Ben Cohen פורסם ספטמבר 30, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 30, 2008 עוד הגבלה על התעופה הכללית בארץ, הפעם מהחברה הרעים - חיל האווירהחל מהיום,הטיסה בנתיב העובר מעל ש"ד,והטיסות מ/אל ש"ד- אסורה לטיסות פרטיות בשעות האלה: יום א' עד ה' בין 0700 ל 0800 בבוקר ו 1600 עד 1900 אחה"צ יום ו' המראות ונחיתות מ/אל ש"ד כל 10 דקות בלבד(לא פחות). עכשיו אני מתחיל לשנוא את החיל הזה והתנהלותו. באו וסגרו את הנתיב העקרי של התעופה הקלה דרומה. כל הכבוד להם ](*,) תמיד זה קל לפגוע בחופש התנועה של אחרים. להעיף את חיל האוויר משדה דב ולהפוך אותו לאזרחי כפי שהוא היה בעבר. ובכלל השמיים האלה שייכים למדינה ולאזרחים שחיים בה ולא לחיל האוויר. בושה, עושים מה בראש שלהם ואפילו אין תחליף :-k אם לא יהיו הגבלות, לא יהיה חיה"א,לא תהיה מדינה ולא יהיו אזרחים... לצערנו זה המצב. הפיתרון הוא או להשתדל להנות ממה שיש או ללכת למקומות שיש להם חופש בשפע.
ifs2003 פורסם אוקטובר 1, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2008 עוד הגבלה על התעופה הכללית בארץ, הפעם מהחברה הרעים - חיל האווירהחל מהיום,הטיסה בנתיב העובר מעל ש"ד,והטיסות מ/אל ש"ד- אסורה לטיסות פרטיות בשעות האלה: יום א' עד ה' בין 0700 ל 0800 בבוקר ו 1600 עד 1900 אחה"צ יום ו' המראות ונחיתות מ/אל ש"ד כל 10 דקות בלבד(לא פחות). עכשיו אני מתחיל לשנוא את החיל הזה והתנהלותו. באו וסגרו את הנתיב העקרי של התעופה הקלה דרומה. כל הכבוד להם ](*,) תמיד זה קל לפגוע בחופש התנועה של אחרים. להעיף את חיל האוויר משדה דב ולהפוך אותו לאזרחי כפי שהוא היה בעבר. ובכלל השמיים האלה שייכים למדינה ולאזרחים שחיים בה ולא לחיל האוויר. בושה, עושים מה בראש שלהם ואפילו אין תחליף :-k אם לא יהיו הגבלות, לא יהיה חיה"א,לא תהיה מדינה ולא יהיו אזרחים... לצערנו זה המצב. הפיתרון הוא או להשתדל להנות ממה שיש או ללכת למקומות שיש להם חופש בשפע. למזלנו יצא עדכון להודעה שבה נאמר שזה רק להמראות ונחיתות. אין בעיה לעבור דרך שדה דב בכל שעות היום.
Omer D פורסם אוקטובר 2, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 2, 2008 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3604721,00.html
Liav Nefesh פורסם אוקטובר 3, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 3, 2008 עוד הגבלה על התעופה הכללית בארץ, הפעם מהחברה הרעים - חיל האווירהחל מהיום,הטיסה בנתיב העובר מעל ש"ד,והטיסות מ/אל ש"ד- אסורה לטיסות פרטיות בשעות האלה: יום א' עד ה' בין 0700 ל 0800 בבוקר ו 1600 עד 1900 אחה"צ יום ו' המראות ונחיתות מ/אל ש"ד כל 10 דקות בלבד(לא פחות). עכשיו אני מתחיל לשנוא את החיל הזה והתנהלותו. באו וסגרו את הנתיב העקרי של התעופה הקלה דרומה. כל הכבוד להם ](*,) תמיד זה קל לפגוע בחופש התנועה של אחרים. להעיף את חיל האוויר משדה דב ולהפוך אותו לאזרחי כפי שהוא היה בעבר. ובכלל השמיים האלה שייכים למדינה ולאזרחים שחיים בה ולא לחיל האוויר. בושה, עושים מה בראש שלהם ואפילו אין תחליף :-k אם לא יהיו הגבלות, לא יהיה חיה"א,לא תהיה מדינה ולא יהיו אזרחים... לצערנו זה המצב. הפיתרון הוא או להשתדל להנות ממה שיש או ללכת למקומות שיש להם חופש בשפע. למזלנו יצא עדכון להודעה שבה נאמר שזה רק להמראות ונחיתות. אין בעיה לעבור דרך שדה דב בכל שעות היום. מקס, לא אכנס איתך למה חה"א מגביל את המרחב האוירי,לאחר שתכיר את המרחב האוירי הישראלי תדע שעושים הכל (באמת הכל) כדי לאפשר לאזרחים לטוס כמה שיותר בחופשיות, תמיד אפשר עוד ותמיד מה שנותנים זה לא מספיק אבל זה מה יש. לא פעם בתור מישהו שנאלץ לאסור לצסנה לטוס אני עשוה את זה אחרי הרבה ברורים ובדיקות וזה לא משהו של "לא בא לי שהוא יעבור כאן עכשיו כי הוא מציק לי" העמוס שנוצר בשעות האלה של היום בשדה דב (ונועם יחזק אותי) הם שעות מטורפות ורוב "האזרחים" לא מתפקדים טוב תחת הלחץ זה גורם לאירועים, לכן, הוחלט לפי מה שהבנתי להגביל את התעבורה האזרחים בשעות האלה.
