danb2000 פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 אהלן. אחריהמסע המרתק לכיבוש צפון אמריקה ההרפתקאה ממשיכה. כמיטב המסורת הכנו לכם "ספיישל" חדש לשבועות הקרובים - והפעם בקאריביים. אז מה יהיה לנו: מגוון רחב של טיסות חלקן VFR חלקן IFR חלקן בג'טים גדולים חלקן בפרופים קטנים (אבל לא קטנים מידי). טיסות "שאנטי" מעל חופי תכלת, ניווטים מאתגרים ולפחות נחיתה אחת בלתי אפשרית (קובי אתה יודע על מה אני מדבר :wink:), וגם ביקור במכה של הספוטרים הלא היא הנסיכה ג'וליאנה (הוד מעלתך, היינו בשכונה אז חשבנו לקפוץ לאיזה דרינק... ). יהיה הרבה אלכוהול תהיה הרבה מוזיקה טובה. יהיה חם - יהיה מגניב!!!! :onfire: מתחילים השבוע בטיסה מיחדת בת שני חלקים (שניהם ברצף) יציאה ב-VFR ממיאמי להוואנה שבקובה כאשר חולפים בנתיב מעל כל שרשרת איי הקי (The Florida Keys) ולאחר הנחיתה בהוואנה מחליפים מטוס(אבל לא צוות :mrgreen: ) ויוצאים לטיסה (בת כשעה)עד לקצה המזרחי של קובה לנחיתה בשדה קטן קסום ומאתגר בעיירה ברקואה. קבלו את התדריך שעמלתי עליו קשות כל הלילה: http://tfc.rwy12.com/modules.php?name=News&file=article&sid=134&mode=&order=0&thold=0 באלוהים שבחיים לא כתבתי כזה תדריך ארוך ומפורט (טוב תיכף פורים אז הבאתי לכם אותה במגילה.... ) ואני מבקש מכל מי שטס לעבור עליו בתשומת לב הראויה. מעבר לתידרוך הטיסה הקרובה, יש גם התייחסות למספר נושאים חשובים שיהיו רלוונטים לכל השבועות הבאים ואני מבקש לקרוא ולהפנים כי אין צורך לחזור עליהם שבוע אחרי שבוע. בגדול כל האינפורמציה נמצאת בתדריך אבל אני רוצה להדגיש גם כאן דבר מסויים: שימו לב שהיציאה ממיאמי ב-VFR אינה טריוויאלית כלל ועיקר, ואני מודה שבתחילה לא הפנמתי את העובדה שמדובר בשדה בינ"ל גדול שהוא בקלאס B. לשמחתי איציק הסב את תשומת ליבי (תודה) לדף אינטרנט באתר החטיבה של מיאמי שמוקדש בדיוק לנושא הזה, ואני מבקש מכל מי שמתכוון לטוס שירענן את עצמו באינפורמציה הזאת: http://www.zmaartcc.org/index.php?id=72 כולם מוזמנים להצטרף להרפתקאה :!: :!: :!: :!: להתראות ביום ה' במיאמי. נ.ב. ....ותודה לרן על תמיכה טכנית בתפעול האתר וסעד נפשי נ.ב.2 בא'נה מה קורה איתי... חשבתי אני שם הודעה קצרה עם קישור לתדריך ויצא לי עוד מגילה :oops: טוב יאללה בי.
3Dvg פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 איזה קלאס של מטוסים יש בתיכנון של הטיסה הזאת? מטוסים בסיגנון של ATR או יותר קטנם אני אישית הכי ננהנתי מהטיסת מבנה המכנוסת שהיה אי שם באלסקה ולכן אני חושב שכדאי שנתאם פחות או יותר קלאס של מטוסים שהביצועים יהיו +- אותו דבר.... ד"א לא התגעגעתם אלי?!?!
