Izik Bakshi פורסם ינואר 4, 2007 דיווח פורסם ינואר 4, 2007 חברים שלום, גיבשתי רעיון וגישה שונה לכל נושא היום פעילות פיקוח וטיסות בחטיבה, לצורך כך אבקש ממכם להצביע בסקר איזה יום בשבוע אתם מעדיפים לאותו יום פעילות, היום שיבחר הוא היום עם הכי הרבה קולות, וכאן אני קורה לכל אחד ממכם להרים את הכפפה ולעשות את המירב להגיע ביום הנבחר. בבקשה לא להצביע סתם אלה הצבעה עם כוונה אמיתית כי היום שיבחר ברוב קולות, זה היום שבו נקווה לראות את רובכם טסים/מפקחים. הסקר ינעל עוד שבוע ולאחר מכן יפורסם סקר לגבי שעות פעילות באותו יום שנבחר ע"י רוב. כמובן שלמי שיש הערות להוסיף לגבי הסקר מוזמן לשרשר אותן לשרשור הזה.
Moshe Mizrahi פורסם ינואר 4, 2007 דיווח פורסם ינואר 4, 2007 ולמה הסקר עושה תנועות גסות? :shock: זה לא מנומס :mrgreen:
Elad Levy פורסם ינואר 4, 2007 דיווח פורסם ינואר 4, 2007 שמעו עם אתם רוצים לעשות את זה ביום שישי אז לפחות שיהיה בין השעות 1400-1700 בגלל שומריי השבת כנל לגביי יום שבת בין השעות 2000-2300 ...
Izik Bakshi פורסם ינואר 4, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 4, 2007 גם שומרי שבת בתמונה, ונעשה את המירב שזה יהיה נוח לכולם, סקר לגבי שעות יפורסם בנפרד סוף שבוע הבא.
mickey lip פורסם ינואר 4, 2007 דיווח פורסם ינואר 4, 2007 moish כתב: ולמה הסקר עושה תנועות גסות? :shock: זה לא מנומס :mrgreen: חחח משה, המצב שלך מחמיר מיום ליום.
Shireto Shahar פורסם ינואר 5, 2007 דיווח פורסם ינואר 5, 2007 תודה רבה רעיון מעולה! אני אישית מעדיף את הרעיון של סופ"ש..
crazyblat פורסם ינואר 6, 2007 דיווח פורסם ינואר 6, 2007 Mickey Lip כתב: moish כתב: ולמה הסקר עושה תנועות גסות? :shock: זה לא מנומס :mrgreen: מוייש הרגת אותי ... אבל איזה הזוי זה אהה?
Matan Solomon פורסם ינואר 7, 2007 דיווח פורסם ינואר 7, 2007 טוב כרגע 82 אחוז הצביעו לסופ"ש 44 מתוכם לכל הסופ"ש, ואפשר בהחלט לראות ששישי שולט... אני חייב להגיד שזה מעולה שעשית את הסקר איציק, בשביל שכולם ידעו, אני רק מקווה שאם התוצאות ככה הפקחים וגם הטייסים לא יזניחו את שאר השבוע (במיוחד הפקחים )
Ran Ben Shmuel פורסם ינואר 7, 2007 דיווח פורסם ינואר 7, 2007 המסקנה שלך לגבי שישי שולט היא לא נכונה במקרה הזה. כי האפשרות להצביע ל"משתנה" היא נפרדת. ואף אחד לא יכול להבטיח שאם היא לא הייתה קיימת לא היו הולכים 44 האחוזים ליום שבת
danb2000 פורסם ינואר 7, 2007 דיווח פורסם ינואר 7, 2007 אני אולי "יורה לעצמי ברגל" בתור מי שהינו טייס בלבד ואינו פקח אבל.... אני חושב שהסקר הזה צריך לתת משקל גדול יותר לרצונותיהם של הפקחים שבחבורה. זה נכון שלמטבע שני צדדים וברור שפיקוח בלבד אינו מספיק ובוודאי שפקח לא רוצה לעלות למשמשרת ולהתייבש מול מסך ריק מתנועה. האם מישהו ראה / קרא וזוכר את הסרט / ספר "שדה החלומות"????זוכרים את משפט המפתח בסרט?: "If you'll build it - People will come" כפרפרזה לענייינו, אני מאמין שאם יהיה יום אונליין קבוע - התנועה האווירית בא תבוא. יעברו אולי כמה שבועות עד שהעניין יתפרסם וישתרש - אבל בסופו של דבר אם זה יהיה עקבי התנועה תגיע. בנוסף, כמו שהוצע כבר - ברגע שייקבעו יום ושעות קבועים, אפשר וצריך להכניס את האירוע ללוח הארועים של VATSIM ואני באמת מאמין שתגיע תנועה מכובדת מכל העולם כי אתם יודעים - החטיבה הזאת "עשתה גלים" בעולם במובן החיובי כמובן ואני מאמין שאנשים סקרניים לבקר פה. ולכן אני חוזר לנקודה שהעלתי בהתחלה - כדי לבסס מסורת של יום אונליין קבוע חייבים פקחים, זה תנאי שבלעדיו לא יוכל להתקיים יום שכזה. ובגלל זה, לתת משקל שווה לפקחים ולטייסים נראה לי לא נכון טקטית - ויסלחו לי חברי הטייסים :wink:
