עבור לתוכן
Meitar Lugasi

הצעה למנהלי האתר

Recommended Posts

פורסם
לדעתי זה רעיון לא טוב.

אמיר תמיד אומר משפט חכם, תפתחו את הסימולטור ולכו לטוס !

תרומה לקהילה לא נובעת רק מהודעות איכותיות בפורום וכל מיני דברים כאלה, תרומה לקהילה זה גם בשעות הפיקוח, לבוא למבחנים וטיסות באירועים וכד', VATIL זה לא רק הפורום.

אז.....שלא יעבדו עליכם !

כמו שאלמוג אמר ''תפתחו את הסימולטור ולכו לטוס''.

יש לי הרגשה שרוב האנשים פה חושבים ש- VATIL זה רק פורום והסימולטור הוא כלום. ויושבים כל היום מול הפורום.

וככה אנחנו נראים ברשת,חוסר בתנועה וחוסר בפיקוח:לדוגמא אני משוכנע שבחטיבה המצרית יש פורום אבל לא כ''כ פעיל,כי האנשים שם לא באים לגלוש בפורום אלא באים לתחביב,שזה הסימולטור וכנ''ל לאנשים שאוהבים לפקח.

ורואים את זה ברשת באיך שהם זמינים אם זה מבחינת תנועה ואם זה מבחינת פיקוח.

מסכים עם בן ואלמוג מילה במילה!

יש המון אנשים שאני רואה בפורום וכמעט אף פעם לא רואה אותם בSI!

פורסם

כל הקטע בחטיבה זה הביחד ולא רק ביחד בטיסה, תאמינו לי יש אנשים שיותר נהנהנים מלכתוב הודעות בפורום ולקרוא מה התעדכן מאשר לטוס , וזה זוכתם , והם יכולים לתרום הרבה ולאו דווקא בטיסה ברשת.

חוץ מזה תן לי אחד כאן שלא נהנה לגלוש בשיעורי מחשבים לVATIL בביה"ס.

פורסם

מיתר, בגיימר זה הגיע לתופעה של "סחר".

אחי הקטן הראה לי כיצד אנשים להוטים לצבור דרגות, עד כדי כך שהם מוכנים "לתגמל" משתמשים ב-"צהוב", או להיפך. זה ממכר וזה מיותר.

לדעתי האישית כל אחד כאן יכול לפנות כל אחד.

אני לא מעט זמן כאן ואנשים פה שמחים לעזור בכיף, בעיקר אם הן ממין נשי :lol: .

פורסם
תגובתי לעניין וזה מתייחס גם להודעתו של ערן בפורום OT

לא יהיו כאן דירוגים הפורום זה לא מקום לבסס מעמד וזאת לא במה פוליטית- אחד הגורמים לפורום גיימר ועוד כמה פורומים בתחום לאיך שהם נראים זה אומנם לא רק שיטת הניקוד אלא עוד גורמים בין הייתר הנהלה כושלת הראייה ששיטה כזאת תביא אסון וזה מתקשר כבר למה שערן כתב - שאם תשימו אחוז הזבי חוטם שצוברים הודעות על שטויות ועל הודעות "וואהוו תמונות מדהימות" הוא גדול ואם אני יחליט לשנות משהו זה רק בכיווןשל להעיף את זה.

לפי רוח ווטסים אין דרגות פרט לפיקוח והדרגות האלה ניתנות אחרי הוכחת ידע מסויים בסטנדרטים מסויימים- את זה ווטסים אוכפת, ווטסים לא יכולה מתוקף אופייה לאכוף ולקבוע סטנדרטים של טייסים פרט למצויין בקוד ההתנהגות שלה מעבר לזה יש טייטלים רישמיים של בעל תפקידים ונציגי החברות הוירטואליות בנוסף- שיש להם חותמות יחודיות שלהם בפועל כולם שווים ומי שמחפש את הטייטל שיהיה לו רשום אז מספר דברים:

א. כבוד זה לא יוסיף לו

ב. זה לא מעניין אף אחד

מי שמחובר לקהילה הזאת כמו שאיתי לדעתי אמר יודע מי הם האנשים שאפשר לבוא אליהם ולמצוא ידע אמין ולא חסרים בפורום הזה חברים שיש להם גם כמות של כמה מאות הודעות אבל תועלת לחבר הממוצע לא תצא להם מזה כיוון שרוב הפוסטים שלהם בפורום זה הודעות "וואהוו".

