Tomer Haim פורסם ספטמבר 24, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 24, 2006 אחרי שהגיע אליי ה"סחורה" שתיועד לפותרי השאלות, הגיעה תורה של שאלה מספר 3: שאלה דיי קלה אבל קצת טריקית... אתה ממריא עם מטוס סטרטוקרוזר מ NFTF שנמצאת בנקודת S14 W175 וטס היישר ל YSSY שנמצאת בנקודה S34 E151 שעת המראה: 15/3/2006 23:00 מקומי זמן טיסה 6:30 שעות באיזו שעה ויום המטוס יגיע לסידני (YSSY) מקומי (יש להתאלם ממדיניות השעות של מדינות שונות אלה רק בזמן גיאוגרפי) (המטוס טס מערבה) א: שעה 3:14 ה 16/3/2006 ב: שעה 3:14 ה 17/3/2006 ג: שעה 7:46 ה 16/3/2006 ד: שעה 7:46 ה 17/8/2006 ה: שעה 3:14 ה 15/3/2006 שרטטו את קווי האורך והרוחב מדוייק ותחשבו מהיכן באה השמש. בהצלחה!!
Tomer Haim פורסם ספטמבר 25, 2006 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 25, 2006 אנשים??? אתם לא רוצים מפות ועוד מפות??
Tomer Haim פורסם ספטמבר 26, 2006 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 אני אנסה לתת יותר פרטים/רמזים לשאלה: "השמש זורחת כל יום בחמש.." כן כן לצורך העניין נחשוב "כאילו" שהשמש סובבת סביב גדור הארץ מהמזרח למערב, כך ככל שנתקדם מערבה נלך אחורה בשעות וזו הסיבה שלמשל בבריטניה השעה קטנה מישראל ב 2 שעות כי השמש מגיעה קודם אלינו. תחשבו שכדור הארץ ככל כדור הוא בעל 360 מעלות והשמש "מסתובבת" סביבו ביממה של 24 שעות לכן כל שעה היא עוברת 360 חלקי 24 = 15 מעלות. עכשיו המטוס שלנו טס מ NFTF שנמצאת בנקודת S14 W175 וטס היישר ל YSSY שנמצאת בנקודה S34 E151 בקשר להבדלי השעות נקודות צפון/דרום לא מעניינות רק מזרח/מערב, יש לבדוק כמה פעמים המטוס עובר 15 מעלות ולתרגם אותם לשעות, אם הוא טס מערבה יש להחסיר שעות ואילו המטוס טס מזרחה יש להוסיף שעות (כי הוא טס נגד השמש) סרטטו את כדור הארץ עם המעלות וכך תדעו את כיוון המטוס, לכל זה תוסיפו את זמן הטיסה ובסוף בסוף נסו למצוא את התאריך בשלב הזה כנסו לויקפדיה או כל מאגר מידע אחר, תקישו "קו התאריך" ותגלו הפתעה!! תנסו לענות פה גם אם אתם לא בטוחים בתשובה, זה יעזור בהצלחה להזכירכם:
Asaf Brietbard פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 אוקיי התמונה עשתה לי את זה, אני מנסה את כוחי: שעת המראה :2300, זמן טיסה 6:30, לכן נחיתה ביעד לפי שעון המוצא :05:30. מזה נקזז 34 מעלות, ועפ"י החישוב של 15 מעלות לשעה, נקבל הזזת השעון "אחורה" (כי היעד מערבי יותר) של שעתיים ו16 דקות (וכאן יש לי בעיה קטנה עם החישוב, מיד אטפל גם בזה). כלומר, זמן נחיתה עפ"י שעון היעד 0530-0216 = 03:14. ונעבור לתאריך: המראנו בתאריך 15 לחודש (לקראת סוף היום). במהלך הטיסה התאריך השתנה במוצא ל-16. בנוסף עברנו את קו התאריך, מה שאומר ש"כאילו" קפצנו יומיים בתאריך. כלומר, נחיתה ב-17 בחודש. ונסכם: נחיתה ב-17 בחודש בשעה 03:14 ביעד. לגבי חישוב השעה: למרות שנענו על קו "מזרח-מערב" 34 מעלות, לדעתי לא אמורים לחשב גם חלקים של פלחי ה-15 מעלות. כלומר, ביצענו קפיצה של 3 פלחים ("נכנסנו" לפלח השלישי), לכן השעה ביעד היא -3 שעות מהמוצא. לכן למיטב הבנתי (ואשמח לתיקון, אם לא נכונה) הנחיתה היא בשעה 05:30-3 שעות, כלומר נחיתה בשעה 02:30. אסף.
