Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אחרי כארבע שנים בלי, אני שוב עם טלויזיה, ומכאן עלתה שאלה, המיועדת לתלמידי חטיבה ותיכון בכל מגמה: א. מדוע רוכב אופנוע נוטה הצידה הן עם רכבו והן בגופו בעת פניה? ב. כמה הטיה צריך, ואיך תשפיע כניסה לשלולית מים בפניה על ההטיה הדרושה? ג. מהי ההטיה המרבית האפשרית בתנאים קבועים נתונים (מסלול, אופנוע, טמפ' מסלול וצמיגים)? כיצד ניתן להגדיל את ההטיה המרבית האפשרית בפניה זו? הפתרון צריך לכלול הסבר הגיוני פשוט המסתמך על חוקים מקובלים. הפתרון החטיבתי יינתן על-ידי סטודנט שנה א'/ מכינה ללימודי הנדסה/ מדעים.
Yarden Antebi פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 לדעתי, הוא פונה עם האופנוע והגוף כדי להעביר חלק ממשקל הגוף שלו לצד הפניה ובכך לעזור לאופנוע לפנות יותר טוב. ההטייה היא לדעתי בזווית של 45 מעלות ואולי קצת יותר (ממה שראיתי במרוצי סופר מוטו בכל מקרה) ההטייה המירבית היא 45 מעלות, יותר מזה לא תהיה אחיזת כביש טובה והאופנוע עלול להחליק. מקווה שצדקתי במשהו
Yahav Barzilay פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 השאלה היא במכניקה כמובן, ואבסס את תשובתי על עיקרון המעקם המוגבה, לדעתי כאן מדובר באותה סיטואציה אלה שהרוכב עצמו יוצר את המעקם, בדרך זו או אחרת. אם אני טועה ואין דבר משותף בין המעקם המוגבה למקרה הנ"ל, כנראה שכל תשובתי תהיה שגויה. אז ככה: א. מדוע רוכב אופנוע נוטה הצידה הן עם רכבו והן בגופו בעת פניה? הרוכב נוטה הצידה הן בגופו והן בריכבו על מנת להגדיל את החיכוך בינו לבן המשטח ואף "לזרוק" אותו לצד הנגדי לסיבוב, כלומר אם הסיבוב הוא שמאלה לדוגמא, הרוכב יטה את גופו ואת האופנוע שמאלה מה מה שגורם למשקל להיזרק ימינה לצד הנגדי לסיבוב, ובעצם כך החיכוך בתוך הסיבוב גדל והאופנוע "נמשך" למסלול ובעצם לא מחליק בסיבוב. ב. כמה הטיה צריך, ואיך תשפיע כניסה לשלולית מים בפניה על ההטיה הדרושה? שלולית מים במקרה הזה היא בעצם גורם אשר מגדיל את החיכוך, ולכן התוצאה היא שהרוכב יצטרך זווית קטנה יותר מהמקרה הראשון, מהסיבה שהחיכוך כאן גדול יותר והוא אינו צריך ליצור את אותו החיכוך בעצמו בלבד. את השאלה השלישית לא הצלחתי להבין. בכל מקרה, כל מה שכתבתי למעלה מבוסס על הנוסחא: N=(mv^2)\R (אאל"ט). למה לא הבאת את השאלה הזאת לפני \ אחרי הבגרות בפיזיקה שהחומר היה טרי בראש? :mrgreen:
Niv Malin פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 השאלה היא במכניקה כמובן, ואבסס את תשובתי על עיקרון המעקם המוגבה, לדעתי כאן מדובר באותה סיטואציה אלה שהרוכב עצמו יוצר את המעקם, בדרך זו או אחרת.אם אני טועה ואין דבר משותף בין המעקם המוגבה למקרה הנ"ל, כנראה שכל תשובתי תהיה שגויה. אז ככה: א. מדוע רוכב אופנוע נוטה הצידה הן עם רכבו והן בגופו בעת פניה? הרוכב נוטה הצידה הן בגופו והן בריכבו על מנת להגדיל את החיכוך בינו לבן המשטח ואף "לזרוק" אותו לצד הנגדי לסיבוב, כלומר אם הסיבוב הוא שמאלה לדוגמא, הרוכב יטה את גופו ואת האופנוע שמאלה מה מה שגורם למשקל להיזרק ימינה לצד הנגדי לסיבוב, ובעצם כך החיכוך