Elad Zeierman פורסם אוקטובר 3, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 3, 2008 עוד הגבלה על התעופה הכללית בארץ, הפעם מהחברה הרעים - חיל האווירהחל מהיום,הטיסה בנתיב העובר מעל ש"ד,והטיסות מ/אל ש"ד- אסורה לטיסות פרטיות בשעות האלה: יום א' עד ה' בין 0700 ל 0800 בבוקר ו 1600 עד 1900 אחה"צ יום ו' המראות ונחיתות מ/אל ש"ד כל 10 דקות בלבד(לא פחות). עכשיו אני מתחיל לשנוא את החיל הזה והתנהלותו. באו וסגרו את הנתיב העקרי של התעופה הקלה דרומה. כל הכבוד להם ](*,) תמיד זה קל לפגוע בחופש התנועה של אחרים. להעיף את חיל האוויר משדה דב ולהפוך אותו לאזרחי כפי שהוא היה בעבר. ובכלל השמיים האלה שייכים למדינה ולאזרחים שחיים בה ולא לחיל האוויר. בושה, עושים מה בראש שלהם ואפילו אין תחליף :-k אם לא יהיו הגבלות, לא יהיה חיה"א,לא תהיה מדינה ולא יהיו אזרחים... לצערנו זה המצב. הפיתרון הוא או להשתדל להנות ממה שיש או ללכת למקומות שיש להם חופש בשפע. למזלנו יצא עדכון להודעה שבה נאמר שזה רק להמראות ונחיתות. אין בעיה לעבור דרך שדה דב בכל שעות היום. מקס, לא אכנס איתך למה חה"א מגביל את המרחב האוירי,לאחר שתכיר את המרחב האוירי הישראלי תדע שעושים הכל (באמת הכל) כדי לאפשר לאזרחים לטוס כמה שיותר בחופשיות, תמיד אפשר עוד ותמיד מה שנותנים זה לא מספיק אבל זה מה יש. לא פעם בתור מישהו שנאלץ לאסור לצסנה לטוס אני עשוה את זה אחרי הרבה ברורים ובדיקות וזה לא משהו של "לא בא לי שהוא יעבור כאן עכשיו כי הוא מציק לי" העמוס שנוצר בשעות האלה של היום בשדה דב (ונועם יחזק אותי) הם שעות מטורפות ורוב "האזרחים" לא מתפקדים טוב תחת הלחץ זה גורם לאירועים, לכן, הוחלט לפי מה שהבנתי להגביל את התעבורה האזרחים בשעות האלה. המצב היום במדינה מבחינה תעופתית זה שהמדינה "עובדת" בשביל ח"א ולא ההפך אף אחד באמת לא יודע באיזה יעילות החייל הזה מתפקד שבאמת "עושים כל מה שאפשר" .. וגם אתה לא יכול לדעת את זה אפילו שאתה בקר אתה בסך הכל בורג מאוד קטן במערכת שרחוק מלראות את התמונה הכוללת אפילו שהמכ"ם שלך מגיע בטווח שלו עד עיראק והלאה. בשיחות שהיו לי עם כמה בעלי תפקידים ברשות- המצב כיום שאין שום תקן לגבי התעופה האזרחית ובפרט הכללית לגבי התיעדוף שלהם בשמיים למעון האמת המגזר הזה מקבל שאריות ואם לא היה אותם גם את זה הוא לא היה מקבל "בשם הביטחון"
ifs2003 פורסם אוקטובר 3, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 3, 2008 עוד הגבלה על התעופה הכללית בארץ, הפעם מהחברה הרעים - חיל האווירהחל מהיום,הטיסה בנתיב העובר מעל ש"ד,והטיסות מ/אל ש"ד- אסורה לטיסות פרטיות בשעות האלה: יום א' עד ה' בין 0700 ל 0800 בבוקר ו 1600 עד 1900 אחה"צ יום ו' המראות ונחיתות מ/אל ש"ד כל 10 דקות בלבד(לא פחות). עכשיו אני מתחיל לשנוא את החיל הזה והתנהלותו. באו וסגרו את הנתיב העקרי של התעופה הקלה דרומה. כל הכבוד להם ](*,) תמיד זה קל לפגוע בחופש התנועה של אחרים. להעיף את חיל האוויר משדה דב ולהפוך אותו לאזרחי כפי שהוא היה בעבר. ובכלל השמיים האלה שייכים למדינה ולאזרחים שחיים בה ולא לחיל האוויר. בושה, עושים מה בראש שלהם ואפילו אין תחליף :-k אם לא יהיו הגבלות, לא יהיה חיה"א,לא תהיה מדינה ולא יהיו אזרחים... לצערנו זה המצב. הפיתרון הוא או להשתדל להנות ממה שיש או ללכת למקומות שיש להם חופש בשפע. למזלנו יצא עדכון להודעה שבה נאמר שזה רק להמראות ונחיתות. אין בעיה לעבור דרך שדה דב בכל שעות היום. מקס, לא