עבור לתוכן
Etai Charit

חידה - Step Climb

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם,

חידה נוספת להנאת והחכמת הכלל, הפעם ברמה נמוכה יחסית, אך כן יש כאן עניין של תשומת לב.

מצ"ב תמונה, 744 בשיוט, כשעה להנמכה בג'וליאנה.

744stepclbvd4.jpg

נקודות מרכזיות לתשובה:

1. אנא הזניחו קרבתי ליעד ול-T/D. הניחו כי אמשיך בשיוט לפרק זמן אין סופי.

2. אנא הזניחו תקרת שיוט עבור המטוס הנוכחי. הניחו כי גובה מירבי ממשיך לעלות כפונקציה לירידה במשקל עם שריפת הדלק. הזניחו גם את כמות הדלק הקטנה, הניחו כאילו ישנו עוד דלק שיכול להשרף לטובת ירידה במשקל המטוס.

3. אם ישנן הערות לגבי מצב התא, אשמח לשמוע. 744 אני מטיס ע"פ הידע שלי בהטסת 737NG, עם השלמת פערים עקב שוני בקומפלקס מערכות ע"פ הגיון. כל תיקון יתקבל בברכה.

השאלות:

א. מה גובה השיוט הבא שאטפס אליו?

ב. אנא עיזבו חישובי דלק ומשקלים למיניהם, למרות פשטותם. מה אעשה בכדי לדעת שאני מוכן לטיפוס לגובה הבא, בהסתמך על הדף הנוכחי הפתוח ב-CDU? למה אחכה?

ג. במידה ובמסגרת המשך הנתיב, אפנה 10 מעלות שמאלה. מה יקרה לגובה השיוט שלי?

ד. בהמשך לשאלה ג', מה יהיה גובה השיוט הבא בתור, בהנחה שאני ממשיך בכיוון הטיסה המדובר?

פורסם

[שלום איתי!

גובה השיוט הבא שלך לפי הCDU הוא FL440 אבל במצב הנוכחי המטוס לא יוכל לטפס.

בשביל שיוכל עלייך לשנות בFMC את הגובה מFL420 ל FL440.

בנוגע לפנייה שמאלה 10 מעלות לכיוון הרוח ב175 HDG אז הרי שאין לזה שום קשר לכך.

בוקי זאב:4X-MJB

פורסם
[שלום איתי!

גובה השיוט הבא שלך לפי הCDU הוא FL440 אבל במצב הנוכחי המטוס לא יוכל לטפס.

בשביל שיוכל עלייך לשנות בFMC את הגובה מFL420 ל FL440.

בנוגע לפנייה שמאלה 10 מעלות לכיוון הרוח ב175 HDG אז הרי שאין לזה שום קשר לכך.

בוקי זאב:4X-MJB

סליחה התכוונתי כמובן לשנות בMCP!!!

פורסם

בקשר לקוקפיט:

אחי אתה נוחת עם יותר מידי והרבה מידי טון דלק... צריך בסביבות ה10-12 טון...

משל מקסימום לניתה ב-744 (לפי אלעל) הוא 285,763 טון.

ובנוגע לשאלות:

א. תטפס לFL440 (תקרת השיוט שלו לפי מה שאני זוכר זה FL431 אם אני לא טועה, תקנו אותי אם אני טועה)

אני אישית מטפס עם ALT INTV...

ב.מתחת לגובה הבא כתוב עוד כמה מייל אתה צריך לעלות.

כעיקרון תחכה לעוד 146NM ואז תעלה, אבל בהתחשב לה-OPT שלך אני לא הייתי מציע לעלות גובה לחכות לפחות ככה לFL433 ואז לטפס לFL440 (חוסך דלק :lol: ).

ג.לגובה השיוט לא יקרה כלום אבל כשתפנה 10 מעלות יהי לך רוחות אף שזה אומר שאתה תשרוף יותר דלק... (לכן ה-OPT יכול לעלות יותר מהר).

