עבור לתוכן
Erez Savir

לטסים בFSINN.יצא 1.2.

Recommended Posts

פורסם

אני לא יכול בכלל. כל הגירסאות הקודמות עבדו כהלכה, עכשיו FWINN 1.2 נופל.

fwinn.jpg

סיפור ההתקנה מסורבל: כשאתה מריץ התקנה, הוא מבקש קודם התקנת FSCOPILOT 1.6. כשאתה מוריד ומתקין אותו אתה מגלה להפתעתך כי האחרון הינו גירסת ביטא, דבר שלא מצוין בשום מקום באתר ובשם התוכנה. אתה נדרש עתה להסיר התקנות קודמות. כשסיימת להריץ את תוכנת ההסרה אתה מגלה קבצים שנשארו ומסיר אותם, לא בלי מאבק. בסיום סיפור זה אתה מפעיל את ההתקנה ומגלה כי רכיבים נסתרים עדיין לא הוסרו. לא מגיעה ספרות עם ההורדה. אתה מוריד את הספר מהאתר ומגלה שלא מצוינת עליו מהדורה, לא בדף באתר, לא בשם הקובץ ולא בהקדמה ובכותרות המסמך. תסלחו לי שלא בזבזתי את זמני לנסות לגלות אם הוא של 1.0 או 1.1. לי אין שום בעייה לכוון ולהפעיל את התוכנה בלי ספר, אך איני בטוח שכל מי שינסה יצליח.

נהגתי להשתמש ב-FSINN כאשר במטוסי תוסף מסוימים הקישור להפעלת SB3.1 לא הופיע בתפריט, דבר שקורה אצלי לעתים תכופות כשתוספים מסוימים עלו. קטסטרופה, כלום כאן לא מפתיע אותי, אני מכיר אותם עוד מילדותי בגיל הגן בפאריז.

נ.ב. קשה לי לנסות אך נדמה לי כי אי התאימות עם PMDG מוגבלת לבעיות תצוגת VOR בלבד.

אורן?

אבל לא תוכלו לטוס עם PMDG

http://www.mcdu.com/en/download.php

פורסם

בוודאי שמצוין שמדובר בטא - FSINN1.2 הוא בסטטוס בטא פומבי. אם אתה רוצה גירסא "רשמית" אז תשתמש ב 1.0...

גם SB הוא בטא עדיין.

בנג'מין מתייחס לזה כאן:

http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=3239

לגבי הבעיות עם PMDG - אני נתקלתי בבעיה אחת בלבד והיא "מחוגי" ה-VOR שלא עובדים במטוס כאשר משתמשים ב-FSINN. הבעיה הזאת היתה קיימת בכל גירסאות FSINN - וכנראה שאין יותר מידי שיתוף פעולה בין שני הגורמים כי FSINN טוענים שהבעיה היא בקוד של PMDG ו-PMDG טוענים שהבעיה היא בקוד של FSINN. שני הגופים מציינים לזכותם שאין להם בעיות עם תוספים אחרים. שני הגופים יכולים לפתור את הבעיה ביום וחצי אם רק ישתפו פעולה. שני הגופים פשוט לא עושים זאת.

הבעיה הזאת לא קריטית בד"כ, כאשר טסים עם FMC וכו', מתי בפעם האחרונה העברתם את בורר ה-EADI למצב VOR? אבל זה בהחלט מעיב על שלמות התוכנה.

בבעיות ההתקנה עם 1.2 לא נתקלתי, אצלי עדיין מותקנת 1.2 בטא פרטי אחרון שלא גרמה אצלי לבעיות כלל.

אני אישית מאוד אוהב את FSINN, הרבה יותר מאשר את SB 3.1, יש בה יותר עושר פונקציות ואני יכול לדאוג שהמטוסים השכנים בטיסות TFC יראו כמו שצריך.

אבל אני מסכים שזו לא תוכנה שמתנהגת כמוצר בוגר לחלוטין.

פורסם

אורן,

לגבי הביטא, התייחסתי לקופיילוט, לא מצוין זאת באף אחד מהמקומות שציינתי וגם בקישור שצירפת. FSFDT סירבו לשלוח SDK ל- PMDG ולכן הבעייות תקפות, דווח בפורום גם על קשיים בהפעלת MCP.

אני כמעט בכל גישה ובכל עזיבה מעביר בין VOR ל-ADF, אחת ליום כמעט. לדוגמא תהליך הגישה להית'רו ללא הכוונת מכ"מ הוא תהליך די מורכב וכמעט לא תמצא אותו מתוכנת. מתכנתים ידנית, אז מתחלף מסלול ועושים הכל ידנית עם תכתיבי קוון, טווח, מהירות וגובה. לא נולדתי עם FMS בתא. אמש קיבלתי מעל BGN 4000 עם האף צפון מערבה, להיכנס ILS26. לא היה לי זמן לפתוח דפית או להעביר דף FMC, כלום. תקעתי כיוון 080 עקב רדיוס הפנייה ליירוט קוון 060 החוצה על BDHI, שמתי 3000 רגל MCP ו-300 לדקה הנמכה, מהירות 200 החוצה, 10NM DME 180 בפנייה 160 קשר בסופה, ויירטתי ILS הכל סופר ידני על המחוונים כשה-FMC ישן בשקט.