בתוך הסיבוב גדל והאופנוע "נמשך" למסלול ובעצם לא מחליק בסיבוב. ב. כמה הטיה צריך, ואיך תשפיע כניסה לשלולית מים בפניה על ההטיה הדרושה? שלולית מים במקרה הזה היא בעצם גורם אשר מגדיל את החיכוך, ולכן התוצאה היא שהרוכב יצטרך זווית קטנה יותר מהמקרה הראשון, מהסיבה שהחיכוך כאן גדול יותר והוא אינו צריך ליצור את אותו החיכוך בעצמו בלבד. את השאלה השלישית לא הצלחתי להבין. בכל מקרה, כל מה שכתבתי למעלה מבוסס על הנוסחא: N=(mv^2)\R (אאל"ט). למה לא הבאת את השאלה הזאת לפני \ אחרי הבגרות בפיזיקה שהחומר היה טרי בראש? :mrgreen: קוראים לזה במונח חכם ויפה: הכוח הצנטריפוגלי.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 הערות ביניים: א. תשובה צריכה להכיל הסבר עם ניתוח שיטתי המתבסס על חוקים פיסיקאליים. לא צריך כמויות ונוסחאות (אם כי זה לא מזיק). ב. רמזים: לכלי רכב אין בדרך כלל כנפיים, העילוי באם נוצר עליו לא עוזר, ואף יכול להפריע; איפה פועלים הכוחות על כלי רכב?
Almog Atar פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 יותר נכון לרשום קייסי סטונר ולא וולנטינו רוסי יאללה מקצה דירוג :wink:
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 ההיפך נכון, ההטיה מקטינה את החיכוך עם הכביש. לא להיבהל, שאלה פשוטה אך דורשת גישה שיטתית, לדעתי תלמיד פיסיקה/ מכניקה 3 יחידות שלמד את חוקי ניוטון ועוד טיפטיפה, צריך לפתור אותה בקלות. הרוכב נוטה הצידה הן בגופו והן בריכבו על מנת להגדיל את החיכוך בינו לבן המשטח
Ran Ben Shmuel פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 השאלה היא במכניקה כמובן, ואבסס את תשובתי על עיקרון המעקם המוגבה, לדעתי כאן מדובר באותה סיטואציה אלה שהרוכב עצמו יוצר את המעקם, בדרך זו או אחרת.אם אני טועה ואין דבר משותף בין המעקם המוגבה למקרה הנ"ל, כנראה שכל תשובתי תהיה שגויה. אז ככה: א. מדוע רוכב אופנוע נוטה הצידה הן עם רכבו והן בגופו בעת פניה? הרוכב נוטה הצידה הן בגופו והן בריכבו על מנת להגדיל את החיכוך בינו לבן המשטח ואף "לזרוק" אותו לצד הנגדי לסיבוב, כלומר אם הסיבוב הוא שמאלה לדוגמא, הרוכב יטה את גופו ואת האופנוע שמאלה מה מה שגורם למשקל להיזרק ימינה לצד הנגדי לסיבוב, ובעצם כך החיכוך בתוך הסיבוב גדל והאופנוע "נמשך" למסלול ובעצם לא מחליק בסיבוב. ב. כמה הטיה צריך, ואיך תשפיע כניסה לשלולית מים בפניה על ההטיה הדרושה? שלולית מים במקרה הזה היא בעצם גורם אשר מגדיל את החיכוך, ולכן התוצאה היא שהרוכב יצטרך זווית קטנה יותר מהמקרה הראשון, מהסיבה שהחיכוך כאן גדול יותר והוא אינו צריך ליצור את אותו החיכוך בעצמו בלבד. את השאלה השלישית לא הצלחתי להבין. בכל מקרה, כל מה שכתבתי למעלה מבוסס על הנוסחא: N=(mv^2)\R (אאל"ט). למה לא הבאת את השאלה הזאת לפני \ אחרי הבגרות בפיזיקה שהחומר היה טרי בראש? :mrgreen: לא הבנתי את ההשוואה למעקם משופע - מעקם משופע הינו מעקם שיוצר זווית עם האופק. בציר האנכי (של כוח הנורמל והמשקל) אין הבדל לגבי כמה מהגלגל נוגע בכביש.. בעת פנייה תנועת האופנוע היא תנועה במסלול עקום. תנועה במסלול עקום היא תמיד תנועה מואצת. במצב שהאופנוע לא מוטה מלבד הכוחות שמאונכים לאופק (שמאזנים את עצמם) פועלים כוחות רק בכיוון משיקי ולא קיים כוח שיאפשר קיום תנועה מעגלית.