עבור לתוכן
guyishai

איך אתם מסתכלים על הדפיות בזמן טיסה?

Recommended Posts

פורסם

לשדות תעופה הגדולים יש לפעמים קבצי Acrobat עם יותר מ-20 עמודים, וזה די מעצבן להדפיס כל פעם את כל הדפיות לשדה שטסים אליו. חוץ ממבט בשני מסכים יש עוד דרך להראות אותן בצורה נוחה בלי צורך להדפיס?

אולי איזו תוכנה שפועלת בתוך הפלייט כמו ה-HostSB?

תודה מראש. :wink:

פורסם

הכי נוח כשהדפית מול העיניים אבל יש גם תוכנה שנקראת Jeppesen Simcharts.

היא עובדת ביחד עם הסימולטור ואתה רואה את עצמך על הדפית כמטוס קטנטן בצבע אדום.

אפשר להוריד אותה חופשי ,מספיק לכתוב בכל מנוע חיפוש.

בהצלחה!

פורסם

אני פשוט מדפיס אותם לפני כל טיסה זה הכי נוח.... כדי שהמחשב יהיה פנוי רק לסימולטור ולא יוסתרו כל מיני דברים.

פורסם

1. הבנתי שה-SIMCharts בתשלום, לא?

2. התוכנה השנייה מראה רק תרשימי שדות תעופה, ע"פ הקבצי AFCAD, והבעיה שלי היא בעיקר בתרשימי הסיד והסטאר שגם ככה צריך לעשות המון פעולות אחרות בזמן שקוראים אותן.

3. אין לי בעיה עם צפיה בקבצים גדולים כי יש לי מחשב חזק, הבעיה היא פשוט להטיס בזמן task switch וצפייה בדפית שממלאת חלק מהמסך במצב שתיארתי למעלה.

פורסם
אני פועל בצורה אחרת

אני שומר כול דף כתמונה בניפרד! ואז מדפדף דרך Acdcee בקלות מבלי לתקוע את המחשב!

ולי יש מחשב מאוד מאוד חלש!

זה לא העניין גם לי יש מחשב מאוד חזק אניפ שוט לא רוצה שמשהו יסתיר לי את התא טייס וכל מה שמסביב.

פורסם

הכי טוב, נכון ואמיתי זה להדפיס.

ואם אין לך חשק להדפיס ה-כ-ל, תפעיל את הראש. תראה מאיפה אתה מגיע, ואיזה סיד או סטאר אתה מתכוון לבצע, ותדפיס רק מה שרלוונטי. תחשוב גם מה עלול לקרות אם המסלול בשימוש יהיה אחר, ותראה שאתה מוכן לכך. אבל בד"כ אין צורך להדפיס הכל.

אם אתה טס לציריך, אז אתה לא צריך את הסידים! אתה הרי מגיע לשם.

וכו'.

פורסם

טוב, אז אני מניח שאין מנוס מערימות דפים... :)

אבל אם כבר מדפיסים אז עדיף להדפיס הכל במכה (אני מתכוון או את כל הסידים או את כל הסטארים, או את כל התרשימי קרקע וכו'), אחרת יש בלאגן.

תודה לכולם.

פורסם

כמו לאורן גם לי יש קלסרים מלא דפיות כאשר כל שדה בניילון משלו כאשר השדות והמפות של הארץ מופרדרות מהשאר.

כך קל למצא אותם בקלות.

לגבי הדפסה מאוד תלוי בשדה, אם זה שדה שמפוצץ בדפיות, אני מדפיס את הדפיות שאני הולך להשתמש בהם ומחזיק על המחשב השני שלי את השאר, כך שאם תיהיה הפתעה אוכל תמיד להעלות אותם ולהתעדכן.

עשיתי ניסוי ולהעלות את הדפיות על ה iPAQ אבל זה קטן מידי וממש לא נח, בטח שלא במהלך ביצוע START\SID לא מוכרים.

מה שכן לטיסות CVFR זה יכול להיות לא רע בכלל.

רן.

פורסם

באמת שאין כמו להדפיס את הדפיות הרלוונטיות ולצאת איתם.

אחד הדברים שאנמי יותר אוהב לעשות, זה ללמוד את הליך הגישה בדרך ליעד חדש, ולאחר שברור לי על איזה מסלול אנחת, אני מתחיל לבחון את הדפיות של הקרקע, ולומד אותן בעל פה.

כל אחד עושה את זה בצורה שנוחה לו.

פורסם

אני מעבר להדפסת הדפיות גם מדפיס העתק של התוכנית טיסה בנוסףכדי להשווות מציאות לעומת תיכנון בדלק ועוד כל מני דברים.

וכמו שאורן אמר אן לא רוצים להדפיס את הכל להפעיל את הראש בסופו של דבר שתכנסו לשדעה תגלו שאופציות הכניסה אליו מהכיוון שלכם דיי מוגבל ולא תיהיה לכם בעיה לבחור נתיב...

פורסם
אני פשוט מדפיס אותם לפני כל טיסה זה הכי נוח.... כדי שהמחשב יהיה פנוי רק לסימולטור ולא יוסתרו כל מיני דברים.
הכי פשוט.. אני יש לי קלסר עם מליון דפיות

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...