Itay Zecharia פורסם יוני 9, 2004 דיווח פורסם יוני 9, 2004 נתקלתי במושג הזה "כיול מכשירים" ממש לא מזמן. ואיני יודע מזה. מהם נוהלי הפיקוח ב"כיול מכשירים"? ומזה DME או ARC, וההקשר לכיול המכשירים?
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם יוני 9, 2004 דיווח פורסם יוני 9, 2004 אוקי אני אצטרך שמישהו אחר יאשר את מה שאני אומר כי אני לא בטוח שעל זה מדובר אבל אני חושב שהכוונה לטיסות מיוחדות שהמטרה שלהן זה לבדוק שכל המכשירים מכוילים אחד לשני לדוגמה בודקים שהILS והPAPI מכוילים אחד לשני וגם ל3 מעלות שהם אמורים לתת או דברים בסגנון ואתה לא יודע מה זה DME או רק בההקשר של כיול מכשירים? טוב לא משנה בכל מקרה: DME- Distance meassuring equipment כמו שזה נשמע- ציוד שיכול לתת לך נתונים לגבי המרחק שלך ממנו... כמו למשל במסלול 12 שמותקן ILS\DME ככה שלא רק יש לך ILS אלא גם מידע לגבי המרחק שלך מהזברה DME ARC זה פשוט לבצע טיסה בקשת מסביב למכשיר DME ככה שהמרחק שלך ממנו נשאר קבוע כל הזמן... יוצא שאתה טס במעגל שהרדיוס שלו זה המרחק שעליו החלטת לעשות את הקשת אם ידעת את כל זה ולא הבנתי נכון את השאלה שלך אז... באסה :\ אני מניח שהקשר בין זה לכיול מכשירים זה שוב לבדוק שכל המכשירים תואמים אחד לשני
Kobi David פורסם יוני 9, 2004 דיווח פורסם יוני 9, 2004 בהמון שדות בעולם, גם העמוסים, לא תמיד מותקנת מערכת DME על מסלול, ככה שמה שנותר לטייס מלבד ה ILS, זה GS,(ולעיתים BC) מה שעושים במצב כזה, ובטח בראות לא אופטימלית, מכניסים ל NAV2 את VOR של השדה, או הקרוב ביותר לשדה, ועושים הצלבה. יש המון VOR שלא מצויידים אף הם ב DME, אלו נקראים VORTAC (שכמדומני משמשים בעיקר את הצבאות השונים בעולם, אך לא רק) VORDME ממוצע, משדר אותות עד למרחק ש ל 190 מייל.
Oren Geva פורסם יוני 9, 2004 דיווח פורסם יוני 9, 2004 VORTAC לא קשור לשאלה האם קיים DME או לא. זו פשוט תחנת VOR שיש בה גם TACAN - המקבילה הצבאית. VOR בלי DME נקרא פשוט VOR. זאת בניגוד ל-VOR/DME - הוא ה-VOR הכולל DME.
Tomer Haim פורסם יוני 9, 2004 דיווח פורסם יוני 9, 2004 בקשר ל DMEARC כתבתי קובץ הסבר על דפית STAR ויש שם גם על קשת DME אם הקישור לא עובד, יש לסמן אותו ולהעתיק אותו לאקספלורר http://www.geocities.com/inbaltomer/lclk.pdf
Opher Ben Peretz פורסם יוני 9, 2004 דיווח פורסם יוני 9, 2004 אולי אוסיף משהו. TACAN הנה מערכת נווט קרקעית צבאית מתוצרת ארה"ב המספקת מספר נתונים לתחנה מוטסת, האחד הנו קוון מגנטי, כמו ב- VOR, אך בדיוק כפול. השני הנו נתון טווח כמו ב- DME. ניתן לקלוט את נתון הטווח של TACAN גם במקלט DME רגיל אותו טייס אזרחי מפעיל מקופסת הבקרה של ה- VOR. הנתון האחרון הנו טווח בין מטוסים, מוד הנקרא AIR TO AIR, ומשמש למשל להפרדה מדויקת בין מבנים הנמצאים במשימת תקיפת מטרה זהה, (נעשה בדיוק של שניות כך שהשהיית מרעומי הפצצות של המבנה הראשון תפעיל אותן באופן שהמבנים הבאים לא ייפגעו ביעף שלהם), או לצורך ירוט מיכלית תדלוק- כל אלה בכל מז"א גרוע ו/או בלילה ללא תאורה, כמקובל בטיסה מעל שטח עוין. VORTAC הנה תחנה קרקעית בעלת VOR ו- TACAN גם יחד. :wink:
Kobi David פורסם יוני 9, 2004 דיווח פורסם יוני 9, 2004 VORTAC לא קשור לשאלה האם קיים DME או לא.זו פשוט תחנת VOR שיש בה גם TACAN - המקבילה הצבאית. VOR בלי DME נקרא פשוט VOR. זאת בניגוד ל-VOR/DME - הוא ה-VOR הכולל DME. איפה אמרתי שזה קשור? זרקתי עוד מידע, זה הכל.
Itay Zecharia פורסם יוני 9, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 9, 2004 אני יודע מזה DME... אבל את כל השאר לא ידעתי. תודה לכולכם על ההיענות.