(אבל 16 קשר לא יעזרו לך במיוחד לעלות גובה :lol: )

ד.

כעיקרון-FL460

תקנו אותי אם אני איני טועה אבל תקרת הSC ב-FMC של ה744 מגיעה רק לFL450.

ולכן הנקודה הבאה תיהיה T/D.

תודה ובוקר טוב... אייל.

אשמח גם אני לערות אם משהו לא נכון...

פורסם
בקשר לקוקפיט:

אחי אתה נוחת עם יותר מידי והרבה מידי טון דלק... צריך בסביבות ה10-12 טון...

משל מקסימום לניתה ב-744 (לפי אלעל) הוא 285,763 טון.

תודה, אייל, לקחתי לתשומת ליבי.

אגב, לגבי פתרון החידה, גם בוקי וגם אתה טעיתם. על פניו בהסתכלות בקוקפיט, הכל מתאים. עם זאת, חסרה כאן תשומת לב למשהו אחר לגמרי, והוא עושה את כל ההבדל.

פורסם

מכיוון שאני ממש לא מבינה בזה (בינתיים) כלום.

אוכל להגיב רק לשאלה ג'....הגובה לא אמור להשתנות אם רק פונים שמאלה..אבל אני באמת לא מבינה בזה.. :lol:

פורסם

אוכל להגיב רק לשאלה ג'....הגובה לא אמור להשתנות אם רק פונים שמאלה..אבל אני באמת לא מבינה בזה.. :lol:

שימי לב לכיוון הרוח בצג ND האמצעי, בצד העליון השמאלי יש חץ שמראה שמגיעה רוח מכיוון 175 אם נפנה שמאלה 10 מעלות היא תהיה בדיוק מולנו, ואז יהיה לנו רוח אף, שתקשה על התקדמותנו. כתוצאה מכך, המטוס יתקשה לשמור מהירות קרקעית (ביחס לקרקע) שווה, לכן הוא יגביר כוח דחף של המנועים, ואז ישרף יותר דלק.

תקראי תגובות מעלי ותראי שרשמו את זה.

פורסם

שימי לב לכיוון הרוח בצג ND האמצעי, בצד העליון השמאלי יש חץ שמראה שמגיעה רוח מכיוון 175 אם נפנה שמאלה 10 מעלות היא תהיה בדיוק מולנו, ואז יהיה לנו רוח אף, שתקשה על התקדמותנו. כתוצאה מכך, המטוס יתקשה לשמור מהירות קרקעית (ביחס לקרקע) שווה, לכן הוא יגביר כוח דחף של המנועים, ואז ישרף יותר דלק.

תקראי תגובות מעלי ותראי שרשמו את זה.

אני עדיין לא מבינה איך זה משפיע על הגובה. זה אולי משפיע על המהירות אבל לא על הגובה..

פורסם

ב. אנא עיזבו חישובי דלק ומשקלים למיניהם, למרות פשטותם. מה אעשה בכדי לדעת שאני מוכן לטיפוס לגובה הבא, בהסתמך על הדף הנוכחי הפתוח ב-CDU? למה אחכה?

ד. בהמשך לשאלה ג', מה יהיה גובה השיוט הבא בתור, בהנחה שאני ממשיך בכיוון הטיסה המדובר?

א. גובה השיוט הבא שתטפס אליו יהיה 430\450, לא נשכח שאתה טס דרומה לכן גובה השיוט יהיה אי זוגי.

ב. תסתמך על הOPT ALT, תחכה שהגובה האופטימלי יהיה FL430\450. לפי בחירת הקפטן.

ג. אם תפנה 10 מעלות שמאלה לא אמור לקרות כלום לגובה השיוט שלך. או שלא הבנתי את השאלה...

ד.הבא בתור: FL450\470, אלא אם כן עברת את הMAX ALT שחושב על ידי הFMC.

