עבור לתוכן
Itay Zecharia

LOS ANGELES

Recommended Posts

פורסם

בהמשך ביקוריי בקצה העולם, החלטתי להמשיך הלאה, ולבקר בלוס אנג'לס.

בדקתי באתר של אל-על וירטואל (אגב, לאחר בדיקות קפדניות :lol: מצאתי לנכון שזה אתר מדהים, ואפילו אני נרשמתי :wink: ), ובאתר ראיתי סקריםט מאוד נחמד שבו אתה בוחר מדינה ומוצג לך משך זמן הטיסה. כאשר בחרתי ביעד לוס אנג'לס ראיתי שמשך הטיסה היא 15 שעות וחצי בערך W O W אם אני לא טועה זאת הטיסה הכי ארוכה של אל-על.

הייתי רוצה לקבל תוכנית טיסה ליעד זה, יחד עם הערות.

אני כבר מנוסה בחציית האוקיינוס ויודע להכין NAT כמו שצריך.

השאלה שלי היא לגבי המטוסים, הדלק, העצירות (ראיתי באתר הרשמי של אלעל שישנה עצירה אחת), היכן בדיוק עוצרים? ולכמה זמן? הערות נוספות על העצירה, וכדומה.

ההורים שלי יצאו בלי נדר בעזרת השם לניו-יורק בפעם הראשונה, ב-7/7/04.

טיול ארוך ונחמד באורך של 16 יום. להוריי היו התלבטויות רבות בקשר לטיסה, מהסיבה העיקרית שהיא ארוכה מאוד. (אמא שלי ביקשה :) שאפרסם בפורום שאלה שלה-כידוע בטיסות ארוכות לא מומלץ לשבת מעל לשעתיים רצוף מבלי לעמוד או לנוע. הדבר יכול לגרום לקרישי דם. הייתה כתבה ארוכה על זה בידיעות למי שראה. ולאמא שלי קצת קשה בטיסות בכלל, מן פחד טיסה (כנראה ראתה יותר מידי סרטים :lol: ), לשאלה-מה עושים בטיסות ארוכות שכאלה? יש פיתרון מסויים להתמודדות עם מצבים דומים? אולי רוב הזמן יושנים... אבל בשאר הזמן? איך ניתן להתמודד עם ההרגשה שאתה כבר רוצה להיות על הקרקע... אני בטוח שלחלקנו זה קרה.)

הנחיתה לא תהיה בקנדי, אלא ב-KEWR טיסת אלעל 027 עם 777.

לקראת סוף הטיול, ביום ה-14, ישנה טיסה ללוס אנג'לס מאורלנדו.

כמה שעות הטיסה? 5 בערך?

ושאלה נוספת...

כידוע לי מטוס לא יכול להחזיק 17 שעות באוויר עם דלק וחמצן וכל השאר... אז לא ייתכן שתהיה טיסה ישירה מלוס אנג'לס לארץ. לכן היכן העצירה בדיוק?

ואשמח לקבל תוכנית גם לטיסת החזרה... :)

תודה לכל העונים... 8)

פורסם

אכן במסלול הזה כמעט תמיד העצירה היא בטורנטו במשך כל השנה אם אני לא טועה ה767-200 מבצע את הקו.

מאורלנדו פלורידה ללוס אנגלס קליפורניה זה בערך (תלוי באיזה מטוס) 4 עד 4 וחצי שעות טיסה...

שההורים שלך יהנו ב777 אני הייתי ממליץ על אסוטריין לקנדי עם עצירה בוינה אני טסתי איתם בקיץ הקודם ב 600$WOW חתכית מחיר זול :P

פורסם

אני עשיתי את הטיסה מלוס אנגלס לארץ ישירות, על "חיפה"

עוד בתקופה שה744 היו צבועים בצבעים הישנים

מצטער שאני לא יכול לעזור יותר מזה :wink: ואני חושב שברגע שאמא שלך תהיה על המטוס היא תהיה בסדר גמור.. זה לא כאילו אתה יושב על הכסא כמו בלוק- זזים קצת ישנים קצת אם רוצים מטיילים קצת... תגיד לה לנסות לצלם לך את הקוקפיט זה כבר יטרטר אותה בין כל האנשים במטוס אם בכלל יסכימו בסוף

פורסם
  GILG כתב:
אכן במסלול הזה כמעט תמיד העצירה היא בטורנטו במשך כל השנה אם אני לא טועה ה767-200 מבצע את הקו.

