Tomer Haim פורסם מרץ 11, 2009 דיווח פורסם מרץ 11, 2009 סתכלו על המפה הבאה: במפה ניתן לראות שתי משואות VOR ונתיב אחד עובר בין שתיהן (R23): ה VOR המזרחי (באדום) GRU ה VOR המערבי (בירוק) DAR מטוס טס על הנתיב מ GRU ל DAR בהתחלה הטייס משתמש בGRU VOR, הוא טס על רדיאל 300 ומתרחק מהמשואה. באמצע הדרך, הוא מפסיק לקלוט את GRU VOR ועל הרדיו הוא שם את התדר של DAR VOR השאלה היא איזה רדיאל עליו לבחור כדי להגיע על הנתיב (R23) בקו ישר ל DAR? האמת היא שהתשובה קלה מאוד ואפילו לוגית גם למי שלא מבין בניווט. הקשה הוא ההסבר של התשובה (יש 2 הסברים אפשריים)
Ohad Shahar פורסם מרץ 11, 2009 דיווח פורסם מרץ 11, 2009 הקו שמחבר בין שתי נקודות הוא אותו קו לא משנה מאיפה מסתכלים עליו. אם הוא טס על ה- 300 של VOR אחד לכיוון VOR שני, הוא עדיין יכול להשאר על 300, רק שה- FROM ישתנה ל- TO. או שפשוט לקחת את ההופכי שלו (120, או 119 במקרה הזה).
Idan Traub פורסם מרץ 11, 2009 דיווח פורסם מרץ 11, 2009 אפשרות ראשונה : המשך על אותו רדיאל אבל תיקון לרדיאל יעשה הפוך . לדוגמא : המכשיר יציג הטיה שמאל מהנתיב התיקון יעשה לא ימינה אלה שמאלה . אפשרות שניה המשך על אותו רדיאל פחות 180 כדי להמירו לINBOUND . אין התיחסות מיוחדת לתיקון ומתקנים לפי ההטיה המוצגת במכשיר .
Tomer Haim פורסם מרץ 11, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 11, 2009 אתם בתוך המטוס, הגיע הזמן להחליף תדר מVOR אחד לVOR השני איזה רדיאל תבחרו? ויותר חשוב מזה.. מדוע?
danb2000 פורסם מרץ 11, 2009 דיווח פורסם מרץ 11, 2009 תשובה א: to 299 תשובה ב:from 119 למה :?: כי ככה מצויין במפה :!: הקאץ' הוא שלכאורה היה צריך להיות 120 from. השערה שלי: מאחר ומדובר בקו הקצר ביותר בין שני ה-VOR למעשה זהו קטע של מעגל גדול שאינו קו מתמיד היינו אינו שומר על כיוון מצפני קבוע. מה שלא מסתדר לי עם התיאוריה הנ"ל הוא שסה"כ מדובר על מרחק יחסית קצר וסטיה של מעלה שלמה נראה לי הרבה מידי.
Ido Rosenthal פורסם מרץ 11, 2009 דיווח פורסם מרץ 11, 2009 אנחנו טסים אל התחנה ולא מהתחנה ולכן 300. במיוחד אם טייס אוטומטי עובד שאם נבחר 120 הוא יעשה סיבוב פרסה...
danb2000 פורסם מרץ 11, 2009 דיווח פורסם מרץ 11, 2009 אנחנו טסים אל התחנה ולא מהתחנה ולכן 300. במיוחד אם טייס אוטומטי עובד שאם נבחר 120 הוא יעשה סיבוב פרסה... אוקי אם אתה "מתקטנן" אז זה צריך להיות to ולא from. אני טוען אם כך שז צריך להיות 299 to ולא 300. אם תומר בחר בקפידה את מילותיו בניסוח השאלה (ראה המודגש באדום) אז הדגש הוא על מעגל גדול. השאלה היא איזה רדיאל עליו לבחור כדי להגיע על הנתיב (R23) בקו ישר ל DAR? לפיכך, ההסבר המשוער לסטיה במעלה - בתשובתי למעלה.