פורסם

1.גובה שיוט הבא:

א. FMC מחשב ביצועים מיטביים, בשיוט- עבור עלות מזערית או תצרוכת דלק מזערית, תלוי במרכיבים שלא נראים בתמונה. עם זאת יש להביא בחשבון נהלי מרחב אווירי ומגבלות תפעול מטוס.

ב. גובה מרבי לטיסה: מטוס זה מוגבל 43,100 רגל, או 9.4 PSI לחץ הפרשי בין התא לאטמוספירה- מה שבא קודם.

ג. איני יודע מהם חוקי המרחב- RVSM, חוקי הגובה, NS או EW, ותקרת הנתיבים לשיוט במרחב. ב-NAT ניתן לקבל עד FL420 ואח"כ אין נתיבים אך לא ידוע לי אם ישים גם בדרום האטלנטיק. אם הם אכן RVSM ו-EW, הגובה הבא הוא FL440 משיקולי תצרוכת, אך לא ניתן לטוס בו עקב מגבלת גובה מרבי לטיסה. האפשרות שאני רואה הינה לשמור FL420 עד סוף השיוט.

2. שינוי כיוון שמאלה: בהנחת חוקי EW, גובה נבחר לנתיב אינו מושפע מקטע נתיב מסוים אלא ממגמת כיוון הנתיב הכללית. אם הדבר יוצר קושי תעבורתי, הבקר יורה לשנות גובה לפי הצורך. לכן אין צורך נהלי לשנות גובה עם שינוי הכיוון.

3. הערה אחרת לגבי B747-400: לאנשים המחפשים להעלות רמה באיכות סימולציית המטוס, אספר כי אחרי לבטים, ולמרות שאני בסה"כ מרוצה מהמוצרים של PMDG ויש לי את כולם ל-FS9, הזמנתי את Aerowinx PS1.3. זוהי הדמיית מטוס איכותית מאוד, הטובה ביותר שאני מכיר למחשב אישי. פותחה ל-DOS ופועלת תחת כל דגמי חלונות. נכתבה עלי-ידי אדם בודד ויצאה לשוק בשנת 1997, עברה עידכון ב-2001, ולפני שנים ייצורה נפסק. התוכנה נמצאת בשימוש מאות רבות של טייסים וירטואליים כבדים, תאים פרטיים כולל בעלי בסיס נע, ומערכות הדמייה תעשייתיות. קיים פורום חובבים, חבריו פיתחו תוכנות עזר רבות מאוד הפותחות אפשרויות רבות נוספות. למשל להריץ את ההדמייה בשיתוף MSFS, לטוס ברשת ולהופיע בה כמטוס FS.

אם יש מישהו שמתעניין, שידע כי העותקים הבודדים שעדיין ניתן בקושי למצוא בשוק, אוזלים, לכן הזדרזתי עתה.

פורסם

השאלות:

לפני שאני עונה על השאלות אני חייב להגיד שאני לא כל כך מבין בטיסות עם כבדים ועם ה744 בפרט.

התשובות:

א. FL440

ב.אתה תיהיה מוכן לטיפוס לגובה הבא כשהגובה שיוט האופטימלי שלך יהיה FL430 (או יותר).

ג. לדעתי זה דווקא לא כיוון טיסה כללי לאורך הנתיב אלא כיוון טיסה על אותו נתיב מסוים. לכן אתה תנמיך לגובה FL430.

ד. גובה השיוט הבא יהיה FL450, אתה תטפס לגובה זה רק כאשר גובה השיוט האופטימלי יהיה FL440.

ערן.

פורסם

הדיון מתפתח לכיוון הנכון. זאת אגיד בבטחה.

ערן, אתה שם מבחינת השאלות לגבי מתי יש לטפס לגובה הבא. לטובת הדיון, תוכל לשתף את כולם כיצד הגעת לכך. לגבי שאר השאלות - אתה פחות בכיוון.