מאורלנדו פלורידה ללוס אנגלס קליפורניה זה בערך (תלוי באיזה מטוס) 4 עד 4 וחצי שעות טיסה...

שההורים שלך יהנו ב777 אני הייתי ממליץ על אסוטריין לקנדי עם עצירה בוינה אני טסתי איתם בקיץ הקודם ב 600$WOW חתכית מחיר זול :P

בטיסה הארוכה הזו אמא שלי לא מוכנה להתפשר על איכויות :lol: ...

פורסם

קח טיסות קונקשיון... אני טסתי לאורלנדו פלורידה ככה ... בן גוריון ---> היטרו לונדון---> ניויורק ----> אורלנדו פלורידה....

זה היה דיי קל מאשר 11 שעות שלמות במטוס... אגב רצוי להזיז את האיברים במושב מדי שעה למתוח אותם להרים את הידיים למעלה רגלים לסובב את האגן .. ללכת לשרותים.. (לא מצחיק ) מדי פעם או סתם להסתובב בין הדיילות ולהתחיל איתן (לרווקים שבינינו)

הדרך הטובה לרצות להיות על הקרקע (לי זה לא קורה! אני לא רוצה לנחות!!!!!!!!!!!!!!!) היא לישון :roll: אין מה לעשות זה מעביר את הזמן.. או לשתות או לאכול.. ולמי שטס ב777 או 744 לא להסתכל בטלויזיה הקטנה על משך הזמן שנותר לטיסה!!!!!!! זה יתסכל אותכם... מנסיוווןןןן זה לא יזוז!!!!!!!!!!!!!!1111 תנסו לראות סרט - מוזיקה - אוכל- ללכת להסתובב - לבקש להכנס לקוקפיט לפלרטט עם הדיילות הכוסיות.. (בבריטיש אירוויז הייתה אחת משהו ואי ואי כל הטיסה לחצתי על הכפתור לקרוא לה... )

תנסו את זה.. בקשר לאימאות פחדניות ששונאות לטוס... קחו כדור שינה או משהו :P

פורסם
  netman כתב:
קח טיסות קונקשיון... אני טסתי לאורלנדו פלורידה ככה ... בן גוריון ---> היטרו לונדון---> ניויורק ----> אורלנדו פלורידה....

זה היה דיי קל מאשר 11 שעות שלמות במטוס... אגב רצוי להזיז את האיברים במושב מדי שעה למתוח אותם להרים את הידיים למעלה רגלים לסובב את האגן .. ללכת לשרותים.. (לא מצחיק ) מדי פעם או סתם להסתובב בין הדיילות ולהתחיל איתן (לרווקים שבינינו)

הדרך הטובה לרצות להיות על הקרקע (לי זה לא קורה! אני לא רוצה לנחות!!!!!!!!!!!!!!!) היא לישון :roll: אין מה לעשות זה מעביר את הזמן.. או לשתות או לאכול.. ולמי שטס ב777 או 744 לא להסתכל בטלויזיה הקטנה על משך הזמן שנותר לטיסה!!!!!!! זה יתסכל אותכם... מנסיוווןןןן זה לא יזוז!!!!!!!!!!!!!!1111 תנסו לראות סרט - מוזיקה - אוכל- ללכת להסתובב - לבקש להכנס לקוקפיט לפלרטט עם הדיילות הכוסיות.. (בבריטיש אירוויז הייתה אחת משהו ואי ואי כל הטיסה לחצתי על הכפתור לקרוא לה... )

תנסו את זה.. בקשר לאימאות פחדניות ששונאות לטוס... קחו כדור שינה או משהו :P

חחחח....