Baruch Spiegel פורסם מרץ 11, 2009 דיווח פורסם מרץ 11, 2009 אפשר להעלות לכאן תמונה של מפת נטיות מגנטיות באיזורים שונים בעולם? זה אולי ישפוך קצת אור על התעמולה. אפרופו דיוק בניסוח: יש הבדל בין המושג: " על איזה ראדיאל אני נמצא" לבין "לאיזה ראדיאל אני מתייחס ב OBS". אין מושג: "איזה ראידאל אני מכייל" שני דברים שונים בתכלית.
תומר עינבר פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 התשובה היא רדיאל 300 ל-DAR VOR. (ביצוע Inbound). מכיוון שהתחלנו את הטיסה על רדיאל 300 מ-VOR GRU, אנחנו נמשיך על אותו רדיאל רק הפעם עם שימוש ב-DAR VOR. אפשרות ראשונה: כתוב שם 119, כנראה טעות במפה, קורים טעויות כאלה. אפשרות שנייה: המרחק כל כך גדול שכנראה שצריך לעשות מה שנקרא: Great Circule (לא כתבתי עיגול כמו שצריך.)
rovenroven פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 אכן רדיאל 299 או שזה בגלל מעגל גדול. או שפשוט המפה לא נכונה,יותר נכון הנתיב לא מדויק ומי ששירטט את המפה הכין אותה כך שלא תיהיה בדיוק מדויקד מGRU לDAR בגלל שבמילא מפסיקים לקלוט את GRU בדרך. אגב,בקשר לדיון על המילה VERTICAL שהיה לא מזמן,שימו לב להערה VERTICAL LIMITS שמופיע על המפה,ההקשר שם הוא גובה כמובן.
Tomer Haim פורסם מרץ 12, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 12, 2009 התשובה הנכונה היא שאחרי שהטייס יכניס את התדר של DAL, הוא יבחר ברדיאל 299 באמצעות כפתור ה OBS ובכך יטוס על רדיאל 119 INBOUND עד שיגיע לתחנה אבל זה קל השאלה היא.. מדוע? מדוע לא 300? יש 2 סיבות אפשריות
WalKMaN` פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 פשוט להחליף את התדר של התחנה, ולכייל רדיאל 299 IN.. לפי המפה, R23 הוא רדיאל 119 היוצא מתחנת DAR..
Idan Traub פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 ^^^^^^^ השאלה היא לא איך היא למה :?: :?: :?: :?:
dima_ga פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 1.הפרדה אופקית בין טסים בכיוונים מנוגדים... 2.(אולי) כמה שפחות פניות יותר חסכוני בדלק חח
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 כמו בכדורגל, הכדור הוא עגול. הנתיב נמצא בחצי הכדור הצפוני, הקוון יגדל בחצי הנתיב הראשון ויקטן עם הזמן אחרי מעבר חצי הנתיב. במלים אחרות DAR 119 INBD (רדיאל הוא קוון מתחנה למטוס כידוע).
Baruch Spiegel פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 http://www.ngdc.noaa.gov/geomagmodels/s ... eclination תכניסו את הנ.צ. של שתי ה VOR -ים ותמצאו נטייה מגנטית בכל אחד מהם. עכשיו נשאר לשאול ממתי המפה ואז סביר להניח שבזמן הדפסת המפה היה הבדל של מעלה אחת בנטייה מגנטית (בעיגול ליחידות מעלה שלמות). תודה לתומר שהביא את הקישור בשרשור הזה: http://www.vatil.org.il/vatil/board/vie ... hp?t=25570
Baruch Spiegel פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 אוי ואבוי :roll: קוונים הם מגנטיים. נכון... וכל VOR מוצפן לפי הצפון המגנטי במקום שבו הוא נמצא. לכן, אם יש הבדל בנטייה מגנטית בין VOR א ל VOR ב, נראה הבדל בכיוון הנתיב ביניהם. ובנוסף השערה שלי, במרחק של 100 מייל - לא נראה הבדל משמעותי בכיוון בין קו מתמיד למעגל גדול.