למען הסר ספק שהעלה עופר, כוונתי היתה שמהרגע בו פניתי 10 מעלות שמאלה, אני ממשיך במגמה זו לפרק זמן לא מוגדר, דהיינו, אם אהיה בגובה לא תקין - אוכל להוות בעיה תעבורתית. לא מדובר כאן בלג בודד בין שתי נ"צ, כי אם שינוי המגמה הכללית. אגב, הייחוס כאן הוא אכן EW.

תזכורת נוספת, אני מבקש בחידה זו לא להתייחס לגובה תקרת שיוט. אגב, עופר, יכול להיות שאתה מתייחס ל-742, בעוד שכאן אנו מדברים על 744, שאאל"ט תקרת השיוט שלו היא 450. כאמור - אני מבקש להתעלם לחלוטין מתקרת השיוט בחידה זו, אני רוצה פתרון תאורטי ונכון לכלל ולאו דווקא מעשי שנכון ל-744 בלבד.

בן, אתה מגרד את הכיוון הנכון, אך עדיין לא. אגב, אם זה לא היה ברור, אני לא מחפש שלל גבהים לבחירת הקפטן. בשאלה הזו אתה הקפטן, ואתה צריך להגיד לי מה הגובה הבא שאתה מתכוון לטפס אליו ומתי.

תומר וטל, אתם ממש לא בכיוון. אגב, תומר, רק בכדי לא להשאיר את הטעות ללא תיקון: אתה לעולם לא תגביר עצמת מנועים על מנת לשמר מהירות קרקעית. תמיד המהירות שלנו מתייחסת לתכונותיו של המטוס בגוש האוויר, דהיינו הייחוס שלנו יהיה CAS, IAS, TAS ומאך, בשום אופן לא GS. במקרה הנוכחי, גם אם הרוחות יהיו ישירות בפנינו, המהירות הקרקעית יכולה לקטון, מה שחשוב לנו הוא אך ורק המהירות ביחס לגוש האוויר.

אם כך, ראינו שהמילה המנחה שלנו מעתה והלאה היא RVSM, וכיצד אני משלב את הכללים הללו בבחירת גובה חסכוני. מכאן, אני בטוח, התשובה תגיע.

פורסם

אוקיי, במידה וכמו שאמרת נתעלם מתקרת השיוט ומכל מיני דברים אחרים שהזכרת וכל שאר המגבלות אז המצב יהיה כזה:

הגובה הבא שלך יהיה FL430, אתה יוצא מחוץ לגבהים של הRVSM ולכן הגובה הבא לא יכול להיות FL440. (השיטה שלפני הRVSM היתה CVSM אם אני זוכר נכון ושם ההפרדות הן 2000 רגל במקום 1000). אין שום בעיה לטפס לFL430, האופטימלי שלך הוא FL429 וטיסה בFL430 תהיה הכי חסכונית, אבל אם אתה רוצה לטפס לFL470 ׁ(הסבר למטה) תאלץ לחכות...

אם תפנה 10 מעלות שמאלה (כיוון 178) הגובה טיסה הבא שלך אמור להיות FL410 או FL450.

אם תמשיך בכיוון נוכחי גובה הבא אמור להיות FL470.

פורסם
אוקיי, במידה וכמו שאמרת נתעלם מתקרת השיוט ומכל מיני דברים אחרים שהזכרת וכל שאר המגבלות אז המצב יהיה כזה:

הגובה הבא שלך יהיה FL430, אתה יוצא מחוץ לגבהים של הRVSM ולכן הגובה הבא לא יכול להיות FL440. (השיטה שלפני הRVSM היתה CVSM אם אני זוכר נכון ושם ההפרדות הן 2000 רגל במקום 1000). אין שום בעיה לטפס לFL430, האופטימלי שלך הוא FL429 וטיסה בFL430 תהיה הכי חסכונית, אבל אם אתה רוצה לטפס לFL470 ׁ(הסבר למטה) תאלץ לחכות...