אורח פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 איזה קלאס של מטוסים יש בתיכנון של הטיסה הזאת?מטוסים בסיגנון של ATR או יותר קטנם אני אישית הכי ננהנתי מהטיסת מבנה המכנוסת שהיה אי שם באלסקה ולכן אני חושב שכדאי שנתאם פחות או יותר קלאס של מטוסים שהביצועים יהיו +- אותו דבר.... ד"א לא התגעגעתם אלי?!?! לא סתתתתתתתאאאאאאאאאאאאאאאאאם :wink:
Izik Bakshi פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 דן, איזו השקעה יפה, כל הכבוד ותודה רבה! =D>
danb2000 פורסם פברואר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם פברואר 14, 2007 איזה קלאס של מטוסים יש בתיכנון של הטיסה הזאת?מטוסים בסיגנון של ATR או יותר קטנם אני אישית הכי ננהנתי מהטיסת מבנה המכנוסת שהיה אי שם באלסקה ולכן אני חושב שכדאי שנתאם פחות או יותר קלאס של מטוסים שהביצועים יהיו +- אותו דבר.... ד"א לא התגעגעתם אלי?!?! מה קורה גבר. מתערבים שלא קראת את המגילה המכונה תדריך :wink: :!: כי אם היית קורא היית רואה שהתייחסתי לסוגיה הזאת בהרחבה. תקרא ותבוא לטוס
Matan Solomon פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 יפה מאוד, יש פה גם משהו פסיכולוגי בכל המגילה הזאת, אחרי שקראתי את כל התדריך, שאני לא אגיע ?!?! חחחחח... חשבתי לבוא עם הBARON58 אבל הוא יחסית איטי לכל שאר המטוסים שמוצגים שם... יש לך אולי קישור לGrumman – Goose ? בכל מקרה, מקווה מאוד להגיע, נשמע מעניין מאוד, זה גם יהיה הVFR הראשון שלי באר"הב... תודה על התדריך ועל ההשקעה ! הלכתי להתקין סינרים :]
AaronDagan פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 היי, דן, עיינתי ברפרוף על "עבודת המטה" שלך. מה לעשות, יש מחוייבות למקום העבודה. היתר יהיה בשקט בערב בבית. עבודה והשקעה למופת :!: אעשה המיטב כדי להתייצב במיאמי, ייתכן עם ה-AERO COMMANDER שלי....... יום טוב ולהשמע.
danb2000 פורסם פברואר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם פברואר 14, 2007 יש לך אולי קישור לGrumman – Goose ?:] תעשה חיפוש על goose באווסים זה שם בוודאות ותוריד את הדגם של ביל ליונס. אני לא מכיר אותו אבל אורן אומר שזה היה בתשלום ועכשיו חינמי ושהוא טוב מאד. אני רק הורדתי וטסתי עליו כמה דקות. שים לב - מהתרשמות ראשונית ומקריאת הספרות שלו אני חושב שהוא יחסית איטי. המלצתי עליו כי בקטגוריה של האמפיביים הוא יחסית מהיר אבל כרגע אני עוד לא יכול לומר לבטח שיהיו קטעים אמפיביים.
Yarden Antebi פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 הולך להיות ענק!! מזל שיש לי את הססנה 210 לעשות את הטיסה הזאת
E.Z פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 בהצלחה לדן בדרכו החדשה כתדריכן טיס ב TFC מי ייתן ותכסה על המחדלים שלי שגרמו לקבוצה שלמה לזגזג סתם בלי סיבה תחת פקחים מטורפים . מקווה שאוכל להצטרף השבוע בכח מקרה מטוס נוסף שאני ממליץ - אומנם מכוער בטירוף אבל אחלה מטוס זה ה B!900C של PMDG בהצלחה לכולם
Matan Solomon פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 נכון 1900C גם אחלה מטוס, אולי אני אגיע איתו, או עם הבארון 58
danb2000 פורסם פברואר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם פברואר 14, 2007 בהצלחה לדן בדרכו החדשה כתדריכן טיס ב TFC תדריכן TFC כבר הייתי בעבר - אני חושב שהתכוונת: " בהצלחה לדן בדרכו החדשה כסופר סת"ם"
mickey lip פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 בהצלחה לדן בדרכו החדשה כתדריכן טיס ב TFC תדריכן TFC כבר הייתי בעבר - אני חושב שהתכוונת: " בהצלחה לדן בדרכו החדשה כסופר סת"ם" אחשלי , אתה חייב להוריד קצת במינון. :wink: ד"א אחלה תדריך.
אורח פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 לא צריך להוריד בשם מינון - ככה כותבים תדריך! ותתחילו לקרוא יא עצלנים! ה-Goose נראה לי קצת איטי באמת לטיסה הזאת. אני חושב לקחת את השאיין ללג הראשון (אולי הוא קצת מהיר) ו-727 ללג השני. אבל אולי 727 הוא לא בחירה חכמה כל כך אחרי חופשה ארוכה מ-TFC שלקחתי - מי זוכר בכלל איך מניעים את הדבר הזה?
danb2000 פורסם פברואר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם פברואר 14, 2007 ו-727 ללג השני..... אורן ידידי - אם זכרוני אינו מטעני הרי שאתה שולט גם באירליינרים רוסיים... לשם האותנטיות הייתי אומר אולי שווה לקחת איזה איליושין או טופולב לפנים ארצי - אלה סוסי העבודה של קובנה - חברת התעופה הלאומית של קובה. אני לא יודע להטיס טופולבים אבל בשם אותה אותנטיות אני בטוח לא מטיס בקובה בנתיב פנים ארצי מטוס אמריקאי. נראה לי שאני הולך על ה-Fokker 100 החדש (והחינמי) שיצא לפני שבוע בערך. ( :? אם כי כשאני חושב על זה אני נזכר שבטיולינו בקובה ב-2001 טסנו אשתי ואני שתי טיסות פנים - אחת בדאש או ATR והשניה שומו שמיים בפאר היצירה של השטן הקפיטליסטי הגדול בואינג 737) :? .