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 רן, א. הבדל של יום ולילה על מעקם או בלעדיו. מעקם פותר את כל הבעיות הנוצרות לכלי רכב בפניה על מסלול, והקיימות במסלול שטוח. ב. הקביעה שאין הבדל בשטח הצמיג בפניה בכבייש שטוח ובמעקם לא נכונה: בפניה במעקם קיים G הניצב למישור הכביש בנקודת המגע עקב תמרון, המצטרף לכוח הנורמאלי. כוח נורמאלי מוגדל תורם שני דברים:1) מגדיל את שטח המגע ולכן את כוח החיכוך של הצמיג בהנחה שהצמיג דחיס. 2) מעצם הגדלת הכוח הנורמאלי, החיכוך גדל עקב נוסחת החיכוך= N* MU, שפירושו מכפלת הכוח הנורמאלי במקדם החיכוך. ג. הקביעה בקטה שהדגשתי בסעיף האחרון אינה נכונה לחלוטין. לא הבנתי את ההשוואה למעקם משופע - מעקם משופע הינו מעקם שיוצר זווית עם האופק. בציר האנכי (של כוח הנורמל והמשקל) אין הבדל לגבי כמה מהגלגל נוגע בכביש.. בעת פנייה תנועת האופנוע היא תנועה במסלול עקום. תנועה במסלול עקום היא תמיד תנועה מואצת. במצב שהאופנוע לא מוטה מלבד הכוחות שמאונכים לאופק (שמאזנים את עצמם) פועלים כוחות רק בכיוון משיקי ולא קיים כוח שיאפשר קיום תנועה מעגלית.
Ran Ben Shmuel פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 רן, א. הבדל של יום ולילה על מעקם או בלעדיו. מעקם פותר את כל הבעיות הנוצרות לכלי רכב בפניה על מסלול, והקיימות במסלול שטוח. ב. הקביעה שאין הבדל בשטח הצמיג בפניה בכבייש שטוח ובמעקם לא נכונה: בפניה במעקם קיים G הניצב למישור הכביש בנקודת המגע עקב תמרון, המצטרף לכוח הנורמאלי. כוח נורמאלי מוגדל תורם שני דברים:1) מגדיל את שטח המגע ולכן את כוח החיכוך של הצמיג בהנחה שהצמיג דחיס. 2) מעצם הגדלת הכוח הנורמאלי, החיכוך גדל עקב נוסחת החיכוך= N* MU, שפירושו מכפלת הכוח הנורמאלי במקדם החיכוך. ג. הקביעה בקטה שהדגשתי בסעיף האחרון אינה נכונה לחלוטין. לא הבנתי את ההשוואה למעקם משופע - מעקם משופע הינו מעקם שיוצר זווית עם האופק. בציר האנכי (של כוח הנורמל והמשקל) אין הבדל לגבי כמה מהגלגל נוגע בכביש.. בעת פנייה תנועת האופנוע היא תנועה במסלול עקום. תנועה במסלול עקום היא תמיד תנועה מואצת. במצב שהאופנוע לא מוטה מלבד הכוחות שמאונכים לאופק (שמאזנים את עצמם) פועלים כוחות רק בכיוון משיקי ולא קיים כוח שיאפשר קיום תנועה מעגלית. וודאי שיש הבדל בין כביש נטוי במישור משופע לבין כביש שטוח מקביל לאופק. לא אמרתי שלא קיים הבדל, רק הגבתי לגבי ההשוואה במקרה הספציפי של ניתוח התרגיל הזה לגבי כביש שטוח כאשר נעים בזווית אליו לבין כביש נטוי במישור משופע.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 עוד רעיונות? מעט עזרה, ומילה לרן ב"ש: הטיית האופנוע והרוכב לתוך הפניה אינן קשורות ולא תורמות לעצם התנועה המעגלית בפניה. משיקולי יצירת תנועה מעגלית היה עדיף שהרוכב והאופנוע יהיו אנכיים לחלוטין לכביש/ מישור הפניה, כי כך כוח החיכוך, (שביחד עם הדחף בכיוון הנסיעה מאפשר האצה למרכז) היה מרבי. קיימת סיבה אחרת.