אם תפנה 10 מעלות שמאלה (כיוון 178) הגובה טיסה הבא שלך אמור להיות FL410 או FL450.

אם תמשיך בכיוון נוכחי גובה הבא אמור להיות FL470.

איך אמרו חכמים?: "זה ליד" (צ.צרפתי)

סוף סוף התשובה נמצאת אצלנו. רק חסר הדיוק בפרטים. בבקשה, באותה ההזדמנות, לתת תשובה בתצורת א' ב' ג' ו-ד', למען הסדר.

פורסם

שנים שלא טסתי בשיטה הזאת (מאז שהכניסו RVSM בנתיב לבנגקוק לפני כמה שנים טובות ובשנת 2004 שהכניסו RVSM לארה"ב).

טעות בגבהים ככל הנראה.

אוקיי אני אעשה סדר בבלאגן.

א.+ב'. גובה הבא שלך יהיה FL450 (מאותה סיבה שהסברתי מקודם, יציאה מRVSM) ורצוי שלא תטפס, הMAX שלך FL450, צריך לחכות שהOPT יתקרב לFL450 ושהMAX יתרחק מהגובה, שהגובה הבא יהיה הכי קרוב שאפשר לOPT ולא לMAX.

ג. אם תסטה שמאלה ב10 מעלות הגובה הבא יהיה FL430.

ד'. אם תמשיך בכיוון הנוכחי הגובה הבא יהיה FL490.

זהו לבנתיים, לא דייקתי עד הסוף, אתם מוזמנים להוסיף...

פורסם

חבר'ה, כל הכבוד.

הדיון החל מכמה אנשים שהיו בכיוון שגוי, וכל אדם שהוסיף פרט הוביל את שאר החברים לפתרון. כל הכבוד. ברצוני להסיר את הכובע בפני מספר אנשים שידעו שהדברים שהם עומדים לרשום הם מוטעים ולא מדוייקים, והם ידעו זאת, אך תרמו את כיוון החשיבה לדיון.

השאלה הזו בעצם מראה שלא הכל בטיסה הוא FMC, להיפך - לעיתים הוא יכול להסיח את הדעת ולגרום לטעויות, גם בקרב המנוסים ביותר. למעשה במקרה הנ"ל, בתחילת הפתרונות, דעת רבים הוסחה מהגובה (RVSM-CVSM) ומהכיוון (הפרדה לפי מזרח-מערב), לטובת הגובה החסכוני הבא המחושב אוטומטית ע"י ה-FMC, בעזרתי האדיבה (שימו לב, הגדרתי כל STEP CLB בהתאם ל-RVSM, דהיינו 2000 רגל בין כל גובה שנמצא בכיוון הנוכחי שלי).

מרחבים מאושרי RVSM בעצם מאפשרים הפרדת גובה מצומצמת, דהיינו, במקום 2000 רגל לפחות בין כל שני מטוסים, 1000 רגל. גם במרחבים המאושרים לכך, כלל ההפרדה המצומצמת נגמר בגובה של 43 אלף רגל. חשוב לזכור זאת, בעיקר לחבר'ה שמטיסים קונקורד (אגב, ארז, לא רק קונקורד מאושר לגבהים האלו. פשוט מאוד, קונקורד הוא בין המטוסים היחידים שמגיעים לכאלו גבהים, ולכן יש לו כמעט בלעדיות) וגם הסיטיישן X למניהם. אפילו 744 ו-777 למיניהם, זכרו את החוקים הללו. מעל גובה זה, גם במרחבים מורשים, ההפרדה חוזרת להיות קונבנציונאלית, דהיינו לזהה למרחבים בעלי CVSM בלבד. קרי - גבהים בטיסה מזרחה - 430, 470, 510 וכו', גבהים בטיסה מערבה - 450, 490, 530 וכו'.

ולבסוף, תשובה בגוף ההודעה:

שלום לכולם,

חידה נוספת להנאת והחכמת הכלל, הפעם ברמה נמוכה יחסית, אך כן יש כאן עניין של תשומת לב.