Matan Solomon פורסם ינואר 8, 2007 דיווח פורסם ינואר 8, 2007 danb2000 כתב: אני אולי "יורה לעצמי ברגל" בתור מי שהינו טייס בלבד ואינו פקח אבל....אני חושב שהסקר הזה צריך לתת משקל גדול יותר לרצונותיהם של הפקחים שבחבורה. זה נכון שלמטבע שני צדדים וברור שפיקוח בלבד אינו מספיק ובוודאי שפקח לא רוצה לעלות למשמשרת ולהתייבש מול מסך ריק מתנועה. האם מישהו ראה / קרא וזוכר את הסרט / ספר "שדה החלומות"????זוכרים את משפט המפתח בסרט?: "If you'll build it - People will come" כפרפרזה לענייינו, אני מאמין שאם יהיה יום אונליין קבוע - התנועה האווירית בא תבוא. יעברו אולי כמה שבועות עד שהעניין יתפרסם וישתרש - אבל בסופו של דבר אם זה יהיה עקבי התנועה תגיע. בנוסף, כמו שהוצע כבר - ברגע שייקבעו יום ושעות קבועים, אפשר וצריך להכניס את האירוע ללוח הארועים של VATSIM ואני באמת מאמין שתגיע תנועה מכובדת מכל העולם כי אתם יודעים - החטיבה הזאת "עשתה גלים" בעולם במובן החיובי כמובן ואני מאמין שאנשים סקרניים לבקר פה. ולכן אני חוזר לנקודה שהעלתי בהתחלה - כדי לבסס מסורת של יום אונליין קבוע חייבים פקחים, זה תנאי שבלעדיו לא יוכל להתקיים יום שכזה. ובגלל זה, לתת משקל שווה לפקחים ולטייסים נראה לי לא נכון טקטית - ויסלחו לי חברי הטייסים :wink: מסכים איתך לגמרי, גם אם בהתחלה אולי לא יבואו הרבה, אני חושב שעם הזמן יבואו אנשים כי הם יתרגלו שביום הזה והזה ובשעה הזאת והזאת יש פיקוח וזה יכנס לאט לאט לתודעה של אנשים... מה שעוד התכוונתי זה שאני מקווה גם שפקחים לא יזנחו את העמדות באמצע השבוע
Izik Bakshi פורסם ינואר 8, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 8, 2007 דן, דבריך נכונים, ועדיין יש לי כמה הערות, לפני שהעלתי את הסקר גיבשתי תוכנית לנושא שמסתמכת על גרעין מצומצם (קיים) של פקחי תל אביב בלבד, מהסיבה שלאף אחד אין זמן להתחיל לרדוף אחרי כל הפקחים ולבקש איוש של עמדות, לכן כל פעם יעלה פקח תל אביב אחד (כבר רואים שזה יהיה בסופי שבוע) כאשר כל שאר העמדות שמתחתיו חופשיות לבחירה של כל הפקחים (כולל פקחים שעם השגחה) שרוצים לעלות גם באותו יום, לכן אם יצא ערב שבו ניראה תנועה מרובה באילת לדוגמא, זה לא יהיה בגלל שמישהו יזם איוש פקחים שם אלה זה יהיה בגלל טייסים שיטוסו שם ופקחים שיעלו לפקח שם, ככה או ככה תל אביב היא עמדת ברזל בכל ערב כזה מאחר והיא מכסה את כל הארץ בכל העמדות, ומאפשר פיקוח תעבורה במקומות בהם באותו יום לא יעלו פקחים, זו גישה שונה שחשבתי עליה, בשנה האחרונה לא יצא לי לראות אפילו פעם אחת עמדת תל אביב מחוברת ללא פיקוח מתחתיו זו נקודת ההנחה שאני יוצא ממנה, ואם יהיה כזה מצב אז זה אימון טוב לפקח שעל תל אביב וחומר מחשבה נהדר לכל פקחי החטיבה. יש חשיבות לסקר גם לטייסים ופקחים באותה רמה לדעתי מאחר שכולנו בעצם טייסים וכולנו צריכים לקחת חלק בתרומה לנושא, אם יהיה ערב שבו לא אפקח מה לדעתך אני יעשה? :mrgreen: בנוסף הסקר הוא הזדמנות לשמוע את הדעה של כל אחד מאיתנו שהיא חשובה מאוד לדעתי (לדוגמא: הדברים שרשמת). ציינת את נושא הפרסום בלוח אירועים בואטסים, ואכן אני קורא לכל מי שרוצה להרים את הכפפה ולהכין לוגו לנושא, לוגו שיהיה רשמי לכזה אירוע ויפורסם במקומות המיועדים, אשמח לקבל פניות בנושא במסנגר/מייל.