אכנס איתך למה חה"א מגביל את המרחב האוירי,לאחר שתכיר את המרחב האוירי הישראלי תדע שעושים הכל (באמת הכל) כדי לאפשר לאזרחים לטוס כמה שיותר בחופשיות, תמיד אפשר עוד ותמיד מה שנותנים זה לא מספיק אבל זה מה יש. לא פעם בתור מישהו שנאלץ לאסור לצסנה לטוס אני עשוה את זה אחרי הרבה ברורים ובדיקות וזה לא משהו של "לא בא לי שהוא יעבור כאן עכשיו כי הוא מציק לי" העמוס שנוצר בשעות האלה של היום בשדה דב (ונועם יחזק אותי) הם שעות מטורפות ורוב "האזרחים" לא מתפקדים טוב תחת הלחץ זה גורם לאירועים, לכן, הוחלט לפי מה שהבנתי להגביל את התעבורה האזרחים בשעות האלה. גם אני מכיר את זה מקרוב כי גם אני בא מחיל האוויר, אבל יש דברים שזה מוגזם לעשות. שדה דב הוא מן סוג של צומת, שמשמש נתיב למעבר כלי טיס דרומה וצפונה בגלל שיש לנו את נתב"ג ששם זה בכלל סיפור לעבור. בהתחלה כעסתי כי ההודעה הראשונה הייתה שכלי טיס אזרחיים בטיסות "פרטיות" בלבד. ממה שאני מכיר יותר ממחצית הטיסות בשדה-דב הן טיסות מסחריות או ח"א. אני מכיר את ההרגשת הגיבוש מתוך חיל האוויר שאומרת שאנחנו קובעים את חוקי המשחק וככה זה יהיה אבל אל נא לשכוח שחיל האוויר לא קנה את השמיים אלא רק מופקד עליהן. לכל הגבלה צריך להיות הגיון בגדר נורמאלי. אם אתה סוגר משהוא מרכזי תדאג להציע חלופה. מה עוד מעצבן זה השיטה שבה עובד החיל הזה, באים קבוצת חיילים, מתלוננים למפקד המגדל, ההוא פונה למפקד הבסיס, והופ ! סגרנו נתיב תעבורה או שדה כי X,Y,Z אמרו ש... וליאב, כן אני מכיר טוב מאוד את המרחב האווירי של ישראל כי אני טס בו. יש הרבה דברים שעוד לא צפים למעלה כי אף אחד לא נגע בהם בדיוק כמו התקנות של ראשות התעופה שלא עודכנו למעלה מ 40 שנה, ולצערי גם אין מי שירים את הכפפה ויעשה סדר. בכל מקרה, הגיע הזמן שראשות התעופה תקח את העניינים לידיים ולא חיל האוויר, כן כן ממש כמו במדינות מתוקנות אחרות. שחיל האוויר יפסיק לעשות מה שהוא רוצה וללא הצדקה או התיעצות עם גורם אחר.
Liav Nefesh פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 המצב היום במדינה מבחינה תעופתית זה שהמדינה "עובדת" בשביל ח"א ולא ההפך אף אחד באמת לא יודע באיזה יעילות החייל הזה מתפקד שבאמת "עושים כל מה שאפשר" .. וגם אתה לא יכול לדעת את זה אפילו שאתה בקר אתה בסך הכל בורג מאוד קטן במערכת שרחוק מלראות את התמונה הכוללת אפילו שהמכ"ם שלך מגיע בטווח שלו עד עיראק והלאה. בשיחות שהיו לי עם כמה בעלי תפקידים ברשות- המצב כיום שאין שום תקן לגבי התעופה האזרחית ובפרט הכללית לגבי התיעדוף שלהם בשמיים למעון האמת המגזר הזה מקבל שאריות ואם לא היה אותם גם את זה הוא לא היה מקבל "בשם הביטחון" אלעד, נוח להפיל הכל על חה"א, אל תשכח שרוב ההגבלות נוצרות כנגזרות של שטחים קרקעים כמו שטחי אש ושטחי אימונים של הירוקים, אני רוצה לראות אותך אם יש לך ביצים לטוס מעל ש"א של שיזפון כשהם יורים תלול אז בסופו של דבר הבקרים ז"א חיל האויר אלה שנותנים את ה"לא" בגלל שהשטחים האלה בשימוש (חוץ מזה שבסופ"שים אתה יכול לטוס כמה שבא לך ושהכיס מרשה...) אם אתה רוצה מרחב? אין בעיה, קצץ את השטחי אש של השיריון, את המטווחים של תעשיה אוירית ויחידות ניסוי כאלה ואחרות... ונראה לי שאתה כבר מבין לאן אני מכוון. לצערי אנחנו במדינה שלא יכולה להרשות לעצמה חופש אוירי כמו מדינות אחרות, לא בגלל מקום ובטח שלא בגלל המצב הבטחוני. כשאני בתור פקח (בקר אני עדין לא :wink: ) ואני נתקל באזרח שאני לא יכול לאפשר לו