Matan Solomon פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 מה לגבי ברזיאלי, E135, אותנטי מספיק ? :D חחחח
אורח פורסם פברואר 14, 2007 דיווח פורסם פברואר 14, 2007 ו-727 ללג השני..... אורן ידידי - אם זכרוני אינו מטעני הרי שאתה שולט גם באירליינרים רוסיים... לשם האותנטיות הייתי אומר אולי שווה לקחת איזה איליושין או טופולב לפנים ארצי - אלה סוסי העבודה של קובנה - חברת התעופה הלאומית של קובה. אני לא יודע להטיס טופולבים אבל בשם אותה אותנטיות אני בטוח לא מטיס בקובה בנתיב פנים ארצי מטוס אמריקאי. נראה לי שאני הולך על ה-Fokker 100 החדש (והחינמי) שיצא לפני שבוע בערך. ( :? אם כי כשאני חושב על זה אני נזכר שבטיולינו בקובה ב-2001 טסנו אשתי ואני שתי טיסות פנים - אחת בדאש או ATR והשניה שומו שמיים בפאר היצירה של השטן הקפיטליסטי הגדול בואינג 737) :? . כן, ידעתי פעם. בלי לחזור על הספרים אני לא יכול להניע את הטופולב 154, ואני אפילו לא חושב על לנסות לנווט איתו. זה פרוייקט של שבוע לחזור לכשירות עליו...
אריק א. פורסם פברואר 15, 2007 דיווח פורסם פברואר 15, 2007 היי חבר'ה, רציתי לדעת מהי הערכת הזמן שלכם לאורך כל אחד מהלגים. (אני פשוט לא בבית ולא יכול לבצע בדיקה). אני מקווה להצטרף לאחד מהם לפחות. תודה, אריק
danb2000 פורסם פברואר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם פברואר 15, 2007 היי חבר'ה,רציתי לדעת מהי הערכת הזמן שלכם לאורך כל אחד מהלגים. (אני פשוט לא בבית ולא יכול לבצע בדיקה). אני מקווה להצטרף לאחד מהם לפחות. תודה, אריק הי אריק. זמן הטיסה תלוי כמובן במטוסים שתבחר ובאיזה מהירות תשייט. אני יכול להגיד לך שהחלק הראשון - מיאמי הוואנה VFR הוא בערך כ-200 מייל, והנתיב מהוואנה לברקואה הוא כ-480 מייל.
Yarden Antebi פורסם פברואר 15, 2007 דיווח פורסם פברואר 15, 2007 איזה סיום מגעיל לטיסה כל כך כיפית http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... 745#159745
Matan Solomon פורסם פברואר 16, 2007 דיווח פורסם פברואר 16, 2007 אני החלטתי יותר שאני לא רושם שאני מגיע לטיסות של TFC, כי תמידדד שאני רושם שאני מגיע, משהו צץ ברגע האחרון ואני לא יכול להגיע מקווה שנהנתם!
Baruch Spiegel פורסם פברואר 16, 2007 דיווח פורסם פברואר 16, 2007 ואני החלטתי לשנות את כמות השעות ביממה ל 30, רק ביום חמישי. כדי שאוכל להגיע ל TFC ראו שחרור כעסים והוצאת קיטור בתגובה אחרונה שלי בשרשור הנ"ל: http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... 2&start=30 מקווה שנהניתם ביחד. גם בטיסת יחיד רטרואקטיבית הנוף היה נחמד הסטריפים האלה של יבשה במרחק ממוצע של מייל או שניים מהחוף הזכירו לי את הגדר חבלים שהיו עושים בתוך המים כשהיינו הולכים לים בקייטנה.... ובגובה הטיסה הזה היה כיף לעשות סלאלום בין הפופים והקומולוסים ב220 קשר.. חצי נחמה. בעצם איזה חצי... עשירית אולי