גידי פורסם ינואר 8, 2007 דיווח פורסם ינואר 8, 2007 danb2000 כתב: אני אולי "יורה לעצמי ברגל" בתור מי שהינו טייס בלבד ואינו פקח אבל....אני חושב שהסקר הזה צריך לתת משקל גדול יותר לרצונותיהם של הפקחים שבחבורה. זה נכון שלמטבע שני צדדים וברור שפיקוח בלבד אינו מספיק ובוודאי שפקח לא רוצה לעלות למשמשרת ולהתייבש מול מסך ריק מתנועה. האם מישהו ראה / קרא וזוכר את הסרט / ספר "שדה החלומות"????זוכרים את משפט המפתח בסרט?: "If you'll build it - People will come" כפרפרזה לענייינו, אני מאמין שאם יהיה יום אונליין קבוע - התנועה האווירית בא תבוא. יעברו אולי כמה שבועות עד שהעניין יתפרסם וישתרש - אבל בסופו של דבר אם זה יהיה עקבי התנועה תגיע. בנוסף, כמו שהוצע כבר - ברגע שייקבעו יום ושעות קבועים, אפשר וצריך להכניס את האירוע ללוח הארועים של VATSIM ואני באמת מאמין שתגיע תנועה מכובדת מכל העולם כי אתם יודעים - החטיבה הזאת "עשתה גלים" בעולם במובן החיובי כמובן ואני מאמין שאנשים סקרניים לבקר פה. ולכן אני חוזר לנקודה שהעלתי בהתחלה - כדי לבסס מסורת של יום אונליין קבוע חייבים פקחים, זה תנאי שבלעדיו לא יוכל להתקיים יום שכזה. ובגלל זה, לתת משקל שווה לפקחים ולטייסים נראה לי לא נכון טקטית - ויסלחו לי חברי הטייסים :wink: טוב, לומר שאתה לא צודק אני לא יכול ויש משהו בדברים שאתה אומר... אבל אני לא יכול לומר על הדברים שלך שהם נכונים משתי סיבות: בדברים שלך התיחסתה לכך שאם ה - ONLINE DAY תפורסם בלוח האירועים של VATSIM אז תבוא תנועה מכל העולם. אז כניאה שכחת שיום ה"שבת" בכל עולם הוא ראשון ויום לפני ה"שבת" הוא שבת שלנו. מכך אפשר להסיק שתנועה מכובת מכל עולם תבוא רק בימי שבת וראשון (לא כולל חופשים), ומי אמר ששבת וראשון יהיה הONLINE DAY שלנו?? :? ודבר שני - יכול באמת להיות שבהתחלה לא תיהיה תנועה גדולה אבל בהמשך תיהיה... אם הפקחים מוכנים לקחת "סיכון" ולעלות מנקוד הנכה שיכול להיות שלא יהיה מספיק תנועה אז סבבה, אני לא רואה בזה שום בעיה - אך בשביל זה צריך לראות מה הפקחים חושבים
danb2000 פורסם ינואר 8, 2007 דיווח פורסם ינואר 8, 2007 גידי כתב: danb2000 כתב: אני אולי "יורה לעצמי ברגל" בתור מי שהינו טייס בלבד ואינו פקח אבל....אני חושב שהסקר הזה צריך לתת משקל גדול יותר לרצונותיהם של הפקחים שבחבורה. זה נכון שלמטבע שני צדדים וברור שפיקוח בלבד אינו מספיק ובוודאי שפקח לא רוצה לעלות למשמשרת ולהתייבש מול מסך ריק מתנועה. האם מישהו ראה / קרא וזוכר את הסרט / ספר "שדה החלומות"????