המשך בנתיב טיסה, אני עושה כל מה שאני יכול ומשתמש בכל העזרים שיש לי ונכון שאין לי הרבה ואני בסופו של דבר "בורג קטן", אבל בזמן אמת יש לי יחסית הרבה חשיבות להמשך הטיסה שלו. תאמין לי שאני יודע כמה כואב לאזרח ששוללים אותו באויר, גם בלב ובעיקר בכיס. וכן, טיסות אזרחיות הם בסוף "שרשרת המזון" האוירית מהסיבות מעלה. גם אני מכיר את זה מקרוב כי גם אני בא מחיל האוויר, אבל יש דברים שזה מוגזם לעשות. שדה דב הוא מן סוג של צומת, שמשמש נתיב למעבר כלי טיס דרומה וצפונה בגלל שיש לנו את נתב"ג ששם זה בכלל סיפור לעבור. בהתחלה כעסתי כי ההודעה הראשונה הייתה שכלי טיס אזרחיים בטיסות "פרטיות" בלבד. ממה שאני מכיר יותר ממחצית הטיסות בשדה-דב הן טיסות מסחריות או ח"א. אני מכיר את ההרגשת הגיבוש מתוך חיל האוויר שאומרת שאנחנו קובעים את חוקי המשחק וככה זה יהיה אבל אל נא לשכוח שחיל האוויר לא קנה את השמיים אלא רק מופקד עליהן. לכל הגבלה צריך להיות הגיון בגדר נורמאלי. אם אתה סוגר משהוא מרכזי תדאג להציע חלופה. מה עוד מעצבן זה השיטה שבה עובד החיל הזה, באים קבוצת חיילים, מתלוננים למפקד המגדל, ההוא פונה למפקד הבסיס, והופ ! סגרנו נתיב תעבורה או שדה כי X,Y,Z אמרו ש... וליאב, כן אני מכיר טוב מאוד את המרחב האווירי של ישראל כי אני טס בו. יש הרבה דברים שעוד לא צפים למעלה כי אף אחד לא נגע בהם בדיוק כמו התקנות של ראשות התעופה שלא עודכנו למעלה מ 40 שנה, ולצערי גם אין מי שירים את הכפפה ויעשה סדר. בכל מקרה, הגיע הזמן שראשות התעופה תקח את העניינים לידיים ולא חיל האוויר, כן כן ממש כמו במדינות מתוקנות אחרות. שחיל האוויר יפסיק לעשות מה שהוא רוצה וללא הצדקה או התיעצות עם גורם אחר. מקס, נתחיל בזה ששום גוף אינו מושלם, בטח שלא אלה שעוסקים בתעופה.... המרחב האוירי ממש לא נגמר בנתיבי CVFR / CTR / TMA / ACC ואיזורי טיסה... מסכים איתך שהאצבע קלה על ההדק של הסגירות וההגבלות אבל אין שום גוף רציני שעומד מנגד חוץ מכמה טייסים ממורמרים ובג"צים לכן חיל האויר מתיחס ככה, ולא בצדק. מנהל התעופה ורש"ת לא עושים כלום חוץ מלבכות לפעמים, לפחות לא משהו שאני רואה... רשות התעופה לא תיקח את השמים לידים מהבחינות שציינתי לאלעד למעלה, אנחנו מדינה שקודם כל צריכה להתקיים בטחונית, אחר כך להנות מהשאר ולא להפך.
Adam Waiser פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 אנחנו מדינה שקודם כל צריכה להתקיים בטחונית, אחר כך להנות מהשאר ולא להפך. בדיוק בגלל התפיסה הזו הצבא ימשיך לנהל את מדינת ישראל לנצח. גם אחרי שיהיה לך שלום עם הסורים ועם האיראנים ועם מי שתרצה. אירגון לעולם ירצה להמשיך ולהצדיק את מטרת הקמתו ואת קיומו. האווירה במדינה מאז הקמתה היא שה"בטחון" הוא פרה קדושה ולכוחות הביטחון מותר פשוט הכל ואף אחד לא שואל שאלות. מי שמעז לשאול אוטומטית מסווג כשמאלן או כתמהוני. ככה זה היה וככה זה יהיה תמיד. אותי אישית המצב הזה מאד מפחיד. אז אמנם מדובר כאן כולה בסגירה של נתיב טיסה אבל אם כבר נפתח הדיון הזה אז תשימו לב איך אנחנו סותמים את הפיות ולא שואלים יותר מדי באשר להכרח לסגור נתיב טיסה או כל דבר אחר שכן משפיע על הכיס או על אורח החיים של האזרח הקטן. לכו לביקור במיאנמר לדוגמא(אם יתנו לכם להכנס) ותחשבו טוב אם לא יהיה כדאי מתישהו להתחיל לשאול שאלות. ואין לי שום תאוריות קונספירציה אני די בטוח שההנהגה והצבא שפויים לגמרי ונכון לעכשיו עושים מלאכת קודש. נקווה שהאיזון הזה ישאר כאן לעולם.