מאידך וזה גם מופנה ישירות לערן - הסטטוסים יכולים לתת אינדיציה לגבי מעורבות בקהילה במידה מסויימת ככה שאם עדיין נשארת בסטטוס "מתחיל" או מה שזה לא יהיה ייתכן שהמעורבות שלך היא קטנה- אין רע בלהיות בצד הדומם.

סיכום- יש לשיטה הזאת מספר חסרונות וייתרונות ונשמר סוג של באלאנס הוספת פונקציית דירוג רק תגדיל את החסרונות על היתרונות לכן אני מעדיף לוותר כרגע על הרעיון.

וכאמור- תסתובבו לדוגמא בפורומים אחרים בהם כל אחד שם טייטל של קפטן 767 ומספיק להסתכל על תמונות שהם מפרסמים ולדעת שהקשר בינהם ל 767 הוא רק מתמונה לאיירליינס או כנוסע במושב 35A- לעומת זאת- וחריט ועוד כמה חבר'ה בלי חותמות מיוחדות מוכיחים כל פעם ידע מדהים- אז מה זה שווה ?

יפה שהנושא עלה בשתי צורות שונות.

כמו שכתבתי בפורום OT לא משנה הדרגה, או כמה מטוסים צברת. כמו שכתבו כאן רבים, זה באמת לא משנה.

לא מצאתי בין דפי הכללים את הכלל שמשנה את הסטטוס, חדש מתחיל ותיק וכדומה.

מה זה מעורבות קטנה, האם הכוונה היא (גם כאן, תסלחו לי אם אני חוזר על מה שכתבתם) הודעה "וואו איזו תמונה יפה" זה מעורבות גדולה?

תודה

פורסם
אתם לא מתייחסים למה שכתבתי
ובמה זה שונה משיטת המטוסים המצחיקה?

יש פה חברים שכל היום רק מגיבים על כל שטות רק בכדי "לצבור" הודעות ולקבל דירוג ועוד איזה מטוס ליד השם.

למי זה משנה בכלל ?

מי שקורא או כותב פה מספיק זמן יכול לבד להבין מי יענה לו תשובה רצינית ,מי יתפלסף איתו שעות על כלום, ומי סתם יגיד " אחלה תמונה.

מבחינתי שיטה זו אינה שונה משיטת המטוסים.

עריכה, כעת אני רואה שישנם כאלה שזה כן משנה להם, עיון קצר בפורום OT .

נו.. שיטת המטוסים המצחיקה מתבססת על צבירת הודעות,

מה שמדרבן אנשים מסוימים לכתוב הודעות רבות חסרות תוכן, כדי לעלות בסולם הדרגות

אני הצעתי דבר אחר לגמרי, שיטת נקודות דרכה יהיה ניתן להעריך משתמשים תמורת כתיבה איכותית,

ידע בעל ערך אותו שיתפו, עזרה לאחרים וכו'.

כשתגיב ב-וואו, אחלה תמונות, אף אחד לא יעלה לך ניגוד, ואם זה יהפוך למעיק, אני מאמין שתראה גם את הנקודות יורדות.

עוד נקודה:

כל שיטת דירוג, שלא מתבססת על רמת ידע שנבחנה ותרומה לקהילה (כן, כן, במבחן מבוקר) לדעתי חסרת טעם. לדוגמא: דירוג על פי מספר ההודעה, משתמש יציף ובכך יצבור כמות גדולה של הודעות ודירוגו ישתנה. דירוג על פי שיטת ה"כוכבים", קבוצת משתמשים מתאחדת ומעלה לכל חבר בקבוצה את הדרגה (והיו מקרים מעולם).

בשתי הדוגמאות שהצגתי: מה זה אומר על המשתמש? פחות או יותר כלום. זה יכול להיות אדם מאוד פעיל, תורם, מבין בתחום ומשכיל ומצד שני מישהו שרק מציף את הפורום ושכמות ה"כוכבים" וה"מטוסים" בלבד מעניינת אותו.

ראה תגובתי למיקי

אני כתבתי משהו אחד, הגבתם לאחר

אני מדבר על שיטת נקודות שתעריך כאן אנשים, שתדרבן אותם.

לא להגיב הרבה, להגיב איכותי

ומי קובע מה איכותי ומה לא? על פי אילו אמות מידה תנקד?