זוכרים את משפט המפתח בסרט?: "If you'll build it - People will come" כפרפרזה לענייינו, אני מאמין שאם יהיה יום אונליין קבוע - התנועה האווירית בא תבוא. יעברו אולי כמה שבועות עד שהעניין יתפרסם וישתרש - אבל בסופו של דבר אם זה יהיה עקבי התנועה תגיע. בנוסף, כמו שהוצע כבר - ברגע שייקבעו יום ושעות קבועים, אפשר וצריך להכניס את האירוע ללוח הארועים של VATSIM ואני באמת מאמין שתגיע תנועה מכובדת מכל העולם כי אתם יודעים - החטיבה הזאת "עשתה גלים" בעולם במובן החיובי כמובן ואני מאמין שאנשים סקרניים לבקר פה. ולכן אני חוזר לנקודה שהעלתי בהתחלה - כדי לבסס מסורת של יום אונליין קבוע חייבים פקחים, זה תנאי שבלעדיו לא יוכל להתקיים יום שכזה. ובגלל זה, לתת משקל שווה לפקחים ולטייסים נראה לי לא נכון טקטית - ויסלחו לי חברי הטייסים :wink: טוב, לומר שאתה לא צודק אני לא יכול ויש משהו בדברים שאתה אומר... אבל אני לא יכול לומר על הדברים שלך שהם נכונים משתי סיבות: בדברים שלך התיחסתה לכך שאם ה - ONLINE DAY תפורסם בלוח האירועים של VATSIM אז תבוא תנועה מכל העולם. אז כניאה שכחת שיום ה"שבת" בכל עולם הוא ראשון ויום לפני ה"שבת" הוא שבת שלנו. מכך אפשר להסיק שתנועה מכובת מכל עולם תבוא רק בימי שבת וראשון (לא כולל חופשים), ומי אמר ששבת וראשון יהיה הONLINE DAY שלנו?? :? ודבר שני - יכול באמת להיות שבהתחלה לא תיהיה תנועה גדולה אבל בהמשך תיהיה... אם הפקחים מוכנים לקחת "סיכון" ולעלות מנקוד הנכה שיכול להיות שלא יהיה מספיק תנועה אז סבבה, אני לא רואה בזה שום בעיה - אך בשביל זה צריך לראות מה הפקחים חושבים גידי ידידי. לא שחכתי כלום ובכלל לא טענתי ו/או יצאתי מנקודת הנחה שה-ON LINE DAY שלנו יהיה בשבת או ראשון. אני אחדד את מה שאמרתי: קיום ON LINE DAY מחייב השתתפות פקחים. נקודה. :!: תנועה מקומית של חברי החטיבה אמנם רצויה ביותר אבל לא מחוייבת המציאות כדי לקיים יום שכזה. ולכן אני טוען שהסקר צריך לבדוק מה זמינות ו/או רצון הפקחים ליום זה או אחר. זה כל מה שאמרתי. באותו עיניין - זה נכון שאני מציע להיות "עם הפנים ליצוא" מה שמחזק את טענתי שרצון הטייסים בחטיבה הרבה פחות רלוונטי לנושא (שלא לומר מיותר - ושוב סליחה עם אחי הטייסים :oops: אל תכעסו - אני אחד משלכם :wink: ). וכמו כן אני מאמין שהתנועה תגיע גם באמצע השבוע: מציע לכם ניסוי קטן: מצאו ON LINE DAY המתקיים באחד מימי אמצע השבוע בלוח הארועים באתר VATSIM. פתחו SI בשעת האירוע הנ"ל ובדקו כמה תנועה מתנקזת ל-FIR של אותה חטיבה. אתם תיווכחו לדעת שיש חיים ב-VATSIM בכל ימות השבוע. מעבר לעקביות ו"שיווק" נכון של ON LINE DAY אני מציע עוד כיוון מחשבה שיגביר תנועה לפי דעתי: אני מדבר על שת"פ איזורי (יונש :?: ) - אם יהיה מצב שכל המרחב שלנו נותן שירותי פיקוח באותו זמן נתון - הדבר יהווה "מגנט" שימשוך לפה תנועה מכוון שטייסים ידעו שהם יכולים לעלות לטיסה בנתיב קצר עד בינוני ולבצע את כל הנתיב תחת פיקוח. לשמחתנו ב-VATSIM אין פוליטיקה, ולהבדיל מהמציאות העגומה במרחב אני מאמין שהחטיבות השכנות שלנו ישקלו בחיוב שת"פ שכזה, שיאפשר לטייסי כל העולם לבא למסע דילוגים במזה"ת ולייצר תנועה להנאת כולם.
