Oren Geva פורסם ספטמבר 9, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2003 נשבע לכם ששחכתי שזה היה קיים... תראו איזו הודעות שמתי בקבוצת הדיון של קברניט באוקטובר 99... http://groups.yahoo.com/group/fsisrael/message/11 הממ. גם איתי ארנון נמצא שם... http://groups.yahoo.com/group/fsisrael/messages אך, התמימות, התמימות... ולמי שמעוניין בהיסטוריה יותר עתיקה... http://simflight.com/~fshistory/fsh/start.htm
Ilan Jonas פורסם ספטמבר 9, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2003 COOL מעניין איפה האנשים האלה היום, ואם הם יודעים עלינו בכלל... אולי הם עדיין מתעניינים וכדאי לחפש אותם?
Oren Geva פורסם ספטמבר 9, 2003 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 9, 2003 לא ממש שמרתי על קשר... אפשר לראות שהמיילינג ליסט הזה די דעך, ואני עברתי לVAs בארה"ב... עד שקמה VATIL
Ittai Arnon פורסם ספטמבר 9, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2003 לא יכולתי לראות את מה שפירסמת אורן ולא להגיב. אני חייב לכתוב שנכנסתי ללינק זה היה כמו לפתוח אלבום ישן. היו ימים בהם לא הייתה חטיבה כמו היום , עם STAFF וכ"ו. בזמנו היינו , או לפחות הכרנו בארץ רק 3 אנשים. אז ניסינו למשוך עוד חבר'ה ולעורר עניין , אפילו הכתבה בבטאון ח"א על התעופה הוירטואלית היא מאותם הימים. ( לא זכור לי מספר הגיליון ) בכל אופן אני מרגיש דיי זקן והיום אני מאושר וגאה להיות בחטיבה שלנו. אורן תודה על הנוסטלגיה , איתי ארנון.
Oren Geva פורסם ספטמבר 9, 2003 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 9, 2003 כתבתי את השם שלי בגוגל, וזה עלה בתוצאות... אילו ימים... ימי SATCO המאושרים. אני ניסיתי לגלות עניין, אבל אף פעם לא מצאתי פיקוח בישראל, ופשוט עברתי לטוס בארה"ב שעות מטורפות לחלוטין... אפילו לא זכרתי את רשימת התפוצה הזאת...
Elad Zeierman פורסם ספטמבר 9, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2003 הגיליון הזה של בטאון חייל האויר קיים אצלי ואני שומר עליו בתור מסמך הסטורי זה גיליון מס' 129 מ- אוקטובר 1999 וסתם פרט מעניין- אילן לתשומת לבך בכתבה מוזכר שרמי פורטיס הוא גם טייס FS ואפילו הוא דיבר על זה פעם אצל יצפאן. אולי אפשר להביא אותו שיקבל מ.א של VATSIM ואמיר יעשה לו הכשרה על קרקע ויהיה לנו פקח מזמר.... עוד משהו מעניין... שכתוב שם אולי מישהו יודע מה קרה לחברה הוירטואלית DOVE WING שהייתה כעיקרון החברה הוירטואלית העברית הראשונה?
Ilan Jonas פורסם ספטמבר 10, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 10, 2003 פורטיס פעיל גם היום בפורומים של סימולטורים - רואים אותו לפעמים
Shadi Abo Ahmad פורסם ספטמבר 10, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 10, 2003 האתר של DOVEWINGS היה בכתובת http://members.tripod.com/dovewings אבל הוא מן הסתם נעלם :!: אל תשכחו עוד חברה וירטואלית ישראלית שהייתה לפני כמה שנים : SKY Israel http://members.tripod.com/skyisrael/iexplore.htm תבדקו את רשימת הטייסים שלהם, הרבה שמות מוכרים...
Levon Melik פורסם ספטמבר 10, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 10, 2003 אהלן. אני סרקתי את הכתבה על SATCO ויש לי אותה במחשב. ואוכל לשלוח אותה לכל מי שמעוניין לקרוא אותה! :?
oz פורסם ספטמבר 10, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 10, 2003 פורטיס פעיל גם היום בפורומים של סימולטורים - רואים אותו לפעמים השמועות אומרות שהוא מסתובב בפורום סימולטורים בגיימר www.gamer.co.il וזה נשמע מוזר כי הרוב שם ילדים קטנים שלא יודעים כלום אז מה יש לו לחפש בכזה פורום???