Ben Cohen פורסם מרץ 12, 2009 דיווח פורסם מרץ 12, 2009 יכול להיות שהקו על המפה לא באמת ישר, אלא עבר קירוב.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 13, 2009 דיווח פורסם מרץ 13, 2009 על מפות הנתיבים בתעופה קווי האורך והרוחב ישרים ומקבילים. נתיב טיסה מסומן במפה הינו בדרך כלל מעגל גדול בין כל עזרי ניווט / נ.צ שלאורכו. גם גלים אלקטרונים מתפשטים במעגל גדול, זו הדרך הקצרה. לכן הקוון המגנטי לתחנה משתנה עם השתנות המרחק לתחנה. מה שברוכי אומר נכון אך אינו המקרה הכללי אלא אפשרות. מישראל (גבול FIR) יצאו כבר לפני הרבה מאוד שנים שלושה נתיבים לים התיכון, אין לחשוד שאינם מעגלים גדולים שהרי נמתחו כשטווח המטוסים היה מאוד קצר ותדלקו בדרך לאירופה (גם מזה יש לי זיכרון מגיל 7, הנחיתה לתדלוק בדרך חזרה מפאריז באתונה LGAT הינה ממש קרוב למצוק מצפון וים קרוב קרוב מדרום, למי שהיה שם). את מבחן הנווטות החישובית שלי עשיתי ב-1964 עליהם, נקודת יציאה סלע אנדרומדה סמוך לנמל יפו. הנתיבים עדיין קיימים, בידקו המפה: א. בלו סבנטין ללרנקה, מפאת היותו קצר הקוון נשמר. ב. גרין אייטין לרודוס לאורכו הקוון משתנה 4 מעלות. ג. אמבר פורטין לסיטיה, לאורכו הקוון משתנה 2 מעלות. לסיכום- טייס לפי תקנות הטייס חייב לשמור את מרכז הנתיב. יכול להיות שהקו על המפה לא באמת ישר, אלא עבר קירוב.
Tomer Haim פורסם מרץ 13, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 13, 2009 אכן דן, תומר, עופר וברוכי ענו מדוייק וידעו את הסיבות, השאר ידעו את התשובה בלבד 299 וגם לכם כל הכבוד! שתי האפשרויות הן: 1: מדובר בקוון שהוא מעגל גדול, שימו לב שהמפה היא באיזור צפוני יחסית, 53N והנתיב הוא מזרח-מערב, לכן כל מטוס שיטוס ישר במרחק הקצר ביותר ישנה את כיוונו כל הזמן. 2: שימו לב לקווים מקווקוים ליד 2 משואות ה VOR, קווים אלו מציינים נטייה מגנטית שונה ב2 המקומות, כשיש נטייס מגנטית שונה, הרדיאלים המגנטים משתנים חשוב לי שתדעו את ההבדל בין כיוון אמתי לכיוון מגנטי, ובנוסף את התורה מאחורי המילים "מעגל גדול" במיוחד אלו מאיתנו שמגהצים את האטלנטי. לסיכום: נווטות חישובית זה... איכס
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 13, 2009 דיווח פורסם מרץ 13, 2009 א-פרופו N53, נדמה לי שמיכאל, סוירף ואני הם הצפוניים של החטיבה. אני קרוב ל-N49, ויש לכך יתרונות וחסרונות. כמו אצל יוסי מחו"לטורס, כבר 20 שעות יורד כאן שלג, וזה אומר שייעברו עוד כמה שבועות עד שיתחילו לתקן את הבורות בכבישים שהכפור גורם. קצת קשה לחנך את הבן לחסוך במים כשלכל עבר שיסתכל יראה מים זורמים בכמויות. מאלה גם צריך להיזהר, במקומות כאלה אני מקפיד לגור לפחות 50 מ' מעל מקווי המים הקרובים, ולא בתחתית מדרון בכדי לא לחטוף על הראש הר בוץ או מפולת שלגים. בכפר סבא ותל נוף לא הייתי צריך לחשוב על כך.