אורח פורסם ינואר 8, 2007 דיווח פורסם ינואר 8, 2007 danb2000 כתב: גידי כתב: danb2000 כתב: אני אולי "יורה לעצמי ברגל" בתור מי שהינו טייס בלבד ואינו פקח אבל....אני חושב שהסקר הזה צריך לתת משקל גדול יותר לרצונותיהם של הפקחים שבחבורה. זה נכון שלמטבע שני צדדים וברור שפיקוח בלבד אינו מספיק ובוודאי שפקח לא רוצה לעלות למשמשרת ולהתייבש מול מסך ריק מתנועה. האם מישהו ראה / קרא וזוכר את הסרט / ספר "שדה החלומות"????זוכרים את משפט המפתח בסרט?: "If you'll build it - People will come" כפרפרזה לענייינו, אני מאמין שאם יהיה יום אונליין קבוע - התנועה האווירית בא תבוא. יעברו אולי כמה שבועות עד שהעניין יתפרסם וישתרש - אבל בסופו של דבר אם זה יהיה עקבי התנועה תגיע. בנוסף, כמו שהוצע כבר - ברגע שייקבעו יום ושעות קבועים, אפשר וצריך להכניס את האירוע ללוח הארועים של VATSIM ואני באמת מאמין שתגיע תנועה מכובדת מכל העולם כי אתם יודעים - החטיבה הזאת "עשתה גלים" בעולם במובן החיובי כמובן ואני מאמין שאנשים סקרניים לבקר פה. ולכן אני חוזר לנקודה שהעלתי בהתחלה - כדי לבסס מסורת של יום אונליין קבוע חייבים פקחים, זה תנאי שבלעדיו לא יוכל להתקיים יום שכזה. ובגלל זה, לתת משקל שווה לפקחים ולטייסים נראה לי לא נכון טקטית - ויסלחו לי חברי הטייסים :wink: טוב, לומר שאתה לא צודק אני לא יכול ויש משהו בדברים שאתה אומר... אבל אני לא יכול לומר על הדברים שלך שהם נכונים משתי סיבות: בדברים שלך התיחסתה לכך שאם ה - ONLINE DAY תפורסם בלוח האירועים של VATSIM אז תבוא תנועה מכל העולם. אז כניאה שכחת שיום ה"שבת" בכל עולם הוא ראשון ויום לפני ה"שבת" הוא שבת שלנו. מכך אפשר להסיק שתנועה מכובת מכל עולם תבוא רק בימי שבת וראשון (לא כולל חופשים), ומי אמר ששבת וראשון יהיה הONLINE DAY שלנו?? :? ודבר שני - יכול באמת להיות שבהתחלה לא תיהיה תנועה גדולה אבל בהמשך תיהיה... אם הפקחים מוכנים לקחת "סיכון" ולעלות מנקוד הנכה שיכול להיות שלא יהיה מספיק תנועה אז סבבה, אני לא רואה בזה שום בעיה - אך בשביל זה צריך לראות מה הפקחים חושבים גידי ידידי. לא שחכתי כלום ובכלל לא טענתי ו/או יצאתי מנקודת הנחה שה-ON LINE DAY שלנו יהיה בשבת או ראשון. אני אחדד את מה שאמרתי: קיום ON LINE DAY מחייב השתתפות פקחים. נקודה. :!: תנועה מקומית של חברי החטיבה אמנם רצויה ביותר אבל לא מחוייבת המציאות כדי לקיים יום שכזה. ולכן אני טוען שהסקר צריך לבדוק מה זמינות ו/או רצון הפקחים ליום זה או אחר. זה כל מה שאמרתי. באותו עיניין - זה נכון שאני מציע להיות "עם הפנים ליצוא" מה שמחזק את טענתי שרצון הטייסים בחטיבה הרבה פחות רלוונטי לנושא (שלא לומר מיותר - ושוב סליחה עם אחי הטייסים :oops: אל תכעסו - אני אחד משלכם :wink: ). וכמו כן אני מאמין שהתנועה תגיע גם באמצע השבוע: מציע לכם ניסוי קטן: מצאו ON LINE DAY המתקיים באחד מימי אמצע השבוע בלוח הארועים באתר VATSIM. פתחו SI בשעת האירוע הנ"ל ובדקו כמה תנועה מתנקזת ל-FIR של אותה חטיבה. אתם תיווכחו לדעת שיש חיים ב-VATSIM בכל ימות השבוע. מעבר לעקביות ו"שיווק" נכון של ON LINE DAY אני מציע עוד כיוון מחשבה שיגביר תנועה לפי דעתי: אני מדבר על שת"פ איזורי (יונש :?: ) - אם יהיה מצב שכל המרחב שלנו נותן שירותי פיקוח באותו זמן נתון - הדבר יהווה "מגנט" שימשוך לפה תנועה מכוון שטייסים ידעו שהם יכולים לעלות לטיסה בנתיב קצר עד בינוני ולבצע את כל הנתיב תחת פיקוח. לשמחתנו ב-VATSIM אין פוליטיקה, ולהבדיל מהמציאות העגומה במרחב אני מאמין שהחטיבות השכנות שלנו ישקלו בחיוב שת"פ שכזה, שיאפשר לטייסי כל העולם לבא למסע דילוגים במזה"ת ולייצר תנועה להנאת כולם. לגבי אמצע השבוע, תעיינו ביום שלישי בערב בארוע של VATSAG, גן חיות ותענוג לטייסים. לגבי תנועה מחול, זה בעיה. אנחנו תקועים בחור נטול כל פיקוח בדרך, למרות שפיקוח בשיוט יותר מציק מאשר תורם למשהו, אולי יותר בדיקת אות חיים ממטוס בשיוט. חור שמצריך טיסה של בין שעתים לשלוש לפחות לטווחים הקרובים. טיסה בתוך אירופה של שעה וקצת מעבירה אותנו מאמסטרדם למינכן עם פיקוח מקיר לקיר. לך תתחרה מול זה. בארוע און ליין די שלנו, היתי רוצה לראות הרבה יותר תנועה מקומית, שרצה בכל הארץ ולא רק יציאה או כניסה לב"ג.