אותו חבר שקרא את הפוסט שעזר לו בנושא ספציפי, תרם לו לידע ולימד אותו דבר חדש יחליט באופן אישי אם ההודעה איכותית,

ואם כן, יכול לבחור לתגמל את כותב ההודעה.

את אמות המידה יחליטו החברים עצמם לפי שיקול דעתם ולא לפי אף סטנדרטים מוגדרים.

אם כבר, את דירוג המטוסים שנקבע לפי מספר הודעות צריך להעיף, מכיוון שהוא לא מלמד כלום על אותו משתמש,

ואין לא שום ערך מלבד לדרבן מספר חברים לכתוב הודעות חסרות תוכן.

נראה שעדיף הרבה יותר מה שאני הצעתי.

ומספיק כבר לומר זה לא יצליח, זה ייכשל, זה ממוסחר, בלה בלה בלה בלה

אפשר לתת לזה הזדמנות חודש- חודשיים, אם זה יצליח רק החטיבה תרוויח.

למה תרוויח? באותו פורום בו אמרתי שאני משתתף והשיטה קיימת,

אפשר למצוא כמעט בכל נושא מספר הודעות מלאות בתוכן איכותי ומלמד מהמון משתתפים,

אפשר למצוא בכל פעם מאמר חדש שמפורסם על ידי משתמש, לטובת הפורום, ואותו אחד מתוגמל על ידי הנקודות.

בנוסף כל הזמן יש כאן תלונות על הודעות חוזרות וממוחזרות מסוג של- אחלה תמונות.

לדעתי שיטת הניקוד (אני נשמע כמו מופז) תמנע את זה.

מה אומר מנהל החטיבה?

פורסם

מיתר,

בוא נעזוב את זה שלשדרג את הפורום במתכונת הנוכחית זה פרוייקט מ"התחת" ואין לי עניין להעמיס בשלב זה על מנהל האתר.

בוא נעזוב את זה ששיטת הדרוגים הנוכחית מטומטמת

תסביר לי מה זה ייתן לקהילה ?

איך לא יתפתח כאן לדוגמא פן של יריבות אישית וסגירת חשבונות?

למה אנחנו צריכים לבסס מעמד של מישהו על ידי דירוגים כאלה או אחרים? ,מה זה נותן?

אני כרגע רואה את הפורום הזה בתור צינור\ערוץ תקשורת (די ראשי) של החטיבה ולא יותר מיזה.

אם שיטת הדירוגים הקיימת זה משהו קולקול זה דיון אחר לגמריי ולא רלוונטי לעניננו כאן אתה מציע בעצם להביא את האח הגדול של השיטה הזאת בהנחה שהאח הקטן לא להיט הסטרי למה שזה יצליח?

פורסם
מיתר,

בוא נעזוב את זה שלשדרג את הפורום במתכונת הנוכחית זה פרוייקט מ"התחת" ואין לי עניין להעמיס בשלב זה על מנהל האתר.

בוא נעזוב את זה ששיטת הדרוגים הנוכחית מטומטמת

תסביר לי מה זה ייתן לקהילה ?

איך לא יתפתח כאן לדוגמא פן של יריבות אישית וסגירת חשבונות?

למה אנחנו צריכים לבסס מעמד של מישהו על ידי דירוגים כאלה או אחרים? ,מה זה נותן?

אני כרגע רואה את הפורום הזה בתור צינור\ערוץ תקשורת (די ראשי) של החטיבה ולא יותר מיזה.

אם שיטת הדירוגים הקיימת זה משהו קולקול זה דיון אחר לגמריי ולא רלוונטי לעניננו כאן אתה מציע בעצם להביא את האח הגדול של השיטה הזאת בהנחה שהאח הקטן לא להיט הסטרי למה שזה יצליח?

זה לא אח גדול, זו שיטה שונה לגמרי מבסיסה.

מה זה יכול לתרום לחטיבה, ראה את תגובתי הקודמת.

בקשר לסגירת חשבונות, יוצא מתוך נקודת הנחה שהרוב המוחלט של חברי החטיבה בוגר מספיק.

אני לא רואה איך עופר בן פרץ, רק לשם דוגמה, מוריד נקודות לאלדר סלע, כי טעה ברידבק

בלי קשר, אפשר לעשות העלאת נקודות בלבד , כדי למנוע את זה

פורסם

היופי בקהילה שעובדת כמו שצריך ומגובשת שלא צריך טבלאות ודרגות כדי להעריך בנאדם X.