פעם אחרונה שטסתי היה לבריסל, ולארץ עם A319 של בירסל איירליינס (דרך אגב, מטוס קטן שכולו כמו מחלקה ראשונה :D , כיסאות מרווחות, עשויות מעור בצבע כחול... ומסך LCD צמוד נפתח לכל כסא... 25 שורות במטוס, 2 שורות, ובכל שורה 3 כסאות. מטוס קטן ונחמד... רק שלא הרגשנו את הנחיתות (היה כזה חלקקקקקק, היה טייס ממש מומחה).

אבל במטוס לא היו דיילות כוסיות :?

פורסם

טוב ככה

אני יענה לשאלה השניה שלך

לגבי אמא שלך

קודם כל שהינו בטיול

אחרי זה כדי לחשוב טוב טוב עם מי טסים

כשצריך לשקול - מרחק בין המושבים וכל מיני דברים כאלה

במשך הטיסה ממולץ תמיד לקום כמה פעמים ולטייל במטוס

זה יכול להיות לשרותים, סתם לטייל, העיקר למתוח איברים

אם קמים משינה וזה ממולץ ללכת לצלחצ שיינים לשטוף פנים,

זה מרענן ומרגיעה

כמו כן לאחר הטיסה בשביל לא להכנס לג'ט לג

ממולץ למשוך את השינה עד כמה שאפשר למשל אם נוחתים בניו יורק

בשעה 19:00 שעון מקומי

צריך למשוך כמה שהגוף מסוגל כמה שיותר יותר טוב

אחרת נכנסים לג'ט - וזה לא ממולץ

אז לסיכום ולתימצות מהיר

א. חברת טיסה

ב. לקום ולטייל כמה פעמים במטוס

ג. לאחר שינה לשטוף פנים, לצחצ שיינים

ד. לאחר הטיסה למשוך כמה שיותר את השינה בשביל לא להכנס לג'ט לג

ד. שהיה להם כייף זה הכי חשוב

פורסם

תגיד לאמא שלך, ללכת לרופא המשפחה ולבקש ממנו שירשום לה כדור נונבון.

שתיקח אחד אחרי ההמראה בלוד - וכבר חצי טיסה עברה לה.

פורסם
  Omer k כתב:
טוב ככה

אני יענה לשאלה השניה שלך

לגבי אמא שלך

קודם כל שהינו בטיול

אחרי זה כדי לחשוב טוב טוב עם מי טסים

כשצריך לשקול - מרחק בין המושבים וכל מיני דברים כאלה

במשך הטיסה ממולץ תמיד לקום כמה פעמים ולטייל במטוס

זה יכול להיות לשרותים, סתם לטייל, העיקר למתוח איברים

אם קמים משינה וזה ממולץ ללכת לצלחצ שיינים לשטוף פנים,

זה מרענן ומרגיעה

כמו כן לאחר הטיסה בשביל לא להכנס לג'ט לג

ממולץ למשוך את השינה עד כמה שאפשר למשל אם נוחתים בניו יורק

בשעה 19:00 שעון מקומי

צריך למשוך כמה שהגוף מסוגל כמה שיותר יותר טוב

אחרת נכנסים לג'ט - וזה לא ממולץ

אז לסיכום ולתימצות מהיר

א. חברת טיסה

ב. לקום ולטייל כמה פעמים במטוס

ג. לאחר שינה לשטוף פנים, לצחצ שיינים

ד. לאחר הטיסה למשוך כמה שיותר את השינה בשביל לא להכנס לג'ט לג

ד. שהיה להם כייף זה הכי חשוב

תודה רבה עומר.

אכן עצות מעולות-ואותן כן אספר להוריי! :P

פורסם
  The Smartest Ace כתב:
  GILG כתב:

בטיסה הארוכה הזו אמא שלי לא מוכנה להתפשר על איכויות :lol: ...