Elad Zeierman פורסם ספטמבר 10, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 10, 2003 בכתבה כתוב שהן דוד שלו מטיס FS אולי זה הוא...
oz פורסם ספטמבר 12, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2003 האתר של DOVEWINGS היה בכתובתhttp://members.tripod.com/dovewings אבל הוא מן הסתם נעלם :!: אל תשכחו עוד חברה וירטואלית ישראלית שהייתה לפני כמה שנים : SKY Israel http://members.tripod.com/skyisrael/iexplore.htm תבדקו את רשימת הטייסים שלהם, הרבה שמות מוכרים... לי שתי האתרים לא עובדים באסה....
Izik Bakshi פורסם ספטמבר 12, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2003 גם לי זכורים ימי SATCO ההיתי זוכר שאמיר היה מפקח ואני ועוד ילד ההינו טסים מדי פעם היה מגיע איזה מטוס רוסי או טורקי ובזה הכל היה מסתכם.. עבר הרבה מאז והיום הגענו לחטיבה שיש לה הרבה פוטנציאל....
Oren Geva פורסם יוני 7, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 7, 2004 עקב שיעור ההיסטוריה שהחבר'ה עברטו אתמול עם שאדי אני מקפיץ את ההודעה הישנה הזו - למען ייראו וייראו! בספטמבר איציק כתב שהגענו למצב של חטיבה שיש לה הרבה פוטנציאל - אני חושב שאנחנו כבר אחת החטיבות החזקות באירופה! (בוח ובטח החזקה ביותר במידל איסט ואפריקה )
אורח פורסם יוני 7, 2004 דיווח פורסם יוני 7, 2004 פורטיס פעיל גם היום בפורומים של סימולטורים - רואים אותו לפעמים השמועות אומרות שהוא מסתובב בפורום סימולטורים בגיימר www.gamer.co.il וזה נשמע מוזר כי הרוב שם ילדים קטנים שלא יודעים כלום אז מה יש לו לחפש בכזה פורום??? הוא שר להם אין סוף לילדות :wink:
×�פיק פורסם יוני 7, 2004 דיווח פורסם יוני 7, 2004 וואי! אתם לא יודעים, בדיוק אתמול שאדי סיפר לי את כל ההיסטוריה של VATIL. איך כולם פתאום נזכרים בנוסטלגיה? סוף סוף הבנתי משאדי איך הכל התחיל, תאמינו לי, צריך לכתוב ספר! :!:
Arie Halperin פורסם יוני 7, 2004 דיווח פורסם יוני 7, 2004 תשמעו............. אני מטיס בסימולטור עוד משנות השמונים הראשונות על מחשב שקראו לו קומודור 64 התוכנה נטענה למחשב ע"י קלטות!!!! היום זה נראה מצחיק הקוים האלה שמדמים מסלולים אבל אז............. כמובן לא היה אינטרנט כך שלא יכולתי להכיר אנשים אחרים כמובן שהרמה בהטסה שלי לפחות היתה מועטה ומאז ימי הADSL הכל השתנה ואת הדחיפה הגדולה ביותר קיבלתי פה בחטיבה בעזרת החברים כמו איציק ואנטולי שהסבירו לי בסבלנות רבה את כל מה שרציתי ושוב תודה לכם מקווה להמשך טיסות רבות וטובות והעלת הרמה אריה
OmriSoudry פורסם יוני 8, 2004 דיווח פורסם יוני 8, 2004 אפיק, באותו יום שדיברת על זה עם שאדי וסיפרת לי, הלכתי לדבר עם אורן... יכול להיות שבגלל זה הוא נזכר..
Oren Geva פורסם יוני 8, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 8, 2004 בהחלט בגלל זה נזכרתי. בהמשך למה שאריה סיפר - בשנות ה- גם לי היה FS2 על האטארי 800XL. מחשב עם 64K זכרון, אבל אני הייתי מהמשוכללים. אחרי שבוע עם טייפ, אבא שלי שנבר וקנה כונן דיסקטים! הכונן היה בערך בגודל של מארז מיני טאואר, וקיבל דיסקטים 5.25 אינטש בקיבולת של 180K או משהו כזה (על שני הצדדים). אבל לאטארי היה ייתרון גדול. היתה אפשרות לטעון את הסימולטור בקלטת משחק מרובעת ישר לתוך סלוט במחשב עצמו - ואז העסק היה עולה בלי טעינה בכלל! העולם של FS2 כלל 4 איזורים - איזור שיקאגו (מיגס האגדי, עד יוניברסיטי אוף שמפיין אורבנה), איזור