danb2000 פורסם ינואר 8, 2007 דיווח פורסם ינואר 8, 2007 Ran - VATIL6 כתב: ....לגבי תנועה מחול, זה בעיה. אנחנו תקועים בחור נטול כל פיקוח בדרך, למרות שפיקוח בשיוט יותר מציק מאשר תורם למשהו, אולי יותר בדיקת אות חיים ממטוס בשיוט.חור שמצריך טיסה של בין שעתים לשלוש לפחות לטווחים הקרובים. טיסה בתוך אירופה של שעה וקצת מעבירה אותנו מאמסטרדם למינכן עם פיקוח מקיר לקיר. לך תתחרה מול זה. בארוע און ליין די שלנו, היתי רוצה לראות הרבה יותר תנועה מקומית, שרצה בכל הארץ ולא רק יציאה או כניסה לב"ג. בדיוק :!: :!: :!: תיארת את המצב יותר טוב ממני רן, ובגלל זה אני אומר ששת"פ אזורי ימשוך לכאן תנועה. לא צריך לטוס מאירופה לכאן דרך "חור שחור" כדבריך, במקום זה יבואו לטוס פה בין השדות באיזור. בדיוק כפי שלך לא איכפת (אני חושב) לעלות לטיסה פנים אירופאית אם אתה יודע שתקבל פיקוח door to door. לגבי תנועה מקומית פנים ארצית: אני אומר שוב "If you'll build it - People will come" אני מאמין (לא יודע - אולי נאיבי מידי) שברגע שהדבר יתפוס, תהיה פה תנועה מכל הסוגים הגדלים והמינים.
Matan Solomon פורסם ינואר 8, 2007 דיווח פורסם ינואר 8, 2007 Izik - VATIL5 כתב: דן, דבריך נכונים, ועדיין יש לי כמה הערות, לפני שהעלתי את הסקר גיבשתי תוכנית לנושא שמסתמכת על גרעין מצומצם (קיים) של פקחי תל אביב בלבד, מהסיבה שלאף אחד אין זמן להתחיל לרדוף אחרי כל הפקחים ולבקש איוש של עמדות, לכן כל פעם יעלה פקח תל אביב אחד (כבר רואים שזה יהיה בסופי שבוע) כאשר כל שאר העמדות שמתחתיו חופשיות לבחירה של כל הפקחים (כולל פקחים שעם השגחה) שרוצים לעלות גם באותו יום, לכן אם יצא ערב שבו ניראה תנועה מרובה באילת לדוגמא, זה לא יהיה בגלל שמישהו יזם איוש פקחים שם אלה זה יהיה בגלל טייסים שיטוסו שם ופקחים שיעלו לפקח שם, ככה או ככה תל אביב היא עמדת ברזל בכל ערב כזה מאחר והיא מכסה את כל הארץ בכל העמדות, ומאפשר פיקוח תעבורה במקומות בהם באותו יום לא יעלו פקחים, זו גישה שונה שחשבתי עליה, בשנה האחרונה לא יצא לי לראות אפילו פעם אחת עמדת תל אביב מחוברת ללא פיקוח מתחתיו זו נקודת ההנחה שאני יוצא ממנה, ואם יהיה כזה מצב אז זה אימון טוב לפקח שעל תל אביב וחומר מחשבה נהדר לכל פקחי החטיבה.