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 ההסבר של אסף נכון, אך אני מסתייג לגבי התאריך, לגבי השעה, השעה בנק' המוצא שהמטוס ינחת ביעדו תייהיה 05:30 בבוקר (23:00+06:30 זמן טיסה) כמו שתומר אמר, 15 מעלות לשעה על פני הכדור, המטוס שלנו עבר 34 מעלות על קווי הרוחב: W180-W175=5 E180-E151=29 5+29=34 34 מעלות על פני הכדור. על פי החישוב : 360מעלות\24 שעות = 15 מעלות\שעה נבצע חילוק של : כמה שעות נכנסות ב34 מעלות: 34/15=2.2667 (אפשר גם להמיר את זה לדקות, וזה יהייה יותר קל לחישוב על בסיס 60; לצורך העניין: 2.2667*60דקות\שעה=136 דקות) מהחישוב אפשר לראות שנכנסות שעתיים ו16 דקות בדיוק ב34 מעלות. לכן, השעה בנק' היעד תייהיה 03:14 דקות (05:30-02:16 >> טיסה מערבה, מפחיתים שעות) תאריך: קו התאריך עבר את נק' המוצא שלנו כשעה לאחר שעזבנו אותה, לאחר מכן הוא עקף אותנו (בגלל שהמטוס מסתובב עם הכדור (כמו שאנחנו מסתובבים איתו), אבל טס נגד כיוון הסיבוב, עדיין המהירות שלנו מבחינת עקיפת איזורי זמן יותר מהירה מעמידה על הקרקע, אבל קו התאריך חייב לעקוף אותנו מתישהו (במטוס שטס במהירות נורמלית (ראו את המצבים שמגיע הקונקורד) בגלל זה בטיסה מזרחה, תזכו לראות את הזריחה מוקדם מהרגיל, וכן גם השקיעה. זה נושא בעייתי להסברה כמו שאתם רואים, הכל יחסי פה.) לכיוון מערב, ושנחתנו הוא הגיע ליעד שלנו כבר לפני 3 שעות ו14 דקות. לכן התאריך התחלף פעם אחת, כלומר, קו התאריך עקף אותנו פעם אחת מה15 לחודש, ועבר ל16 לחודש. לכן אני אלך על; א: שעה 03:14 ה 16/3/2006 תומר, השאלה הזאת החזירה אותי קצת לחומר בפיזיקה של י"א
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 אסף, רק אם היית עובר ומסיים את ה"פלח" השלישי ההפרש היה שלוש שעות, כאן עברת 2 פלחים וקצת, שהקצת הזה הוא 16 דקות (כ4 מעלות). כמובן שבעולם שלנו לא מדייקים עד כדי כך, אחרת היית נוסע מירושלים לת"א והיית צריך להזיז את השעון ב2 דקות +-.. לגבי חישוב השעה: למרות שנענו על קו "מזרח-מערב" 34 מעלות, לדעתי לא אמורים לחשב גם חלקים של פלחי ה-15 מעלות. כלומר, ביצענו קפיצה של 3 פלחים ("נכנסנו" לפלח השלישי), לכן השעה ביעד היא -3 שעות מהמוצא. לכן למיטב הבנתי (ואשמח לתיקון, אם לא נכונה) הנחיתה היא בשעה 05:30-3 שעות, כלומר נחיתה בשעה 02:30. אסף.