ניו יורק, איזור סיאטל ואיזור לוס אנג'לס. מיקמתי את המטוס ע"י הכנסת קואורדינטות שהיו רשומות על המפה (לא היה GO TO AIRPORT). המטוס היחיד היה צסנה,ולא היה מבט מבחוץ מה שדפק את כל העסק של הסקרינשוטס. ממילא לא היה אינטרנט כך שזה לא היה משנה... את הניווט ביצעתי בשלבים הראשונים כשהבנתי שבתוך העיגול של ה-VOR במפה מסומנים כיוונים. מה שעשיתי בשלב הזה היה לקחת סרגל מנקודה לנקודה, ואח"כ לשים אותו בתוך המצפן של ה-VOR ולראות שכדי לטוס ממיגס לאורבנה אני צריך כיוון 180 בערך. ואז טסתי 180 עד שהגעתי - או לא! בשלב הבא גיליתי שאפשר להכניס את התדר שרשום ליד המצפן של ה-VOR במפה לתוך NAV1. ואז, במידה ובמקרה בחרתי ב-VOR שגם היה בטווח שלי שמתי לב שהמחט ב-VOR1 זזה! מכאן עד לגילוי המרעיש שבסיבוב ה-OBS ה-VOR יראה לי כיוון אל התחנה היתה קצרה. זה היה השלב השני... עכשיו כבר טסתי מ-VOR ל-VOR - אבל ברדיפה אחרי המחט - לא שמירה על רדיאל. אחרי שהבנתי את העסק עם ה-VOR, NDB היה קלי קלות. ככה זה היה במשך שנים. עבר FS3 ו-FS4 שבו ניתן היה לתכנן מטוסים מוזרים בתוך הסימולטור עצמו. נוספו איזורים שונים. FS5 יצא, ואני התגייסתי לצה"ל. כשהשתחררתי התברר לי שפיספסתי לגמרי את FSFW ו-FS95. כלומר הם היו אצלי, אבל אני לא הייתי בבית 3 שנים... FS98 הצית מחדש את כל העסק אצלי. כבר היה אינטרנט, ולמדתי המון. פתאום גיליתי איך באמת צריך לטוס על רדיאל... ואז היה סקווקבוקס. והכל השתנה...
nimig פורסם יוני 8, 2004 דיווח פורסם יוני 8, 2004 אני לא אשכח איך המראתי מבן גוריון בנתיב לא נתיב מחובר לרשת SATCO לכיוון לונדון, ואיתי ארנון היה תמיד מפקח שם ומכיוון שלא היו דפיות מסודרות ללונדון איתי נתן לי כיוונים עד שהייתי מול המסלול ונחתתי וואו חתיכת היסטורה. לגבי DOVE WINGS, עוד חברה היסטורית שהיתה מפעילה בתקופה ההיא SAAB 340 פנים ארצי ואח"כ התפתחה ל757 לצי בינ"ל. מי עוד היה חבר בחברהכ הזו??? מה קרה לחברה לא יודע, אך בשלב מסויים האתר הפסיק לתפקד בעבר היה בארץ בחור חיפאי שהפעיל חברה וירטואלית שאחד הHUBS שלה היו בבן-גוריון, אך הבחור עזב את הארץ בשלב מסויים ואתר החברה נפל אחרי תקופה, מישהו זוכר את השם שלה?
Shadi Abo Ahmad פורסם יוני 8, 2004 דיווח פורסם יוני 8, 2004 וואו חתיכת היסטורה. לגבי DOVE WINGS, עוד חברה היסטורית שהיתה מפעילה בתקופה ההיא SAAB 340 פנים ארצי ואח"כ התפתחה ל757 לצי בינ"ל. מי עוד היה חבר בחברהכ הזו??? מה קרה לחברה לא יודע, אך בשלב מסויים האתר הפסיק לתפקד אני יודע שגם אורן טס איתם. היה להם בצי מטוס פילאטוס 12 עם צביעה מאד מאד יפה, נהגתי לעשות איתו את הנתיב הקצר מאד של שדה דב - ירושלים...
Oren Geva פורסם יוני 8, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 8, 2004 כן, הייתי חבר ב-DOVEWINGS וטסתי על הסאאב 340 עם הפאנל שמצויין של אריק ארנסט (האבא של PIC). אני רוצה לספר לכם קוריוז בקשר ל-DOVE WINGS. לאחר האירוע של IAL לפאלרמו פנה אלי במייל יאיר ארכבי - המנכ"ל של DOVEWINGS בזמנו ועזרתי לו עם PROJECT AI ועוד כמה סוגיות ב-FS2004. הוא פנה אלי לאחר שראה את התמונות שלי מהאירוע. לאחר זמן מה הוא נעלם.
yuval_el פורסם יוני 8, 2004 דיווח פורסם יוני 8, 2004 אורן אמרת שפעם היו רק חלק מהאזורים בעולם, באיזה גרסה כבר היה את כל העולם עם כל השדות תעופה?
Eliran-VFS1 פורסם יוני 8, 2004 דיווח פורסם יוני 8, 2004 הסיפורים מדהימים... תמשיכו לספר מה היה פעם...