יש חשיבות לסקר גם לטייסים ופקחים באותה רמה לדעתי מאחר שכולנו בעצם טייסים וכולנו צריכים לקחת חלק בתרומה לנושא, אם יהיה ערב שבו לא אפקח מה לדעתך אני יעשה? :mrgreen: בנוסף הסקר הוא הזדמנות לשמוע את הדעה של כל אחד מאיתנו שהיא חשובה מאוד לדעתי (לדוגמא: הדברים שרשמת). ציינת את נושא הפרסום בלוח אירועים בואטסים, ואכן אני קורא לכל מי שרוצה להרים את הכפפה ולהכין לוגו לנושא, לוגו שיהיה רשמי לכזה אירוע ויפורסם במקומות המיועדים, אשמח לקבל פניות בנושא במסנגר/מייל. נכון, וזו דרך נכונה מאוד לדעתי. ככה שגם אם אין אף עמדה, למרות שזה לא קורה, כל הארץ מאוישת למרות שזה לא המצב המיטבי.... בכל מקרה לרוב שפקחים עולים בתור קרקע או מגדל (אאני יודע מניסיון שלי ושל עוד כמה) הם מחפשים משהו יותר גבוה בשביל שיהיה מעליהם והם ישלחו אליו, זה קצת מבאס לעלות לדוגמא קרקע בב"ג אם אין מגדל או גישה לפחות מחובר... מקווה שנראה תוצאות טובות מהרעיון
yaakovbl1 פורסם ינואר 8, 2007 דיווח פורסם ינואר 8, 2007 זהו אחד השרשורים החשובים ביותר מבחינת ואטיל. יפה שבחטיבה משקיעים מחשבה ואנרגיה בהעצמת היקף התנועה. זו הרי מהות קיומה של החטיבה. כבר בתחילת נובמבר התייחסתי לנושא: אין ספק שעניין הפיקוח הוא מעט בעייתי בישראל. מדינה בלב ארופה תקבל טיסות במרחב האוירי שלה אפילו אם זהו רק נתיב מעבר מעל שטחה. בישראל זה לא יקרה משום שכמעט לא עוברים מעל שטחה ליעדים אחרים. בנוסף, הטיסה לישראל ארוכה, יחסית למעבר בין מדינות בתוך ארופה. ישנו פתרון לבעיית הפיקוח שמתחיל לתפוס בארופה והוא יום קבוע פעם בשבוע של פיקוח. זה אמנם לא פתרון של פיקוח יומיומי, אבל לפחות יודעים הטייסים שלקראת אותו יום אפשר להתכונן מראש כי בטוח יהיה פיקוח. והפקחים מצידם יכולים להתכונן לכך שסבירות גבוהה לתנועה באותו יום. אותן מדינות אפילו מפרסמות את זה בואטסים, על בסיס קבוע. ומצד שני אשפוך מי צוננין על כמה מהרעיונות: אין מה לבנות על תנועה אוירית מארופה בימי האון-ליין. זה רחוק להם ולא מהנה. (אם כי לפרסם ולנסות לעניין את טייסי חו"ל תמיד כדאי) אין גם מה לבנות על החטיבות השכנות. יש תהום עמוקה המבדילה בין הגישות והמוטיבציות שלהם ושלנו. אז מה כן? טייסנו צריכים למצוא עניין בלטוס לקהיר, סיני, אילת, עמאן, ביירות, לרנקה וכו'. כלומר לגים קצרים לשני כיוונים. כך כל טייס נמצא זמן רב יחסית בטווח הפיקוח המקומי שלנו, ואפילו בכפל זמן - מכיוון שהוא טס ליעד וגם חזרה מאותו יעד.. אלא מה, אין לנו כיום הערכה כמה אכן יאהבו הטייסים את היעדים הקרובים. אבל זו לא בעייה, פשוט צריך להוסיף סקר נוסף שבו ישאלו הטייסים האם הםמתכוונים לטוס ליעדים קרובים.. התגובה לסקר הזה היא שתכריע את גורלו של יום האון-ליין. אני אישית חושב שיש המון יעדים קרובים ומעניינים ועצם התנועה המוגברת של הרבה טייסים באותו תא שטח, די בה לבדה כדי ליצור חוויה מעשירה (אפילו אם היעדים לא מי יודע מה..)
