזר...

טוב לא אמרתי כלום :)

פורסם

אני נבחן שבוע הבא ביחידה וחצי הראשנות (מכניקה) מתוך החמש בפיזיקה (אני מסיים יא'),

מה שכן הייתי ממליץ זה לנסות לפחות את המגמה, גם אם לא הצלחתם בט' או י', זה חומר לימוד שונה לגמרי.

ברגע שתנסו את המגמה תוכלו לדעת מראש כבר אם יש לכם סיכוי בבגרות, או לא. לפיזיקה צריך ראש, ואם אין, אז לא ילך, ולא משנה כמה תתאמצו.

פיזיקה 5 יח"ל מקנה גם בונוס של 5 יח"ל בתעודת הבגרות, וגם פתיחת דרך למקומות רבים.

בהצלחה לכל הנבחנים בפיזיקה ב28.06.06!!

פורסם

יאללה פיזיקה זה סתם שטויות

אני בקושי שורד בתיכון ועכשיו מסיים עם ציונים מאוד נמוכים אבל יש לי קב"א גבוה

לא צריך להיות גאון בלימודים בשביל לקבל קב"א גבוה

פורסם

תשובות מעניינות, הנה שלי:

א. מי שמתאים יתקבל בלי פיזיקה, מי שלא מתאים גם תואר דוקטור לא ישנה כלום.

ב. הסברתי בפורום בשעתו את הדרישות מטייס ח"א, כאשר במיון מחפשים לא טייס אלא מוביל מבנה כלומר הדרישות יותר גבוהות.

ג. עיקר הדרישות לפי סדר עדיפויות הם- אישיות של מוביל ומנהיג אנשים שיכול לתפקד היטב בתנאים קשים ומשתנים במהירות, יכולת למידה וחשיבה, איש צוות וג'נטלמן, כושר טיסה.

ד. פיזיקה בפרט ולימודי מדעים בכלל מסייעים לטייס להבנת מקצועו.

ה. בקורס שלי סיימו בהצלחה בני קיבוץ שהמרחק מהם מבגרות ובכלל מלימודים היה כמרחק מטעי הפרי מהכתה, פשוט אז לא למדו בקיבוץ וזה כלל אותם. אף אחד מהם לא מילא תפקיד בכיר בהמשך דרכו.

אלדר אתה יכול להיכנס למעט לחץ ולשפר עמדה.

שלום לכולם.

בזמן האחרון אני ממש חושב על זה, האם קיים קשר בין לימודי פיזיקה בתיכון וקבלה לקורס טיס?

זה הכרחי ללמוד פיזיקה בתיכון בשביל חיל האויר? או שאפשר גם בלי פיזיקה בתיכון?

תודה.

פורסם

אף אחד לא מבטיח הצלחה בקורס טיס- ולכן זאת לא צריכה להיות הסיבה לקבלת החלטה אם ללמוד פיזיקה ולהשקיע בלימודים ברמה הגבוהה ביותר או לא.

אני אישית ב 5יח"ל פיזיקה ממספר סיבות:

-לדעתי המקצוע המעניין ביותר בתחום הבית ספרי. נותן לנו את היכולת להבין מה קורה סביבנו.

-תורם לתחום התעופה מבחינת הבנת הדברים [אנחנו חובבי תעופה לא?], וכן בטח שלא יזיק לקורס טיס.

-סיכויים לא גבוהים להתקבל לקורס טיס, דבר שידוע לכל אחד. לכן צריך לחשוב על אלטרנטיבות-

לימודי אוירונאוטיקה, הנדסת מכונות ולימודים אחרים שמציע הטכניון [השאיפה היא כרגע על לימודים שם]

ולאחר מכן עיסוק בדבר מצריכים את ידיעת הפיזיקה, וכמו שאמרו לימוד מורחב של פיזיקה בתיכון מקנה בונוס בלימודים

הגבוהים לאחר מכן.

אלה השיקולים העיקריים מתוך הנחה והבנה שלקורס אין סיכוי גבוה להתקבל ,

ומתוך הבנת התרומה של השקעה גבוהה בלימודים ככלל ובפיזיקה בפרט כהצלחה בעתיד (בעיקר במסגרות אליהן אני שואף להשתייך) .

[לגמרי ברור שזה דינמי, ואני יכול לאחר הוצאת רישיון טיס בארה"ב במידה ואני אכשל בקורס

להחליט להשתקע שם, ועוד אינספור אפשרויות אחרות].

פורסם

תסביר לי את המצב הזה:

אני, שלמדתי פיזיקה בכתה י' שזאת שנה של טעימות מכול מגמה (אתה בוחר 4 ולאחר מכן מגביר 2), המורה לא היה משהו והיה שוק בשיעור שלו ולא למדנו כלום (הציונים היו בסדר אבל ידעתי שאת הבגרות אני לא יעבור, כמו מה שקורה עכישיו עם מגמת פיזיקה, ללמוד בבית.....יש לי קוצים בתחת, דיי קשה לי) ובכול זאת, שלחו אותי למבחנים (שולי שלא עברתי) לקורס הכי פיזיקאי בחייל האוויר, פרויקט תלפיות, כאשר מה שעמד לזכותי זה בדיוק 4י"ח מתמטיקה מחשבים למודי הסביבה.

לפי מה שאני יודע זהו הפרויקט היוקרתי ביתר שהצבא מציעה ולכן יש לי קב"ה של 54++ (90% שזה 55 או 56) אבל עדין אין לי פיזיקה ברקורד, לא ניגשתי לשום בחינת בגרות שיכולה לרמוז בדרך זו או אחרת על פיזיקה...

ותאמת שאני לא היתי היחידי שם שלא בחר בפיזיקה (אני בכלל שמתי לב לתבנית שמי שלא התקבל לא ניגש לפסיכומטרי ומי שכן כן נגש)

היום זה לא כמו פעם, מה שאתה לומד לא משפיע על הקב"ה, מה שמשפיע זה תעודת בגרות, יש/אין-> ניגש לבגרות מלאה/לא ניגש למלאה

כך שתבחרו את מה שמענין אתכם בתיכון ותבחרו את מה שמעניין אתם בצבא (שב"דכ זה נגזרת לתיכון, כלומר מי שלמד מחשבים עם הנתונים המתאימים ילך ליחידת המחשבים)

מה זה שייך? איפה אמרתי שאם לא תלמד פיזיקה לא יהיה לך קב"א 56? שלא תהיה טייס? שלא תתקבל לתלפיות? אבל הקב"א מורכב מכל מיני מרכיבים, בכללם מאיזה עיר באת ומה אבא שלך עושה, וכן, גם מה למדת. והיכולות שלך, כפי שהן באות לידי ביטוי במבחנים לקראת גיוס ובראיון האישי (שים לב - כפי שהן באות לידי ביטוי ולא כפי שהן בהכרח באמת) הן בעלות משקל גבוה מאוד. ואם נחמד לך להאמין שמי שעושה 5 יחידות מתמטיקה, 5 יחידות אנגלית ו-5 יחידות פיזיקה שקול בנקודה הזו למי שלןמד בתיכון בגרות 4 יחידות במגמת עיצוב אופנה ו-3 יחידות מתמטיקה, אז סבבה. לשניהם תהיה בגרות, שניהם יכולים להתקבל לאוניברסיטה (כתבתי כבר שתעודת הבגרות בגיל 25 כבר לא שווה את משקלה בנייר) ושניהם יכולים גם להיות טייסים. ובכל זאת, הצבא משקלל גם זאת בקב"א שלכם.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...