Elad Zeierman פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 ליאב אם הגענו למצב שטייס דרגה בכירה בח"א אומר לי שהוא בעצמו לא מבין למה רבעיית מטוסים חייבת להיכנס למבנה מעל תל נוף ולהרעיד את כל אזור השפלה במקום לטוס על אש קטנה לים ולעשות את זה שם ולחסוך את הרעש כנראה שהמנטליות היא בדיוק כמו שאני מתאר אותה. הש.א ש של השיריון הוא פרורים לעומת מה שח"א האוויר דורש עם כל מקדמי הביטחון. הח"א הזה עשה ועדיין עושה בשם הביטחון מה שבא לא ללא שום רצון (יכולת יש) לחשוב על התייעלות כמו הרבה גופים אחרים בצה"ל. ענף התעופה הכללית בארץ הוא סוג של גוויה נושמת ולח"א יש אם תרצה או לא חלק גדול בגרימה לזה, עצם העובדה שהחייל הזה עובד עם מערכות תעופתיות 30 שנה אחורה ורש"ת מנסה מתקציבים שלה להכניס דברים מודרנים לח"א מתקציבים שלה זה כבר אומר עד כמה המערכת רקובה. אתה חושב פעמיים ועושה את המקסימום לא לסובב את אותה ססנה מסכנה כי בסופו של דבר זה מה שלימדו אותך לעשות אתה נמצא בקו הראשון בשרשרת "השירות ללקוח" ואם יקליטו אותך מסובב מטוס בלי סיבה בסוף יבואו למפקד שלך שהוא יפנה אותם למפקד של המפקד שלך והוא ייתן את הדין ובעקיפין גם ינקנק אותך ככה שאם תרצה או לא אתה לא יותר מאשר עלה תאנה לאלה שמעלייך.
ifs2003 פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 כל מילה בסלע. כודם כל חיי התושבים והאזרחים ואחר כך הביטחון והצבא. ובהקשר לטיסות "הפרטיות" והאפליות נגדן... אז מבחינתי לא לתת לססנה זה כמו שמחר יבוא צה"ל יסגור את כביש תל אביב ירושלים ויגיד שרק אוטובוסים עוברים ומכוניות פרטיות לא. אגב אין הבדל בין מכונית פרטיל למטוס בטיסה פרטית, שני הכלים משמשים את האדם כדי להקנות לו את חופש התנוע ולאף אחד בטח לח"א אין זכות להגביל אדם בתנועתו בין אם זה על הקרע באוויר או בים כל עוד הוא לא פוגע בזכותו או בביטחונה של המדינה. ועוד דבר שאני רוצה לתת עליו דגש כי באתי משם (ח"א). חיל האוויר לא פעם משתמש בטריקים המטומטמים האלה כתירוץ כדי להשיג כח אדם. המצב בחיל מבחינת פקחים ירוד יחסית (בכמות לא באיכות) ולהגיד "אנחנו לא עומדים בלחץ" תמיד עובד. חברים ! אני מזמין את כל פקחי חיל האוויר לגשת לשדות אזרחיים ולראות מה זה פקח. אפילו בהרצליה אתמול במטס דרומה היו בשדה למעלה מ 7 מטוסים שהיו מוכנים להמריא בו זמנית והפקחים התותחים של הרצליה אכלו את זה ללא בעיות, למה ? כי זה המקצוע שלהם והם יודעים להתנהל ולהתנהל בצורה טובה תוך שימוש בכל המשאבים שעומדים לרשותם. אם חיל האוויר מרגיש שזה גדול עליו בבקשה תנו לאזרחים לנהל את העניינים מה שגם שדה דב הוא שדה אזרחי שאוייש בחיל האוויר.