Asaf Brietbard פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 אסף, רק אם היית עובר ומסיים את ה"פלח" השלישי ההפרש היה שלוש שעות, כאן עברת 2 פלחים וקצת, שהקצת הזה הוא 16 דקות (כ4 מעלות).כמובן שבעולם שלנו לא מדייקים עד כדי כך, אחרת היית נוסע מירושלים לת"א והיית צריך להזיז את השעון ב2 דקות +-.. לגבי חישוב השעה: למרות שנענו על קו "מזרח-מערב" 34 מעלות, לדעתי לא אמורים לחשב גם חלקים של פלחי ה-15 מעלות. כלומר, ביצענו קפיצה של 3 פלחים ("נכנסנו" לפלח השלישי), לכן השעה ביעד היא -3 שעות מהמוצא. לכן למיטב הבנתי (ואשמח לתיקון, אם לא נכונה) הנחיתה היא בשעה 05:30-3 שעות, כלומר נחיתה בשעה 02:30. אסף. כן, אבל שאתה טס לאיטליה, השעה שם לא -2:18 דקות בונציה ו 2:31 במילאנו, (הפרש מהארץ, הכוונה). אלא קפיצות שעון של שעות עגולות. אם זכרוני אינו מטעה אותי, יש איזורי זמן בארה"ב של קפיצה של חצאי שעות... אבל בדר"כ הקפיצה היא של שעה עגולה.
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 אסף, רק אם היית עובר ומסיים את ה"פלח" השלישי ההפרש היה שלוש שעות, כאן עברת 2 פלחים וקצת, שהקצת הזה הוא 16 דקות (כ4 מעלות).כמובן שבעולם שלנו לא מדייקים עד כדי כך, אחרת היית נוסע מירושלים לת"א והיית צריך להזיז את השעון ב2 דקות +-.. לגבי חישוב השעה: למרות שנענו על קו "מזרח-מערב" 34 מעלות, לדעתי לא אמורים לחשב גם חלקים של פלחי ה-15 מעלות. כלומר, ביצענו קפיצה של 3 פלחים ("נכנסנו" לפלח השלישי), לכן השעה ביעד היא -3 שעות מהמוצא. לכן למיטב הבנתי (ואשמח לתיקון, אם לא נכונה) הנחיתה היא בשעה 05:30-3 שעות, כלומר נחיתה בשעה 02:30. אסף. כן, אבל שאתה טס לאיטליה, השעה שם לא -2:18 דקות בונציה ו 2:31 במילאנו, (הפרש מהארץ, הכוונה). אלא קפיצות שעון של שעות עגולות. אם זכרוני אינו מטעה אותי, יש איזורי זמן בארה"ב של קפיצה של חצאי שעות... אבל בדר"כ הקפיצה היא של שעה עגולה. כמובן, הפרשי הזמן המקובלים הם של חצי שעה, או שעה. אני לא זוכר בדיוק איפה ראיתי את מפת חלוקת איזורי הזמן של העולם, ישנם חלקים שהפרשי הזמנים בינהם הוא חצי שעה (כמו שאמרת, בארה"ב ובעוד מקומות במזרח), וישנם של שעה (מקובל מאוד באירופה). תראה למשל את הפרש הזמנים שבין צרפת לבריטניה, צרפת עובדת על שעון UTC+1, ובריטניה על UTC. שההפרש הגיאוגרפי בין שתי הארצות הוא פחות מ5 מעלות לדעתי. תומר רצה לחדד לנו את המוח קצת
אורח פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 קו התאריך לא "עוקף" אותך בשום מצב, וכדור הארץ לא מסתובב מתחת למטוס התלוי באוויר. או שאתה עובר אותו בכיוון הזה או שאתה עובר אותו בכיוון השני. התאריך הוא תמיד שונה משני עברי קו התאריך.
Asaf Brietbard פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 אז אתה מסכים איתי שלא נחתנו בשעה 03:14.... נכון? אם המראנו ב-2300 טסנו 6:30 שעות וההפרש בין הפלחים (איזורי הזמן) 3 שעות, נחתנו בשעה מקומית 02:30. ולגבי התאריך... אני עדיין בודק. יש משמעות לשינוי התאריך העולמי עם מעבר קו התאריך (קו התאריך לא "זז" איתנו - אלא נמצא במקום מוגדר). כרגע טורי פורייה יותר דחופים, אז נמשיך את הבדיקה מאוחר יותר :wink: .
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 כן, צודק, הוספתי הסבר (בהודעה המקורית) על רגל אחת, אבל אני עדיין מתקשה להסביר את זה.. קו התאריך לא "עוקף" אותך בשום מצב, וכדור הארץ לא מסתובב מתחת למטוס התלוי באוויר.או שאתה עובר אותו בכיוון הזה או שאתה עובר אותו בכיוון השני. התאריך הוא תמיד שונה משני עברי קו התאריך.