יש כמה אופיונים לא נוחים במימשק FSINN, לדוגמא ריבוי החלונות שלו. אני מעדיף חלון בודד בו כל המידע, שניתן למזעור ועדיין לראות חיבור ותדרי שידור וקליטה על המסגרת. רוב התוספות שלו לא נחוצות לי גם אם נחמדות.

בוודאי שמצוין שמדובר בטא - FSINN1.2 הוא בסטטוס בטא פומבי. אם אתה רוצה גירסא "רשמית" אז תשתמש ב 1.0...

גם SB הוא בטא עדיין.

בנג'מין מתייחס לזה כאן:

http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=3239

לגבי הבעיות עם PMDG - אני נתקלתי בבעיה אחת בלבד והיא "מחוגי" ה-VOR שלא עובדים במטוס כאשר משתמשים ב-FSINN. הבעיה הזאת היתה קיימת בכל גירסאות FSINN - וכנראה שאין יותר מידי שיתוף פעולה בין שני הגורמים כי FSINN טוענים שהבעיה היא בקוד של PMDG ו-PMDG טוענים שהבעיה היא בקוד של FSINN. שני הגופים מציינים לזכותם שאין להם בעיות עם תוספים אחרים. שני הגופים יכולים לפתור את הבעיה ביום וחצי אם רק ישתפו פעולה. שני הגופים פשוט לא עושים זאת.

הבעיה הזאת לא קריטית בד"כ, כאשר טסים עם FMC וכו', מתי בפעם האחרונה העברתם את בורר ה-EADI למצב VOR? אבל זה בהחלט מעיב על שלמות התוכנה.

בבעיות ההתקנה עם 1.2 לא נתקלתי, אצלי עדיין מותקנת 1.2 בטא פרטי אחרון שלא גרמה אצלי לבעיות כלל.

אני אישית מאוד אוהב את FSINN, הרבה יותר מאשר את SB 3.1, יש בה יותר עושר פונקציות ואני יכול לדאוג שהמטוסים השכנים בטיסות TFC יראו כמו שצריך.

אבל אני מסכים שזו לא תוכנה שמתנהגת כמוצר בוגר לחלוטין.

פורסם

מסכים מאוד לגבי הממשק וכתבתי זאת בפורומים שונים לא פעם.

יחד עם זאת יתרונות התוכנה בעיני עולים על מגרעותיה, למשל האפשרות להגדיר את ערוץ הפיקוח כבעל עדיפות על הערוץ הפרטי - נחמד מאוד בטיסות TFC כאשר יש פיקוח, PTT לערות הפרטי בתצורת שני מחשבים ועוד.

ב-PMDG744 כמעט ואיני טס מכיוון שלמרות היותו מצוין, אין לי זמן (או עניין) בטיסות ארוכות מאוד, ואין לי רצון לבצע בו טיסות קצרות יותר בד"כ.

SDK הוא ערכת תוכנות שצריך לפתח במיוחד עבור מפתחים חיצוניים שיפחו עבור התוכנה שלך.

לא עבור כל תוכנה מפתחים SDK, הדבר כרוך בזמן ומאמץ ולא דרוש כל כאשר התוכנה שלך לא מיועדת לכך שמפתחים אחרים יםתחו עבורה דברים (ל-FS יש SDK, כי הוא בנוי כך שאפשר לפתח עבורו סנרים מטוסים ועוד). אף אחד לא צריך לפתח עבור FSINN כלום.

מה ש-PMDע רצו זה את כל הקוד של FSDT ואני מבין לגמרי למה לא נתנו להם אותו.

האם PMDG ייתנו את הקוד שלהם למישהו אחר?

אין ספק שיש פה בעיה. אבל הפנית ההאשמות בין שני הגורמים האלה מגוכחת וילדותית.

PMDG עושים משהו שונה מאחרים עם מחוון ה-VOR שלהם, עובדה היא שבמטוסים אחרים אין בעיה עם PMDG, בכללם FT, PMDG737, DF, LDS.

עובדה היא גם של-PMDG אין בעיה עם SB, כך שאין ספק ש-FSINN גם נוגעים במקום כלשהו בו PMDG מתעסקת. במקם לשבת ביחד ולפתור את זה, הרי לאף אחד מהם אין גישה לקוד של השני, הם מעדיפים לפגוע בנו ולא למחול על גאותם.

פורסם

http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=3423

FSINN1.2 ו-FSCopilot1.2 אמורים לצאת משלב הבטא 10 ימים לאחר ההכרזה שהם בבטא רשמית.

אם ראית בעיות התקנה/הסרה או אחרות זה הזמן לדווח להם...

יש שם גם לינק לדוקומנטציה.

אגב, הקופיילוט מציעה כמה כלים שאני מניח שרוב האנשים בכלל לא מודעים להם, כמו מערכת PUSHBACK נחמדה (למטוסים בהם זה חסר), מערכת לתיקון זמן UTC אוטומטי, המרות גבהים ומהירויות בתוך הסימולטור ועוד כמה כלי עזר חביבים.