Liav Nefesh פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 טוב, אני אגיב ככה לצערי, לחיל האויר אין את האפשרות לתת לאזרחים לנהל את השמים, בטח לא במצב בטחוני כמו היום איך אתם מצפים שנגיב למטוס קרב עוין שחודר לארץ להוריד לאדם (סתם דוגמא) את הבית? איך אתם רוצים שהוא יזנק עם צריך להתחיל לתאם את זה עם האזרחים? איפה אתם רוצים שהוא יתאמן ליירט את אותו מטוס חודר? איפה אתם רוצים שינסו את התחמושת החדשה או את המערכות החדשות? איפה אתם רוצים שהחייל יערוך יתאמן כדי להפציץ מטרות? בגלל כל זה רוב ההגבלות התעבורתיות ממוקמות בנגב, כדי לאפשר כמה שיותר חופש לאזרחים. אלעד, חה"א לוקח מרווח משטחי האש בהגבלות טיסה ולא שם אותם על הגבול הקרקעי שלו לפי מה שאני מכיר וזה בשביל שאיזה תותחן טועה לא יוריד טייס אזרח שרצה לטוס במרחב כמה שיותר גדול. אני מסכים שהחייל לפעמים חוסם שטויות וגם אותי זה מרגיז. זה כי שוב, אין גורם חזק ומשפיע שיכול לעמוד מול החייל ולא לגרום לו לעשות כאוות נפשם. אני וכל הVATILניקים המפקחים בחייל, שבאים מרקע של תעופה אזרחית פחות או יותר, יודעים ויש לנו את המודעות של כמה זה עולה לפעמים אנחנו מנסים בשינים לתת לטייס לעבור ולא תמיד הטייסים מודעים לזה, אבל ברגע שזה לא מתאפשר ישר מתחילים הוויכוחים על הקשר, גם כשאנחנו מנסים לעזור כמה שיותר, וכבר איזה אזרח קילל אותי בקשר... אני ממש לא חייב להתחיל ולתאם את המטוס הזה מול יח' בקרה אחרות כי כשיש לי הגבלה שנופלת עלי אני צריך להסתדר עם זה ואני פשוט יכול להגיד לו "לא" ושיחפש את הדרך הקצרה לנחיתה, אותי זה לא מעניין, מבחינתי זה חוקי לכל דבר אבל אנחנו כן עושים וכן מתאמים לו נק' מונפצות כדי שהוא יוכל להמשיך לטוס. את זה האזרחים לא רואים.... לגבי הפקחים הצבאיים מול האזרחים. נעשה לך רשימה: צבאי - צעיר יותר, אזרחי - בוגר יותר צבאי - מאומן פחות, אזרחי - מתאמ כל החיים צבאי - בעל ניסיון מועט ממש ביחס לאזרחי אזרחי - מקבל יותר כסך הרב-סרן שלי... עכשיו אתה מבין למה הם בנויים יותר לעומס, ולא, לא ניתן להם לקחת את השמים כי... (תתחיל לקרוא את ההודעה מלמעלה) נכון שנוח ממש להתשמש בתירוץ של "המצב הביטחוני" אבל לצערנו זהו באמת המצב. הפיקוח על שדה דב הוא עניין בפנה עצמו, לא אכנס אליו כי לא מכיר את כל הפרטים וד"א הוא נסגר עוד איזה חודש נראה לי לשיפוצים, אז את הדרך דרומה לא יהיה מה שיחסום.
ifs2003 פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 זו באמת הזדמנות לפקחי שדה דב לקחת הרבה אוויר לנשימה, וללכת לקאנטרי קלאב לעשות חיים
Elad Zeierman פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 טוב,אני אגיב ככה לצערי, לחיל האויר אין את האפשרות לתת לאזרחים לנהל את השמים, בטח לא במצב בטחוני כמו היוםאיך אתם מצפים שנגיב למטוס קרב עוין שחודר לארץ להוריד לאדם (סתם דוגמא) את הבית? איך אתם רוצים שהוא יזנק עם צריך להתחיל לתאם את זה עם האזרחים? איפה אתם רוצים שהוא יתאמן ליירט את אותו מטוס חודר? איפה אתם רוצים שינסו את התחמושת החדשה או את המערכות החדשות? איפה אתם רוצים שהחייל יערוך יתאמן כדי להפציץ מטרות? בגלל כל זה רוב ההגבלות התעבורתיות ממוקמות בנגב, כדי לאפשר כמה שיותר חופש לאזרחים. אלעעד, חה"א לוקח מרווח משטחי האש בהגבלות טיסה ולא שם אותם על הגבול הקרקעי שלו לפי מה שאני מכיר וזה בשביל שאיזה תותחן טועה לא יוריד טייס אזרח שרצה לטוס במרחב כמה שיותר גדול. אני מסכים שהחייל לפעמים חוסם שטויות וגם אותי זה מרגיז. זה כי שוב, אין גורם חזק ומשפיע שיכול לעמוד מול החייל ולא לגרום לו לעשות כאוות נפשם. אלעד, אני וכל הVATILניקים המפקחים בחייל יודעים ויש לנו את המודעות של כמה זה עולה לפעמים אנחנו מנסים בשינים לתת לטייס לעבור ולא תמיד הטייסים מודעים לזה, אבל ברגע שזה לא מתאפשר ישר מתחילים הוויכוחים על הקשר, גם כשאנחנו מנסים לעזור כמה שיותר, וכבר איזה אזרח קילל אותי בקשר... אני ממש לא חייב להתחיל ולתאם את המטוס הזה מול יח' בקרה אחרות כי כשיש לי הגבלה שנופלת עלי אני צריך להסתדר עם זה ואני פשוט יכול להגיד לו "לא" ושיחפש את הדרך הקצרה לנחיתה, אותי זה לא מעניין, מבחינתי זה חוקי לכל דבר אבל אנחנו כן עושים וכן מתאמים לו נק' מונפצות כדי שהוא יוכל להמשיך לטוס. את זה האזרחים לא