×�פיק פורסם מאי 27, 2004 דיווח פורסם מאי 27, 2004 רציתי לדעת, האם קיים במציאות תדר של יוניקום? והאם מטוסים מתבקשים להעביר אליו במקום שאין בו פיקוח אווירי(מעל האוקיינוסים למשל). תודה.
Shadi Abo Ahmad פורסם מאי 27, 2004 דיווח פורסם מאי 27, 2004 יש שדות תעופה קטנים בהם אין שירותי פיקוח של מגדל, או שיש אבל רק בשעות מסויימות ביום. במקרה כזה מטוסים הנמצאים במרחב השדה הזה חייבים בדיווח על ערוץ UNICOM לתיאום מול מטוסים אחרים (המראה, נחיתה, הקפה...) מסמך של ה FAA (הסוכנות התעופה הפדרלית) מתאר מצבים שונים של השירותים הניתנים לטייס , ובין היתר מתייחסים שם למצבים האלה: http://www.faa.gov/Atpubs/Aim/Chap4/aim0401.html כמובן שזה משתנה בין מדינות שונות, ועל זה לפי דעתי צריך לקרוא בנהלים של הרשויות לכל מקום בנפרד. בישראל אני חושב שיש מצבים דומים במנחתים הקטנים, אבל כאן אם אני לא טועה יש אחראי על מנחת איתו הטייסים מתאמים נחיתות ופעילות במרחב השדה.
Or Netzer פורסם מאי 27, 2004 דיווח פורסם מאי 27, 2004 לדוגמא בארה"ב יש המון מנחתי חול אי שם תקועים במקום שלא הרבה יודעים על קיומם.. ומגיע לשם מטוס פעם בשנה... אז בשביל מה להחזיק שם צוות פיקוח? אז יש יוניקום
Levon Melik פורסם מאי 27, 2004 דיווח פורסם מאי 27, 2004 בארה"ב יש שדות קטנים ללא פיקוח אבל יש גם מרחב לא מבוקר לטיסות VFR הנקרא CLASS G AIRSPACE,שבו הטייסים מדווחים על כוונותיהם בערוץ UNICOM.
yaniv פורסם מאי 27, 2004 דיווח פורסם מאי 27, 2004 לא כל כך קשור, אבל מישהו יודע למה יש רעשים מוזרים קבועים בתדר החירום 121.5?
Itay Zecharia פורסם מאי 27, 2004 דיווח פורסם מאי 27, 2004 לא כל כך קשור, אבל מישהו יודע למה יש רעשים מוזרים קבועים בתדר החירום 121.5? התדר הזה לא פעיל ככל שידוע לי-תנסה...
Oren Geva פורסם מאי 27, 2004 דיווח פורסם מאי 27, 2004 לא כל כך קשור, אבל מישהו יודע למה יש רעשים מוזרים קבועים בתדר החירום 121.5? כנראה שזה כמו במציאות - תחנות רדיו פירטיות