אם אמא שלך רןצה איכות אז למה באלעל? :wink: :lol: אוסטריין החברה הכי איכותית שטסתי בה מבחינת שרות מטוסים...ודיילות 1.90 בלונדיות כל אחת...רק שמוינה לקנדי זה 9 וחצי ולוינה זה 3 שעות זה קצת מאריך :x

פורסם

יש לי מספק טיפים לטסיות ארוכות.

יצא לי לעשות את הקו לארהב ( גם JFK וגם KLAX דרך טורונטו) מספר פעמים.

1. לא לשון צהריים ביום בטיסה ולעשות כמה שיותר דברים מעייפים.

2. לחרוש את הדיוטיפרי, חשוב מאוד לרכוש ערכת שינה לטיסה הכולל אטמי אוזניים וכיסוי עניים :wink:

3. לאכול את הארוחה הראשונה לשתות ייו אדום עדיף מרלו אם יש.

4. להודיע לדיילת לא להעיר אלה אם זה לארוחה האחרונה לפני הנחיתה.

5. לילה טוב ולהתעורר לארוחת הבוקר שלפני הנחיתה.

י

כשמגיעים לניו יורק לא ללכת לשון.

להתארגן וישר לצאת לסיור מקדים, נכון שפוכים אבל זה חשוב להתאפס על השעון המקומי.

לשון צהרים אבל שעה שעתיים לא יותר ולהמשיך במסע.

לאכול ארוחה טובה ולילה טוב.

צא לי לעשות את הקו הזה פעמים תוך שבוע וללא ג'ט לג

ועכשיו שאלה חשובה.

אם הם 16 יום בארה"ב, למה למען השם הם טסים מאורלנדו ל LA ביום ה 14 כשיש להם טיסה של כ 16-17 שעות חזרה משם דרך קנדה יומיים אחרי זה.

הם לא יספיקו לעשות כלום ב LA שגם כך מעבר ליוניברסל והאולפנים אין יותר מידי מה לעשות ו SF רחוקה כ 6-11 שעות תלוי אם עושים את הסיניק רוד לשם (כביש 1 וכרמל).

לגבי טיסות אני היום לאחר ניסיון עם כל מיני קומבינוט מעדיף לשלם עוד 200-300 דולר ולהגיע ישיר ולא להמתין שעות בכל מיני חורים בעולם בשביל קונקשינים.

תאמין לי אני מכיר כל מילימטר רבוע של השדה בבריסל לאחר המתנה של 10 שעות שם לטיסת אלעל הביתה.

שיהיה להם טיסה נעימה ובטוחה ואם יש לך שאלות על יעדים שם, שאל חופשי.

רן.

פורסם

יוו רן העלת בי זכרונות מהטיול בחוף המערבי שלי בקיץ האחרון,כבשי מספר 1 כרמל,סן לואיס אוביספו,כביש 17 המיילים, יוסמיטי פארק סן פרנסיסקו...לאס וגאס...לא הייתי בלוס אנגלס אבל שמעתי שאין יותר מידי מה לעשות שם :wink: :roll:

נ.ב-אם משהו צריך הדרכה בקנדי,הייתי שם 17 שעות באפלה בהפסקת החשמל הגדולה שם! חוויה... :lol:8)

פורסם

למה המשפחה שלך עושה מזה עניין? זה מזה פנאן לטוס בטיסות כאלה.. ואם אתה יודע לעשות את זה נכון, אתה מגיע לניו יורק ללא שום ג'טלג ואני יספר לכם איך לי הלך בטיסה שלי לפני שנתיים לשם על 777 של קונטיננטל.

קודם כל הטיסה צריכה להיות בלילה, כלומר שתיצא מפה בסביבות 12-1 בלילה.

באותו יום של הטיסה, קומו מוקדם בבוקר ככה בסביבות 8-9 ותעשו כל מה שבא לכם...