רואים.... לגפי הפקחים הצבאיים מול האזרחים. נעשה לך רשימה: צבאי - צעיר יותר, אזרחי - בוגר יותר צבאי - מאומן פחות, אזרחי - מתאמ כל החיים צבאי - בעל ניסיון מועט ממש ביחס לאזרחי אזרחי - מקבל יותר כסך הרב-סרן שלי... הפיקוח על שדה דב הוא עניין בפנה עצמו, לא אכנס אליו כי לא מכיר את כל הפרטים וד"א הוא נסגר עוד איזה חודש נראה לי לשיפוצים, אז את הדרך דרומה לא יהיה מה שיחסום. תתייחס למודגש.... מאיפה אתה יודע את זה? מאיפה ח"א יודע את זה? זה לא נוסה אף פעם ולא בוצעה מעולם פורמה בנושא הזה. גם אמרו שלהפריט את אלעל זה אסון לאומי ועדיין היא שורדת אפילו התייעלה פלאים (למרות שיש עוד הרבה מה לשפר). ןןעדת לפידות האחרונה בנושא (הדוח בטח כבר מלא פטריות עובש על המדף של מופז) אמרה שכל המערכת היא קולקול ומי שישב בה הם בכירים של ח"א לשעבר בין הייתר אבל עזוב זה כבר כניסה לפוליטיקה יותר מידי. שורה תחתונה שתבין שבהעקיפין המאמצים שאתה עושה במגדל כדי לא לסובב אווירונים היא לא יותר מאשר כסת"ח של הבכירים מעלייך זה בפרוש עובד על עיקרון השירות ללקוח
Liav Nefesh פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 טוב,אני אגיב ככה לצערי, לחיל האויר אין את האפשרות לתת לאזרחים לנהל את השמים, בטח לא במצב בטחוני כמו היוםאיך אתם מצפים שנגיב למטוס קרב עוין שחודר לארץ להוריד לאדם (סתם דוגמא) את הבית? איך אתם רוצים שהוא יזנק עם צריך להתחיל לתאם את זה עם האזרחים? איפה אתם רוצים שהוא יתאמן ליירט את אותו מטוס חודר? איפה אתם רוצים שינסו את התחמושת החדשה או את המערכות החדשות? איפה אתם רוצים שהחייל יערוך יתאמן כדי להפציץ מטרות? בגלל כל זה רוב ההגבלות התעבורתיות ממוקמות בנגב, כדי לאפשר כמה שיותר חופש לאזרחים. אלעעד, חה"א לוקח מרווח משטחי האש בהגבלות טיסה ולא שם אותם על הגבול הקרקעי שלו לפי מה שאני מכיר וזה בשביל שאיזה תותחן טועה לא יוריד טייס אזרח שרצה לטוס במרחב כמה שיותר גדול. אני מסכים שהחייל לפעמים חוסם שטויות וגם אותי זה מרגיז. זה כי שוב, אין גורם חזק ומשפיע שיכול לעמוד מול החייל ולא לגרום לו לעשות כאוות נפשם. אלעד, אני וכל הVATILניקים המפקחים בחייל יודעים ויש לנו את המודעות של כמה זה עולה לפעמים אנחנו מנסים בשינים לתת לטייס לעבור ולא תמיד הטייסים מודעים לזה, אבל ברגע שזה לא מתאפשר ישר מתחילים הוויכוחים על הקשר, גם כשאנחנו מנסים לעזור כמה שיותר, וכבר איזה אזרח קילל אותי בקשר... אני ממש לא חייב להתחיל ולתאם את המטוס הזה מול יח' בקרה אחרות כי כשיש לי הגבלה שנופלת עלי אני צריך להסתדר עם זה ואני פשוט יכול להגיד לו "לא" ושיחפש את הדרך הקצרה לנחיתה, אותי זה לא מעניין, מבחינתי זה חוקי לכל דבר אבל אנחנו כן עושים וכן מתאמים לו נק' מונפצות כדי שהוא יוכל להמשיך לטוס. את זה האזרחים לא רואים.... לגפי הפקחים הצבאיים מול האזרחים. נעשה לך רשימה: צבאי - צעיר יותר, אזרחי - בוגר יותר צבאי - מאומן פחות, אזרחי - מתאמ כל החיים צבאי - בעל ניסיון מועט ממש ביחס לאזרחי אזרחי - מקבל יותר כסך הרב-סרן שלי... הפיקוח על שדה דב הוא עניין בפנה עצמו, לא אכנס אליו כי לא מכיר את כל הפרטים וד"א הוא נסגר עוד איזה חודש נראה לי לשיפוצים, אז את הדרך דרומה לא יהיה מה שיחסום. תתייחס למודגש.... מאיפה אתה יודע את זה? מאיפה ח"א יודע את זה? זה לא נוסה אף פעם ולא בוצעה מעולם פורמה בנושא הזה. גם אמרו שלהפריט את אלעל זה אסון לאומי ועדיין היא שורדת אפילו התייעלה פלאים (למרות שיש עוד הרבה מה לשפר). ןןעדת לפידות האחרונה בנושא (הדוח בטח כבר מלא פטריות עובש על המדף של מופז) אמרה שכל המערכת היא קולקול ומי שישב בה הם בכירים של ח"א לשעבר בין הייתר אבל עזוב זה כבר כניסה לפוליטיקה יותר מידי. שורה תחתונה שתבין שבהעקיפין המאמצים שאתה עושה במגדל כדי לא לסובב אווירונים היא לא יותר מאשר כסת"ח של הבכירים מעלייך זה בפרוש עובד על עיקרון השירות ללקוח למי תיתן את השמים? לרשות שדות התעופה? למנהל התעופה שכמו שאמרת כבר חצי מת? לא נראה לי שרוצים לנסות דבר כזה בכלל... כי בפעם הראשונה שיצליח מטוס לחדור או שאיזה בויינג יורד את עזריאלי כל מה שנאמר פה לא שווה כלום. שלא תבין אותי לרגע לא נכון אותי זה מעצבן לא פחות ממך שמגבילים את השמים אבל אני קצת יותר מכיר את מה שלרוב עומד מאחורי זה...