מצ"ב תמונה, 744 בשיוט, כשעה להנמכה בג'וליאנה.

744stepclbvd4.jpg

נקודות מרכזיות לתשובה:

1. אנא הזניחו קרבתי ליעד ול-T/D. הניחו כי אמשיך בשיוט לפרק זמן אין סופי.

2. אנא הזניחו תקרת שיוט עבור המטוס הנוכחי. הניחו כי גובה מירבי ממשיך לעלות כפונקציה לירידה במשקל עם שריפת הדלק. הזניחו גם את כמות הדלק הקטנה, הניחו כאילו ישנו עוד דלק שיכול להשרף לטובת ירידה במשקל המטוס.

3. אם ישנן הערות לגבי מצב התא, אשמח לשמוע. 744 אני מטיס ע"פ הידע שלי בהטסת 737NG, עם השלמת פערים עקב שוני בקומפלקס מערכות ע"פ הגיון. כל תיקון יתקבל בברכה.

השאלות:

א. מה גובה השיוט הבא שאטפס אליו? כעת אני בגובה 42, דהיינו אני עדיין בכללי RVSM, אך גובה 44 כבר חורג מכללים אלו. לכן, הגובה הבא שאוכל לטפס אליו בכיוון הטיסה הנוכחי שלי יהיה גובה 45 אלף רגל.

ב. אנא עיזבו חישובי דלק ומשקלים למיניהם, למרות פשטותם. מה אעשה בכדי לדעת שאני מוכן לטיפוס לגובה הבא, בהסתמך על הדף הנוכחי הפתוח ב-CDU? למה אחכה? אפשרות ראשונה ומועדפת, הכנסה ידנית של FL450 למקום המיועד ל-STEP CLB. כרגע הוא מחושב אוטומטית, אך אוכל להזין אותו ידנית, ואז הוא יחשב לי כמה זמן ומרחק נותרו לי ל-STEP CLB. אפשרות נוספת, היא לעקוב אחר הגובה המיטבי המחושב, ולחכות שהוא יהיה קרוב יותר על הסקאלה לגובה הבא מאשר לגובה הנוכחי. במקרה שלנו, כשה-OPT ALT יחצה את FL435, ובתנאי ש-MAX ALT אינו נמוך מ-450, אוכל לטפס.

ג. במידה ובמסגרת המשך הנתיב, אפנה 10 מעלות שמאלה. מה יקרה לגובה השיוט שלי? בהנחה שכל מגמת הטיסה שלי פונה, ולא מדובר בלג יחיד בין שתי נק', אני למעשה חוצה את כיוון 180, וכעת אני בנטיה מזרחה במקום מערבה. בהתאם, ולפי כללי RVSM שעדיין תקפים, אני אטפס ל-FL430.

ד. בהמשך לשאלה ג', מה יהיה גובה השיוט הבא בתור, בהנחה שאני ממשיך בכיוון הטיסה המדובר? כאמור, בגובה 43 אני בתקרת חלון הגבהים בו כללי RVSM תקפים. באם ארצה להמשיך בטיפוס נוסף, הגובה הבא אליו אהיה מורשה לטפס (ללא מרשה חריג) יהיה FL470. להזכירכם, FL450 משמש לטיסות מערבה, בעוד שאני טס מזרחה.

זהו חברים, מקווה שכולם נהינו וקצת החכימו, ומעבר לכל, מעכשיו לא ניקח כמובן מאליו STEP CLB ולא שינוי מגמת כיוון בנתיב.

טוסו לשלום ויצגו אותנו בכבוד בעולם.

המפתחות בפנים.