אורח פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 בואו נגיד דבר כזה - כשמבצעים את חישוב הזמן, לא משנה סדר הפעולות. עכשיו, תארו את הפעולות החשבוניות שעשיתם אחת ואת והתשובה תהיה ברורה.
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 טוב, להבנה יותר ברורה של השאלה עשיתי שרטוטים קטנים: (בהמשך לחישובים הקודמים) 1: ויתרתי על הזמן שבו המטוס ממריא, אז פה אתם יכולים לראות כאשר קו התאריך מגיע לנקודת המוצא, הזמן הוא 00:00, והזמן ביעד המקומי הוא הפרש של שעתיים ו16 דקות אחורה, המטוס כרגע נמצא בתחילת דרכו של הנתיב (מיקומו של המטוס המצוייר לא מדוייק, אלא רק כדי להמחיש): 2: ציור 2 מראה את הרגע בו קו התאריך חצה את נק' היעד שלנו, ובנק' המוצא הזמן הוא בדיוק 02:16, כהפרש הזמנים בין שתי הנקודות, אפשר במפורש לראות שהתאריך שבו נמצא המטוס השתנה ל16 לחודש, וכי הוא "איחר" את קו התאריך, וכרגע הזמן מתקרב לשעות הבוקר: 3: ציור מס' 3 מראה את זמן ההגעה של המטוס ליעד, כאשר הזמן המקומי הוא 03:14, ובנק' המוצא הוא 05:30, בתאריך ה16 לחודש: מקווה שזה תרם להבנת השאלה, והפתרון שלה. יום טוב.
Tomer Haim פורסם ספטמבר 26, 2006 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 וואו, שמח לראות שיש כזו פעילות בשרשור, אז ככה: אסף: התשובה שלך מלאה ומדוייקת גם מבחינת חישוב וגם מבחינת בחירת התשובה. המטוס עובר 34 מעלות רוחב על פני כדור הארץ, חילקנו 35 ל 15 מעלות ששוות שעה, וקיבלנו 2:14 שעות הבדל, המטוס ממריא ב שעה 23:00 וטס 6:30 שעות בעת הנחיתה השעה בשדה ההמראה היא 5:30 אך השעה המקומית היא 5:30-2:16=03:14 בכוונה ציינתי שלא לקחת בחשבון את מדיניות השעות של מדינות שונות אלה רק בזמן גיאוגרפי כי יש מדינות שמעגלות לפה ויש שמעגלות לשם וברור שההפרשים עגולים, פה בשאלה התכוונתי לשעה גיאוגראפית מדוייקת. בקשר לתאריך כשהמטוס נחת בסידני, התאריך השדה ההמראה היה 16/3 כי השעה הייתה 05:30 כשהמטוס חלף את קו התאריך התאריך קפץ ביום, ההגדרה של קו התאריך היא כזו שמשני צידיו תאריכים שונים , תמיד. אם בצידו המערבי 16/3 אז בצידו המזרחי 17/3 ולא משנה מה קרה. לכן התשובה היא ב' שעה 03:14 בתאריך 17/3/06 רן: החישוב היה מדוייק אך התאריך לא האטמוספירה שלנו מסתובבת סביב עצמה יחד עם כל כדור הארץ, כשמטוס טס בתוכה גם הוא מסתובב יחד איתה ודרך אגב לפי מהירותו של המטוס , התאריך משתנה ל 16/3 עוד לפני שהמטוס חוצה את קו התאריך ובעת החציה מתחיל יום חדש. התאריך תמיד שונה משני צידיו, זה מה שעזר למר פוג ב"מסביב לעולם ב יום" להרוויח יום, כי הוא עבר את הקו בכיוון ההפור ממטוסינו. רק בזכות הסרטוט היפה, מבחינתי העונים נכונה הם גם אסף וגם רן כל הכבוד לאסף ורן!!! זה נחמד לראות מטוס שטס סה"כ 6:30 שעות והטייסים בו גדלו ביומיים.
