עבור לתוכן
Gadi L.

Mi-8 מעל מחלף אולגה שעה 1430

Recommended Posts

פורסם

אני צובע לי בספריי ראסטות לפורים בחוץ כשלפתע אני רואה מסוק גדול מגיע מצפון בגובה 8 מעל גבעת אולגה.

כשהוא התקרב כבר הבנתי שזה לא מסוק רגיל אלא Mi-8\17!

יש למישהו מושג מה מסוק רוסי שנמצא בשימוש בחילות האוויר של רבות ממדינות ערב עושה בארץ?

תודה! :)

פורסם

אם כבר אז היום עבר מעלי מטוס שאני משער 707 וכמה מטוסי קרב טסו מאחוריו בצורת חץ, המטוס נע צפונה

פורסם

כנראה יוניפיל, לא ידעתי שיש להם מה לחפש בארץ... :?

וכן, זה היה Mi-8, אי אפשר שלא לזהות את ההיפ.

כשהייתי בטיול אופניים באיזור ניצנה ראיתי גאזל מיצרית ועוד אחת במוזיאון בחצרים... לא דומה בכלל למה שראיתי היום.

פורסם

אכן מסוק של היוניפיל, המריא משדה דב בצהריים.

הם מגיעים לביקור, כנראה היה שם איזה אח"מ כי הם נכנסו בשיירה ביטחונית כזאת...

פורסם

גאזל דומה למי-8 כמו שווספה דומה לאלפא רומיאו.

בשנות ה-70 ביצענו עמו משימות. הדבר המיוחד בו בעיני היה האחזקה- צריך בגף טכני רק דבר אחד, והוא טלפון למיכלית התדלוק, אמין מאוד. מי-8 אינו רק מסוק צבאי, נמכרו מאות רבות לגופים אזרחיים והוא נפוץ מאוד בכל רחבי העולם.

פורסם

בשנות ה-70 ביצענו עמו משימות. הדבר המיוחד בו בעיני היה האחזקה- צריך בגף טכני רק דבר אחד, והוא טלפון למיכלית התדלוק, אמין מאוד. מי-8 אינו רק מסוק צבאי, נמכרו מאות רבות לגופים אזרחיים והוא נפוץ מאוד בכל רחבי העולם.

לאחר בדיקה קצרה בגוגל תמונות התברר שגאזל דומה ל-MI-8 כמו שג' יפית דומה לבר רפאלי. :mrgreen:

יש איזה מסוק של כים ניר שדומה מאוד במבנהו למבנה של MI-8, לא זכור לי הדגם.

עופר, יש לך איזו אהבה מיוחדת לאלפא שהזכרת אותה? :wink:

פורסם

אתה מתכוון לבולקו 105. כשתהיה לידם תבין למה לא דומים, לאחד יש גלגלים ולשני מגלשים, האחד קטן והשני גדול, המשותף הוא רוטור זנב גבוה.

אהבה לאלפא אין לי, כי אצלי מכונית היא לא רק לכיף, צריכה להיות אמינה וזולה להפעלה. אני נוהג בפאסאט 2007 סטיישן הייליין 6 הילוכים גלגלי "17 170 כ"ס 22 ק"מ לליטר, טיפול כל 30,000.

לאחר בדיקה קצרה בגוגל תמונות התברר שגאזל דומה ל-MI-8 כמו שג' יפית דומה לבר רפאלי. :mrgreen:

פורסם

אני חושב שתומר זיהה נקודת דמיון בכך שגוף המסוק עגלגל במקצת, מזכיר קפסולה שמחובר לה רוטור וזנב.

כמובן שאין מה לשוות בקנ"מ.

פורסם
אני חושב שתומר זיהה נקודת דמיון בכך שגוף המסוק עגלגל במקצת, מזכיר קפסולה שמחובר לה רוטור וזנב.

כמובן שאין מה לשוות בקנ"מ.

אמת. ה"תחת" של המסוק, בדלת האחורית ( :-k ) היא עגלגלה, כמו במיל, זה כל ההבדל.

פורסם
אתה מתכוון לבולקו 105. כשתהיה לידם תבין למה לא דומים, לאחד יש גלגלים ולשני מגלשים, האחד קטן והשני גדול, המשותף הוא רוטור זנב גבוה.

אהבה לאלפא אין לי, כי אצלי מכונית היא לא רק לכיף, צריכה להיות אמינה וזולה להפעלה. אני נוהג בפאסאט 2007 סטיישן הייליין 6 הילוכים גלגלי "17 170 כ"ס 22 ק"מ לליטר, טיפול כל 30,000.

אוי נו, מה אתם כבר מבינים.. :D

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...