פורסם

ציטוט מספר הנהלים בנושא, משמעותו שגובה מירבי לשימוש בתוך תחום RVSM הינו FL410. לא מצוין במסמך כיצד טסים מעל לתחום, אני מחפש:

MINIMUM NAVIGATION PERFORMANCE SPECIFICATION AIRSPACE

The vertical dimension of MNPS Airspace is between FL285 and FL420 (i.e. in terms of normally

used cruising levels, from FL290 to FL410 inclusive).

www.nat-pco.org/nat/MNPSA/MNPSA_2005.pdf

המשך: טבלת FAA לגבהים לטיסה. ממנה ניתן לראות כי אין גבהים זוגיים מעל 410, וכי בתנאים המוגדרים בטבלא ניתן לתת גובה עד FL530. בקרת התעבורה בשמי ארה"ב היא עד 60,000 רגל. השאלה אינה לגבי שמי ארה"ב אך חוקיה משולבים באופן מכריע בחוקי הטיסה בקישור שלמעלה:

untitled-12.jpg

פורסם
ציטוט מספר הנהלים בנושא, משמעותו שגובה מירבי לשימוש בתוך תחום RVSM הינו FL410. לא מצוין במסמך כיצד טסים מעל לתחום, אני מחפש:

The vertical dimension of MNPS Airspace is between FL285 and FL420 (i.e. in terms of normally

עופר, מהצצה חטופה בלבד, אני רואה שמדובר ספציפית במרחבים הצפון אטלנטיים. כנראה שאלו נהלים מיוחדים למרחבים אלו, אני יודע על המרחב האירופאי (כדוגמא), שתקרת ה-RVSM שלו היא FL430, מעל גובה זה - CVSM. לגבי הצפון אטלנטיים - ציינת עוד לפני הודעה זו שה-NATים מאושרים עד ל-FL420, מה שמוכיח שאלו הנהלים בצפון האטלנטי, אך לא מוכיח עבור כל מרחב. אני עשיתי טעות בהכללתי את כל המרחבים, ללא שום ציון שיכולים להיות וישנם הבדלים ביניהם. תודה שהבאת את ההבדל בין המרחבים לתשומת לב הפורום.

פורסם

א. ציינתי כי מרחב NAT מגיע עד 420, וטיסות בו עד 410. באירופה חלים חוקים שונים מעט.

ב. עיין בכותרת המסמך שאת קישורו כתבתי בהודעתי למעלה, זהו מסמך אירופי צפון אמריקאי משותף ומרחב אווירי המנוהל במשותף לפי נהלים אלה.

ג. הנתיב שציינת עובר מעל למרחב האטלנטי ולכן התייחסתי לנהלים התקפים שם.

ד. עיין בטבלא שהדבקתי למעלה.

עופר, מהצצה חטופה בלבד, אני רואה שמדובר ספציפית במרחבים הצפון אטלנטיים. כנראה שאלו נהלים מיוחדים למרחבים אלו, אני יודע על המרחב האירופאי (כדוגמא), שתקרת ה-RVSM שלו היא FL430, מעל גובה זה - CVSM. לגבי הצפון אטלנטיים - ציינת עוד לפני הודעה זו שה-NATים מאושרים עד ל-FL420, מה שמוכיח שאלו הנהלים בצפון האטלנטי, אך לא מוכיח עבור כל מרחב. אני עשיתי טעות בהכללתי את כל המרחבים, ללא שום ציון שיכולים להיות וישנם הבדלים ביניהם. תודה שהבאת את ההבדל בין המרחבים לתשומת לב הפורום.

פורסם
א. ציינתי כי מרחב NAT מגיע עד 420, וטיסות בו עד 410. באירופה חלים חוקים שונים מעט.

ב. עיין בכותרת המסמך שאת קישורו כתבתי בהודעתי למעלה, זהו מסמך אירופי צפון אמריקאי משותף ומרחב אווירי המנוהל במשותף לפי נהלים אלה.

ג. הנתיב שציינת עובר מעל למרחב האטלנטי ולכן התייחסתי לנהלים התקפים שם.

ד. עיין בטבלא שהדבקתי למעלה.

תודה על המידע, עופר.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...