crazyblat פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 יש לי חבר שיש לו R750 סוזוקי...אני אענה.. 1.בשביל השיווי משקל 2.המקסימלית 45 מעלות....השפעה...החלקה(!) 3.גם 45 מעלות...אבל אפשר יותר אם אתה ממש מקצוען....
ארז שיפרון פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אני אנסה למרות שאין לי שום אפשרות לתת את התשובה במונחים מקצועיים א. רוכב נוטה לתוך כיוון הפניה כדי לבטל ( או להתנגד) את הכח הצנטרפוגי שנוצר בעת הפניה וכדי להעביר את מרכז הכובד כמה שיותר קרוב לקרקע מבלי לאבד אחיזה בכביש. ב. רוכב צריך להטות בזווית כזאת שמרכז בכובד נמצא הכי קרוב לכביש מבלי לאבד אחיזה בכביש. אם יכנס לשלולית החיכוך בין הגלגל לכביש ירד ומרכז הכובד יעלה והאופנוע יפול לקרקע בדיוק כמו שראית בטלויזיה. ג.אני לא יודע מהי ההטיה המרבית אבל אפשר להגדיל את ההטיה ע"י שיפור החיכוך של הגלגל עם הכביש והגדלת המהירות.
ארז שיפרון פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אני אנסה למרות שאין לי שום אפשרות לתת את התשובה במונחים מקצועיים א. רוכב נוטה לתוך כיוון הפניה כדי לבטל ( או להתנגד) את הכח הצנטרפוגי שנוצר בעת הפניה וכדי להעביר את מרכז הכובד כמה שיותר קרוב לקרקע מבלי לאבד אחיזה בכביש. ב. רוכב צריך להטות בזווית כזאת שמרכז בכובד נמצא הכי קרוב לכביש מבלי לאבד אחיזה בכביש. אם יכנס לשלולית החיכוך בין הגלגל לכביש ירד ומרכז הכובד יעלה והאופנוע יפול לקרקע בדיוק כמו שראית בטלויזיה. ג.אני לא יודע מהי ההטיה המרבית אבל אפשר להגדיל את ההטיה ע"י שיפור החיכוך של הגלגל עם הכביש והגדלת המהירות.
Ben Cohen פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אחרי כארבע שנים בלי, אני שוב עם טלויזיה, ומכאן עלתה שאלה, המיועדת לתלמידי חטיבה ותיכון בכל מגמה:א. מדוע רוכב אופנוע נוטה הצידה הן עם רכבו והן בגופו בעת פניה? ב. כמה הטיה צריך, ואיך תשפיע כניסה לשלולית מים בפניה על ההטיה הדרושה? ג. מהי ההטיה המרבית האפשרית בתנאים קבועים נתונים (מסלול, אופנוע, טמפ' מסלול וצמיגים)? כיצד ניתן להגדיל את ההטיה המרבית האפשרית בפניה זו? הפתרון צריך לכלול הסבר הגיוני פשוט המסתמך על חוקים מקובלים. הפתרון החטיבתי יינתן על-ידי סטודנט שנה א'/ מכינה ללימודי הנדסה/ מדעים. אני הולך על הגיון פלוס כמה מונחים שהזכירו כאן, מקווה שלפחות יהיה שמץ של אמת. א. רוכב אופנוע נוטה בפנייה כדי לא להיזרק עקב הכוח הצנטרפוגלי שנוצר בפנייה במהירויות גבוהות, הוא בעצם כמו שאמרו כאן, מתעל את מרכז הכובד ישירות לאדמה. ב. שלולית מים תשפיע על מקדם החיכוך, לכן ההטייה תצטרך להיות קטנה יותר בשביל לפצות על אובדן החיכוך, אם הרוכב היה פונה באותה זוית שבה היה פונה אילו המסלול היה יבש, אני משער שהיה מחליק, גם כי שטח הצמיג קטן יותר בפנייה וגם כי הכוח שפועל על הרוכב והאופנוע בעת הפנייה פשוט יגרום להחלקה. ג.לא הבנתי כ"כ את חלקה הראשון של השאלה, אבל את חלקה השני נראה לי שהבנתי: בשביל להגיל את זוית ההטיה המקסימלית באופנוע מסויים, צריך שהצמיגים יהיו בעל מקדם חיכוך גבוה, כמו גם המסלול. הטמפ' צריכה להיות גבוהה לדעתי גם בשביל לגרום לצמיג להיות דביק יותר וגם אולי התפשטות החומר כתוצאה מהחום תורמת להגדלת שטח הפנים שבמגע עם המסלול. סתם הגיון, מצטער אם זיבלתי.