וזה ההתנגדות העיקרית שלי- להפוך את הפורום הזה לסוג שך מקום לרכישת סטטוסים וטייטלים- שגם ככה יש מספיק כאלה מסביב.

לעשות ניססיום של חודשיים לא פרקטי מבחינתי כי אני לא הולך להפיל למנהל אתר על הראש פרוייקט שבסוף יילך לזבל - אבל זאת סיבה מישנית.

הפורום הזה בסופו של דבר מבחינת החטיבה הוא רק צינור ואם צריך שהוא יראה "יותר" כמו צינור אין בעיה לעלות לדיון את ביטול נושא הדירוגים הקיים.

פורסם

לא רק שאני לא חושב שצריך לשנות שיטת הדרוג אני חושב שצריך גם להעיף את הקיימת, למי איכפת כמה מטוסים יש מה גם שזה תלוי אך ורק במספר ההודעות בפורום, יש אנשים שפעם ב.. תורמים לדיון איכותי בפורום ולעומתם יש כאלה שמשרשרים ברצף 8 תגובות של "וואו :shock:" בפורום תמונות רק כדי לצבור מטוסים...

אז אני לא אומר שלא יגידו וואו אבל מצד שני אם אנחנו רוצים למנוע את תופעת כתיבת ההודעות חסרות התוכן למען צבירת דרגות אנחנו צריכים להעיף את שיטת הדרוג לגמרי ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

גם אני חושב שצריך להעיף את הדרגות האחרות

מהסיבה שבדיונים כמו אלו אומרים שאנשים שכותבים "וואו :shock: " עושים את זה בשביל

צבירת "מטוסים". אני יכול לדבר על עצמי, אני כותב ומגיב על תמונות בשביל לחלוק את דעתי

על יופי התמונות, ולדרבן את המפרסם לתת עוד, כי זאת המטרה בין השאר.

פורסם
גם אני חושב שצריך להעיף את הדרגות האחרות

מהסיבה שבדיונים כמו אלו אומרים שאנשים שכותבים "וואו :shock: " עושים את זה בשביל

צבירת "מטוסים". אני יכול לדבר על עצמי, אני כותב ומגיב על תמונות בשביל לחלוק את דעתי

על יופי התמונות, ולדרבן את המפרסם לתת עוד, כי זאת המטרה בין השאר.

ערן לא רמזתי על מישהו ספציפית אבל סמוך עלי, יש פה חבר'ה ותיקים בחטיבה שבראשית דרכם זה מה שעשו רק בשביל לצבור מטוסים מטופשים והיום הם מסתכלים על עצמם ואומרים "איזה דבע הייתי". אתה אולי לא, יש הרבה אחרים שכן, מי שעושה את זה יודע.

פורסם

גם לדעתי נושא הדירוג מיותר,

אבל אם כבר רוצים שיהיה דירוג, לדעתי צריך להיות לפי מספר שעות הטיסה של כל אחד בחטיבה,

או, לפי ההסמכה של בי"ס IFS או כל אחד אחר, כלומר, דירוג לפי רשיון, פרטי, הגדר מכשירים וכו'.

פורסם
לא רק שאני לא חושב שצריך לשנות שיטת הדרוג אני חושב שצריך גם להעיף את הקיימת, למי איכפת כמה מטוסים יש מה גם שזה תלוי אך ורק במספר ההודעות בפורום, יש אנשים שפעם ב.. תורמים לדיון איכותי בפורום ולעומתם יש כאלה שמשרשרים ברצף 8 תגובות של "וואו :shock:" בפורום תמונות רק כדי לצבור מטוסים...

אז אני לא אומר שלא יגידו וואו אבל מצד שני אם אנחנו רוצים למנוע את תופעת כתיבת ההודעות חסרות התוכן למען צבירת דרגות אנחנו צריכים להעיף את שיטת הדרוג לגמרי ויפה שעה אחת קודם.

ונאמר אמן.

פורסם
גם לדעתי נושא הדירוג מיותר,

אבל אם כבר רוצים שיהיה דירוג, לדעתי צריך להיות לפי מספר שעות הטיסה של כל אחד בחטיבה,

או, לפי ההסמכה של בי"ס IFS או כל אחד אחר, כלומר, דירוג לפי רשיון, פרטי, הגדר מכשירים וכו'.

משה, זה יכול להיות רעיון מעולה ברגע שנמסד את נושא ההסמכות טייסים דרך IFS, תודה רבה על ההצעה!