אם יש לכם כדור שינה כזה של סרטונין (וקחו גם חצי נוסף אחרי שהגעתם לנמה"ת של היעד), קחו חצי כדור כשעתיים-3 לפני ההמראה,

שבו לכם בנוח, אין צורך לקום כל שעתיים לא יהיה שום קריש דם ולא בטיח חחח... במטוס בלילה אתם תישנו איזה 7-8 שעות.. ותאמינו לי שזה אפשרי.. אני בטיסות בד"כ אף פעם לא הצלחתי לישון.. וכאן ישנתי כמו תינוק... מתעוררים ככה שעה-שעתיים לפני הנחיתה.. נוחתים בניוארק בסיבות 5-4 בבוקר מאוד מוקדם, רעננים כמו חדש! כל ה12 שעות טיסה האלה בלילה + שינה גרמו לכך שהשעון הביולוגי שלהם "יומר" לשעון של ארה"ב וכך לא יהיה לכם ג'טלג בכלל...

פורסם
  The Smartest Ace כתב:
מישהו מכיר כדור הרגעה/שינה טוב לסיטואציה הזאת של 11 שעות טיסה?

כתבתי לך:

נוּנְבוֹן.

רק עם מרשם רופא

פורסם

עשיתי גם קו כזה ת"א-צירך עם סויס ציריך-ניו יורק עם אמריקן ארליינס ובתאריך נחמד 10 בספטמבר :? 2002 ניו יורק חניית בניים מחכים שעתיים בערך ועולים לטיסה לאורלנדו עם ה757 של אמריקן ארליינס

פורסם
  The Smartest Ace כתב:
אמא שלי קראה וממש נהנתה מהתגובות, והיא מודה לכולם.

יש לה שאלה נוספת-

מישהו מכיר כדור הרגעה/שינה טוב לסיטואציה הזאת של 11 שעות טיסה?

כן, בקבוק מרלו טוב לאמא, ויסקי כפול און דה רוקס לאבא או להפך רק לא את שניהם בייחד.

הרבה יותר יעיל, לפחות עלי :wink:

פורסם

אני לא ישן בטיסות. גם לא באוטובוסים. לא יודע למה, זה לא הולך. גם אם כולם נוחרים מסביב, אני לא נרדם.

וזה די מוזר, כי בטנק דוהר בתרגיל חטיבה ישנתי כמו תינוק...

פורסם
  Oren - IAL3 כתב:
אני לא ישן בטיסות. גם לא באוטובוסים. לא יודע למה, זה לא הולך. גם אם כולם נוחרים מסביב, אני לא נרדם.

וזה די מוזר, כי בטנק דוהר בתרגיל חטיבה ישנתי כמו תינוק...

same as i am

פורסם

ערכת טיסה כבר אמרתי, זוכרים ?

פקקי אזניים חובה בייחוד עבור מיקרים של תינוקות וסתם זיני מח בטיסה.

רן.

פורסם
  רן 56 כתב:
ערכת טיסה כבר אמרתי, זוכרים ?

פקקי אזניים חובה בייחוד עבור מיקרים של תינוקות וסתם זיני מח בטיסה.

רן.

אין לי מזל עם אנשים כאלה ......

:lol:

שנעסתי פעם ביורוסטאר מלונדון ווטרלו לפאריז היה איזה צרחן לפני ומאחוריי עוד שניה הייתי נותן לו כפה :twisted:

פורסם

שמע, רעש זה לא הבעיה.

אם אני יכול לישון בטנק דוהר, הראש מונח על הארטישוק (מכשיר ראיית הלילה) שמזמזם כמו מסור חשמלי, ומסביב עפים פגזים, אז זה לא הרעש.

וזה קורה שוב ושוב בכל פעם שאני מגיע למילואים. באמת היא שברגע שאני רואה את האוהלים בצאלים אני כבר עייף (ורעב וחרמן, אבל יותר עייף מכל דבר אחר).

במטוס או אוטובוס אני פשוט לא נרדם.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...