עבור לתוכן
itzikl2

מי אמר סקנר ולא קיבל

Recommended Posts

פורסם

היי

שמי איציק ליכטנשטיין , אני ותיק בפורום רק לא כולם מכירים..

לאחרונה שמתי לב שהרבה חברים מבקשים מידע על מכשירי סקנר לקליטת שידורי תקשורת מטוסים אם מידע עבור קניה או מידע בהפעלה וכיצד לקלוט.

לקלוט קשר אוירי כשלעצמו הוא דבר חשוב אצלינו בחטיבה, ככה נבין יותר טוב את עקרונות הדיבור.

לכן רציתי להציג את עצמי

כפי שאמרתי שמי איציק, אני חובב רדיו בתחביב הזה אני צובר ידע על אנטנות לכל סוגי הגלים ומסביבי מכשירי קשר מכל הסוגים כל הזמן, אני משרת בחיל אויר בבקרת פלוטו הצפונית והיום גם לומד לרשיון טייס פרטי

אז מי שצריך עזרה, בקנית סקנר, בבניה של אנטנה מתאימה בבית (יש סוגים שונים) ובכלל בנושא קשר ותקשורת.. אני פה.

פורסם

שלום איציק,

אני גר באזור המרכז (ממש ליד עזריאלי ודיי קרוב לבן גוריון), הזכרת אנטנה שיכולה לקלוט שידורים ורציתי לדעת במה מדובר, היכן ניתן להשיג, עלויות וכו'.

כמוכן אני בן 16 ורציתי לשאול איך אני יכול להיות חובב רדיו בארץ, בשביל שאוכל לייבא לארץ סקאנר באופן חוקי, מה דרוש לצורך הרישיון הזה והיכן עושים אותו.

תודה :!:

פורסם

הדרך להיות חובב רדיו היא דיי קלה

צריך לעבור שני מיבחנים של מישרד התיקשורת

עוברים קורס קטן וקל באגודת חובבי הרדיו בישראל שמכין אותך למיבחנים וניגשים

מבחן ראשון בנושא נהלים {איך פונים למישהו באוויר - מה אומרים וכולי וכולי וכולי}

מבחן שני בנושא טכני {קצת אלקטרוניקה קצת פיזיקה לא משהו קשה דיי קל במיוחד אם המורים שמלמדים שם}

לחובבות הרדיו יש שלושה דרגות

דרגה א - חובב שמורשה לשדר בהספק שעד 1500 וואט {יש תדרים שבהם הוא מוגבל עד 1000 וואט}

דרגה ב - חובב שמורשה לשדר עד 250 וואט

דרגה ד - חובב שמורשה לשדר עד 150 וואט

אחרי שאתה עובר את שני המיבחנים אתה מקבל רישיון

לדרגה ד - שבה לחובב רישיון שידור בהספק שעד 150 וואט {דרגה זאת אין צורך במורס}

לדרגה ב {עוצמת שידור גבוה יותר} אתה צריך לדעת ליקלוט ולשדר מורס במהירות של 5 מילים לדקה {כל מילה 5 אותיות}

לדרגה א {עוצמת שידור גבוה הרבה יותר} צריך לדעת ליקלוט ולשדר 16 מילים לדקה {כל מילה 5 אותיות} ולדעת את החלק הטכני טוב מאוד {צריך לענות בעל פה}

אחרי שעברת אתה מקבל אות קריאה שיחודי לך

אגרת מבחן של משרד התיקשורת היא 65 שקלים

אפשר להתעניין באגודת חובבי הרדיו על קורסים בטלפון 03-5658203

או דרך אתר של אגודת חובבי הרדיו http://www.iarc.org/

לשאלה לגבי אנטנות אני צריך יותר מידע איזה סקנר יש לך יש כמה סוגים יש מקלט ביתי שכניסת האנטנה שלו שונה ממקלט ידני וגם סוגי האנטנה שונים לבית ומלקט קטן ונייד.