בינתיים, הייתי ממליץ דווקא להוריד את שיטת הדירוג הקיימת ("מטוסים") כי מעבר למספר הודעות שאדם כתב (שזה אולי משהו שכדאי להשאיר, כי אז יודעים מי ותיק יותר ומי פחות) המטוסים לא נותנים שום דבר. אולי בעצם, עוד כמה תגובות בפורום סקרישוטס... :roll: אבל לא לשם זה התכנסנו כאן.....

פורסם

בעקבות הדיון כאן ולאחר דיון בזק בצוות הוחלט להוריד את שיטת הדירוגים

השינוי יחל היום בילילה כאשר מעכשיו פרט לסטטוס מספר ההודעות יופיע סטטוס "חבר חטיבה" ,בנוסף בעלי תפקידים (צוות חטיבה + מנהלי פורום) ישארו עם התגים הרלוונטים.

פורסם
בעקבות הדיון כאן ולאחר דיון בזק בצוות הוחלט להוריד את שיטת הדירוגים

השינוי יחל היום בילילה כאשר מעכשיו פרט לסטטוס מספר ההודעות יופיע סטטוס "חבר חטיבה" ,בנוסף בעלי תפקידים (צוות חטיבה + מנהלי פורום) ישארו עם התגים הרלוונטים.

כל הכבוד על הצעד הסמלי.

פורסם

יש לי כמה דברים בעניין כדי להסביר את דעתי:

ונתחיל בסיפור אמיתי:

במערכת שבה דרגה נחשבת עיין ערך צ.ה.ל, כאשר התחלתי את מסלול ההכשרה ליחידה בה שרתתי, מסלול ערוך וטןבעני שבסביבות רק 7% מסיימים את המסלול מאלו שהתחילו אותו...

בשבוע החמישי לפני שיצאנו פעם ראשונה הביתה, מפקד היחידה ניהל שיחה עם כולנו, ואלו היו דבריו:

"רובכם ככולכם תגיעו להיות מפקדים, אם ע"י קורסים ואם ע"י פזם, אבל, להיות מפקד זו לא דרגה או ניסיון זוהי צורת חשיבה, נכון בצ.ה.ל יש יותר מידי מפקדים שחושבים דרך ה(וכאן הוא הצביע על מיקום הדרגות בצבא), וזה לא נכון מכיוון שגם אם תפגשו את החייל הכי תחמן, שקרן, רמאי, ותשנאו אותו אישית על מעלות אלו באישיותו הרב גוונית, תזכרו- מאחוריו יש הורים שהפקידו את הדבר היקר להם ביותר בידיכם, מתוך אמונה שאתם תשמרו עליו מכול משמר, ולכן כאשר תהיו מפקדים תזכרו- אתם עומדים מול בני אדם כמוכם בדיוק, ולכן לפני כול אמירה/ פקודה תחשבו דרך הראש ולא דרך הדרגות...."

ללמדנו ש:

שיטות של דירוג יוצרות תחרותיות באופן טבעי, חלק מן המשתמשים מרוויחים את דרגותיהם בצדק, אבל תמיד היו אחרים שרק יחפשו את היוקרה בלי האחריות הנילוות...

ולענייננו אנו- איני חושב שבמקום כמו זה כמות שהוא היום על הטוב והפחות טוב שבו צורה כזו יכולה לעזור...

מדובר בחטיבה מגובשת בוגרת (נכון לפעמים היא שוכחת את זה או לפחות חלקים מסויימים בה)

אבל מי שתורם לחטיבה בכול דרך שהיא, עושה זאת רק מתוך תחושת שייכות ללא כול תגמול כל שהוא וכך לדעתי זה צריך להשאר

כי כך אנו שומרים על חברה הומוגנית, רב גילאית, שמה שמאחד אותה ביחד הוא האהבה לתחביב היקר הזה, ללא כול הבדלי- גיל,מין,צבע,ידע, וכו'....

שנדע לשמור ולשפר את הטוב שכאן ולמגר את הדברים שאיננו רוצים ביננו...

שגיא ה.

פורסם
הגזירה בוצעה.

אין יותר מטוסים ואין יותר דירוגים

ערב טוב,

בראבו.

שיהיה בשעה טובה.

לוגסי, לפחות גרמת לשינוי, למרות שהצעתך לא התקבלה. :wink:

מתמטיתההצעה שלו התקבלה בכיוון השלילי :idea:

פורסם
הגזירה בוצעה.

אין יותר מטוסים ואין יותר דירוגים