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 בקשר לתאריךכשהמטוס נחת בסידני, התאריך השדה ההמראה היה 16/3 כי השעה הייתה 05:30 כשהמטוס חלף את קו התאריך התאריך קפץ ביום, ההגדרה של קו התאריך היא כזו שמשני צידיו תאריכים שונים , תמיד. אם בצידו המערבי 16/3 אז בצידו המזרחי 17/3 ולא משנה מה קרה. לכן התשובה היא ב' שעה 03:14 בתאריך 17/3/06 קודם כל תודה תומר, כשהמטוס נחת בסידני, השעה המקומית ביעד הייתה 05:30, לצורך העניין ביום ה16 לחודש, לאחר שהמטוס המריא בסופו של ה15 לחודש (שעה 23:00). עכשיו, במוצא השעה היא 05:30 בבוקר של אותו יום (16 לחודש) וביעד היא 03:14, גם כן של אותו יום (ה16 לחודש), אז מה שאתה אומר כאן שקו התאריך ברגע שעבר את נקודת המוצא שלנו השתנה התאריך ל16 לחודש, ובצידו המזרחי ל17 (מבחינת נקודת המוצא בלבד, ז"א, שבפעם הבאה שנק' המוצא תגיע לשעה 00:00, התאריך ישתנה ל17 לחודש). אם ניקח לדוגמא, שעכשיו נעבור את קו התאריך לכיוון מזרח, שבישראל ייהיה 00:00, ה27 לחודש, עדיין בלונדון ייהיה 26 לחודש (שעה 21:00), אלא רק מבחינתנו החיצייה הבאה של קו התאריך תשנה ל28 לחודש, הבנתי נכון? עריכה, עוד דבר שאני לא מצליח להבין לפי מה שאתה אומר; לאן נעלמו כל ה24 שעות של ה16 לחודש? הרי המטוס יצא בסופו של ה15, אבל טס כמעט את כל הטיסה ב16... וכשהגיע, לא מזמן החל ביעד היום ה16 לאותו חודש. אני אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את העניין. ערב טוב
אורח פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 זה לא העניין. תסתכל בששרטוט כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Date_Line מה שאתה אומר לגבי החלפת התאריך המקומי בחצות נכון בכל מקום. אבל הקטע של קו התאריך הוא לא שזה הקו של חצות בכל מקום שנע על פני כדוה"א. קו התאריך הוא פשוט הקו המנוגד לקו ה-0. אם תחשוב על השעה בקו ה-0, הרי שאם תתקדם מזרחה אתה עולה בשעות ואם אתה מתקדם מערבה אתה יורד בשעות (כך ת"א היא GMT +2, ואילו ניו יורק היא GMT-6 (ללא שעוני קיץ). קו התאריך הוא בדיוק המנוקד לקו ה-0, כך שבצידו האחד GMT + 12 ובצידו השני GMT -12. בשעה 1 בלילה מצידו האחד, השעה היא 1 בלילה של היום שאחרי לאחר מכן.
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 אורן, עיינתי בשרטוט שנמצא שם, עכשיו הבנתי את כל הנושא, בעצם זה כלל לא קשור לעניין חילוף התאריך בזמן 00:00, אלא זה קו, שהפרשי השעות עליו נמצאים כמו שאמרת ב +12 GMT, ו-12 GMT, ככה שההפרשים הם של 24 שעות מצד לצד.. אז אם בצידו המערבי יום שלישי, שעה 01:00 בלילה, בצידו המזרחי זה יום רביעי בשעה 01:00 בלילה, עכשיו זה נכון? משהו מוזר בהחלט (אולי בבוקר זה כבר לא יראה ככה...) תודה על ההסברים בכל מקרה :wink:
Asaf Brietbard פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 תומר, כל הכבוד על השאלה המעניינת. שברתי את הראש גם בנושאי התאריך. וסתם, לעת לילה, קוריוז על קווי התאריך והשעות בעולם: בשנה שעברה הייתי בניו זילנד בטיול, בסילבסטר. חגגנו שם כל הלילה, וכשביום למחרת התקשרתי הביתה, אחות שלי סיפרה שהיא עכשיו מתכוננת למסיבת סילבסטר.... בקיצור, הייתי זקן ממנה בכמעט יום יותר ממה שאני זקן ביומיום :mrgreen: לכן - מעיין הנצח הוא פשוט לטוס מזרחה נון סטופ :) לילה טוב.