קניית אנטנה בארץ קצת יותר קשה כי הנושא של אנטנות וקשר חובבים לא כל כך מפותח לכן הרבה חובבים בונים אנטנות (גם כי זה יותר כיף :D )

אשמח לענות לעוד שאלות

פורסם

אהלן איציק, התכתבתי איתך במסנג'ר בזמנו אם אתה זוכר...(לפי שנה בערך)

יש לי סקאנר נייד של RADIOSHACK והאנטנה שלו היא בחיבור BNC.

שתי שאלות לי אליך:

1. כיום כשאני משתמש בסקאנר אני מחבר אליו כבל BNC ולקצה הכבל אני מחבר את האנטנה שקיבלתי עם הסקאנר. האם הדבר הזה אמור לשפר את הקליטה או שאני סתם מחבר ככה?

2. אשמח לכל מידע שיעזור לבנות אנטרנט טובה (אפשר למקם על הגג)

פורסם

אז כך כבל RG הוא תווך תיקשורת די טוב לRF. עם אתה מחבר לכבל מחבר BNC מחבר בשביל חיבור המקלט ובלצד השני מלחים אותו לאנטנה אז הקליטה אמורה להשתפר.אבל גם הרעשים וההפרעות מתגברות ביחד עם האות הרצוי לכן מעלים את המשתק=squelch או עדיף להפעיל את ATT שזה מסנן רעשים (לא לכל הסקנרים יש )

אני יפרסם בקרוב תוכניות והסברים לבניה של אנטנה פשוטה שאני משתמש בה אצלי ומציב אותה על אנטנת הטלוויזה שלנו.

פורסם

איציק, אז לפי מה שאתה אומר, כמה שמחברים יותר כבלי BNC יחד ליצירת כבל אחד ארוך כך הקליטה תשתפר וניתן יהיה לקלוט יותר תחנות? (כמובן עם יותר רעשים)

מהו הגבול הסביר לאורך הכבל הזה?

האופן שבו חיברתי את הכבל הוא לא ע"י הלחמה אלא פשוט חיבור רגיל (כמו כבל מאריך)

פורסם

לא בדיוק ככל שהאנטנה יותר גבוהה אז הקליטה תשתפר. הקואקס=הכבל הוא רק תווך תיקשורת שמעביר את האות מהאנטנה למקלט.אין בעיה לימשוך כמה עשרות מטרים של קואקס לגג לר תיהיה השפעה לקליטה (קצת לשידור אבל זה לא העיניין כאן)

את האנטנה עצמה גדי לשים על תורן או על עמוד כדי לתפוס עוד כמה מטרים

פורסם

איציק אני הצלחתי לקלוט מצוין רק עם RG59 אחד מהבית שלי..בלי שהאנטנה הקטנטנה שבאה עם הסקאנר תהיה מחוברת אליו...וזה היה בקומה שניה, ככה שלא חייבים גובה (כמובן שזה עוזר מאוד, אבל לא מוכרחים)

פורסם

נכון שרק קואקס כמוליך מספיק כדי לקלוט (בשידור בכלל לא) אבל כדי לשפר הקליטה ביחוד למקלטים ביתיים ולא ניידים בהם רגישות הקליטה גדולה יותר אנטנה טובה עוזרת מאוד .

אבל אתב צודק כל כבל אפילו חוט חשמל שנלפף את הליבה שלו למחבר של הסקנר תשפר את הקליטה

פורסם

עוד מכשיר נחמד שאני מקווה להביא אותו ביולי ואשמח להציג אותו לכולם שיהיה "מבצעי"

מקלט שיודע לקלוט את הזע"ט של המטוסים mode c ולהציג על המחשב הביתי וכך "לפקח על התנועה" גם קשר רדיו וגם על הצג :wink:

http://www.hamradio.co.uk/kinetic-sbs-1.shtml

הלינק לאתר של המכשיר

פורסם

איציק, כתבת שלא משנה מה אורך הכבל לאנטנה...

קראתי ושמעתי תיאוריות אחרות - שכתלות באורך הגל, יש אורך ספציפי מאוד לכבל המקשר בין האנטנה למקלט (לא סגור על משדר). כבל ארוך מדי, ינחית (לא בצורה לינארית) מאוד את האות הנקלט.