Elad Zeierman פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 המינהל הוא גוף שסרסו אותו הבוסים של הבוסים של הבוסים שלך. הרשות כמו שכתבתי משדרגת מתקציבים שלה מערכות של ח"א (או מנסה לפחות) לקחת מקרה קיצון של יירוט מטוס אפשר למצוא דרך עבודה משותפת לכל דבר אם ממש רוצים. זה עובד ככה במדינות אחרות אין סיבה שלא יעבוד אצליינו עם כל המצב הביטחוני העדין. ועדיין אני חושב שאתה רחוק מלראות את התמונה הכוללת אפילו שאתה מחובר למערכת אתה מכיר אולי נקודתית כי סובבת ססנה מעל שיזפון כי נצר בדיוק עשה מדיייבום (מי שמכיר יודע :mrgreen: ) אבל לא הרבה ממ שקורה במעגלים הבירוקרטים.
Shlomlux2 פורסם אוקטובר 4, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2008 ככה, נכון שחיה"א "שולט" במרחב האווירי בישראל, וכולנו יודעים שאין ברירה בגלל המצב הבטחוני והמרחב הדי קטן. קורה לא פעם, ולא פעמיים, שאני, חייל פשוט מהמגדל פיקוח, מגביל/עוצר/מונע טיסות אזרחים, גם בלי שום הודעה מראש, בגלל פעילות זאת או אחרת של החייל. ולא נעים לקבל אח"כ את תגובות האזרחים, ולא ארחיב את דעותי בנושא. חיל האוויר הבין את הרצון של האזרחים לקבל קצת יותר "אוויר" ואת הצורך בניצול כל המרחב עפ"י זמנים מוגדרים. כיום, כמו שאני יודע, המרחב עובר שיפוצים תמידיים במטרה להגיע לעמק השווה בעניין התעופה. אבל תמיד צריך לזכור, שלמרות המרמור והצפיפות, חייל האוויר הינו חלק מצה"ל שמטרתו העיקרית הינה שמירה על בטחון ישראל בכל מצב וזמן נתון, מה שהרבה פעמים פוגע בשלווה ובחופש האזרחים במדינה. אני בטוח, שלא צה"ל ולא הגופים האזרחיים לא רוצים לפגוע אחד בשני, ולכולם כוונות טובות. אולי גם יום אחד, נופתע לראות שהמשיח מגיע בגולפסטרים לבן וחדש כי חמור זה כבר פאסה.
Eldar Sella פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 חברים, מעתה השרשור נמצא בדביק. שלא תגידו שלא מצאתם
Eldar Sella פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 אמש טיסת אלעל 028 מניוארק ביטלה המראה (ככל הידוע לי לפני V1) בשל תקלה מסויימת.מישהו יודע מה היתה התקלה?
guy13 פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 שני בני אדם נהרגו בהתרסקות מטוס קל בכניסה לישוב בצרה בשרון. עברנו שם עם האוטו, בכניסה לישוב יש מדשאה,המטוס מרוסק שם...
Ben Bezalel פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 שני בני אדם נהרגו בהתרסקות מטוס קל בכניסה לישוב בצרה בשרון.עברנו שם עם האוטו, בכניסה לישוב יש מדשאה,המטוס מרוסק שם... ארבעה בני אדם נהרגו.
FlightHut פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 ראיתי אותו במפגש המטוס שתפס את עיני ישר יהי זכרם ברוך
David Bendavid פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 באיזה שעה זה היה? כי ראיתי מטוס ססנה נמוך יחסית בדרך מביהס.
4X-EAJ פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 בהחלט מצמרר ההתרסקות,הכל בגלל הזדקרות :cry: . ועוד משה[רציתי להודיע מזמן אבל לא מצאתי את הדיון]: מאוקטובר עד ה8-9 לינואר חברת סוויס תבצע טיסות לאל על עם מטוס האירבוס 320 ולא ה330-340 שהם היו רגילים לבצע איתם..[נדפקתי,אני טס בדצמבר לציריך ובמקום על 330 אני על 320 :oops: ]
אורח פורסם אוקטובר 24, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 24, 2008 באמת מזעזע, כמה היו על המטוס? נהרגו גם על הקרקע? CHJ אחד המטוסים המפורסמים בארץ