ha5mvo פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 רוכב צריך להטות בזווית כזאת שמרכז בכובד נמצא הכי קרוב לכביש מבלי לאבד אחיזה בכביש The angle will vary according to the speed (i.e the size of the lateral centrifugal vector you need to cancel out)
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 הייתה לנו שאלה דומה בתורת החוזק על סירת מרוץ. עושים דיאגרמת כוחות והכל מתברר, ברגע שאנחנו מטים את האופנוע אפשר לפצל את כוח הכובד לרכיב מקביל לגובה האופנוע ורכיב מאונך מכאן עושים משוואת כוחות ומוצאים מה יביא אותנו לשיווי משקל עם הכוח הצנטרפוגלי. אם האופנוע ישאר ישר הכובד יהיה בציר אחד והצנטרפוגלי בציר אחר, בעצם נשאר רק אם חיכוך כתגובה לצנטרפוגלי ואני מניח שבאופנוע בניגוד לאוטו זה לא מספיק במהירויות גבוהות והאופנוע יחליק הצידה
Avi - 4X-KDF פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 פניה של אופניים לא שונה מפניה של רכב, גם בפניה עם אופניים יש כוח G שמושך הצידה, כלומר להיתהפחות, כדי לימנוע את זה, (אני לא יודע איזה רגש בגוף גורם לזה) הרוכב נותה הצידה וכך מאזן את המישקל ובנוסף ככל שנותים יותר הצידה נגד הסיבוב אז יותר כוח G הולך יותר על הצמדת הגלגלים לקרקע, אז ככה שככל שהסיבוב הוא יותר חד או שלוקחים אותו במהירות יותר גבואה עם התיה מתאימה אז הגלגלים מקבלים עוד אחיזה!! עד שהאופניים מגיעים לזווית של 90 מעלות ואז פשוט כל הכוח הולך הצידה, כי אין מה שיכוון את המישקל לקרקע.
Ben Cohen פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אגב המורה לשעבר שלי לפיזיקה (לא קרה לו כלום סתם לא מלמד אותי יותר) הוא רוכב אופנועים. צירוף מקרים :idea: :arrow:
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 א. איש לא הסביר בברור מדוע. אין להטיה קשר ליצירת כוח צנטריפטאלי להאצה למרכז הפניה, כי לאופנוע בניגוד לכנפי המטוס שיוצרות עילוי, אין יכולת לייצר כוח כזה אלא רק דרך החיכוך עם הכביש. קורה כאן משהו אחר. מכיון שמרכז הכובד גבוה מהכביש, ההאצה למרכז במסלול הפנייה יוצרת מומנט גלגול החוצה מהפניה, שכוחו הוא ככוח הצנטריפטאלי, וזרועו היא גובה מרכז הכובד מעל לכביש. בכדי להתגבר על מומנט הגלגול של האופנוע, מטים אותו לפנים הפניה עד שגובה מרכז הכובד כזה שאין נטיה לאופנוע לגלגל החוצה. הרוכב מטה את גופו בכדי להנמיך את מרכז הכובד של האופנוע בפנייה, וכן להתנגד למומנט הגלגול בדרך של הסטת מרכז הכובד בעת הפניה פנימה מציר האורך של האופנוע (כמו במפרשית). ב. ההטיה תלויה כפי שהוזכר בכוח הצנטריפטאלי שהוא פונקציה של המשקל כפול המהירות בריבוע חלקי רדיוס הפנייה. ככל שמהירות האופנוע תעלה ו/או רדיוס הפנייה יקטן, תגדל נטייתו לגלגל החוצה. כמו-כן ככל שמרכז הכובד גבוה יותר, תגדל