פורסם

בדקתי אתמול את FSINN 1.2 בארוע מדהים של דלתא מסינסינטי לניו יורק התוכנה עצמה מורכבת יותר לשימוש אבל בעיית מעבר הערוצים כנראה נפתרה היה לי פיקוח מלא מ סינסינטי ללא -גארדיה ולא הייתה תקלה אחת במעבר קשר.

אחד הייתרונות של התוכנה היא אפשרות ניתוק ה MP בפיינלים עמוסים

לעומת זאת בהתקנה יש שם באג חמור- ברגע שהוא מבקש להסיר את הגרסה הישנה של COPILOT הןא מחוק את ספריית השורש בה הוא נמצא - אצלי כל התוספים מותקנים בספריה שקוראים לה FSSTUFF בהסרה הוא פשוט מחר את כולה במקום רק את ה- COPILOT...

יש עוד בעיה שבה שני הצדדים מסירים עליה אחריות והיא בעיית ה GEAR DISAGREE ב- LDS שמופיע בזמן השימוש בתוכנה.

פורסם

הכל מוכר, כתבתי שדניאל הגיב והוציא מיד תיקון לבעיה אחת, על בסיס הודעתי לפורום שם. מסכים עם הערכתך לגבי התוכנה.

FSINN1.2 ו-FSCopilot1.2 אמורים לצאת משלב הבטא 10 ימים לאחר ההכרזה שהם בבטא רשמית.

אם ראית בעיות התקנה/הסרה או אחרות זה הזמן לדווח להם...

יש שם גם לינק לדוקומנטציה.

אגב, הקופיילוט מציעה כמה כלים שאני מניח שרוב האנשים בכלל לא מודעים להם, כמו מערכת PUSHBACK נחמדה (למטוסים בהם זה חסר), מערכת לתיקון זמן UTC אוטומטי, המרות גבהים ומהירויות בתוך הסימולטור ועוד כמה כלי עזר חביבים.

פורסם
לעומת זאת בהתקנה יש שם באג חמור- ברגע שהוא מבקש להסיר את הגרסה הישנה של COPILOT הןא מחוק את ספריית השורש בה הוא נמצא - אצלי כל התוספים מותקנים בספריה שקוראים לה FSSTUFF בהסרה הוא פשוט מחר את כולה במקום רק את ה- COPILOT....

שאלה לאלעד, אורן, עופר, ולכל מי שבמקרה יודע:

לגבי הבאג הזה שתיארת, מה יקרה אם לפני התקנת הגרסה החדשה אני אסיר קודם לכן את הגרסאות הישנות (FSINN+COPILOT) ורק אז אריץ את ההתקנה?

האם זה ימנע מההתקנה לבקש ו/או להריץ את ההסרה הבעייתית?

גם לי יש יותר מדי תוכנות שמותקנות באותה ספריית בסיס של ה-FSINN ואני לא רוצה לסכן אותן.

תודה.

פורסם

ליתר ביטחון תגבה את הספרייה הזאת

מקסימום ימחקו הקבצים, ה registry יישאר (מה גם שתוספים בד"כ לא דורשים באמת את מה שהם כותבים ברג'יסטרי).

ואז תוכל להעתיק שוב

למקרה שאני טועה - קח בערבון מוגבל

פורסם

התקנתי אתמול בלילה - נראה שעובד בסדר גמור (למעט PMDG - שכנראה נאלץ לחיות עם זה), אולם יש לי שתי שאלות.

ראשית:

יש שם גם לינק לדוקומנטציה..

אורן - הלינק הזה שנתת מפנה לפורום שלהם ומשם יש לינק להורדות, אבל...

לא הצלחתי למצוא שם הורדה של הדוקומנטציה לגרסה האחרונה.

גם חיפוש יותר מעמיק בפורום ובאתר לא העלה תוצאות.

אז אם אכן התכוונת לדוקומנטציה של הגרסה החדשה (1.2) אתה יכול בבקשה לבדוק ולפרסם שוב היכן מצאת את זה.

ועוד שאלה:

....אחד הייתרונות של התוכנה היא אפשרות ניתוק ה MP בפיינלים עמוסים....

בגלל העדר הספרות הנ"ל - לא הצלחתי למצוא היכן מפעילים את הפונקציה הזאת שהזכיר אלעד.

זה נראה לי "שוס" ובטח היה חוסך לי קרטועים ב-TFC האחרון - אז איך מיישמים את הפונקציה הזאת :?:

תודה.

פורסם
....אחד הייתרונות של התוכנה היא אפשרות ניתוק ה MP בפיינלים עמוסים....

בגלל העדר הספרות הנ"ל - לא הצלחתי למצוא היכן מפעילים את הפונקציה הזאת שהזכיר אלעד.

זה נראה לי "שוס" ובטח היה חוסך לי קרטועים ב-TFC האחרון - אז איך מיישמים את הפונקציה הזאת :?:

תודה.

כאן :

fsinnxv8.jpg

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...