Izik Bakshi פורסם ינואר 9, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 9, 2007 לגבי מדינות זרות כגון לבנון מצרים וירדן, ברשת אין תאום עמוקה, להיפך. ברוב הפעמים כאשר מצרים או לבנון רואים פיקוח אצלנו הם מצטרפים עם פיקוח שלהם. יעקוב, ואם ניראה בסקר שטייסים לא אוהבים יעדים קרובים כגון מצרים לבנון או קפריסין, אז לא נעשה את היום הזה? אי אפשר לכריח מישהו לטוס בכוח ליעד מסויים, זה צריך לבוא מיוזמתו, אני מתכוון להודיע למצרים, קפריסאים ולבנונים על היום הזה בתקווה שהם יצתרפו. כן, גם אני אוהב מדי פעם לעלות על 767 ולצאת לאירופה, בעצם מי לא? אבל צריך לזכור שכאשר אנו טסים בארץ (כמה כיף לטוס בארץ) אנו לא רק נהנים אלה גם תורמים לפיתוח של נושא הפיקוח בחטיבה. עם פרסום נכון בלוח ואטסים ובפורום ואטסים תנועה זרה תגיע כשם שתמיד רואים תנועה זרה בסופי שבוע וימי ראשון, ואני שוב קורא לעזרה, כל מי שיכול לעצב לוגו לנושא מוזמן לפנות (לצערי אין לי את הכישורים לכך).
yaakovbl1 פורסם ינואר 9, 2007 דיווח פורסם ינואר 9, 2007 היי איציק, אני רוצה להגיב על תגובתך.. לגבי התהום ביננו לשכנים: החטיבה בישראל פעילה יותר באופן משמעותי לעומת השכנים. וההבדל כל כך גדול שלא אגזים אם אתאר אותו כתהום. החטיבה זכתה במקרופון הברזל לא מזמן, כמה שעות צברו בתחרות הזו המצרים/ירדנים/לבנונים? על הסקר לגבי יום האון-ליין ענו כבר 83 איש, איזה סקרים עושים השכנים וכמה עונים על סקרים כאלה? אין מה להשוות ביננו לאחרים בשכונה לגבי טיסות קצרות אני רק מציף את הנושא כמו שעשו לפני, מתוך מטרה שלאט-לאט הרעיון לטוס כאן בסביבה יחלחל, צריך לזכור שזו חשיבה בניגוד למה שאנו מורגלים. אנו מורגלים להמריא לארופה כולל לגים בתוך היבשת.. סקר מהסוג שהצעתי יתן לאנשים כיוון חשיבה. מי שיענה עליו בחיוב אז בתוך תוכו כבר עשה צעד ראשון לכיוון. למרות שהסקר לא מחייב. כדאי לזכור שהאזור מסביבנו מאוד יפה, יש נוף מדברי מזרחה לרבת עמון, יש את הנוף הלבנוני, יש את מפרץ אילת והים האדום ונופי סיני. בתוך ישראל יש מספיק סינרי יפים וזה הוזכר עם ציון לשבח במגזין Computer Pilot. לגבי תנועה זרה: בהחלט לא להרים ידיים. גם כיום יש זרים שטסים לכאן, אני רואה את זה כל הזמן ב SI. אני רק אומר שלא לבנות על זה. כמות הזרים שטסים אלינו היא סה"כ קטנה, מסיבות אובייקטיביות. יש לנו את עיט ו IFS. כדאי שישתדלו לטוס באותו יום ואז תהיה תנועה יותר צפופה. אולי מישהו יקח יוזמה ויקים את VA ארקיע ואז תהיה גם שם תנועה פנימית, אם במטוסי סילון ואם במטוסי פרופ. מאלעל VA המתחדשת אין מה לצפות הרבה כי הם טסים רק לחו"ל, בשם הריאליסטיות. בקיצור, אני לא התכוונתי חלילה לרפות ידי איש, אלא להיפך. כמו הרבה דברים בחיים, בהתחלה זה קשה ואחר כך זורם.
Yarden Antebi פורסם ינואר 9, 2007 דיווח פורסם ינואר 9, 2007 yaakovbl1 כתב: אולי מישהו יקח יוזמה ויקים את VA ארקיע ואז תהיה גם שם תנועה פנימית, אם במטוסי סילון ואם במטוסי פרופ. בן צוובנר כבר ניסה,והגאונים לא היו מוכנים...
yaakovbl1 פורסם ינואר 9, 2007 דיווח פורסם ינואר 9, 2007 MaD_VipeR כתב: yaakovbl1 כתב: אולי מישהו יקח יוזמה ויקים את VA ארקיע ואז תהיה גם שם תנועה פנימית, אם במטוסי סילון ואם במטוסי פרופ. בן צוובנר כבר ניסה,והגאונים לא היו מוכנים... מה היה חסר לבן בנסיון הקודם? ומה הכוונה "לא היו מוכנים"? הוא צריך רשות ממישהו? ארקיע זו חברת VA שמשלבת טיסות פנים וחוץ, מה יכול להיות יותר טוב מזה?