ואכן, לאחר שקיצרתי כבל קיבלתי תפוקות טובות יותר מהמכשיר.

דרך אגב, החטיבה בענייני פרוייקטים, אז עוד כפפה להרמה :wink: :

מה דעתכם לארגן קורס חובבי רדיו לכל מי שירצה מהחטיבה - הרי יש פה רבים המחזיקים בידם מכשירי קליטה (לא בצורה חוקית). אני מניח שאם נפנה כקבוצה, ונחליט מהו סוג הרשיון אותו נרצה, נוכל להרים קורס, אולי במחירים יותר טובים, אולי בשעות/ימים נוחים לנו וכו'....

איציק/אילן - מה דעתכם? יש לכם מילה בארגון חוביי הרדיו?

פורסם

תווך התיקשורת בין האנטנה למשדר/מקלט תנחית את האות במרחק מסויים תלוי בסוג הכבל האורך הכבל והתדר יש נוסחאה לכך. אבל למקלטים זה פחות משמעותי במרחקים קצרים תיהיה הנחתה מאוד קטנה בשביל שתהיה הנחתה גדולה הכל צריך להיות ממש ארוך.

לפחות כך זה מהנסיון שלי אני גר בקומה שניה האנטנה בגג על תורן לכן אורך הקואקס הוא 50 מטר לפחות ואין הנחתה משמעותית.

בעניין קורס חובבי רדיו אני יכול לברר אולי אפילו לארגן קורס עם תהיה הענות לכך וכך לחסוך עלויות.

פורסם
תווך התיקשורת בין האנטנה למשדר/מקלט תנחית את האות במרחק מסויים תלוי בסוג הכבל האורך הכבל והתדר יש נוסחאה לכך. אבל למקלטים זה פחות משמעותי במרחקים קצרים תיהיה הנחתה מאוד קטנה בשביל שתהיה הנחתה גדולה הכל צריך להיות ממש ארוך.

לפחות כך זה מהנסיון שלי אני גר בקומה שניה האנטנה בגג על תורן לכן אורך הקואקס הוא 50 מטר לפחות ואין הנחתה משמעותית.

בעניין קורס חובבי רדיו אני יכול לברר אולי אפילו לארגן קורס עם תהיה הענות לכך וכך לחסוך עלויות.

איציק, אשמח אם תעיין מידי פעם בפרטי.

פורסם

לדעתי יכול רק להוסיף לאווירה ולידע של אנשינו. נשמח לסייע בנושא. נשקול השקעת משאבים של מח' הדרכה עם התפתחות העניין ומשוב מהסביבה.

הקשר שלי לנושא רדיו מצטמצם לפתק ירוק מ-1970 ממנכ"ל משרד התקשורת שעליו כתוב רישיון RT לצמיתות. נדמה לי שהמבחן במורס היה 20 חמישיות לדקה.

מה דעתכם לארגן קורס חובבי רדיו לכל מי שירצה מהחטיבה - הרי יש פה רבים המחזיקים בידם מכשירי קליטה (לא בצורה חוקית). אני מניח שאם נפנה כקבוצה, ונחליט מהו סוג הרשיון אותו נרצה, נוכל להרים קורס, אולי במחירים יותר טובים, אולי בשעות/ימים נוחים לנו וכו'....

פורסם
איציק, כתבת שלא משנה מה אורך הכבל לאנטנה...

קראתי ושמעתי תיאוריות אחרות - שכתלות באורך הגל, יש אורך ספציפי מאוד לכבל המקשר בין האנטנה למקלט (לא סגור על משדר). כבל ארוך מדי, ינחית (לא בצורה לינארית) מאוד את האות הנקלט.

ואכן, לאחר שקיצרתי כבל קיבלתי תפוקות טובות יותר מהמכשיר.

אסף,

לאורך הכבל יש קשר להתנגדות. מכאן כבל ארוך=התנגדות גבוהה יתר = אות חלש.

ככלל יש קשר בין אורך הגל לגודל האנטנה, למרות שבתכלס זה עסק קצת יותר מורכב

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...