נטייתו לגלגל החוצה ויהיה באופן דומה צורך בהטייה רבה יותר פנימה. כניסה למים אמנם מעלה גרר, אך מקטינה את החיכוך ומחייבת מהירות יותר נמוכה, אחרת הכוח הצנטריפטאלי שהצמיגים ייצרו יהיה נמוך מדי והאופנוע יחליק החוצה. ג. ההטיה המרבית היא כזו שחיכוך הצמיגים יהיה עדיין שווה לכוח הצנטריפטאלי (החיכוך קטן עם ההטיה כי מרכז הכובד מתרחק עם ההטיה מהאנך עם נקודות מגע הצמיג בכביש). הטייה גבוהה יותר הדרושה במקרי מ.כ. גבוה ו/או מהירות גבוהה ו/או רדיוס קטן יותר מכך תגרום לאופנוע לצאת מאיזון ומשליטת הרוכב. או שיתגלגל החוצה, או שיישכב ויחליק החוצה תלוי מה קרה קודם- מומנט גלגול גבוה מדי או כוח חיכוך קטן מדי. ניתן להגדיל את זווית ההטיה וכתוצאה מכך את המהירות, ו/או הרדיוס ו/או גובה מ.כ., בדרך של העלאת החיכוך, כך: הקטנת לחץ האוויר בצמיג, שתגדיל את שטח המגע עם הכביש (אך תזיק לתכונות אחרות כגון האצה), החלפת צמיג באחר בעל תרכובת צמיגה יותר (משתמשים בהם כשטמפרטורת הכביש יורדת בדיוק לשם כך). היום החל מרוץ BOL D'OR בצרפת בן 24 שעות, ראיתי בו הטיות של להערכתי כ-60 מעלות, אך בתוך דקות גם שתי התנגשויות צמדים, השניה תחת דגל אדום שזה מאוד נדיר, ועוד כ-4 אופנועים שהתרסקו, עם פצועים קל, הכל באור יום, בכביש יבש ורחב, כשנותרו 19 שעות מרוץ. א. מדוע רוכב אופנוע נוטה הצידה הן עם רכבו והן בגופו בעת פניה? ב. כמה הטיה צריך, ואיך תשפיע כניסה לשלולית מים בפניה על ההטיה הדרושה? ג. מהי ההטיה המרבית האפשרית בתנאים קבועים נתונים (מסלול, אופנוע, טמפ' מסלול וצמיגים)? כיצד ניתן להגדיל את ההטיה המרבית האפשרית בפניה זו? הפתרון צריך לכלול הסבר הגיוני פשוט המסתמך על חוקים מקובלים.
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 תאורטית עופר הזווית המקסימלית שואפת ל90 מעלות אבל אז המהירות הרדיאלית שואפת לאינסוף.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 תאורטית עופר הזווית המקסימלית שואפת ל90 מעלות אבל אז המהירות הרדיאלית שואפת לאינסוף. כמובן, אך יש צורך בחיכוך (שווה לכוח הצנטריפטאלי) שהולך ונעלם עם ההטיה.
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 תאורטית עופר הזווית המקסימלית שואפת ל90 מעלות אבל אז המהירות הרדיאלית שואפת לאינסוף. כמובן, אך יש צורך בחיכוך (שווה לכוח הצנטריפטאלי) שהולך ונעלם עם ההטיה. בטכניון מיו שווה אינסוף :mrgreen:
Matan Solomon פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 תודה עופר החכמתי מאוד ... בתור רוכב קטנוע 200 סמ"ק זה פשוט קורה אוטומטית עניין ההטיה עם הגוף... חורף עדיין לא עברתי איתו אבל נראה לי שאני אנסה להמנע מזה כמה שאפשר כי זה ממש מפחיד אותי היה נחמד לקרוא את השירשור הזה ואיך אפשר בלי קצת השווצות: וככה זה נראה בILS26 תודה לאלמוג על התמונה :]