danb2000 פורסם פברואר 16, 2007 מחבר דיווח פורסם פברואר 16, 2007 היה נחמד מאד. ה-Florida Keys הם אתר גיאוגרפי / תיירותי מפורסם מאד שנכבש ע"י תיירים לאורך כל השנה אבל משום מה בסימ' לא ראיתי / שמעתי שמתבצעות שם יותר מידי טיסות כגון זו שעשינו, ולכן הגיתי את הנתיב הזה במקום לחתוך "דוך" להוואנה. מקווה שנהניתם. וליעקב קראוס: לא הכביש הזה על המיים הוא לא טעות של הסימ'. כל שרשרת האיים הזאת מחוברת בכביש מהיר. אפשר להתווכח על האיכות "האסטטית" של רצועת בטון שנמתחת מעל פנינה גיאוגרפית אבל אי אפשר להתווכח על ההישג ההנדסי המרשים. "שקרים אמיתיים" - הסרט בכיכובו של ארנולד שוורצנגר - בטח כולכם מכירים. אז הסצינה שבה ארנולד מציל היקום מהכחדה (מתי הוא לא ) כשהוא מטיס הארייר ביד אחת והולך מכות עם הנבל ביד השניה, אז הסצנה הזאת מתרחשת באיי הקי של פלורידה והכביש / גשר הארוך שנראה שם הוא הכביש המדובר. אין ספק שבשבילי הקטע הכי מצחיק בטיסה היה שדיברתי עם מיקי בטלפון תוך כדי הטיסה ואני שומע אותו אומר לרן: "תיזהר עצים" הם פשוט החליטו "לתקוף" את הוואנה והיגיעו בגובה נמוך כדי להמנע מגילוי המכ"ם - גדול למי שלא יודע - מפאת "חטיארותם" של רוב המשתתפים והתקשות בשמירה על עיניים פקוחות וערניות, הוחלט שאת החלק השני - IFR הוואנה לברקואה, נבצע בשבוע הבא. הזדמנות לכל מי שפיספס להצטרף לקטע הזה - זו טיסה באמת נחמדה - בשילוב עם הסינרים והמש - מתקבלת חוויה (בעיני לפחות) נגיד "מעל הממוצע המקובל" - והגישה בברקואה ממש ממש שווה :!: . כרגע נראה שזו הטיסה היחידה שמתוכננת לשבוע הבא. בכל מקרה נוציא הודעה מסודרת בתחילת השבוע ואם יהיו עדכונים ו/או תוספות, נפרסם שם. בנתיים הרווחתם שבוע לא מתוכנן בהוואנה - צאו לבלות במועדוני הסלסה בהוואנה Viejo, תשתו הרבה מוחיטו ותהנו מהסיגרים המשובחים ביותר בעולם במחירים מצחיקים שבמקום אחר הייתם צריכים למכור כילייה עבורם. (אני ממליץ - קוהיבה מס' 3) שבת שלום.
Yakov Kraus פורסם פברואר 18, 2007 דיווח פורסם פברואר 18, 2007 למדתי בטיסות האון לין דברים שבטיסות ה OFFLUNE לא למדתי. בעיקר מהסיבה שאסור להפסיק את הטיסה באמצע והלחץ מהטיסה. בטיסה הזאת השתמשתי במטוס האוטר DASH6 . 1. במיאמי התברברתי במרחבי השדה ועד היום אני חושב שהפקח נתן לי להמריא לא מהמסלול שהקצה לי. 2. המטוס היה קופצני וקשה היה להשתלט עליו. 3. לא הצלחתי אלא לאחר זמן רב להשתלט על הטייס האוטומטי. 4. רעש אימים בתא הטייס. במהלך נסיונות השליטה על המטוס יצאתי מתוך העננים ובאמצע הים היה כביש חשבתי שבנוסף לכל הצרות גם הסינרי התקלקל. מסקנות ולקחים. 1. להתקין תוכנה שמאפשרת זיהוי המסלולים. 2.להכנס להגדרות להקטין את מידת הריאליות לאמצע. 3. להקטין בהגדרות את עוצמת הקול. 4. ללמוד איך מפעילים את הטייס האוטומטי. ואכן מתברר כי לפני שמשנים את גובה הטיסה יש להגדיר את קצב ההגבהה. ואכן בטיסת ניסוי ביום שישי המטוס הגיב כראוי וטוב. כל הדברים האלה קשה לחשוב ולתקן בשעת הטיסה.
Asaf Brietbard פורסם פברואר 18, 2007 דיווח פורסם פברואר 18, 2007 יעקב, כמובן בלי לפגוע, ובהתחשב במסקנות שכתבת באירועים קודמים לגבי ה-737, אחת המסקנות החשובות שעליך ליישם היא הכרת המטוס לפני טיסה. בעיות תפעול טייס אוטומטי או רעש בקוקפיט לא אמורות לצוץ, אלא אם כן זו הפעם הראשונה/שניה שהינך מפעיל את המטוס. לטעמי עליך להכיר מטוס על בוריו לפני טיסה, בטח ובטח אונליין. מעבר לכך, תודה על התרומה שלך בכתיבת כל ההערות והארות בפורום. אני בטוח שיש רבים שלוקחים את הערותיך ומיישמים לגביהם. בהצלחה בעתיד.