E.Z פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 תומר, כל הכבוד על השאלה המעניינת. שברתי את הראש גם בנושאי התאריך.וסתם, לעת לילה, קוריוז על קווי התאריך והשעות בעולם: בשנה שעברה הייתי בניו זילנד בטיול, בסילבסטר. חגגנו שם כל הלילה, וכשביום למחרת התקשרתי הביתה, אחות שלי סיפרה שהיא עכשיו מתכוננת למסיבת סילבסטר.... בקיצור, הייתי זקן ממנה בכמעט יום יותר ממה שאני זקן ביומיום :mrgreen: לכן - מעיין הנצח הוא פשוט לטוס מזרחה נון סטופ :) לילה טוב. או יותר קל וזול...להיות סופרמן ולסובב את כדור הארץ חזרהכל הזמן..
Or Netzer פורסם ספטמבר 26, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 26, 2006 תומר, כל הכבוד על השאלה המעניינת. שברתי את הראש גם בנושאי התאריך.וסתם, לעת לילה, קוריוז על קווי התאריך והשעות בעולם: בשנה שעברה הייתי בניו זילנד בטיול, בסילבסטר. חגגנו שם כל הלילה, וכשביום למחרת התקשרתי הביתה, אחות שלי סיפרה שהיא עכשיו מתכוננת למסיבת סילבסטר.... בקיצור, הייתי זקן ממנה בכמעט יום יותר ממה שאני זקן ביומיום :mrgreen: לכן - מעיין הנצח הוא פשוט לטוס מזרחה נון סטופ :) לילה טוב. או יותר קל וזול...להיות סופרמן ולסובב את כדור הארץ חזרהכל הזמן.. או יותר קל והכי זול להחזיר ת'סרט שאתם חיים בו לבלוקבאסטר :wink:
Asaf Brietbard פורסם ספטמבר 27, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2006 להחזיר לבלוקבאסטר? צפוני חי בבועה. אצלנו שוברים את הוידאומט :mrgreen: סתם סתם סתם. דרך אגב, תומר: רק כדי להבהיר את עניין השעות העגולות - בעולם האמיתי הזזת השעון תהייה בשעות עגולות, נכון? (ה-14 דקות זה לעניין החישוב התיאורטי בלבד?) יום טוסט.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2006 לא ממש. נהוג זה מכבר להתייחס לגיל כרונולוגי ופיזיולוגי כערכים נפרדים. במקומות בהם קיימת איכות חיים גבוהה ואנשים מודעים ומקפידים לחיות נכון, נוצר פער בין שני גילים אלה, וכך אדם בגיל 70 נראה כבן 55 וזהו בערך גילו הפיזיולוגי (יש כיום מדדים לכך, למשל בדיקת אוסטיאופורוזיס). גם ההיפך נכון, ואנשים בריאים לחלוטין אך החיים בתנאים ירודים (תזונה, רמת נוזלים בגוף, טמפרטורה) מתים גם כיום בגיל 45, ראה בדואים בסיני. לא בטוח שטיסה ממושכת ורצופה מזרחה מעלה את איכות החיים. השפעת הטיסה היחידה להאטת שעון הגיל תהיה המהירות, לפי תורת היחסות, ותרומתה לו יטוס אדם במטוס נוסעים כל חייו תהיה בת דקות בודדות. לעומת זאת, הוא לא ממש חי. לכן - מעיין הנצח הוא פשוט לטוס מזרחה נון סטופ :).
Asaf Brietbard פורסם ספטמבר 27, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2006 תחילה, מקווה שהיה ברור שכתבתי בהלצה... ואם לא אז עכשיו :wink: תורת היחסות, בצורה מופשטת, מחלקת תנועה במהירויות יחסותיות (קרובות למה' האור) למערכות נפרדות. לכן, גם תנועה של גוף (לצורך העניין, אדם בתוך חללית) במהירות גבוהה ממהירות האור, שעפ"י התיאוריה תגרום לתנועה אחורה בזמן, לא תביא להצערת האדם. זאת משום שבמערכת החללית עדיין השעון התקדם במהירות הרגילה (או שעון פיזילוגי, לפי הגדרתך), בשעה שבמערכת כדה"א הזמן "נע לאחור". מכאן, שאם עליתי על טיסה לעבר, והטיסה ארכה שנה, אסיים את הטיסה בן +שנה למרות שהזמן הכרונולוגי נע לאחור. וכמו שכבר אמרת, לא נראה לי מושך במיוחד לטוס רצוף במשך שנה.... בונוס אפשרי הוא שאחת מתופעות הלוואי של תנועה במהירות האור היא "התארכות הגוף"... (אור :mrgreen: ).